Türkçe Open Source muhasabe yazılımı

0
raistlinthewiz
Fazlamesai slashdot tarzı bir site olduğuna göre sanırım ordaki gibi sorular sorabiliriz.
Hepimiz compiere'ı duymuşuzdur ve başarısını biliyoruzdur.
Peki Türkiye open source bir muhasebe yazılımı üretilse sizce, Türk yazılım firmalarının tepkisi nasıl olur, kullanıcılar buna nasıl yaklaşır?
gnu

Görüşler

0
Armish
Merhaba
Bence pek bir sorun olmaz. Hatta daha iyi bile olur. Cunku bir yaris baslar istemeden. Kullanicilar acik kod a yonelince ucretli olanlar kendilerini kanitlamak icin kaliteyi artirmak zorunda kalirlar. Yanlis mi dusunuyorum?
0
anonim
Alttan çalışıp sizi kendi serverlarına bağlayan yazılımlardan bıktık.En ufak hata için sistemi güncellemekten.Ne yaptığını bilmediğimiz yazılımlardan bıktık.
Bu sorunun cevabını internet kafe programı yazarak alabilirsiniz.
Bu soru birazda ''linuxta oyun yazsam oynanır mı'' tarzında bir soru:)
Sen yaz baba biz bekliyoruz.En büyük katkıyı o programı kullanarak yaparız.
0
anonim
bence olaya soyle yaklasirlar:

_ open ney? windoz`da calisiyorsa sorun yok canim kurariz ekzeyi olur biter.

saka bir yana yeterki sen yaz baba, linus torvalds`a adam gozuyle bakmiyorlardi ama; simdi de o, onlara birakin adam gozunu, hic bakmiyor ,)

arti geyik:
bu arada dun misafirlige gittik adamlar comp`larina gta3 kuramamislar bana kurar misin dediler (sistem 64mb p233) bende sistem kaldirmaz dedim. bunun uzerine bana
_ cd`yi takariz hardttiske sonra nekst nekst nekst hoop bitti... (dikkat cd harddiske sokuluyor bilmeyenlere duyurulur,bende kendimi bisi biliyo zannediyordum)
0
sleytr
Acık kaynaklı olması bile sart degil! tabiki öyle olmasını tercih ederim ama bana kalırsa Linuxta calısan herhangi bir muhasebe programının varolması bile mukemmel olurdu. BSA sayesinde Linux ve/veya OpenOffice sattığımız birçok şsirket eger islerini görecek bir muhasebe yazılımıda olursa tamamen linuxa gecebileceklerini söylüyorlar.
Kullanıcıların açık kaynaklı bir muhasebe yazılımına tepkileri ise tamamen o yazılımın teknik desteginin olup olmamasına baglı. güzel ve ucuz bircok program satıs sonrası destekleri yetersiz oldugu icin tutmadı. Gerci bu her yazılım icin böyle...
0
sleytr
gerci siz windowz yada linux ayrımı yapmamıs, sadece acık kodlu olursa nasıl olur demissiniz. ama önceki yorumumda da dedigim gibi burada asıl önemli olan sey destek hizmeti. muhasebe programını kullancak kisiye su posta listesine üye ol, oradan sana yardımcı olurlar vb. seyler diyemeyeceğimize göre teknik destegin gene destek personelleri ile verilmesi gerekecek. bu noktada eger linux üzerinde calısan bir yazılım olursa zaten halihazırda cogu kopya windows/ms ofis kullanan isletlmelerin sırf kafalarını rahatlatmak için bile olsa windowstan vazgecip sadece teknik destege para ödeyecekleri linux sistemlere gecmeleri cok daha cazip bir hal alacaktır.
Bununla beraber su anda benim yasadıgım yer olan izmir de linuxa adam gibi destek verebilecek kücük ölcekli bilisim sirekti (yani bilgisayarcı) bile bulunamazken linux üzerinde çalısan muhasebe yazılımına nasıl teknik destek verilir bilemiyorum...
0
anonim
Linux''da icin yazilan bir muhasebe yazilimi bulunuyor.

http://www.linuxprogramlama.com
0
anonim
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
0
FZ
Önce bir yaşam ustasından, büyük bir savaşçıdan bir alıntı:

'Önce size gülerler, sizi kaale almazlar. Sonra sizden korkarlar. Sonra sizinle savaşırlar. Sonra siz kazanırsınız.' M. Ghandi

Sanırım yukarıdaki söz yazılım geliştiricilere bir şey ifade ediyordur.

