Fransa'da Liselilere Özgür Yazılımlı USB Bellek

0
Tristan
news.yahoo.com adresinde yer alan habere göre Fransa'da lise öğrencilerine içinde Açık Kaynak Kodlu yazılımların bulunduğu USB bellek dağıtılacak

Belleklerde, Firefox, Thunderbir, Openoffice gibi Açık Kaynak dünyasının gözde yazılımları bulunacak
Mozilla Avrupa grubu başkanı Tristan Nitot bu haberi "excellent surprise" şeklinde sevinçle karşılamış.

Projenin bu yılki maliyeti 2.6 milyon Euro.
gnu

Görüşler

0
towsonu2003
kiskandim
0
Thiras
Kesinlikle bende. Bi Fransa'ya bakın birde Türkiye'ye. T.C. MEB'te gidip MS ile anlaşma imzalıyor bütün bilgisayarların Windows OS olması için.
0
anonim
Fransa'daki OS'lar neymiş?
0
mehmeterten
Fransa'daki OSlar Microsoft OS olabilir ama toplamda ayrılan bütçelere bakarsanız Microsoft OSların Türkiye gibi ülkelerde sırf lisans maliyetinin ne kadar büyük bir yük getirdiğini görebilirsiniz. Her nekadar biz Linux'u paranın satın alamayacağı şeyler için kullanıyo olsakda aynı işi hiçbir lisans maliyeti olmayan bir OSla halletmek varken bu kadar para dökmek anlamsız.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GPL bir ERP Projesi: Kukay

sundance

GPL lisansı ile geliştirilmekte olan ERP projesi Kukay çeşitli görevlerle projeye iştirak edecek katılımcılar arıyor. (Bize pek bir ne yaptıklarını biliyorlarmış gibi geldiler :) umarız siz de desteğe değer bulursunuz.

"Bilindiği gibi piyasada bir çok ERP çözümü var ve bu yazılımların kullanılması ve kurumlara entegre edilmeleri oldukça zor. ERP konusundaki en büyük sıkıntı yazılımların tam olarak entegre edilememesi ve dolayısıyla yazılımların yararlarından çok zararlarının dokunması. Dünya geneline bakıldığında, SAP %29, Sonstige %27, Oracle %10, J.D. Edwards %7, PeopleSoft %6 ve diğer firmalarında %21 oranında piyasada hakimiyet sağladığını görülüyor.

Ancak buradaki asıl soru şudur ki aralarında GPL lisanslı çözüm hiç yok...

Linus Torvalds: GPL 3 Geçişi Söz Konusu Değil

darkhunter

Linus, Linux çekirdeği'nin posta listesine dün akşam saatlerinde bu mesajı gönderdi. E-posta'dan da anlaşılacağı üzere Linux çekirdeği'nin lisansı GPL 2 olarak kalacak ve aksi (GPL 3 lehine) söz konusu bile edilemez. Çekirdeğe dair bazı eklentilerin (individual files) GPL 3 ile lisanslanmasının mümkün olabileceğini belirten Linus, bunun genel olarak çekirdeğin lisansını etkileyemeyeceğini söylemiş...

Bir şeyler hızla değişmeye başladı...

Open Source TV dizisi; Go -Open

anonim

Geçtiğimiz yıl Güney Afrikalı milyarder Mark Shuttleworth , Ubuntu'nunda arkasında yer alan Canonical Ltd. firması ile , ülkesinde Open Source'u tanıtmak amacıyla bir kampanyaya başladı . Hewlett Packard Güney Afrika'nın da aralarında yer aldığı bir katılımcı grubu ile, 2.2 Milyon Euro'luk "Go Open Source" adındaki kampanyayı başlattı.

Açık Kod Haberalma Teşkilatı

realist

Alıştığımız kavramlar farklı düşünebilen insanların elinde bambaşka anlamlar kazanıyor. Henüz pek bir işe yarayanını görmediğim IRC botlarını dahi akla gelmeyecek ilginç yeteneklerle donatabiliyorlar.

GPL Kimin Umurunda?

arsenelupin

Bugün yolum düştü, Anadolu Ajansı'nın web sitesine uğradım. Gayet güzel (!) bir site. İçerik-telif hakkında da böyle bir uyarı koymayı da ihmal etmemişler.