2003`ün ilk benchmarkı: derleyiciler kapışıyor :)

0
sundance
2003`ün ilk benchmarkı CoyoteGulch tarafından ia32 işlemciler üzerinde compilerları karşılaştırarak yapıldı.

Intel Fortran, Intel C/C++, GNU C/C++, SUN Java, IBM Java ve GNU gcj`nin katıldığı benchmark testinde birçok konu incelenmiş. Güzel bir okuma

(Ed: Benim en ilgimi çeken ise, ısrarla/inatla yıllardır hızlanmasını beklediğimiz Java`nın 1.31`den 1.4`e geçerken nerdeyse üçte bir hıza düşmesi. Öyleki Dual Pentium 3-600 makinada 1.3, Pentium4-2.8Ghz HT, makinada 1.4`ün koştuğu hızda koşuyor!. Diyoruz, ya hız önemli değil, hardware aşırı hızlandı, yalanmış, Java daha hızlı yavaşlıyor :))
gnu

Görüşler

0
FZ
Sun Microsystems'in birçok özellikle birlikte böyle bir yavaşlamaya yol açması bir bakıma üzücü.

Öte yandan ciddi ciddi sayısal hesaplama ağırlıklı iş güç yapan programlarda da Java'nın ilk akla gelen programlama dili olduğunu sanmıyorum ;-)
0
conan
provokatorsun sen provokator! inanmayin, kanmayin bunlara!!! :PPP
0
redogre
Sanırım bir çoğumuzun (ya da en azınndan benim) Javaya karşı bir gönül bağımız var, kullanım olarak olmasa da en azından MS ezmeye kalktığı için...
0
anonim
Düşmanımın düşmanı benim dostumdur
Bu kafayla zor adam olursun.
0
tongucyumruk
Açıkçası Java'ya karşı bırak gönül bağıı hiç bir zaman ufak bir sempatim dahi olmadı. Şimdiye kadar Java'nın bilgisayarımı yavaşlatmaktan daha önemli bir fonksiyonuna da rastlamadım. Açıkçası şimdiye kadar bilgisayarımda da hemen hemen hiç Java programı kullanmadım, kullanmaya da niyetim yok. Yavaşlığı + illaki JVM kurma mecburiyeti beni Java'dan soğutan en önemli sebepler.

Bence Java'nın asıl fonksiyonunu göstereceği alan cep telefonu gibi mobil aygıtlar. Çünkü bu aygıtlar çok farklı donanımlara sahipler ve java tüm bu farklılıkları ortadan kaldıracak bir ortak platform olabilir. Dahası bu yazılım alanı henüz çok boş olduğundan Java'nın burada çok iyi bir çıkış yapması beklenebilir. Her dilde yazılmış milyonlarca yazılımın bulunduğu PC, Mac veya PalmOS pazarında java pek te avantajlı bir alternatif değil. Ancak yeni yeni gelişmekte olan cep telefonu tarzı cihazlarda henüz yerleşmiş, standart bir OS ve bu OS için yazılmış yazılımlar olmadığından java oldukça sağlam bir alternatif.

Son olarak her ne kadar Java'yı sevmesem de Sun Microsystems'a sempati duyarım doğrusu. İşlemci değiştirdiğinde bile reboot istemeyen bir sistemi (Solaris) geliştirdiklerine göre bu kadarını hak ediyorlar sanırım.
0
sundance
Ben de bunu anlamıyorum. Bu aleti çalıştırmak için 15Mb install yapmam gerekiyor mu gerekiyor. Bunun akabinde alet hala programları benim 166MMX'deki Perl programlarından daha yavaş çalıştırıyor mu ? Çalıştırıyor. Peki P3`den P4-HT`e geçiş yapıldığı dönemde totalda Java`nın çalışma hızı düştü mü ? Düştü. Anlamıyorum ki hangi makinanın içine koyacaksınız bunu ! P4 Cep telefonlarını mı bekliycez 128mb RAM`lı 300Mb storage`lı.

Tamam, benim senin demenle Java`nın ilerlemesi durmayacak, Java kullananlar da kullanmaktan vazgeçmeyecek. Ama ben diyorum ki, Java`nın platform bağımsızlığı konusunda elinde bir varsa, Perl`ün, dahası özellikle Python`un (mesela) beş var. Gidin bakın bir tane 600K dll ile aynı Blender Linux`da da Windows`da da çalışıyor. Java ile Blender hızında (tomshardware.com.tr blenderı, benchmarkin için kullanıyor mesela) bir şeyler yapmak için bence Ultra Hyper Thread teknolojisini beklememiz gerekecek.


