2003`ün ilk benchmarkı: derleyiciler kapışıyor :)

0
sundance
2003`ün ilk benchmarkı CoyoteGulch tarafından ia32 işlemciler üzerinde compilerları karşılaştırarak yapıldı.

Intel Fortran, Intel C/C++, GNU C/C++, SUN Java, IBM Java ve GNU gcj`nin katıldığı benchmark testinde birçok konu incelenmiş. Güzel bir okuma

(Ed: Benim en ilgimi çeken ise, ısrarla/inatla yıllardır hızlanmasını beklediğimiz Java`nın 1.31`den 1.4`e geçerken nerdeyse üçte bir hıza düşmesi. Öyleki Dual Pentium 3-600 makinada 1.3, Pentium4-2.8Ghz HT, makinada 1.4`ün koştuğu hızda koşuyor!. Diyoruz, ya hız önemli değil, hardware aşırı hızlandı, yalanmış, Java daha hızlı yavaşlıyor :))
gnu

Görüşler

0
FZ
Sun Microsystems'in birçok özellikle birlikte böyle bir yavaşlamaya yol açması bir bakıma üzücü.

Öte yandan ciddi ciddi sayısal hesaplama ağırlıklı iş güç yapan programlarda da Java'nın ilk akla gelen programlama dili olduğunu sanmıyorum ;-)
0
conan
provokatorsun sen provokator! inanmayin, kanmayin bunlara!!! :PPP
0
redogre
Sanırım bir çoğumuzun (ya da en azınndan benim) Javaya karşı bir gönül bağımız var, kullanım olarak olmasa da en azından MS ezmeye kalktığı için...
0
anonim
Düşmanımın düşmanı benim dostumdur
Bu kafayla zor adam olursun.
0
tongucyumruk
Açıkçası Java'ya karşı bırak gönül bağıı hiç bir zaman ufak bir sempatim dahi olmadı. Şimdiye kadar Java'nın bilgisayarımı yavaşlatmaktan daha önemli bir fonksiyonuna da rastlamadım. Açıkçası şimdiye kadar bilgisayarımda da hemen hemen hiç Java programı kullanmadım, kullanmaya da niyetim yok. Yavaşlığı + illaki JVM kurma mecburiyeti beni Java'dan soğutan en önemli sebepler.

Bence Java'nın asıl fonksiyonunu göstereceği alan cep telefonu gibi mobil aygıtlar. Çünkü bu aygıtlar çok farklı donanımlara sahipler ve java tüm bu farklılıkları ortadan kaldıracak bir ortak platform olabilir. Dahası bu yazılım alanı henüz çok boş olduğundan Java'nın burada çok iyi bir çıkış yapması beklenebilir. Her dilde yazılmış milyonlarca yazılımın bulunduğu PC, Mac veya PalmOS pazarında java pek te avantajlı bir alternatif değil. Ancak yeni yeni gelişmekte olan cep telefonu tarzı cihazlarda henüz yerleşmiş, standart bir OS ve bu OS için yazılmış yazılımlar olmadığından java oldukça sağlam bir alternatif.

Son olarak her ne kadar Java'yı sevmesem de Sun Microsystems'a sempati duyarım doğrusu. İşlemci değiştirdiğinde bile reboot istemeyen bir sistemi (Solaris) geliştirdiklerine göre bu kadarını hak ediyorlar sanırım.
0
sundance
Ben de bunu anlamıyorum. Bu aleti çalıştırmak için 15Mb install yapmam gerekiyor mu gerekiyor. Bunun akabinde alet hala programları benim 166MMX'deki Perl programlarından daha yavaş çalıştırıyor mu ? Çalıştırıyor. Peki P3`den P4-HT`e geçiş yapıldığı dönemde totalda Java`nın çalışma hızı düştü mü ? Düştü. Anlamıyorum ki hangi makinanın içine koyacaksınız bunu ! P4 Cep telefonlarını mı bekliycez 128mb RAM`lı 300Mb storage`lı.

Tamam, benim senin demenle Java`nın ilerlemesi durmayacak, Java kullananlar da kullanmaktan vazgeçmeyecek. Ama ben diyorum ki, Java`nın platform bağımsızlığı konusunda elinde bir varsa, Perl`ün, dahası özellikle Python`un (mesela) beş var. Gidin bakın bir tane 600K dll ile aynı Blender Linux`da da Windows`da da çalışıyor. Java ile Blender hızında (tomshardware.com.tr blenderı, benchmarkin için kullanıyor mesela) bir şeyler yapmak için bence Ultra Hyper Thread teknolojisini beklememiz gerekecek.


Peki niye hala Java ? Dağ sezaryenle ölme bahasına fare doğurdu, şimdi onu yeteri kadar semirtirsek dağ olur diye bekliyoruz.
0
FZ
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GPL Hayallerimizin de Ötesinde

sundance

Serbest yazılımlar konusunda hep anlaşılamayan şey, nasıl olup da bu adamların hayatta kaldığıdır. Düşünsenize 9-6 işe gidip gelen yine de iki yakası biraraya gelmeyen insanların dünyasında nasıl olup da bedavaya program yazan insanlar yaşamlarını sürdürebilirler ki ?

Tahmin edemeyeceğiniz kadar iyimser bir şekilde ;)

Nessus Kaynak Kodlarını Kapatacak

anonim

Geçen Çarsamba günü yapılan açıklama ile Renaud Deraison(nessus gelistiricisi) "zayıflık tarayıcısı" Nessus'un 3.0 sürümünden itibaren GPL lisansı ile dağıtılmayacagını açıkladı.

Sebep ise GPL lisanslamanın iki tarafı keskin kılıcı.

GPL Sürüm 3'e Doğru...

vst

Richard M. Stallman ve Eben Moglen, hazırlıkları süren GPL3 hakkında bir makale yayınladılar. Makalede, GPL'in geçmişi, bugünü, yarını ve yeni sürümün altında yatan sebepler tartışılıyor.

GPL FOR EVER

sundance

Ben, açık açık, takım tutar gibi yazılım, dahası yazılım modeli tutuyorum ! Öyle işime gelen her yazılımı da kullanmam, çünkü yazılımın GPL ya da benzer serbest lisanslı olması benim için en az yeterliliği kadar önemli.

\r\r\r\r \r\r\r\r Az önce yaklaşık onbeş dakikalık bir IRC chati ile FluxBox programcılarından biriyle bir debug ortamı yaşadık. Ve benim sistemimdeki bir farklılıktan dolayı stable çalışmayan bu çok sevdiğim pencere yöneticisine beraberce müdahale ettik. Ve bu sayede şu anda Fluxbox kullanabiliyorum

\r\r\r\r \r\r\r\r İşte ben bu yüzden GPL diyorum.\r\r\r\r

Yeni bir Proje: FlashB2B

huseyin

http://www.turquaz.com/flashb2b/

FlashB2B dokümanlar ve/veya protokoller arasında geçişi sağlayarak iki farklı sistemin veya işletmenin birbirleriyle iletişim kumasını sağlar.

Aslen Sabancı Üniversitesi 'nde okuyan öğrencilerin bitirme projesi olarak hazırladığı program, IBM Linux yarışması için baştan yazıldı. Yukarıda linki verilen adresten indirebilirsiniz.