muhasebeci 0.5 hazır

0
muhasebeci
Uzunca bir süreden beri üzerinde çalıştığımız projemizin 0.5 sürümü nihayet bitmiştir. 0.5 sürümünün bu kadar gecikmesinde projenin baştan sona komple elden geçirilmesi, yeni bölümlerin eklenmesi, daha kolay kullanım olanağı sağlanması gibi sebepler neden olmuştur. Yeni sürüm hazıranırken eski sürümlerdeki pek çok hata giderilmiştir. Sorun yaratan kodlar silinip yeniden yazılmıştır. Stabilite için gerekli görünen herşey yapılmıştır. Daha kolay bir kullanım için fonksiyon tuşları, sağ-click menüleri programın her tarafında rahatlıkla görülebilmektedir. Programımız artık sadece türkçe değildir. Türkçe yanında programı; ingilizce, almanca, rusça ve bulgarca olarak ta kullanmak mümkündür (ingilizce hariç diğer dillerde çevirilmemiş metinler oldukça fazladır).
Programımızın son özelliklerini listeleyecek olursak...
  • Alış Faturası
  • Satış faturası
  • Stok Fişleri
  • Stok Takibi
  • Cari Hesap işlemleri
  • Cari Hesap Raporları
  • Çoklu Banka Takibi
  • Çoklu Kasa Takibi
  • Nakit Tahsilat / Ödeme
  • Bankaya Yatan / Çekilen
  • Gelen / Gönderilen Havale
  • Stok Raporları (stok başına yada toplu olarak)
  • Cari Hesap Raporları (Cari hesap başına yada toplu olarak)
  • Kasa Raporları
  • Banka Raporları

işlemlerini gerçekleştirebilme yanında dinamik dil değiştirme, gibi özelliklere de sahiptir. Program c programlama dili ile yazıldığından oldukça hızlıdır. Programı daha rahat kullanım için ise söylenecek çok fazla birşey yok, bunun için;
- Herhangi bir kayıt girerken;
F2 - Kaydet (Mevcut kaydı gerçekleştirmek yada güncellemek için)
F3 - Vazgeç (Yapılan değişikliği iptal etmek için)
F10 - Liste çağırma (Bir kayıt girerken size mevcut kayıtlar arasından seçim yapabilmeniz için kayıtların olduğu listeyi çağırma, Ör. Kayıtlı cari hesapları çağırmak için, yada kayıtlı kasa / banka hesaplarını çağırmak için)
- Alış / Satış Faturaları;
Insert - Faturaya Yeni bir satır ekler
Shift+Delete - Üzerinde bulunulan satırı siler
- Diğerleri;
Sağ Click menüsü ile yapılabilecek işlemlere daha çabuk ulaşmanız mümkündür.

Programı hazırlarken piyasada bulunan diğer muhasebe programlarının iyi ve kötü yanlarını göz önünde bulundurarak hareket ediyoruz(Elimizde oldukça uzun bir liste var).Amacımız halihazırda olan muhasebe programlarının aynılarını yazmaktan öte, yapılabilecek olan herşeyi yapmaktır. istiyoruz ki her yer terminal kısıtlaması, modül kısıtlaması, kullanıcı kısıtlaması, kullanım kısıtlaması olmadan hesap kitap işlerini rahatlıkla yürütebilsin. Bu işleri yürütürken de en ufak bir muhasebe bilgisine ihtiyaç duymasın ve GNU/Linux kullansın :).

