LKD Yılın Penguenleri Ödülleri Sahiplerini Buluyor...

0
madness
Linux Kullanıcıları Derneği, her yıl olduğu gibi Yılın Penguenleri Ödülleri'ni veriyor.

6 kategoride verilecek olan ödüller, sizlerin göstereceğiniz adaylar arasından dernek üyelerimiz tarafından yapılacak oylama ile belirlenecek.
İşte ödül kategorileri...
* En Çalışkan Penguen
* En İyi Kurumsal Kullanııc
* En Başarılı Özgür Yazılım Projesi
* En Başarılı Yerelleştirmeci
* En İyi Özgür Yazılım
* En İyi Basılı/Görsel İçerik Çalışması

Bu yıl üçüncüsü verilecek olan ödüller 3. Linux ve Özgür Yaziılı Senliği'nde (13-16 Mayıs, Milli Kütüphane, Ankara) törenle sahiplerini bulacak.

Yılın Penguenleri Ödülleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye
http://senlik.linux.org.tr web sitesinden ulaşabilir, uygun gördüğünüz adayları, dolduracağınız bir formla ödüller için önerebilir ya da mevcut adayları yorumlarınızla destekleyebilirsiniz.
http://senlik.linux.org.tr
gnu

İlgili Yazılar

Orange - Açık Lisanslı 3d Kısa Film Projesi

anonim

www.blender.org da yapılan açıklamaya göre, Blender Derneği[1] ve Hollanda Medya Sanat enstitüsü[2] açık kaynak uygulamalar ile hazırlanacak, Açık kaynak bir kısa animasyon film çalışması için anlaştılar.

TiddlyWiki: Kişisel Wiki, tek .html dosyasında!

sundance

Malum son zamanlarda hepimizin gözdesi Wikipedia ve wiki teknolojileri. Öyle ki artık bir çok kişi arama yaparken daha rafine sonuçlara ulaşmak için Wikipedia'yı tercih etmekte.

Wiki teknolojisi o kadar gelişti ki, hemen her zevke hitap eden wikiler bulmak mümkün. Öte yandan defterlerime aldığım notları kaydedebileceğim, kurulumu basit bir wiki aramaktaydım ki karşıma TiddlyWiki çıktı.

Fazlamesai.net ekibi İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde: 14-15 Mart

sundance

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde yapılacak olan 1.Açık Kaynak Yazılım Atölyesi Fazlamesai'de haber olarak geçmişti.

Fakat belirtilmeyen, Türkiye'de Linux'un ve Açık Kaynak'ın duayeni olmuş bir çok ekibin/kişinin (LKD, Gelecek, Mustafa Akgül, Serdar Köylü (hocam kendi başına ekiptir :)) bu etkinliğe katılacağı, dahası Fazlamesai.net ekibinin de kendi standıyla tam kadro etkinlikte yer alacağıydı.

Linux kurulumları, film gösterisi, atölye çalışmaları, söyleşiler, tartışmalar ve daha neler neler. Gelebilecek bütün Fazlamesai üyelerini mutlaka bekliyoruz... Bu arada Fazlamesai t-shirtü isteyen var mı ? :p

Açık Kod Haberalma Teşkilatı

realist

Alıştığımız kavramlar farklı düşünebilen insanların elinde bambaşka anlamlar kazanıyor. Henüz pek bir işe yarayanını görmediğim IRC botlarını dahi akla gelmeyecek ilginç yeteneklerle donatabiliyorlar.

Uluslararası Özgür Yazılım Ödülleri - 2002

FZ

FSF (Free Software Foundation) ve GNU (Gnu is Not Unix) projeleri bu seneki (2002) FSF Özgür Yazılım Geliştirme Ödülü için sizden aday isimler bekliyor. Söz konusu ödülün Özgür Yazılım konusunda büyük katkılar yapmış olması gerekiyor.