xseg - Yardımlarınız Bekleniyor!

0
raistlinthewiz
xseg, GNU/Linux üzerinde çalışan, GPL lisanslı bir sunucu takip etme yazılımıdır. xseg, herhangi bir Linux sunucu üzerinde çalışarak, belirli aralıkta sunucu istatistiklerini oluşturur.

Devam etmekte olan bu projeye katılımlarınızı bekliyoruz.

Daha fazla bilgi için: xseg.sf.net
Neden xseg?
xseg, tamamen esnek olması amacıyla tasarlanmış bir yazılımdır. xseg benzer programların aksine, core networking ve monitoring kodu içermez. Bunun yerine GNU/Linux sisteminin eşsiz esnekliğinden faydalanarak sadece, dosya erişimleri ve basit soket fonksiyonları ile gerekli bilgileri toplar. xseg'in toplayacağı bilgileri ve vereceği çıktıyı tamamen siz ayarlarsınız.

Şu andaki durumu?
xseg'in 0.1 adlı çok basit bir versiyonu çıkmış durumda. Şu an için bu versiyon gerçekte çok fazla iş gerçekleştiremiyor. Ama şu anda gelişimde olan 0.2 versiyonu birçok özellik ve yenilik içeriyor.

- LCD display desteği
- Grafik çizebilme yeteneği
- Regexp vasıtasıyla herhangi bir bilgi üzerinde çalışma
- Regexp, file i/o birleşimi sonucunda seçtiğiniz bilgilerin düz texte veya grafiğe dökülebilmesi özelliği
- MYSQL ve benzeri database sistemlerine erişim yapıp veri çekebilme özelliği

Bu ve bunun gibi birçok özellik xseg'in esnekliğini en üst noktaya çıkarmak için tasarım aşamasında. 0.2 versiyonu release olduğunuzda, diğer birçok sunucu takip programında yapamadıklarınızı xseg ile gerçekleştirebileceksiniz.

Bir örnek vermek gerekirse: Birçok sunucu takip programı, bir interface üzerinden gelen ve giden datanın grafiğini çizebilmekte. Fakat çok azı interface üzerinde esnek bilgiler almanızı sağlıyor. Örneğin, belirli bir zaman periyodundaki error rate oranı. xseg ile bunu sadece, /proc/net/dev'i okutturup gerekli alanı seçerek yaptırabilirsiniz.

http://mail.baskent.edu.tr/~20194562/xseg0.2_output/stats.html adresinde 0.2 versiyonundan çok basit bir çıktı görülmekte. Görüldügü gibi echo $Random komutunun çıktısı grafiğe dökülmüş durumda.

Sonuçta?
xseg şu anda tek bir geliştirici tarafından devam ettirilen bir proje. Projenin gelişimi için projeye yardım edebilecek kişiler aranmakta.
Daha fazla bilgi için: raistlinthewiz@hotmail.com




gnu

Görüşler

0
FZ
Açık Kod mitleri var, misal işte yani kodumu açarsam bir anda yüzlerce, binlerce çok baba programcı benim kodumla ilgilenir, anında bir sürü özellik ekler, bir sürü patch yollar. Ya da ne bileyim, tüm kullanıcılar acayip kafadır, sürekli CVS´ten son sürümü çekip onu kullanırlar, vs.

http://www.onlamp.com/pub/a/onlamp/2003/12/11/myths.html

Nedense aklıma o geldi :)

Bu arada projene başarılar dilerim umarım kısa zamanda çok özellikli bir program ortaya çıkar ve popüler olur. Sayfandan eriştiğim şu sayfa da epey ilginç:

http://lcdproc.omnipotent.net/index.php3?continue=yes
0
raistlinthewiz
teşekkür ederim. inşallah kafamdakileri gerçekleştirebilirsem (derslerden kalan zamanlarda :) özellikli birşeyler yapacağım..ama önemli olan popülerlik değil fikrimce - 1 kişinin bile işine yararsa ve teşekkür alırsam burda sanırsam görevimi yapmış olurum.. herneyse konuşmak değil kod yazmak gerekiyor :P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Açık Kaynak Kodu Sigortası

gunebakan

2003 yılında Cisco'nun alt kuruluşu olan Linksys firmasına WRT54G kablosuz erişim noktası firmware yazılımda GPL lisanslı kod kullanıp daha sonra yazdıkları kodu tekrar açık halde sunmadıkları için Free Software Foundation avukatları tarafından soruşturma açılmıştı.

İyi ki Doğdun GNU

tongucyumruk

Richard Stallman'ın biricik evladı GNU 20 yaşında. Bir Xerox yazıcının sorun çıkartmasıyla başlayıp bugün dünya tekellerine meydan okuyan GNU/Linux'un ortaya çıkmasına kadar uzanacak yolda atılan ilk adımın 20. yıldönümü. Sanıyorum Richard Stallman'ın GNU'yu insanlara ilk defa duyurduğu mesajını okumak için daha iyi bir gün olamaz.

DotGNU Ortaklaşa Kodlama Yarışması Başladı

FZ

Free Software Foundation, bünyesindeki GNU projesinin bir parçası olan DotGNU Projesi kapsamında uluslararası ve tüm programcılara yönelik ödüllü bir yarışma düzenliyor.

Yarışmaya katılan programcılar DotGNU Portable.NET System.Windows.Forms C# sınıfları bölümünü tamamlamak için yarışacaklar. Yarışmanın hedefi kapalı kodlu olan kitaplığın açık kodlu ve her sistemde çalışabilir halini somut olarak hayata geçirmek.

Eben Moglen Kimdir?

tongucyumruk

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri, 2004 yılında GNU projesinin babası ve özgür yazılım hareketinin kurucusu Richard Stallman'ı konuk etmişti. Bu yıl da özgür yazılım hareketinin diğer bir büyük ismi, GPL'in hukuki detayları konusundaki en yetkili ağızlardan biri olan, Eben Moglen konuk olarak katılacak.

Türkçe Open Source muhasabe yazılımı

raistlinthewiz

Fazlamesai slashdot tarzı bir site olduğuna göre sanırım ordaki gibi sorular sorabiliriz.
Hepimiz compiere'ı duymuşuzdur ve başarısını biliyoruzdur.
Peki Türkiye open source bir muhasebe yazılımı üretilse sizce, Türk yazılım firmalarının tepkisi nasıl olur, kullanıcılar buna nasıl yaklaşır?