Kullanıcılara gelince. Valla şahsen ben bir işletme sahibi olsam ve muhasebemi bilgisayarla yönetmeye çalışıyor olsam bakacağım kriter bellidir bana çözüm sunan adamlardan uzun vadede hangisi bana düşük maliyetli görünüyorsa, sunulan çözümler içinde açık ve gizli (burası çok öenmli (!)) maliyeti düşük olan hangisi ise giderim o çözümü alırım ve işimi görür ya da gördürürüm. Yani diğer arkadaşların da vurguladığı gibi mesela optimum çözüme yani mümkün olan en düşük paraya mümkün olan en az baş ağrıtıcı çözümü bulmaya bakar. Tabii bunun pazarlaması ayrı bir konu, bir çözümün optimum olması demek o çözümü cümle alem bilir, duymuştur, duyar duymaz hemen optimum olduğunu anlar demek değildir asla ve kat'a! Optimum çözümün neden optimum olduğunun açıklanması yani pazarlanması tamamen 'satış uzmanı' diye tabir ettiğimiz ve bir takım özel yeteneklere (!) ve kültüre (!) sahip olan insanların işidir.

(Bu mesaja da yorum yazdım ya ölsem de gam yemem diyen gevezenin allahı FZ!)
0
SHiBuMi
Sevgili FZ,

Türkiye'de ve dünyada ölçeği ne olursa olsun bütün firmalarda, satış departmanı her zaman el üstünde tutulan, önceliği en yüksek olan, en çok şımartılan departmandır. Bunun anlamlı (!) bir nedeni (!) olsa gerek, değil mi?
0
malkocoglu
Olene kadar hokomoko tarzi serbest yazilim bagliligi nezle yapmaz mi? Birakin biraz turkce muhasebe programi yazanlar para kazansin. Dis ulkelerdeki ticari acik yazilim savasina lafimiz yok ;) Ama Turkiye'de o hale gelene kadar biraz insafli olmak lazim (mi acaba?).
0
anonim
Bencede Manlkocoglu çok haklı Zaten piyasada bulunan ve gayet tutulan birçok muhasebe programları var. Bunlarında Dosemu (vb.) birçok emu. sayesinde çatır çatır çalıştığınıda denedim ve gördüm. Sadece çıkabilecek sorunların çözümü için çalışılsa bile yeter Türkiyede birazda yerli mallar kazansın.

Ve www.linuxprogramlama.com daki GNU-işletme ve Linux işletme 1.1 mükemmel programlar hiçde başkalrını aratmayacak ölçüde ama destek konusuna birşey diyemiyeceğim
Sevgi ve saygılarımla
[çalıcaktım yorum yazmazsam]
[Legendary]
0
SHiBuMi
Open source olmasına gerek yok, ama Linux altında çalışan bir muhasebe programı olmasında ciddi artı var. Yalnız bunu yapacakların bir firma oluşturup ticari kaygı taşıması da çok önemli. Türkiye'de bu programın müşterisi olacak kurumlar karşılarında ticari kaygı taşımayan birey ya da kurum bulurlarsa başarı şansınız olmaz. Linux üzerindeki başarılı bir muhasebe programı, Linux'un girebileceği nokta sayısını çok yukarılara çeker.

En büyük artınız, piyasadaki muhasebe programlarının büyük çoğunluğunun artık miladını doldurmaya başlamış olması ve yazılım firmalarının bunları yenilemekte zorlanıyor oluşu. Getireceğiniz taze kanla başarılı bir uygulama ortaya koyabilirseniz ve bunu da başarılı bir pazarlama ile sunabilirseniz, yanınıza da Gelecek A.Ş gibi yalnız onlardan farklı olarak işten anlayan bir firma alabilirseniz, bir yandan linuxu tanıtıp bir yandan muhasebe programını itekleyerek şansınızı deneyebilirsiniz.
0
anonim
bence Süper olur bikere muhasebecilerin en büyük 3 isteği

1-her muhasebeci kendi firmasını çalıştığı sektöre uygun bazı özellikleri programında görmek ister.

2-Datalarının herzaman güvende olmasını ister(virüs, çokmeler, falana filana ve mavi ekrana karşı).