Muhasebeci Geliştirici Ekibi Adına
Yüksel ÖZCAN
http://muhasebeci.sf.net
gnu

Görüşler

0
Sijiero
Yuksel abi ellerine sağlık.
0
conan
Basarilarin devamini diliyorum!
0
SHiBuMi
Peki kullanan var mı ?
0
muhasebeci
Bir süre önce GreenPace Türkiye Ofisinden bir mail gelmişti, GreenPace olarak GPL bir muhasebe programı arıyorlarmış, bunu aynı zamanda tüm dünyadaki ofislerine önerebileceklerini söylemişlerdi, zaten yabancı dil desteğini de bu talep üzerine projeye dahil ettik. Diğer taraftan sf.net ten 1600 küsür kere download edilmiş, sanırım kullanan başka yerler de vardır.
0
FZ
Dilerim en kısa sürede bu projenin etrafında ve/veya bu proje tabanlı bir ticari mekanizma oluşur, yani ciddi bir servis ve danışmanlık ağı. Başka türlü bu tür bir projenin çok yaygınlaşacağını ya da gelişeceğini sanmam. Buna ek olarak umarım bu proje ciddi anlamda muhasebe bilenlerin de (!) işini görür, ``en ufak bir muhasebe bilgisine ihtiyaç´´ duymadan muhasebe programı kullanma tabiri bana biraz garip geldi çünkü.

Lütfen agresif bir şekilde projenizi, daha doğrusu ürününüzü tanıtmayı ihmal etmeyin. Başarılarınızın devamını dilerim.

Bir soru: Bu ürün ticari firmaların ürünlerindeki veriyi kendine dahil edebiliyor mu, yani ``import´´ mekanizması var mı? Mozilla´nın kurulur kurulmaz IE´nin ``favorites´´ linklerini kendi bünyesine alabilmesi gibi yani.
0
muhasebeci
Destek ve servis ağı ile ilgili çalışmalara henüz başlamadık, öncelikli olarak pazarlanabilir bir ürün oluşturmak gerek, bu da 1.0 versiyonuna ulaşmak demek.
Ben aslında buna ürünüm diyemiyorum, ürünümüz demek daha doğru olur, bu GNU tabanlı bir proje, bu herkesin ürünü :) Kısa sürede gerekli tüm dokümantasyonlara da ulaşabilir, kendi ürününüz gibi işlem yapabilirsiniz,
Ciddi anlamda muhasebe bilenlerin en sevdiği oyuncak olacağından emin olabilirsiniz, bunun sebebi de projenin başında geçimini muhasebecilik yaparak sağlayan birisi var, bu kişinin(benim) 9 yıllık tecrübesinden sonuna kadar faydalanılacaktır,

import olayı biraz ilerliyen zamanlarda üzerinde duracağımız bir konu, henüz import özelliği yok, ama olması gereken bir özellik,
0
FZ
Evet, 1.0 olması ve bir ürün olması çok önemli. Yazılım sektöründe çalışanlar proje ile ürün arasındaki farkı ve ikincisini sağlam şekilde gerçekleştirmenin ne kadar fazladan emek istediğini iyi bilirler.

Projenin başında muhasebeden detaylı olarak anlamayan birinin olması zaten düşünülemez! Ve iyi ki de böyle, bu, durumu avantajlı kılar ama tabii yeterli değil.

Dilerim ortaya en kısa sürede pazarlanabilir bir ürün çıkar ve bir organizasyon kurabilirsiniz bunun için. Bu tür bir program için ciddi ve profesyonel destek vermek gerekir. Çok ciddi tanıtım gerekir. Bunları eminim siz de gayet iyi biliyorsunuzdur.

Öte yandan eğer gerçekten bir aşama kaydedebilirseniz piyasayı sallayabilirsiniz! Ciddi bir teknik destek ve danışmanlık sunan bir organizasyon işletmelere çok daha düşük maliyetlerle bu sisteme geçme olanağı sunarsa, eski sistemdeki bilgileri kolayca buraya aktarma imkanı sunarsa işte o zaman Türkiye'deki belki de en acayip alanda en sıradışı hareketi gerçekleştirmiş olursunuz. Nasıl ki Linux çekirdeği ve GNU sistemi büyük UNIX satıcılarını ve Microsoft´u zorlamışsa siz de Türkiye´nin büyüklerini zorlayabilir, piyasayı şekillendirebilirsiniz. Biliyorum çok iddialı laflar ama on sene önce, 1994 yılında birileri bugünlerden bahsetse herhalde en vizyoner adamlar bile kaale almazdı. Ancak en nihayetinde unutmamak lazım ki Linux ve GNU bir kişinin eseri değil dünya çapında bunlara emeğini, parlak zekâsını ve binlerce saatini, alın terini koymuş onbinlerce çok zeki adamın eseri. Siz de ancak Türkiye çapında çok ciddi bir destek ile benzer bir etki yaratabilirsiniz. Tekrar tekrar tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim.
0
muhasebeci
Tebrikleriniz için ekibim adına teşekkür ederim

