Open Source Efficiency

0
anonim
Fazla mesai'de pek böyle kişisel taleplerin olmadığını biliyorum ama bu sorumu ancak fazla mesai sakinleri cevaplayabilir diye düşündüm? Yani sorumun cevabı sadece sizde. Şimdi sorun şu: Open source economic efficiency konusunda bir rapor yazıyorum ve yazdığım bu raporda bağımsız kaynakların 1997'den beri yaptığı objektif kriterlere dayanan (open source olmayanlarla) karşılaştırmalarını arıyorum. Hani cnet'in yaptığı testler var ya, onlar gibi. Ama az kaynağa ulaşabiliyorum ve hangisinin güvenilir olduğundan emin değilim. Bu konuda fazla mesai sakinlarinden yardım isterim. Şimdiden teşekkürler.
gnu

Görüşler

0
barisozyurt
It sektörü konusunda IDC'' nin yaptığı araştırma ve anketler genellikle doğru olarak bilinir ve kabul edilir. Ne yazık ki IDC raporlarını oldukça yüksek meblağlara satıyor. Ama biraz Google taraması sizi bu raporlardan alıntıların olduğu web sitelerine ulaştırabilir.

Örnek arama
0
conan
OECD, EU gibi organizasyonlarin bu konularda yaptigi cok guzel ve halka acik arastirmalar var. Bende eDevlet'te open source kullanimi ile ilgili bir arastirma olacak, ama su an nerede bilemiyorum. Ama bulabilecegim bir yer var. Bulursam bi linkini buradan veririm.
0
anonim
Ekonomik efficiency'yi bilmem ama, Linux, GPL vs. ye buz gibi soguk olduklarini bildigim adamlarin yazdiklarina bir gozatin derim.

http://www.developer.com/open/

Ilginc bir baslik mesela:

How Open Source Has Been Good for Software Companies




Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Open Cola

sundance

Dünyanın önde gelen Cola üreticilerinden birinin formülünü açıkladığı iddasıyla bir eski çalışanını mahkum ettirdiğini duymuşsunuzdur herhalde.

Yıllardır en çok taklit edilmeye çalışılan içecek konumunu kaybetmeyen Cola'ya alternatif olarak Open Cola formülü yayınlandı. Hem de GNU lisansı ile GPL olarak :)

Özgür Yazılım Para ve Müşteri ile Buluşuyor

FZ

Özgür (Bedava?) Terminaller

The Linux Terminal Server Project isimli proje pek çok kişinin yıllar önce çözülmüş olduğunu düşündüğü bir problemi - kullanıcıların merkezi bir bilgisayar sistemine bağlanması - problemini çözüyor. Hey! PC'ler Mainframe'leri öldürmemiş miydi?

Bugün bile, pek çok kurumun asıl yükünü uzakta bir yerde bulunan bilgi işleme merkezleri çekiyor. Bilgi girişi için tuşlara teker teker basmak henüz otomatikleştirilemedi, insan emeğine yoğun bir şekilde ihtiyaç duyuyor ve bir çift gözle ele sahip olan canlılar PC-oid makinalara alıştıkları için de epey pahalıya patlıyor. Kullanıcıların masalarının üzerinde duran bu canavarların maliyetinin aşağı çekilmesi bir şirketin finansal durumunda hatırı sayılır bir iyileşmeye yol açabilir.

Yavaş Yavaş Olması Gerekenler

sundance

Hatırlıyorum da bundan 10 yıl kadar önce adam gibi bir C compiler almak icin $400-500 gibi paralar veriliyordu.
Şimdi ise işletim sistemleri bile bedava.

Peki oyunun başka hangi kuralları değişiyor ?

Wirofon artık özgür!

anonim

Bundan birkaç ay önce FFMpeg ile ilgili bir işle uğraşırken, FFMpeg'in Hall Of Shame sayfasına denk geldim. Sayfaya baktığımda gördüm ki, Türk Telekom Wirofon yazılımı da FFMpeg'i lisansına aykırı olarak GPL olmayan bir programa dahil ederek GPL ihlali yapmakla suçlanıyordu. Türk Telekom'dan hiç bir açıklama olmadığı için de bir "fare dağa küsmüş" durumu olduğunu düşündüm.

win-get install

sundance

Başta Debian olmak üzere birçok GNU/Linux sistem kullanıcısının gönlünü fethetmiş olan APT sistemi, sonunda Windows kullanıcılarına bile bulaştı.

Herne kadar orjinal APT ile sadece fikir bazında bir paylaşımı olsa da Win-Get birçok Özgür Yazılım ürününün Windows ortamlarına kolayca kurulmasını sağlamakta.

Tabi ki Apt gibi Süper İnek Güçleri'ne sahip olmadığını belirtmeye gerek yok ;)