FSF'den Trend Micro'yu Boykot Çağrısı

0
memin
Free Software Foundation ve GNU ana sayfalarındaki bannerlardan görülebileceği üzere Trend Micro şirketini boykot etmeye başlamışlar.
Orijinaline buradan ulaşabileceğiniz detaylı açıklamada kısaca şunlardan bahsediliyor:

Trend Micro şirketi Barracuda Networks hakkında bir patent ihlali davası açmış. Bunun nedeni ise Barracuda Networks'ün özgür bir anti-virüs programı olan ClamAv'ı dağıtmasıymış. Blog girdisinde aynı zamanda bu yapılanın tüm IT sektörüne bir saldırı olduğu ve özgür yazılımlara patent ihlali davası açanların "alçağın da alçağı" olduğu belirtilmiş.

Boykotun öncülüğünü ise Scriptum Libre üstlenmiş.

Konuyla ilgili bir yazı:
IT Management - Trend Micro Shows how Not to Handle the Free Software Community
gnu

İlgili Yazılar

GNU HURD-L4 çekirdeği üzerinde ilk program çalıştırıldı

FZ

/. sitesindeki habere göre: GNU Projesi 1990'ların başından beri GNU Mach mikroçekirdeğine dayanan HURD isimli bir işletim sistemi çekirdeği üzerinde çalışıyordu. Ancak HURD-Mach bir GKA (Grafik Kullanıcı Arayüzü) ve bir tarayıcı (browser) çalıştırmışken yazılım geliştiriciler sıfırdan başlamaya ve projeyi yüksek performanslı L4 mikroçekirdeği üzerine taşımaya karar verdiler. Bunun yüzünden geliştirme bir anda aşırı yavaşladı, proje yıllarca gecikti. Ancak kısa süre önce HURD geliştiricilerinden Marcus Brinkmann tarihi bir adım attı ve süreç başlatma kodunu bitirdi. Bu sayede HURD-L4 üzerindeki ilk yazılımı çalıştırmak için gerekli altyapı tamamlanmış oldu. Brinkmann, 'Artık sistemi istediğimiz gibi geliştirebilir ve yepyeni şeyleri deneyebiliriz. Ana yemek hazır' dedi.

muhasebeci 0.5 hazır

muhasebeci

Uzunca bir süreden beri üzerinde çalıştığımız projemizin 0.5 sürümü nihayet bitmiştir. 0.5 sürümünün bu kadar gecikmesinde projenin baştan sona komple elden geçirilmesi, yeni bölümlerin eklenmesi, daha kolay kullanım olanağı sağlanması gibi sebepler neden olmuştur. Yeni sürüm hazıranırken eski sürümlerdeki pek çok hata giderilmiştir. Sorun yaratan kodlar silinip yeniden yazılmıştır. Stabilite için gerekli görünen herşey yapılmıştır. Daha kolay bir kullanım için fonksiyon tuşları, sağ-click menüleri programın her tarafında rahatlıkla görülebilmektedir. Programımız artık sadece türkçe değildir. Türkçe yanında programı; ingilizce, almanca, rusça ve bulgarca olarak ta kullanmak mümkündür (ingilizce hariç diğer dillerde çevirilmemiş metinler oldukça fazladır).
Programımızın son özelliklerini listeleyecek olursak...

%100 Özgür Yayıncılık Mümkün

butch

newsforge.com'da yayınlanan bu makale, web sitesinden, dizgisine her alanda sadece Özgür Yazılım araçları kullanan bir yayınevinin hikayesini anlatıyor.

Makale, ülkemizde özellikle E-dergi yayını yapanlar tarafından oldukça benimsenen Scribus'un geldiği yerin de önemli bir göstergesi.

Kaynak: /.

O`Reilly artık yazılım üretmeyecek

sundance

Açık kaynak kodunu desteklemek ve piyasadaki en işe yarar teknik kitapları yayınlamakla ün yapmış O'Reilly firması, bir süredir askıya aldığı yazılım geliştirme alanından tamamen çekileceğini açıkladı.

Kitaplarından zevkle faydalandığımız O`Reilly`nin tamamen bu yöne kanalize olma yönündeki bu hareketi sanırım sırada gerçekten çok iyi bazı kitapların beklediğine işaret.

GNU Ekibinin .NETe cevabı: dotGNU

anonim

Bu ara her yer Microsoftun ".NET vizyonu" ile dolup taşıyor. Daha .NETin "way be işte bu" diyebileceğimiz bir ürününü göremedik ama şimdiden rakipleri kollarını sıvadı. SunAlliance yakın zamanda .NETe alternatif olacak yeni bir sistem üzerinde çalışmaya başladıklarını açıklamıştı. Ama onlardan önce geçtiğimiz temmuz ayında dotGNU ekibi faaliyete başlamış. Altyapılarını C# ve/veya Java üzerine kurmayı planladıkları yazıyor ancak görünen o ki Java ağırlıklı bir sistem olacak. Ayrıca Java altyapısı, Python, Eiffel, Smalltalk gibi dilleri de dotGNU içinde kullanma imkanı sunacak. dotGNUnun sitesine www.dotgnu.org adresinden ulaşabilirsiniz.