Peki niye hala Java ? Dağ sezaryenle ölme bahasına fare doğurdu, şimdi onu yeteri kadar semirtirsek dağ olur diye bekliyoruz.
0
FZ
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

TurboPower OpenSource´a yöneldi

inoxes

Yıllardır uygulama geliştiriciler için oldukça kaliteli yazılım kütüphaneleri ve araçlar geliştiren TurboPower software geliştireceği araçları olabilecek en iyi seviyeye gelebilmesi için ozgur yazılım çatısı altında yayınlacağını duyurdu.
Aynı şekilde ERP devi SAP kendi rdbms sistemi olan SapDB yi LGPL/GPL çatısı altında geliştiriyor ve hiçbir lisans ücreti istemiyor.
Bu gibi dev firmaların GPL'e yatırım yapmaları ise gelecekteki yazilim standartının habercisi gibi gözüküyor ;)

Ayrıntılı bilgiler için turbopower.com, sapdb.org

Stallman ile Röportaj

FZ

"Windows XP, İnternet’e bağlandığınız zaman otomatik güncelleme sürecini başlatmak için size sorar. Ve sizin haberiniz bile olmadan “sadece size özel” bir güncelleme yapabilir. Özgür olmayan yazılımın arka kapısı da olabilir. Hindistan’daki bazı programcılar El-Kaide’nin parçası olmakla ve Microsoft kodlarının içine arka kapı koymakla suçlandılar."

"Unesco, özgür yazılımla ilgili iki şey yaptı. Bize para ve veri verdiler. Özgür Yazılım Dizini, özgür yazılımların tamamını kapsamaya yönelik bir proje. Amacımız kullanılabilir olan ve GNU/Linux sistemleri üzerinde çalışan tüm özgür yazılım paketlerini listelemek. Listeye dahil etme şartımız, tamamen özgür bir işletim sistemi üzerinde çalışmaları. Normalde, bitmemiş programları listelemiyoruz. Ancak istisna olarak, GNU paketlerini bitmedilerse bile bu durumu etiketlerinde belirterek listeliyoruz. Bu dizini ihtiyaçlarınıza uygun özgür yazılımı bulmak için kullanabilirsiniz."

"Bence Lisp en güzel ve en güçlü programlama dilidir. Lisp’de Lisp bilmeyenlerin fikir sahibi olmadıkları şeyler var. Programların veri de olabilmeleri örneğin. Basit veri yapılarınız var ve her biri bir işi genel bir şekilde yapıyor. Bunları birleştirerek veri yapıları inşa ediyorsunuz. Standart kısımlar var ve bunları istediğiniz şeyi yapmak için kullanıyorsunuz. Halbuki, 1970’lerden bu yana hakim olan programlama dilleri tasarımı ekolü “kendi veri tipini kendin tanımla” yaklaşımına dayalı ve buna göre her kullanım için özel amaçlı veri yapısı tanımlıyorsunuz. Lisp’de kendi liste yapısı tipinizi tanımlamanıza gerek yoktur. O zaten oradadır."

SOL dergisi sormuş, üstad Richard M. Stallman cevaplamış. Röportajın tamamını bu adreste okuyabilirsiniz.

Bu işte bir hata var! :)

sundance

Dyndns.org 18 Ocak günü, Perl Foundation`a $20,000`lık bağışta bulundu.

\r\r\r\r\r\r \r\r\r\r\r\r Tamamen gönüllülerle ve bağışlarla yürüyen bir organizasyonun, yine kendisi ile aynı statüde bulunan bir başka gönüllü organizasyonuna böyle bir bağışta bulunabilmesi, serbest piyasa koşullarında utançla ve esefle karşılanacak :) bir gelişme olarak algılandı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir çok uluslu şirket yetkilisi `İnsanlar tüketmek ve sahip olmak yerine, üretmek ve paylaşmayı seçerlerse bütün bu sistem nasıl yürüyecek, bunu engelleyecek yasalar olmalı!` diye beyanat verdi ;)

O`Reilly artık yazılım üretmeyecek

sundance

Açık kaynak kodunu desteklemek ve piyasadaki en işe yarar teknik kitapları yayınlamakla ün yapmış O'Reilly firması, bir süredir askıya aldığı yazılım geliştirme alanından tamamen çekileceğini açıkladı.

Kitaplarından zevkle faydalandığımız O`Reilly`nin tamamen bu yöne kanalize olma yönündeki bu hareketi sanırım sırada gerçekten çok iyi bazı kitapların beklediğine işaret.

GNU/Linux Windows'dan pahalı mı?

sundance

GNU/Linux'u savunanların argümanlarından biri de "(ısmarlanmış) bira gibi bedava" olmasıdır malum. Karşı çıkanların da cümlelerine "Tamam bu bedava olabilir ama..." diye başlaması adet olmuştur.

Görünen o ki artık bu değişiyor. Yoo, yanlış anlamayın GPL kapsamındaki Linux'lara satın alınma zorunluluğu gelmiyor. Sadece bazı üreticiler Windows kurulu sattıkları laptopları, Windows'suz almak isteyenlerden "Windows uninstall" parası (£50-£60) istiyorlarmış.