G-NUT Projesi İlk Meyvesini Verdi

0
exalted
GNU Türkçe Çeviri Projesi (G-NUT) dün itibariyle www.gnu.org'un anasayfasını türkçe olarak yayımlamış bulunmaktadır. Henüz çok etkili, hızlı ya da "harika" çalış(a)mıyoruz, ancak zamanla düzene gireceğini umuyorum.
Lütfen siz de www.gnu.org'a bir göz atın, beğendiğiniz ya da çevirebileceğinize inandığınız bir sayfa bile varsa benimle temasa geçin

Çeviri hakkında düşüncelerinizi, ya da düzeltmelerinizi bekliyorum: wnstox at yahoo.com

Herkese iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla,
Ali Servet Dönmez
gnu

Görüşler

0
Challenger
> dün itibariyle www.gnu.org'un anasayfasını türkçe olarak yayımlamış bulunmaktadır.

Lütfen bu yanlış anlaşılmasın. Daha önceki haberde de bu sorun ifade edilmek istenmişti: Yukarıda "Türkçe" kelimesindeki "t" harfi büyük harfle yazılmalı. Daha önceki haberde de aynı problem vardı.
0
exalted
Dikkatiniz için çok teşekkür ediyorum, bu tür hataların düzeltilmesi "en azından" şahsım adına çok önemli. Türkçemin hemen her dilbilgisi kuralında bir diğerinde olduğu kadar iyi değilim, böyle bir iddiam da yok zaten. Çevirilerimde ya da yazdığım metinlerde de "türkçe" yerine "Türkçe" yazmaya özen göstereceğim.

İlginiz için teşekkürler.

Saygılarımla,
Ali Servet Dönmez
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bu işte bir hata var! :)

sundance

Dyndns.org 18 Ocak günü, Perl Foundation`a $20,000`lık bağışta bulundu.

\r\r\r\r\r\r \r\r\r\r\r\r Tamamen gönüllülerle ve bağışlarla yürüyen bir organizasyonun, yine kendisi ile aynı statüde bulunan bir başka gönüllü organizasyonuna böyle bir bağışta bulunabilmesi, serbest piyasa koşullarında utançla ve esefle karşılanacak :) bir gelişme olarak algılandı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir çok uluslu şirket yetkilisi `İnsanlar tüketmek ve sahip olmak yerine, üretmek ve paylaşmayı seçerlerse bütün bu sistem nasıl yürüyecek, bunu engelleyecek yasalar olmalı!` diye beyanat verdi ;)

FreeBSD 5.0

sundance

Birçoklarının sandığının aksine Linux´un yegane kayda değer rakibi (ve dostu:) Free BSD'nin yeni versionu canavar gibi özellikleri ile ortalığı ısıtmak üzere geldi.

Bayanlar baylar, huzurlarınızda uzun süredir beklenen FreeBSD 5.0

- UFS2, ikinci jenerasyon dosya sistemi; 1TB sınırı tarih oldu
- Arkaplanda dosya sistemi kontrolü ve snapshotlar
- GEOM, (genişletilebilir depolama ağı)

Yazılım Geliştiricilerinin Yeni Buluşma Noktası

anonim

Yazılım geliştiricilerine yeni bir ortam daha eklendi.
Bilgi yayılımına, paylaşımına dayalı, dil gelistiricilerine, linux tutkunlarına ve açık kaynak kod düşkünlerine, açık hesap.
irc.webliyacelebi.com
Sevgi saygı ve Linux :)

JBuilder da kaynak kodunu açıyor!

fevzinet

Hayırdır inşallah. Borland da JBuilder'ın kaynak kodunu açıyor. Bu kaynak kodun açılması hadisesi son zamanlarda sıklaşmaya mı başladı ne? :)

Kurumsal kullanıcılara sunulacak destekten para kazanmayı hedefliyorlarmış. Güzel güzel. Ne demişler "Software is like sex. Its better when its free." Siz ne düşünüyosunuz?

Kaynak:The Register

Neden Linux, Neden Özgür Yazılım?

sundance

22 Nisan gecesi, irc.freenode.net'de fazlamesai kanalında takılırken, birden bir hareketlenme oldu ve Unix'in temelleri, GNU hareketi, Linux derken spontane olarak uzunca bir seminer ortaya çıktı.

Umarım seversiniz. Bu türden seminerler vermek isteyenler için de Fazlamesai'nin kapıları hep açık. Seminerin Bilgi Üniversitesi Linux Eğitimi'nin ilk dersinde verdiğim OpenOffice Presenter formatındaki hali burada (500~KB).

Ne demiş büyüğümüz, 'Gel, gel, kim olursan ol, ama öğrenmek istiyorsan gel' ;)