3-ucuz olmasını ister.

budur ilk ikisi open source ve linux bileşimiyle çözülür 3. sü artık allah kerim belkide Türkiyedeki linux proramcıları kendilerine yeni bir iş alanı yaratmak veya MS bir sahadada yenmek adına bedavaya yazarlar

kısaca bence süper olur belkide ben yazarım uğraşmaya değer süper bi fikir DİMİ TUYAN
yazalımmı?????
ehehehehehehehehehehhehehehehehehe




0
tongucyumruk
Öncelikle 3 haftalık Read Only işkenceden sonra FM'e dönmekten duyduğum hazzı tarif edemem.

RaistlinTheWiz bu yaptığın çok ayıp! Demek çaktırmadan benim maillerimi okuyup fikirlerimi çalıyorsun cık cık cık.

Heheheh evet bende uzun süredir bu tarz tamamen OpenSource bir proje üzerinde çalışıyorum. Henüz işi koda dökmüş değilim zira 3 haftadır olayı tüm detaylarıyla planlıyorum. Planlama konusunda hassas davranıyorum çünkü eğer becerebilirsem ortaya çıkacak projenin tam anlamıyla mükemmel olması niyetindeyim. Ne gibi şeyler planladığımı merak edenler mail yoluyla temasa geçebilirler. Herkesten fikir almak isterim.

Açık konuşmak gerekirse linuxprogramlama.com'da ki Linux İşletme ve GNU İşletme programları iyi niyetli adımlar, ancak bu aralar bu tarz bir program arayan ve şirketinde linux kullanmak isteyen tanıdıklarıma bu programı gösterdiğim zaman sadece gülüp geçtiler. İşlerini görmeyeceğini söylediler. Bende fazla ısrar etmedim... Şu an windows tabanlı bir programın lisansaına birkaç yüz milyon bayılma planları yapıyorlar.

Destek konusu ise bence şu şekilde düşünülebilir. Yazılım yine GPL olur. Ancak desteği parayla satılır. Böylece hem kurumsal kullanıcılar karşılarında ciddi bir kurum bulurlar, hemde program GPL olur, herkes mutlu olur. Haa GPL olmazsa ne olur yine güzel olur, kesinlikle desteklerim, ama ben kullanmam heheheh.
0
anonim
www.linuxprogramlama.com sitesindeki gnuisletme
projesi zaten kisitli anlamda bir muhasebe yazilimi idi. Gelistiricisinin yaptigi tum cagrilara ragmen kimsede kalkip programa kod desteginde bulunmadi. Sanirim konusmak ortalikta ahkam kesmek kod yazmaktan daha kolay geliyor.

GPL bir muhasebe programi yazma fikri gayet guzel.
Ama rakiplerinin ayarindaki bir muhasebe programini kodlamak en az 10 kisinin min 1 yillik calismasini gerektirir. Tabi gunde 8 saat kod yazarak. (Bir isletmenin kullanabilecegi modern bir muhasebe programi herhangi bir RAD araci ile ortalama 400.000 satir kod gerektirir). Bu buyuk emegi ise hic kimsenin karsiliksiz verecegini dusunmuyorum. Ozellikle Turkiye gibi aclik sinirinda yasadigimiz bir ulkede.
0
anonim
.amerikayi niye bir kez daha kesfe ihtiyac olsun.
Eminim Sourceforge da GPL muhasebe programlari vardir.
Onlardan birinin source kodunu alip ardindan turkiye mevzuatina uygun hale getirmek daha akillica degilmi ?
0
FZ
Hazır böyle bir muhabbet açılmışken bununla bağlantılı olarak, daha önce gene bu sitede yayınlanmış Özgür Yazılım Para ve Müşteri ile Buluşuyor - Linux Terminal Project başlıklı makaleye bakmakta fayda var diye düşünüyorum.

