2003`ün ilk benchmarkı: derleyiciler kapışıyor :)

0
sundance
2003`ün ilk benchmarkı CoyoteGulch tarafından ia32 işlemciler üzerinde compilerları karşılaştırarak yapıldı.

Intel Fortran, Intel C/C++, GNU C/C++, SUN Java, IBM Java ve GNU gcj`nin katıldığı benchmark testinde birçok konu incelenmiş. Güzel bir okuma

(Ed: Benim en ilgimi çeken ise, ısrarla/inatla yıllardır hızlanmasını beklediğimiz Java`nın 1.31`den 1.4`e geçerken nerdeyse üçte bir hıza düşmesi. Öyleki Dual Pentium 3-600 makinada 1.3, Pentium4-2.8Ghz HT, makinada 1.4`ün koştuğu hızda koşuyor!. Diyoruz, ya hız önemli değil, hardware aşırı hızlandı, yalanmış, Java daha hızlı yavaşlıyor :))
gnu

Görüşler

0
FZ
Sun Microsystems'in birçok özellikle birlikte böyle bir yavaşlamaya yol açması bir bakıma üzücü.

Öte yandan ciddi ciddi sayısal hesaplama ağırlıklı iş güç yapan programlarda da Java'nın ilk akla gelen programlama dili olduğunu sanmıyorum ;-)
0
conan
provokatorsun sen provokator! inanmayin, kanmayin bunlara!!! :PPP
0
redogre
Sanırım bir çoğumuzun (ya da en azınndan benim) Javaya karşı bir gönül bağımız var, kullanım olarak olmasa da en azından MS ezmeye kalktığı için...
0
anonim
Düşmanımın düşmanı benim dostumdur
Bu kafayla zor adam olursun.
0
tongucyumruk
Açıkçası Java'ya karşı bırak gönül bağıı hiç bir zaman ufak bir sempatim dahi olmadı. Şimdiye kadar Java'nın bilgisayarımı yavaşlatmaktan daha önemli bir fonksiyonuna da rastlamadım. Açıkçası şimdiye kadar bilgisayarımda da hemen hemen hiç Java programı kullanmadım, kullanmaya da niyetim yok. Yavaşlığı + illaki JVM kurma mecburiyeti beni Java'dan soğutan en önemli sebepler.

Bence Java'nın asıl fonksiyonunu göstereceği alan cep telefonu gibi mobil aygıtlar. Çünkü bu aygıtlar çok farklı donanımlara sahipler ve java tüm bu farklılıkları ortadan kaldıracak bir ortak platform olabilir. Dahası bu yazılım alanı henüz çok boş olduğundan Java'nın burada çok iyi bir çıkış yapması beklenebilir. Her dilde yazılmış milyonlarca yazılımın bulunduğu PC, Mac veya PalmOS pazarında java pek te avantajlı bir alternatif değil. Ancak yeni yeni gelişmekte olan cep telefonu tarzı cihazlarda henüz yerleşmiş, standart bir OS ve bu OS için yazılmış yazılımlar olmadığından java oldukça sağlam bir alternatif.

Son olarak her ne kadar Java'yı sevmesem de Sun Microsystems'a sempati duyarım doğrusu. İşlemci değiştirdiğinde bile reboot istemeyen bir sistemi (Solaris) geliştirdiklerine göre bu kadarını hak ediyorlar sanırım.
0
sundance
Ben de bunu anlamıyorum. Bu aleti çalıştırmak için 15Mb install yapmam gerekiyor mu gerekiyor. Bunun akabinde alet hala programları benim 166MMX'deki Perl programlarından daha yavaş çalıştırıyor mu ? Çalıştırıyor. Peki P3`den P4-HT`e geçiş yapıldığı dönemde totalda Java`nın çalışma hızı düştü mü ? Düştü. Anlamıyorum ki hangi makinanın içine koyacaksınız bunu ! P4 Cep telefonlarını mı bekliycez 128mb RAM`lı 300Mb storage`lı.

Tamam, benim senin demenle Java`nın ilerlemesi durmayacak, Java kullananlar da kullanmaktan vazgeçmeyecek. Ama ben diyorum ki, Java`nın platform bağımsızlığı konusunda elinde bir varsa, Perl`ün, dahası özellikle Python`un (mesela) beş var. Gidin bakın bir tane 600K dll ile aynı Blender Linux`da da Windows`da da çalışıyor. Java ile Blender hızında (tomshardware.com.tr blenderı, benchmarkin için kullanıyor mesela) bir şeyler yapmak için bence Ultra Hyper Thread teknolojisini beklememiz gerekecek.


Peki niye hala Java ? Dağ sezaryenle ölme bahasına fare doğurdu, şimdi onu yeteri kadar semirtirsek dağ olur diye bekliyoruz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Serbest Yazılımlar yetersiz mi ?

sundance

Geçenler de Freshmeat`de dolaşırken bir şey dikkatimi çekti. Yayınlanan programların birçoğu 1.0 versionun altındaydılar, 0.8, 0.6beta vs. vs. Ben şirketim için bir altyapı kurduracak olsam ve programların versionlarının böyle olduğunu görsem `dalga mı geçiyorsunuz siz benle, sermayeyi kediye mi yükleyeceğiz ?` diye danışmanlarımı paylayacağımı düşündüm...

Sonra mevcut kullanmakta olduğum programları düşündüm, apt 0.54, ickle 0.3.2, xcdroast 0.98alpha+11-1 (ba baa baaa babaaaa, sıfır nokta doksensekiz, alfa, artı onbir, bir de biri var üstüne, bak sen şuna ;). Sonra işlerin ne kadar da güzel yürüdüğünü düşündüm ve dürüstlüğün ne kadar azımızın hazmedebildiği bir özellik olduğu üzerine nacizane bu makaleyi yazdım :)

GNU 22 Yaşında...

darkhunter

"FM tarihinde bugün" de tongucyumruk'un 2003 yılında geçtiği haber gözüme çarptı... Tekrar hatırlamakta fayda var : Xerox , Stallman, ve GNU...
İyiki doğdun GNU !

muhasebeci 0.4a Hazır

muhasebeci

Yaklaşık 1 yıldır gelişimi devam eden muhasebecinin 0.4a sürümü Linux kullanıcılarına sunulmuştur. Yeni sürümdeki değişiklikler şunlardan oluşmaktadır:

Peru`lu bir milletvekilinden tüm dünyaya Serbest Yazılım Dersi

FZ

Peru'lu milletkvekili Dr. Edgar David Villanueva, kendisi ile yapılan bir röportajda 1609 no.lu yasa tasarısından ve bunun etkilerinden bahsediyor. Söz konusu yasa tasarısı Peru'daki tüm hükümet bilgi işlem sistemlerinde (üniversiteler de dahil) açık kodlu ve serbestçe dağıtılabilen yazılım sistemleri kullanılmasını öngörüyor (yani bunu zorunlu kılıyor tabii yapılacak işle ilgili yeterince durmuş oturmuş bir açık kodlu serbest yazılım bulunmadığı durumlar hariç).

Wirofon artık özgür!

anonim

Bundan birkaç ay önce FFMpeg ile ilgili bir işle uğraşırken, FFMpeg'in Hall Of Shame sayfasına denk geldim. Sayfaya baktığımda gördüm ki, Türk Telekom Wirofon yazılımı da FFMpeg'i lisansına aykırı olarak GPL olmayan bir programa dahil ederek GPL ihlali yapmakla suçlanıyordu. Türk Telekom'dan hiç bir açıklama olmadığı için de bir "fare dağa küsmüş" durumu olduğunu düşündüm.