Haber Turu

0
Nightwalker
Dünya aslında sandığımızdan hızlı dönüyor. Bütün bu koşuşturmacanın arasında tek tek bütün haberleri takip etmek mümkün değil. Ben de bunun için, Conan biraderden ilham alarak bir haber turu yapmaya karar verdim. Haber Başlıkları : Güvenlik Duvarınızın Sesi Nasıl Geliyor, Yeni Başlayanlara Hazır Linux: Cobind, Bilişim Yaz Kampı, Momentler yardımıyla Optik Karakter Tanıma, Türkçe GPL Wiki Yazılımı : Wiksis, Açık Kodda İş Bulmak. Ayrıntılar içeride...
Güvenlik Duvarınızın Sesi Nasıl Geliyor ?

Güvenlik duvarınızın aktivitelerini yalnız loglarla değil seslerle takip etmek ve klavyenizdeki ledlerde görmek istiyorsanız bu ilginç makaleye bir göz atmakta fayda var.


Yeni Başlayanlara Hazır Linux: Cobind

GNU/linux a yeni başlayanları ve Windows'dan göçmenlerini hedefleyen Cobind ın 0.2 sürümü hakkındaki incelemeyi burada bulabilirsiniz.


Bilişim Yaz Kampı

Türkiye’de ilki 2003 yılında yapılan yaz kampı çalışmalarının bu yıl ikincisi düzenleniyor. Abant İzzet Baysal Üniversitesi kampüsünde 5 Temmuz-1 Ağustos 2004 tarihlerinde yapılacak yaz kampında, Java ve Linux odaklı eğitimler verilecek. Ayrıntılı bilgi http://www.bilisimyazkampi.com/ sitesinde


Momentler yardımıyla Optik Karakter Tanıma

OCR programlarının nasıl çalıştığını hiç düşündünüz mü ? Yada kendi OCR programınızı yapmayı. Meraklıları için bu konudaki az sayıdaki türkçe makalelerden birini burada bulabilirsiniz.


Türkçe GPL Wiki Yazılımı : Wiksis

Wiksis 10Kb lik tek bir PHP dosyası.MySQL kullanmadan, sadece PHP kurulu tüm bilgisayarlarda wiki sistemi kurabilmeniz için en kolay çözüm. Üstelik tablo ve resimde destekliyor! Wiksis 1.0 "Punkt", PHP'nin dosya oluşturma komutlarını kullanmadan wiki sayfa dosyalarını oluşturduğundan(!) hosting firmanızın kısıtlamalarıyla bile çalışabiliyor. Ayrıntılı bilgi Cyrocom da.

Açık Kodda İş Bulmak

Yazılımcılığın en güzel yanlarından biri herhengi bir ülke ve hatta kıta sınırından bağımsız olarak çalışabilmek. Açık Kod felsefesiyle çalışan bir şirkette iş bulmakla ilgili bu makale ilginizi çekecektir.

Not: Eğer yanlış hatırlamıyorsam değerli FM editörü sundance da bu tip uluslararası yazılım işleri yapıyor. Hani diyorum ki bu konuda türkçe bir Nasıl belgesi olsada bizlerde faydalansak :)
gnu

Görüşler

0
mentat
bu sekilde haberler guzel de, yorum yazmak zor. neysem, acik kodda is yazisini okudum. cok mantikli geliyor kulaga bir projeye eklemlenmek, kurcalamak falan. tek sorun sourceforge'da mesela, binlerce broje, ve yuzlerce is ilani (help wanted) arasindan duzgun, akli basinda birseyler bulmak neredeyse imkansiz. tabi joker bir eleman degilseniz. genelde, hep gecen hafta acilmis projelere, super bir fikire sahip ama programlama hakkinda bu hafta bir fikri olmayan adminlerin ilanlari.

ortalama her ay bi gaza gelip, sf'e dalip sona kosarak uzaklasiyorum. belki en mantiklisi, kendine bildik bir os proce bellemek, kurcalamak falan. tabi bunun da kendince zorluklari var ya neyse, siz siz olun sf'deki help ilanlarina bakmayin derim..

gecenin bi saati canim yazmak istedi, troll muyum neyim..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Nessus Kaynak Kodlarını Kapatacak

anonim

Geçen Çarsamba günü yapılan açıklama ile Renaud Deraison(nessus gelistiricisi) "zayıflık tarayıcısı" Nessus'un 3.0 sürümünden itibaren GPL lisansı ile dağıtılmayacagını açıkladı.

Sebep ise GPL lisanslamanın iki tarafı keskin kılıcı.

Açık Kaynak Atölyesi Başladı

sundance

Istanbul Bilgi Üniversitesi 1. Açık Kaynak Atölyesi başladı ve Fazlamesai.net olarak standımızı açtık.

Güzel canlı bir ortam biz burdayız, siz neredesiniz!

Not: İşim var, yurt dışındayım ve arkadaşımı okula yazdıracam gibi bahaneler kabul edilmemek bir yana en şiddetli şekilde de yaptırım uygulanacaktır biline :)

Apache 2.0a7

butch

Apache; işlevseliği, verimliliği, güvenliği ve hızıyla dünyanın en tutulan HTTP sunucusudur. 1995 yılının başlarında, NCSA tarafından üretilen httpd 1.3 'ün kodu ve düşünceleri temel alınarak geliştirilmiştir. http://www.apache.org/dist/

1. Türkiye Serbest Yazılım Konferansı

tongucyumruk

serbestyazilim.org.tr ve ODTÜ IEEE grubu tarafından düzenlenen 1. Türkiye Serbest Yazılım Konferansı 7-8 Aralık tarihlerinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Önemli günler listesinde göremeyince haber olarak bunu yazma gereği hissettim. Ayrıntılı bilgiye şu link`ten ulaşabilirsiniz.

AB´deki Sistem Yöneticileri İçin Açık Kaynağa Geçiş Rehberi

FZ

Konu ile ilgili uzmanlardan oluşan bir AB komisyonu, birlik çapında açık kaynağa geçilmesi için sistem yöneticilerine yol gösterecek teknik bir belge yayınladı.

Belgenin orjinaline bu adresten erişebilirsiniz.