Tanıtım işi çok büyütülecek bişey değil aslında, bir gün insanlar Linux'suz olmayacağını anladıklarında zaten önce fazlamesai.net'i sonra da bizi bulurlar :)

Yakına bize katılacak yabancı koderler ile gelişim sürecini hızlandırabileceğimizi umuyoruz.
0
Hurma
Tebrik ediyorum bir süredir böyle(GNU/Linux) bir muhasebe uygulaması arıyordum. Malumunuz piyasada daha geçerli programlar mevcut fakat kullanmak istediğim işletme pek kar getiren bir işletme olmadığı için onlara göre(burası önemli çünkü bazı insanlarda ön yargı var işletim sistemim kadayıf marka olacak, muhasebe programım da su böreği marka olacak gibi kesin saplantılar ve bunu değiştirmenin tek yolu da o elemanı işten çıkarmak ki bunu yapmak da çoğu zaman doğru olmayabiliyor) kullanım kolaylığı olmasına rağmen lisans problemi olduğu için windows işletim sistemi kullanamıyor. Bu güzel programınızı orada kurup işletmeyi deneyeceğim. Umarım başarılı olurum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU/Linux Windows'dan pahalı mı?

sundance

GNU/Linux'u savunanların argümanlarından biri de "(ısmarlanmış) bira gibi bedava" olmasıdır malum. Karşı çıkanların da cümlelerine "Tamam bu bedava olabilir ama..." diye başlaması adet olmuştur.

Görünen o ki artık bu değişiyor. Yoo, yanlış anlamayın GPL kapsamındaki Linux'lara satın alınma zorunluluğu gelmiyor. Sadece bazı üreticiler Windows kurulu sattıkları laptopları, Windows'suz almak isteyenlerden "Windows uninstall" parası (£50-£60) istiyorlarmış.

Yavaş Yavaş Olması Gerekenler

sundance

Hatırlıyorum da bundan 10 yıl kadar önce adam gibi bir C compiler almak icin $400-500 gibi paralar veriliyordu.
Şimdi ise işletim sistemleri bile bedava.

Peki oyunun başka hangi kuralları değişiyor ?

Apache arayı açmaya başladı

sundance

Her ay olduğu gibi bu ay da Netcraft Web Sunucuları Raporu açıklandı.

28,669,939 Web Sunucusu`nun istemlere cevap vermesi şeklinde yapılan araştırmada Apache`nin %60.25 olan popülaritesini %62.55`e taşıdığı, bunun yanında Microsoft IIS'in %0.89luk bir artışla %20.64`e, Iplanet(Sun&Netscape)`inse %6.7`e ulaştığı gözlemlendi.

Bu arada oldukça yetenekli Apache 2.0 Beta'nın da lansmanı yapıldı.

Open Source camiasından .NET klonu!

elrond

Beklenen oldu. Pazar günü open source fanları Microsoft .NET servislerini re-produce etmek için ilk adımı attıklarını duyurdular. Bu sayede insanlar .NET teknolojilerini Microsoft' a bağlı kalmadan kullanabilecekler. Bu girişimin önümüzdeki yıllarda .NET servislerinin önemini ve popülerliğini arttıracağı düşünülüyor. Microsoft .NET ile bir takım network ve groupware servislerini (adressbook,calender vs..) satmayı düşünüyordu. .NET klonu 2 compenent içeriyor. MONO ve DotGNU.

muhasebeci YTL'ye hazır

muhasebeci

Geçen yıldan beri gelişimi devam eden uygulama artık YTL destekli çalışyıor. Yapılan diğer önemli özellik ise aynı çatı altında faaliyet gösteren firmalar için hepsinin kayıtlarını ayrı ayrı tutmalarını sağlayacak "Çoklu Firma Desteği" özelliği.