GNU HURD-L4 çekirdeği üzerinde ilk program çalıştırıldı

0
FZ
/. sitesindeki habere göre: GNU Projesi 1990'ların başından beri GNU Mach mikroçekirdeğine dayanan HURD isimli bir işletim sistemi çekirdeği üzerinde çalışıyordu. Ancak HURD-Mach bir GKA (Grafik Kullanıcı Arayüzü) ve bir tarayıcı (browser) çalıştırmışken yazılım geliştiriciler sıfırdan başlamaya ve projeyi yüksek performanslı L4 mikroçekirdeği üzerine taşımaya karar verdiler. Bunun yüzünden geliştirme bir anda aşırı yavaşladı, proje yıllarca gecikti. Ancak kısa süre önce HURD geliştiricilerinden Marcus Brinkmann tarihi bir adım attı ve süreç başlatma kodunu bitirdi. Bu sayede HURD-L4 üzerindeki ilk yazılımı çalıştırmak için gerekli altyapı tamamlanmış oldu. Brinkmann, 'Artık sistemi istediğimiz gibi geliştirebilir ve yepyeni şeyleri deneyebiliriz. Ana yemek hazır' dedi.
gnu

Görüşler

0
sametc
Sonunda ilk umut ışığı ......

marcus brinkmann zaten neredeyse tek başına sistemi geliştiriyordu sanırım ......

Kurmayı cok istedim ama mumkun olamadı umarım simdi kurabilirim ... amac zevk olsun...

acaba Stallman amca ne diyecek şimdi ? debian burokrasisine tepki olarak HURD geliştirmeye devam edermi acaba _???_ :)
0
roktas
Hoppala, son cümleyi anlayamadım şimdi :-) Debian'a rağman GNU/Hurd ne demek? GNU/Hurd hâlâ yaşıyorsa bunun en önemli nedeni Debian GNU/Hurd [www.debian.org]'dır. Hatta Debian Hurd [lists.debian.org] listesi GNU/Hurd geliştirici listesinin neredeyse yerini almış durumda.
0
sametc
marcus brinkmann galiba birde debian geliştirisi yanılmıyorsam

ama debian gnu/hurd hakkında henuz bir bilgiye rastlamadık bilgilendirilmedi geliştirildiyse bizede versinler :P

ben sadece espri olarak yazmıştım özür... haklısınız anlamamakta bende unutmuşum hurd gelişiminin debiancılara bırakıldığını

0
Challenger
Realist' in (aka decaf) dediği gibi:
"Ömür biter, HURD bitmez."
0
bahadirkandemir
* Unix ile kendinizi ayağınızdan vurabilirsiniz.
* DOS ile tek kurşunluk bariyere zıt yönde koşmaya devam edersiniz.
* MS-Windows ile silah elinizde patlar.
* MacOS ile kendinizi ayağınızdan vurmak kolaydır - sadece işaretleyin ve ateş edin.
* SVR4 ile silah, ayağınızla uyumlu değildir.
* Linux ile, dünyanın dört bir yanındaki programcılar, kendizi ayağınızdan vurmak için size yardım eder.
* HURD ile Gerçekten Çok Yakında kendinizi ayağınızdan vurabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MySQL, SAP DB ile gücüne güç katacak

acemi_

MySQL AB, SAP DB veritabanını geliştirme ve pazarlama haklarına sahip oldu. SAP DB, SAP AG tarafından geliştirilen, stored procedure, transaction, view v.b. gelişmiş özelliklere sahip açık kaynak kodlu bir veritabanı sunucusu... Yeni bir marka ile kullanıma sunulacak olan ürün, hem MySQL AB hem de SAP AG tarafından desteklenecek. Bu birlikteliğin, MySQL'in pazardaki konumunu çok daha kuvvetlendirmesi bekleniyor.

Open Source TV dizisi; Go -Open

anonim

Geçtiğimiz yıl Güney Afrikalı milyarder Mark Shuttleworth , Ubuntu'nunda arkasında yer alan Canonical Ltd. firması ile , ülkesinde Open Source'u tanıtmak amacıyla bir kampanyaya başladı . Hewlett Packard Güney Afrika'nın da aralarında yer aldığı bir katılımcı grubu ile, 2.2 Milyon Euro'luk "Go Open Source" adındaki kampanyayı başlattı.

Hindistan Parlementosu Yazılım Patentlerini Reddetti

darkhunter

Hindistan Parlementosu yazılım patentlerini reddetti. Hindistan'ın bilgisayar endüstrisine dair politikalarını hep takdir etmiş biri olarak, bu haberi duyurmaktan zevk duyuyorum :)
Bilgi İçin (Slashdot)

GNU Ekibinin .NETe cevabı: dotGNU

anonim

Bu ara her yer Microsoftun ".NET vizyonu" ile dolup taşıyor. Daha .NETin "way be işte bu" diyebileceğimiz bir ürününü göremedik ama şimdiden rakipleri kollarını sıvadı. SunAlliance yakın zamanda .NETe alternatif olacak yeni bir sistem üzerinde çalışmaya başladıklarını açıklamıştı. Ama onlardan önce geçtiğimiz temmuz ayında dotGNU ekibi faaliyete başlamış. Altyapılarını C# ve/veya Java üzerine kurmayı planladıkları yazıyor ancak görünen o ki Java ağırlıklı bir sistem olacak. Ayrıca Java altyapısı, Python, Eiffel, Smalltalk gibi dilleri de dotGNU içinde kullanma imkanı sunacak. dotGNUnun sitesine www.dotgnu.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Kamuoyunu ayağa kaldıralım

gencbeyin

Aşağıdaki adreslere, candundar@superonline.com, anahaber@atv.com.tr, Teknoloji@ntvmsnbc.com, pusulahaber@turk.net, hulki.cevizoglu@populerbilim.com.tr, nke-istanbul@nazimkulturevi.org, posta@evrensel.net, egitimbsk@anap.org.tr, dypgenclikkollari@dyp.org.tr, chpbim@chp.org.tr, akguvercinist@dsp.org.tr, StarHaber@startv.com.tr, gnkur@tsk.mil.tr, iletisim@iletisim.com.tr, şu yazıyı gönderdim.

Sizler de bir şekilde bu ve başka adreslere bunları gönderebilirseniz, belki türk milletine bunun önemli bir konu olduğunu dank ettirebiliriz...
berkem