İyi ki Doğdun GNU

0
tongucyumruk
Richard Stallman'ın biricik evladı GNU 20 yaşında. Bir Xerox yazıcının sorun çıkartmasıyla başlayıp bugün dünya tekellerine meydan okuyan GNU/Linux'un ortaya çıkmasına kadar uzanacak yolda atılan ilk adımın 20. yıldönümü. Sanıyorum Richard Stallman'ın GNU'yu insanlara ilk defa duyurduğu mesajını okumak için daha iyi bir gün olamaz.
gnu

Görüşler

0
conan
NE? GNU MU KURULMUS?!
Ne zaman yaaa?!

:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Debian; keyif mi, bela mı ?

sundance

Şimdiye kadar yaklaşık 20 Unix varyantı kullanmış birisi olarak, son kullandığım dağıtım hakkında bir şeyler yazmasam rahat edemezdim :) FM`de m1a2'nin Debian Kurulumu 1 ve 2 yazılarından sonra birilerinin de yorum babında bir yazı yazması şarttı.
Yaklaşık üç haftadır, Debian kullanıyorum...

Yazılım Geliştiricilerinin Yeni Buluşma Noktası

anonim

Yazılım geliştiricilerine yeni bir ortam daha eklendi.
Bilgi yayılımına, paylaşımına dayalı, dil gelistiricilerine, linux tutkunlarına ve açık kaynak kod düşkünlerine, açık hesap.
irc.webliyacelebi.com
Sevgi saygı ve Linux :)

Bitkeeper Bitti

wetware

Bir süre önce Linux'un geliştirilmesinde BitKeeper adlı kaynak kontrol programı kullanılmaya başlanmıştı. Bitkeeper özgür değildi. (Yani free speech'teki gibi bir free yoktu)

Ama özgür yazılım/Açık Kaynak kod projeleri için bedavaydı. (free beer'da oldugu gibi)

xseg - Yardımlarınız Bekleniyor!

raistlinthewiz

xseg, GNU/Linux üzerinde çalışan, GPL lisanslı bir sunucu takip etme yazılımıdır. xseg, herhangi bir Linux sunucu üzerinde çalışarak, belirli aralıkta sunucu istatistiklerini oluşturur.

Devam etmekte olan bu projeye katılımlarınızı bekliyoruz.

Daha fazla bilgi için: xseg.sf.net

FSF'den Trend Micro'yu Boykot Çağrısı

memin

Free Software Foundation ve GNU ana sayfalarındaki bannerlardan görülebileceği üzere Trend Micro şirketini boykot etmeye başlamışlar.