Fransa'da Liselilere Özgür Yazılımlı USB Bellek

0
Tristan
news.yahoo.com adresinde yer alan habere göre Fransa'da lise öğrencilerine içinde Açık Kaynak Kodlu yazılımların bulunduğu USB bellek dağıtılacak

Belleklerde, Firefox, Thunderbir, Openoffice gibi Açık Kaynak dünyasının gözde yazılımları bulunacak
Mozilla Avrupa grubu başkanı Tristan Nitot bu haberi "excellent surprise" şeklinde sevinçle karşılamış.

Projenin bu yılki maliyeti 2.6 milyon Euro.
gnu

Görüşler

0
towsonu2003
kiskandim
0
Thiras
Kesinlikle bende. Bi Fransa'ya bakın birde Türkiye'ye. T.C. MEB'te gidip MS ile anlaşma imzalıyor bütün bilgisayarların Windows OS olması için.
0
anonim
Fransa'daki OS'lar neymiş?
0
mehmeterten
Fransa'daki OSlar Microsoft OS olabilir ama toplamda ayrılan bütçelere bakarsanız Microsoft OSların Türkiye gibi ülkelerde sırf lisans maliyetinin ne kadar büyük bir yük getirdiğini görebilirsiniz. Her nekadar biz Linux'u paranın satın alamayacağı şeyler için kullanıyo olsakda aynı işi hiçbir lisans maliyeti olmayan bir OSla halletmek varken bu kadar para dökmek anlamsız.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bitkeeper Bitti

wetware

Bir süre önce Linux'un geliştirilmesinde BitKeeper adlı kaynak kontrol programı kullanılmaya başlanmıştı. Bitkeeper özgür değildi. (Yani free speech'teki gibi bir free yoktu)

Ama özgür yazılım/Açık Kaynak kod projeleri için bedavaydı. (free beer'da oldugu gibi)

Açık Kaynak Atölyesi Başladı

sundance

Istanbul Bilgi Üniversitesi 1. Açık Kaynak Atölyesi başladı ve Fazlamesai.net olarak standımızı açtık.

Güzel canlı bir ortam biz burdayız, siz neredesiniz!

Not: İşim var, yurt dışındayım ve arkadaşımı okula yazdıracam gibi bahaneler kabul edilmemek bir yana en şiddetli şekilde de yaptırım uygulanacaktır biline :)

ASUS ve GPL

auselen

ASUS kullanıcıları için şaşırtıcı bir gelişmedir, güzide firma GPL'li ürünleri kullanıp daha sonra da üç maymunu oynamayı bırakmışa benziyor.

Serbest Yazılımlar yetersiz mi ?

sundance

Geçenler de Freshmeat`de dolaşırken bir şey dikkatimi çekti. Yayınlanan programların birçoğu 1.0 versionun altındaydılar, 0.8, 0.6beta vs. vs. Ben şirketim için bir altyapı kurduracak olsam ve programların versionlarının böyle olduğunu görsem `dalga mı geçiyorsunuz siz benle, sermayeyi kediye mi yükleyeceğiz ?` diye danışmanlarımı paylayacağımı düşündüm...

Sonra mevcut kullanmakta olduğum programları düşündüm, apt 0.54, ickle 0.3.2, xcdroast 0.98alpha+11-1 (ba baa baaa babaaaa, sıfır nokta doksensekiz, alfa, artı onbir, bir de biri var üstüne, bak sen şuna ;). Sonra işlerin ne kadar da güzel yürüdüğünü düşündüm ve dürüstlüğün ne kadar azımızın hazmedebildiği bir özellik olduğu üzerine nacizane bu makaleyi yazdım :)

Avrupa Parlamentosu Yazılım Patentlerini Reddetti!

FZ

FSF Avrupa karargahından son aldığımız habere göre, Avrupa Parlamentosu konuyla ilgili oylama yaptı ve 680 oydan 648'i patentlere karşı kullanıldığı için yazılım patentleri yasa tasarısı reddedildi.

Kısa bir süre önce İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin düzenlediği Uluslararası Açık Kaynak Günlerinde de konuşan FSF Avrupa başkanı Georg Greve şu sözleri sarf etti: "Parlamento konuyu anladı ve yüksek teknoloji alanındaki patentleri korurken yazılımı patent sisteminin dışan bıraktı."

Konuyla ilgili olarak cs-discuss e-posta listesi üzerinden bizi haberdar eden Bilgi Üniversitesi asistanlarından ve TOSSAD Türkiye temsil ekibinden Bülent Özel'e teşekkürlerimiz sunarız.