G-NUT Projesi İlk Meyvesini Verdi

0
exalted
GNU Türkçe Çeviri Projesi (G-NUT) dün itibariyle www.gnu.org'un anasayfasını türkçe olarak yayımlamış bulunmaktadır. Henüz çok etkili, hızlı ya da "harika" çalış(a)mıyoruz, ancak zamanla düzene gireceğini umuyorum.
Lütfen siz de www.gnu.org'a bir göz atın, beğendiğiniz ya da çevirebileceğinize inandığınız bir sayfa bile varsa benimle temasa geçin

Çeviri hakkında düşüncelerinizi, ya da düzeltmelerinizi bekliyorum: wnstox at yahoo.com

Herkese iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla,
Ali Servet Dönmez
gnu

Görüşler

0
Challenger
> dün itibariyle www.gnu.org'un anasayfasını türkçe olarak yayımlamış bulunmaktadır.

Lütfen bu yanlış anlaşılmasın. Daha önceki haberde de bu sorun ifade edilmek istenmişti: Yukarıda "Türkçe" kelimesindeki "t" harfi büyük harfle yazılmalı. Daha önceki haberde de aynı problem vardı.
0
exalted
Dikkatiniz için çok teşekkür ediyorum, bu tür hataların düzeltilmesi "en azından" şahsım adına çok önemli. Türkçemin hemen her dilbilgisi kuralında bir diğerinde olduğu kadar iyi değilim, böyle bir iddiam da yok zaten. Çevirilerimde ya da yazdığım metinlerde de "türkçe" yerine "Türkçe" yazmaya özen göstereceğim.

İlginiz için teşekkürler.

Saygılarımla,
Ali Servet Dönmez
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FSF ve Cisco Anlaştı

FZ

Özgür Yazılım Vakfı (The Free Software Foundation - FSF) ve Cisco Systems, Inc. mahkemelik oldukları bir konuda anlaştılar ve FSF şikayetini geri çekti.

Sun´dan SCO´ya Destek: Linux´a Elinizi sürmeden Önce İyi Düşünün

acemi_

Sun Microsystems´in başkanı Scott McNealy İngiliz işadamlarının katıldığı bir toplantıda, açık kaynak kodlu yazılımları kullanmadan önce dikkatli olunması gerektiğini belirtti ve ardından `eger kullanacağınız açık kaynak kodlu yazılımların her bir noktasını incelemiş, fikri mülkiyet konusunda uzman avukatlarınız yoksa açık kaynak kodlu yazılımlara el sürmeyin´ dedi.

SCO´nun 1500 şirkete gönderdiği şantaj mektubunun ardından henüz bir hafta geçmişken Sun´dan böyle bir uyarı gelmesi, Sun`ın da açık kaynak kod ve Linux konusunda ne kadar samimi olduğunu gözler önüne serdi.

Konuyla ilgili link

GNU Hata ayıklayıcı (GDB) 7.0 sürümü duyuruldu.

Tarık

Bu sürümdeki değişiklikleri resmi duyurudan inceleyebilirsiniz.

GNU hata ayıklayıcısı ya da ingilizce dilindeki kısaltmasıyla GNU GDB yazılımı Ada, C, C++, Objective-C, Pascal gibi birçok programlama dili için hata ayıklama olanağı sağlayan açık kaynak kodlu özgür bir yazılımdır.

FTP İndirme sayfası

Patent yasasına yeni protesto

yuxel

Şu anda gördüğünüz yazı zannımca patentlenmiştir. Hatta buraya yorum olarak birşeyler yazmak isterseniz kullanacağınız textarea'lar, submit button'lar da birileri tarafından patentlenmiştir ;). FFII.org'un başlattığı, GNU.org'un da desteklediği protesto yine gündemde. Her 0'a 1'e patent koymaya kararlı Avrupa Parlementosu, özgür yazılımı, özgür düşünceyi baltalamaya kararlı gibi görünüyor. Siz de ana sayfanıza bir protesto mesajı ile buna bir nebze destek olabilirsiniz .

Wirofon artık özgür!

anonim

Bundan birkaç ay önce FFMpeg ile ilgili bir işle uğraşırken, FFMpeg'in Hall Of Shame sayfasına denk geldim. Sayfaya baktığımda gördüm ki, Türk Telekom Wirofon yazılımı da FFMpeg'i lisansına aykırı olarak GPL olmayan bir programa dahil ederek GPL ihlali yapmakla suçlanıyordu. Türk Telekom'dan hiç bir açıklama olmadığı için de bir "fare dağa küsmüş" durumu olduğunu düşündüm.