xseg - Yardımlarınız Bekleniyor!

0
raistlinthewiz
xseg, GNU/Linux üzerinde çalışan, GPL lisanslı bir sunucu takip etme yazılımıdır. xseg, herhangi bir Linux sunucu üzerinde çalışarak, belirli aralıkta sunucu istatistiklerini oluşturur.

Devam etmekte olan bu projeye katılımlarınızı bekliyoruz.

Daha fazla bilgi için: xseg.sf.net
Neden xseg?
xseg, tamamen esnek olması amacıyla tasarlanmış bir yazılımdır. xseg benzer programların aksine, core networking ve monitoring kodu içermez. Bunun yerine GNU/Linux sisteminin eşsiz esnekliğinden faydalanarak sadece, dosya erişimleri ve basit soket fonksiyonları ile gerekli bilgileri toplar. xseg'in toplayacağı bilgileri ve vereceği çıktıyı tamamen siz ayarlarsınız.

Şu andaki durumu?
xseg'in 0.1 adlı çok basit bir versiyonu çıkmış durumda. Şu an için bu versiyon gerçekte çok fazla iş gerçekleştiremiyor. Ama şu anda gelişimde olan 0.2 versiyonu birçok özellik ve yenilik içeriyor.

- LCD display desteği
- Grafik çizebilme yeteneği
- Regexp vasıtasıyla herhangi bir bilgi üzerinde çalışma
- Regexp, file i/o birleşimi sonucunda seçtiğiniz bilgilerin düz texte veya grafiğe dökülebilmesi özelliği
- MYSQL ve benzeri database sistemlerine erişim yapıp veri çekebilme özelliği

Bu ve bunun gibi birçok özellik xseg'in esnekliğini en üst noktaya çıkarmak için tasarım aşamasında. 0.2 versiyonu release olduğunuzda, diğer birçok sunucu takip programında yapamadıklarınızı xseg ile gerçekleştirebileceksiniz.

Bir örnek vermek gerekirse: Birçok sunucu takip programı, bir interface üzerinden gelen ve giden datanın grafiğini çizebilmekte. Fakat çok azı interface üzerinde esnek bilgiler almanızı sağlıyor. Örneğin, belirli bir zaman periyodundaki error rate oranı. xseg ile bunu sadece, /proc/net/dev'i okutturup gerekli alanı seçerek yaptırabilirsiniz.

http://mail.baskent.edu.tr/~20194562/xseg0.2_output/stats.html adresinde 0.2 versiyonundan çok basit bir çıktı görülmekte. Görüldügü gibi echo $Random komutunun çıktısı grafiğe dökülmüş durumda.

Sonuçta?
xseg şu anda tek bir geliştirici tarafından devam ettirilen bir proje. Projenin gelişimi için projeye yardım edebilecek kişiler aranmakta.
Daha fazla bilgi için: raistlinthewiz@hotmail.com




gnu

Görüşler

0
FZ
Açık Kod mitleri var, misal işte yani kodumu açarsam bir anda yüzlerce, binlerce çok baba programcı benim kodumla ilgilenir, anında bir sürü özellik ekler, bir sürü patch yollar. Ya da ne bileyim, tüm kullanıcılar acayip kafadır, sürekli CVS´ten son sürümü çekip onu kullanırlar, vs.

http://www.onlamp.com/pub/a/onlamp/2003/12/11/myths.html

Nedense aklıma o geldi :)

Bu arada projene başarılar dilerim umarım kısa zamanda çok özellikli bir program ortaya çıkar ve popüler olur. Sayfandan eriştiğim şu sayfa da epey ilginç:

http://lcdproc.omnipotent.net/index.php3?continue=yes
0
raistlinthewiz
teşekkür ederim. inşallah kafamdakileri gerçekleştirebilirsem (derslerden kalan zamanlarda :) özellikli birşeyler yapacağım..ama önemli olan popülerlik değil fikrimce - 1 kişinin bile işine yararsa ve teşekkür alırsam burda sanırsam görevimi yapmış olurum.. herneyse konuşmak değil kod yazmak gerekiyor :P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Eric Raymond: GPL'e İhtiyacımız Yok

tongucyumruk

Breziya'da Fórum Internacional de Software Livre adlı etkinliğe katılan açık kaynak hareketinin kurucusu ve Open Source Initiative'in başkanı Eric S. Raymond açık kod hareketini savundu ve "GPL'e ihtiyacımız yok. GPL açık kaynak programların zayıf olduğu ve kendini koruyamayacağı düşünülerek hazırlanmıştır. GPL'i kullanarak BSD lisansının ekonomik getirilerinden yararlanamıyor, kendimize zarar veriyoruz" dedi.

Hindistan Linux Konusundaki Ciddiyetini Gösterdi

FZ

Açık kaynak kodlu işletim sisteminin Hint sürümü yolda.

Hindistan hükümeti Linux işletim sistemine verdiği desteği artırma kararı aldı.

BT (Bilgi Teknolojileri) Bakanlığı aralarında Hewlett Packard, IBM ve Sun Microsystems'in de bulunduğu şirketlerle ve yerel yönetimlerle görüştü.

Asya BT haber sitesi The Economic Times'daki habere göre GNU/Linux'un güvenli, etkili ve düşük maliyetli olduğu konusunda konsensüse varıldı.

Toplantıdaki gruplardan biri Linux'un Hint versiyonu olan Indix'i Red Hat'in de desteği ile geliştirmiş durumda.

Hindistan yönetimi bunlara ek olarak devlet dairelerindeki Linux dönüşümü için kendisine yardımcı olarak endüstriyel ve akademik kurumların oluşması çalışmalarına da hız vermeye başladı.

OpenGL artık özgür

sundance

SGI firması haklarını elinde tuttuğu üç boyutlu hızlandırma teknolojisi OpenGL'i Free Software Foundation'ın kabul ettiği şartlarda yeniden lisansladı.

Linux.com'da yeralan habere göre bu, ticari bir firmanın Özgür Yazılım Dünyası'na bugüne kadar verdiği en büyük hediye.

Ghost for Linux

LeChuck

Açık kaynak kodu ve özgür yazılım camiası gücünü bir kez daha gösterdi, Yıllardır kendi alanında rakipsiz lider olarak kabul edilen yazılımlardan biri olan Norton Ghost'a çok daha yetenekli, "bedava", açık kaynak kodlu bir rakip geldi. 5 MBlık bir bootable CD ISOsu halinde http://g4linux.tripod.com adresinden indirilebilecek Ghost for Linux geniş donanım desteği (özellikle GBit Ethernetler) ve ağabeyinde olmayan bazı özellikleriyle ön plana çıkıyor (bir ftp sunucuya image alabilmesi ya da bir ftp serverdaki imagedan restore yapabilmesi gibi.)

Uludağ Pardus çıktı!

dfisek

Gaziantep Üniversitesi'nde düzenlenen Akademik Bilişim 2005 konferansında duyurulan ve katılımcılara dağıtılan Pardus Çalışan CD, Pardus Ulusal İşletim Sistemi'nin CD üzerinde çalışan sürümünü içeriyor. CD içerisinde ofis araçları (metin düzenleyici, hesap tablosu, sunum hazırlayıcı, vb.), İnternet araçları (tarayıcı, e-posta, sohbet, vb.), çokluortam ve grafik araçları (film oynatıcı, müzik çalar, vb.), oyunlar ve çok sayıda uygulama mevcut. [ Ulusal Dağıtım ]