2003`ün ilk benchmarkı: derleyiciler kapışıyor :)

0
sundance
2003`ün ilk benchmarkı CoyoteGulch tarafından ia32 işlemciler üzerinde compilerları karşılaştırarak yapıldı.

Intel Fortran, Intel C/C++, GNU C/C++, SUN Java, IBM Java ve GNU gcj`nin katıldığı benchmark testinde birçok konu incelenmiş. Güzel bir okuma

(Ed: Benim en ilgimi çeken ise, ısrarla/inatla yıllardır hızlanmasını beklediğimiz Java`nın 1.31`den 1.4`e geçerken nerdeyse üçte bir hıza düşmesi. Öyleki Dual Pentium 3-600 makinada 1.3, Pentium4-2.8Ghz HT, makinada 1.4`ün koştuğu hızda koşuyor!. Diyoruz, ya hız önemli değil, hardware aşırı hızlandı, yalanmış, Java daha hızlı yavaşlıyor :))
gnu

Görüşler

0
FZ
Sun Microsystems'in birçok özellikle birlikte böyle bir yavaşlamaya yol açması bir bakıma üzücü.

Öte yandan ciddi ciddi sayısal hesaplama ağırlıklı iş güç yapan programlarda da Java'nın ilk akla gelen programlama dili olduğunu sanmıyorum ;-)
0
conan
provokatorsun sen provokator! inanmayin, kanmayin bunlara!!! :PPP
0
redogre
Sanırım bir çoğumuzun (ya da en azınndan benim) Javaya karşı bir gönül bağımız var, kullanım olarak olmasa da en azından MS ezmeye kalktığı için...
0
anonim
Düşmanımın düşmanı benim dostumdur
Bu kafayla zor adam olursun.
0
tongucyumruk
Açıkçası Java'ya karşı bırak gönül bağıı hiç bir zaman ufak bir sempatim dahi olmadı. Şimdiye kadar Java'nın bilgisayarımı yavaşlatmaktan daha önemli bir fonksiyonuna da rastlamadım. Açıkçası şimdiye kadar bilgisayarımda da hemen hemen hiç Java programı kullanmadım, kullanmaya da niyetim yok. Yavaşlığı + illaki JVM kurma mecburiyeti beni Java'dan soğutan en önemli sebepler.

Bence Java'nın asıl fonksiyonunu göstereceği alan cep telefonu gibi mobil aygıtlar. Çünkü bu aygıtlar çok farklı donanımlara sahipler ve java tüm bu farklılıkları ortadan kaldıracak bir ortak platform olabilir. Dahası bu yazılım alanı henüz çok boş olduğundan Java'nın burada çok iyi bir çıkış yapması beklenebilir. Her dilde yazılmış milyonlarca yazılımın bulunduğu PC, Mac veya PalmOS pazarında java pek te avantajlı bir alternatif değil. Ancak yeni yeni gelişmekte olan cep telefonu tarzı cihazlarda henüz yerleşmiş, standart bir OS ve bu OS için yazılmış yazılımlar olmadığından java oldukça sağlam bir alternatif.

Son olarak her ne kadar Java'yı sevmesem de Sun Microsystems'a sempati duyarım doğrusu. İşlemci değiştirdiğinde bile reboot istemeyen bir sistemi (Solaris) geliştirdiklerine göre bu kadarını hak ediyorlar sanırım.
0
sundance
Ben de bunu anlamıyorum. Bu aleti çalıştırmak için 15Mb install yapmam gerekiyor mu gerekiyor. Bunun akabinde alet hala programları benim 166MMX'deki Perl programlarından daha yavaş çalıştırıyor mu ? Çalıştırıyor. Peki P3`den P4-HT`e geçiş yapıldığı dönemde totalda Java`nın çalışma hızı düştü mü ? Düştü. Anlamıyorum ki hangi makinanın içine koyacaksınız bunu ! P4 Cep telefonlarını mı bekliycez 128mb RAM`lı 300Mb storage`lı.

Tamam, benim senin demenle Java`nın ilerlemesi durmayacak, Java kullananlar da kullanmaktan vazgeçmeyecek. Ama ben diyorum ki, Java`nın platform bağımsızlığı konusunda elinde bir varsa, Perl`ün, dahası özellikle Python`un (mesela) beş var. Gidin bakın bir tane 600K dll ile aynı Blender Linux`da da Windows`da da çalışıyor. Java ile Blender hızında (tomshardware.com.tr blenderı, benchmarkin için kullanıyor mesela) bir şeyler yapmak için bence Ultra Hyper Thread teknolojisini beklememiz gerekecek.


Peki niye hala Java ? Dağ sezaryenle ölme bahasına fare doğurdu, şimdi onu yeteri kadar semirtirsek dağ olur diye bekliyoruz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fransa'da Liselilere Özgür Yazılımlı USB Bellek

Tristan

news.yahoo.com adresinde yer alan habere göre Fransa'da lise öğrencilerine içinde Açık Kaynak Kodlu yazılımların bulunduğu USB bellek dağıtılacak

Belleklerde, Firefox, Thunderbir, Openoffice gibi Açık Kaynak dünyasının gözde yazılımları bulunacak

Dijital Hırsızlık - GPL İhlali Gözden Kaçmadı!

cbc

GPL lisansının güzelliğinden hepimiz haberdarız ve bu lisansa sahip bir çok uygulamayı kullanıyoruz. Bunlardan biri de miranda. Fakat miranda'nın kodu izinsiz olarak kullanılıyor. Miranda'nın sitesindeki habere göre, başka bir firma miranda'nın kodunu kullanmakta. Lisans şartlarına uyulduğu sürece bunda sorun yok fakat haberden de görebileceğiniz üzere, bahsi geçen firma kapalı uygulamasında miranda'nın ve 10 adet eklentinin kodunu "çalmış".

Özgür yazılım nereye?

anonim

Özgür Yazılım hareketi "döndü" mü? Yoksa aslında hiçbir zaman adam olma potansiyeli taşımadı mı? Özgür yazılım bir başkaldırı mıdır? Yoksa zamanla egemen olana ayak uyduracak geçici bir çıkış mı? Özgür Yazılım hakkında gün geçtikçe daha kuşku dolu yaklaşımların gelişmesi çok anlaşılır.

Her geçen gün büyük yazılım örgütleri ve vakıflarında katılımcı isimlerin baş sıralarında IBM, HP, ve Intel'in yerleşmesine alışıldı bile. Zaman zaman Microsoft'la bile birlikte "iş yapar" oldu bu camia.

Alper İltekin'in makalesi için: http://www.soldergisi.com

GPL Sürüm 3'e Doğru...

vst

Richard M. Stallman ve Eben Moglen, hazırlıkları süren GPL3 hakkında bir makale yayınladılar. Makalede, GPL'in geçmişi, bugünü, yarını ve yeni sürümün altında yatan sebepler tartışılıyor.

DotGNU Ortaklaşa Kodlama Yarışması Başladı

FZ

Free Software Foundation, bünyesindeki GNU projesinin bir parçası olan DotGNU Projesi kapsamında uluslararası ve tüm programcılara yönelik ödüllü bir yarışma düzenliyor.

Yarışmaya katılan programcılar DotGNU Portable.NET System.Windows.Forms C# sınıfları bölümünü tamamlamak için yarışacaklar. Yarışmanın hedefi kapalı kodlu olan kitaplığın açık kodlu ve her sistemde çalışabilir halini somut olarak hayata geçirmek.