GNU HURD-L4 çekirdeği üzerinde ilk program çalıştırıldı

0
FZ
/. sitesindeki habere göre: GNU Projesi 1990'ların başından beri GNU Mach mikroçekirdeğine dayanan HURD isimli bir işletim sistemi çekirdeği üzerinde çalışıyordu. Ancak HURD-Mach bir GKA (Grafik Kullanıcı Arayüzü) ve bir tarayıcı (browser) çalıştırmışken yazılım geliştiriciler sıfırdan başlamaya ve projeyi yüksek performanslı L4 mikroçekirdeği üzerine taşımaya karar verdiler. Bunun yüzünden geliştirme bir anda aşırı yavaşladı, proje yıllarca gecikti. Ancak kısa süre önce HURD geliştiricilerinden Marcus Brinkmann tarihi bir adım attı ve süreç başlatma kodunu bitirdi. Bu sayede HURD-L4 üzerindeki ilk yazılımı çalıştırmak için gerekli altyapı tamamlanmış oldu. Brinkmann, 'Artık sistemi istediğimiz gibi geliştirebilir ve yepyeni şeyleri deneyebiliriz. Ana yemek hazır' dedi.
gnu

Görüşler

0
sametc
Sonunda ilk umut ışığı ......

marcus brinkmann zaten neredeyse tek başına sistemi geliştiriyordu sanırım ......

Kurmayı cok istedim ama mumkun olamadı umarım simdi kurabilirim ... amac zevk olsun...

acaba Stallman amca ne diyecek şimdi ? debian burokrasisine tepki olarak HURD geliştirmeye devam edermi acaba _???_ :)
0
roktas
Hoppala, son cümleyi anlayamadım şimdi :-) Debian'a rağman GNU/Hurd ne demek? GNU/Hurd hâlâ yaşıyorsa bunun en önemli nedeni Debian GNU/Hurd [www.debian.org]'dır. Hatta Debian Hurd [lists.debian.org] listesi GNU/Hurd geliştirici listesinin neredeyse yerini almış durumda.
0
sametc
marcus brinkmann galiba birde debian geliştirisi yanılmıyorsam

ama debian gnu/hurd hakkında henuz bir bilgiye rastlamadık bilgilendirilmedi geliştirildiyse bizede versinler :P

ben sadece espri olarak yazmıştım özür... haklısınız anlamamakta bende unutmuşum hurd gelişiminin debiancılara bırakıldığını

0
Challenger
Realist' in (aka decaf) dediği gibi:
"Ömür biter, HURD bitmez."
0
bahadirkandemir
* Unix ile kendinizi ayağınızdan vurabilirsiniz.
* DOS ile tek kurşunluk bariyere zıt yönde koşmaya devam edersiniz.
* MS-Windows ile silah elinizde patlar.
* MacOS ile kendinizi ayağınızdan vurmak kolaydır - sadece işaretleyin ve ateş edin.
* SVR4 ile silah, ayağınızla uyumlu değildir.
* Linux ile, dünyanın dört bir yanındaki programcılar, kendizi ayağınızdan vurmak için size yardım eder.
* HURD ile Gerçekten Çok Yakında kendinizi ayağınızdan vurabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

TiddlyWiki: Kişisel Wiki, tek .html dosyasında!

sundance

Malum son zamanlarda hepimizin gözdesi Wikipedia ve wiki teknolojileri. Öyle ki artık bir çok kişi arama yaparken daha rafine sonuçlara ulaşmak için Wikipedia'yı tercih etmekte.

Wiki teknolojisi o kadar gelişti ki, hemen her zevke hitap eden wikiler bulmak mümkün. Öte yandan defterlerime aldığım notları kaydedebileceğim, kurulumu basit bir wiki aramaktaydım ki karşıma TiddlyWiki çıktı.

Patent yasasına yeni protesto

yuxel

Şu anda gördüğünüz yazı zannımca patentlenmiştir. Hatta buraya yorum olarak birşeyler yazmak isterseniz kullanacağınız textarea'lar, submit button'lar da birileri tarafından patentlenmiştir ;). FFII.org'un başlattığı, GNU.org'un da desteklediği protesto yine gündemde. Her 0'a 1'e patent koymaya kararlı Avrupa Parlementosu, özgür yazılımı, özgür düşünceyi baltalamaya kararlı gibi görünüyor. Siz de ana sayfanıza bir protesto mesajı ile buna bir nebze destek olabilirsiniz .

GPL & Telif Hakları - Nereye Kadar?

SHiBuMi

Bu yazıyı, phpnuke.org sitesindeki bu yazıdan yola çıkarak yazıyorum. Her ne kadar phpnuke.org deki bu yazı tek bir olayı ele alıyor olsa da, aslında bu konu open-source camiasındaki hızlı büyümenin kontrol dışına çıktığı yerlerde nasıl yanlış yönlendirmelere dönüşebileceğine güzel bir örnek teşkil ediyor.

Open Source TV dizisi; Go -Open

anonim

Geçtiğimiz yıl Güney Afrikalı milyarder Mark Shuttleworth , Ubuntu'nunda arkasında yer alan Canonical Ltd. firması ile , ülkesinde Open Source'u tanıtmak amacıyla bir kampanyaya başladı . Hewlett Packard Güney Afrika'nın da aralarında yer aldığı bir katılımcı grubu ile, 2.2 Milyon Euro'luk "Go Open Source" adındaki kampanyayı başlattı.

Bitkeeper Bitti

wetware

Bir süre önce Linux'un geliştirilmesinde BitKeeper adlı kaynak kontrol programı kullanılmaya başlanmıştı. Bitkeeper özgür değildi. (Yani free speech'teki gibi bir free yoktu)

Ama özgür yazılım/Açık Kaynak kod projeleri için bedavaydı. (free beer'da oldugu gibi)