xseg - Yardımlarınız Bekleniyor!

0
raistlinthewiz
xseg, GNU/Linux üzerinde çalışan, GPL lisanslı bir sunucu takip etme yazılımıdır. xseg, herhangi bir Linux sunucu üzerinde çalışarak, belirli aralıkta sunucu istatistiklerini oluşturur.

Devam etmekte olan bu projeye katılımlarınızı bekliyoruz.

Daha fazla bilgi için: xseg.sf.net
Neden xseg?
xseg, tamamen esnek olması amacıyla tasarlanmış bir yazılımdır. xseg benzer programların aksine, core networking ve monitoring kodu içermez. Bunun yerine GNU/Linux sisteminin eşsiz esnekliğinden faydalanarak sadece, dosya erişimleri ve basit soket fonksiyonları ile gerekli bilgileri toplar. xseg'in toplayacağı bilgileri ve vereceği çıktıyı tamamen siz ayarlarsınız.

Şu andaki durumu?
xseg'in 0.1 adlı çok basit bir versiyonu çıkmış durumda. Şu an için bu versiyon gerçekte çok fazla iş gerçekleştiremiyor. Ama şu anda gelişimde olan 0.2 versiyonu birçok özellik ve yenilik içeriyor.

- LCD display desteği
- Grafik çizebilme yeteneği
- Regexp vasıtasıyla herhangi bir bilgi üzerinde çalışma
- Regexp, file i/o birleşimi sonucunda seçtiğiniz bilgilerin düz texte veya grafiğe dökülebilmesi özelliği
- MYSQL ve benzeri database sistemlerine erişim yapıp veri çekebilme özelliği

Bu ve bunun gibi birçok özellik xseg'in esnekliğini en üst noktaya çıkarmak için tasarım aşamasında. 0.2 versiyonu release olduğunuzda, diğer birçok sunucu takip programında yapamadıklarınızı xseg ile gerçekleştirebileceksiniz.

Bir örnek vermek gerekirse: Birçok sunucu takip programı, bir interface üzerinden gelen ve giden datanın grafiğini çizebilmekte. Fakat çok azı interface üzerinde esnek bilgiler almanızı sağlıyor. Örneğin, belirli bir zaman periyodundaki error rate oranı. xseg ile bunu sadece, /proc/net/dev'i okutturup gerekli alanı seçerek yaptırabilirsiniz.

http://mail.baskent.edu.tr/~20194562/xseg0.2_output/stats.html adresinde 0.2 versiyonundan çok basit bir çıktı görülmekte. Görüldügü gibi echo $Random komutunun çıktısı grafiğe dökülmüş durumda.

Sonuçta?
xseg şu anda tek bir geliştirici tarafından devam ettirilen bir proje. Projenin gelişimi için projeye yardım edebilecek kişiler aranmakta.
Daha fazla bilgi için: raistlinthewiz@hotmail.com




gnu

Görüşler

0
FZ
Açık Kod mitleri var, misal işte yani kodumu açarsam bir anda yüzlerce, binlerce çok baba programcı benim kodumla ilgilenir, anında bir sürü özellik ekler, bir sürü patch yollar. Ya da ne bileyim, tüm kullanıcılar acayip kafadır, sürekli CVS´ten son sürümü çekip onu kullanırlar, vs.

http://www.onlamp.com/pub/a/onlamp/2003/12/11/myths.html

Nedense aklıma o geldi :)

Bu arada projene başarılar dilerim umarım kısa zamanda çok özellikli bir program ortaya çıkar ve popüler olur. Sayfandan eriştiğim şu sayfa da epey ilginç:

http://lcdproc.omnipotent.net/index.php3?continue=yes
0
raistlinthewiz
teşekkür ederim. inşallah kafamdakileri gerçekleştirebilirsem (derslerden kalan zamanlarda :) özellikli birşeyler yapacağım..ama önemli olan popülerlik değil fikrimce - 1 kişinin bile işine yararsa ve teşekkür alırsam burda sanırsam görevimi yapmış olurum.. herneyse konuşmak değil kod yazmak gerekiyor :P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Richard Stallman

exalted

Richard Stallman'ın "GNU/Linux User Show"daki görüşmesini mp3 ve ogg formatlarında dinleyebilirsiniz.

GNU 22 Yaşında...

darkhunter

"FM tarihinde bugün" de tongucyumruk'un 2003 yılında geçtiği haber gözüme çarptı... Tekrar hatırlamakta fayda var : Xerox , Stallman, ve GNU...
İyiki doğdun GNU !

GCC 4.0.0 Duyuruldu

vst

GNU sisteminin derleyici koleksiyonu olan GCC'nin (GNU Compiler Collection) 4.0.0 versiyonu duyuruldu. Optimizasyon konusu başta olmak üzere bir çok düzenleme ve yenilik getirdiği öne sürülen yeni serinin değişiklik listesinin uzunluğu ve zenginliği dikkat çekiyor. Başta C programlama dili olmak üzere, Ada'dan Java'ya, desteklenen her dilde değişiklikler ve eklentiler mevcut.

Open Cola

sundance

Dünyanın önde gelen Cola üreticilerinden birinin formülünü açıkladığı iddasıyla bir eski çalışanını mahkum ettirdiğini duymuşsunuzdur herhalde.

Yıllardır en çok taklit edilmeye çalışılan içecek konumunu kaybetmeyen Cola'ya alternatif olarak Open Cola formülü yayınlandı. Hem de GNU lisansı ile GPL olarak :)

Linus Torvalds: GPL 3 Geçişi Söz Konusu Değil

darkhunter

Linus, Linux çekirdeği'nin posta listesine dün akşam saatlerinde bu mesajı gönderdi. E-posta'dan da anlaşılacağı üzere Linux çekirdeği'nin lisansı GPL 2 olarak kalacak ve aksi (GPL 3 lehine) söz konusu bile edilemez. Çekirdeğe dair bazı eklentilerin (individual files) GPL 3 ile lisanslanmasının mümkün olabileceğini belirten Linus, bunun genel olarak çekirdeğin lisansını etkileyemeyeceğini söylemiş...

Bir şeyler hızla değişmeye başladı...