xseg - Yardımlarınız Bekleniyor!

0
raistlinthewiz
xseg, GNU/Linux üzerinde çalışan, GPL lisanslı bir sunucu takip etme yazılımıdır. xseg, herhangi bir Linux sunucu üzerinde çalışarak, belirli aralıkta sunucu istatistiklerini oluşturur.

Devam etmekte olan bu projeye katılımlarınızı bekliyoruz.

Daha fazla bilgi için: xseg.sf.net
Neden xseg?
xseg, tamamen esnek olması amacıyla tasarlanmış bir yazılımdır. xseg benzer programların aksine, core networking ve monitoring kodu içermez. Bunun yerine GNU/Linux sisteminin eşsiz esnekliğinden faydalanarak sadece, dosya erişimleri ve basit soket fonksiyonları ile gerekli bilgileri toplar. xseg'in toplayacağı bilgileri ve vereceği çıktıyı tamamen siz ayarlarsınız.

Şu andaki durumu?
xseg'in 0.1 adlı çok basit bir versiyonu çıkmış durumda. Şu an için bu versiyon gerçekte çok fazla iş gerçekleştiremiyor. Ama şu anda gelişimde olan 0.2 versiyonu birçok özellik ve yenilik içeriyor.

- LCD display desteği
- Grafik çizebilme yeteneği
- Regexp vasıtasıyla herhangi bir bilgi üzerinde çalışma
- Regexp, file i/o birleşimi sonucunda seçtiğiniz bilgilerin düz texte veya grafiğe dökülebilmesi özelliği
- MYSQL ve benzeri database sistemlerine erişim yapıp veri çekebilme özelliği

Bu ve bunun gibi birçok özellik xseg'in esnekliğini en üst noktaya çıkarmak için tasarım aşamasında. 0.2 versiyonu release olduğunuzda, diğer birçok sunucu takip programında yapamadıklarınızı xseg ile gerçekleştirebileceksiniz.

Bir örnek vermek gerekirse: Birçok sunucu takip programı, bir interface üzerinden gelen ve giden datanın grafiğini çizebilmekte. Fakat çok azı interface üzerinde esnek bilgiler almanızı sağlıyor. Örneğin, belirli bir zaman periyodundaki error rate oranı. xseg ile bunu sadece, /proc/net/dev'i okutturup gerekli alanı seçerek yaptırabilirsiniz.

http://mail.baskent.edu.tr/~20194562/xseg0.2_output/stats.html adresinde 0.2 versiyonundan çok basit bir çıktı görülmekte. Görüldügü gibi echo $Random komutunun çıktısı grafiğe dökülmüş durumda.

Sonuçta?
xseg şu anda tek bir geliştirici tarafından devam ettirilen bir proje. Projenin gelişimi için projeye yardım edebilecek kişiler aranmakta.
Daha fazla bilgi için: raistlinthewiz@hotmail.com




gnu

Görüşler

0
FZ
Açık Kod mitleri var, misal işte yani kodumu açarsam bir anda yüzlerce, binlerce çok baba programcı benim kodumla ilgilenir, anında bir sürü özellik ekler, bir sürü patch yollar. Ya da ne bileyim, tüm kullanıcılar acayip kafadır, sürekli CVS´ten son sürümü çekip onu kullanırlar, vs.

http://www.onlamp.com/pub/a/onlamp/2003/12/11/myths.html

Nedense aklıma o geldi :)

Bu arada projene başarılar dilerim umarım kısa zamanda çok özellikli bir program ortaya çıkar ve popüler olur. Sayfandan eriştiğim şu sayfa da epey ilginç:

http://lcdproc.omnipotent.net/index.php3?continue=yes
0
raistlinthewiz
teşekkür ederim. inşallah kafamdakileri gerçekleştirebilirsem (derslerden kalan zamanlarda :) özellikli birşeyler yapacağım..ama önemli olan popülerlik değil fikrimce - 1 kişinin bile işine yararsa ve teşekkür alırsam burda sanırsam görevimi yapmış olurum.. herneyse konuşmak değil kod yazmak gerekiyor :P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU Ekibinin .NETe cevabı: dotGNU

anonim

Bu ara her yer Microsoftun ".NET vizyonu" ile dolup taşıyor. Daha .NETin "way be işte bu" diyebileceğimiz bir ürününü göremedik ama şimdiden rakipleri kollarını sıvadı. SunAlliance yakın zamanda .NETe alternatif olacak yeni bir sistem üzerinde çalışmaya başladıklarını açıklamıştı. Ama onlardan önce geçtiğimiz temmuz ayında dotGNU ekibi faaliyete başlamış. Altyapılarını C# ve/veya Java üzerine kurmayı planladıkları yazıyor ancak görünen o ki Java ağırlıklı bir sistem olacak. Ayrıca Java altyapısı, Python, Eiffel, Smalltalk gibi dilleri de dotGNU içinde kullanma imkanı sunacak. dotGNUnun sitesine www.dotgnu.org adresinden ulaşabilirsiniz.

FSF'den Trend Micro'yu Boykot Çağrısı

memin

Free Software Foundation ve GNU ana sayfalarındaki bannerlardan görülebileceği üzere Trend Micro şirketini boykot etmeye başlamışlar.

Bitkeeper Bitti

wetware

Bir süre önce Linux'un geliştirilmesinde BitKeeper adlı kaynak kontrol programı kullanılmaya başlanmıştı. Bitkeeper özgür değildi. (Yani free speech'teki gibi bir free yoktu)

Ama özgür yazılım/Açık Kaynak kod projeleri için bedavaydı. (free beer'da oldugu gibi)

ASUS ve GPL

auselen

ASUS kullanıcıları için şaşırtıcı bir gelişmedir, güzide firma GPL'li ürünleri kullanıp daha sonra da üç maymunu oynamayı bırakmışa benziyor.

Nupedia açık Internet Ansiklopedisi

larweda

GNU.org tayfası yaklaşık bir yıl önce yeni bir girişime imza atmış. Microsoft'un ya da diğer büyük ticari şirketlerin internet'te sundukları ya da hiç şüphesiz yakın zamanda sunacakları paralı ansiklopedilere karşı, dinamik, bedava ve herkese açık bir internet ansiklopedisi.