Hem iş nasıl yapılır, hem de teknoloji kullanılarak ucuz ve optimum çözüm insanlara nasıl sunulur manasında.
0
anonim
Arkdaşlar böyle bir program gerçekten harika olur. Aslında 1 Aralıkta biten linux proramlama yarışmasına muhasebeci adını verdiğim programla katılmak için sadece 2 hafta bir zaman ayırabildim. Ve 2 hafta sonucunda sadece 1800 satır kod yazabildim.Ben bir muhasebeciyim. Hobi olarak php/gtk/c ve mysql ile uğraşıyorum. Yarışmayı duyunca hemen hazırlıklara başladım ama sadece 2 haftam vardı. Öncelikli olarak ben de böyle bir iş yapmaya yani kod yazımını paylaşmaya hazırım diyorsanız mailim yuksel@saneg.com. Türkiyede para kazandırabilecek program türleri bence sadece muhasebe ve stok takibi konusunda yazılabilecek programlar. Açıkçası türkiyede yazılan bir dreamweaver yada flash benzeri bir programın yine türkiyede para kazandırabileceğini düşünmüyorum. Türkiyede yazılım sektörünün lideri olarak gördüğüm LOGO (www.lbs.com.tr) geçen sene çalıştığım firmadan sadece senesonu devir işlemlerini yaptığı için 1 milyar gibi bir para almıştı. 1 Saatlik destek için 90 $ alıyorlar. Yani türkiyede sadece muhasebe programı para kazandırır diye düşünüyorum. Bu logonun sistem uzmanlığı sertifikasını almak için sınavlarına girmeye kalktım. Tabi bu işi askerden gelince yaparım dedim. Geldiğimde bir baktım ki sınavlara girebilmek için illa ki MSSQL server sertifikası almış olmak gerekiyor. Beni MS a bunun için para kazandırmak zorunda bıraktıklarını düşündüm. Tabii ki sınavlara girmedim. MSSQL kursuna da gitmedim. Asla dagitmeye niyetim yok. Benim öfkem aslında bu LOGO denilen firmaya. Ben onların servis ve desteğini yapabilmek için bi niyete giriyorum. Daha sonra adamlar beni 1000-2000 $ para harcamak zorunda bırakıyorlar. Ha bu arada Logonun piyasadaki hemen hemen tüm programları konusunda hem kullanıcı hem de sistem yönetici düzeyinde kullanabiliyorum. En azından bizim firmadaki MS''ci bilgi işlem müdüründen daha iyi biliyorum. :)) Buradan yola çıkarak. Logo nun GOLD serisi üzerindeki bilgi ve deneyimlerimi kullanarak muhasebeci adını verdiğim programda en az Logo nun desteklediği her tür bilgi ve rapor bulunacak. Artıları da Logonun kendi programlarına modül olarak 2. ve 3. kez para ödeyip almak zorunda kladığınız seri/lot takibi, demirbaş - amortisman hesaplama gibi ek programlar. Seri lot takibi modülünün 2 sene önce kullanıcı sayısına bağlı olarak minimium 400 $ dan satıldığını da hemen belirteyim. Ha bu arada bu adamlardan program aldığınızda en ufak bir isteğinizin maliyeti 180 $. Çünkü bunlardan teknik servise gelen adamlar(saati 90$) en az bir 2 saat boyunca win'de msdos u açıp gereksiz bir sürü kopyalama işi yapıyorlar, adına da yedek diyorlar. Eğer bu adamların başında durarak neyin ne olduğunun da biliyorsanız. Senin bunu yapmana gerek yok ben sazten dün yedek almıştım dediğinizde de size resmen kıl oluyorlar. Her neyse bunlardan bir fabrikanın program alması demek en az 20.000$ maliyet gerektiriyor. Tabi bu rakamın büyük bir kısmı mssql yada pervasivesql kullanıldığı için kullanıcı sayısının fazla olmasından dolayı bu tekelci firmalara gidiyor. Yani bu rakamın 1/3 ünün ms a gittiğini düşünüyorum. Bunları LOGOyu kötülemek için yazmıyorum. Yazdıkları programlar gerçekten işe yarar mükemmel denilebilecek programlar. Yani rakibimiz olabileceğini düşündüğüm dev bir yazılım şirketi. Ama izlediği ms'ci zihniyet midemi bulandırıyor. Böyle insanları ve ms'u piyasada barındırmamak gerektiği kanağatindeyim. Be adam hadi programı windows tabanlı yazdın. neden mssql kullanıyorsun. Linux altında Mysql yada postgresql kullansan senin için daha iyi olmaz mı. Aldığın paranın en tatlı kısmını o adamlara ödemezsin. Acayip acayip insanlar işte. yarından itibaren muhasebeci projesini geliştirmek için daha sıkı çalışacağım. linuxprogramlama.com da yazılan muhasebe uygulamaları türünde ilk olması açısından benim için bir şaheser. Ama bir muhasebecinin de hiç bir işine yaramıycak düzeyde. Burada gtk'dan kaynaklanan bir takım eksiklikler var. Mesela birim fiyatının girildiği entry içine yazdığınız herşeyi alıyor, bin ayracını kendisi koymuyor, alfanumerik yerine sadece numerik karakterleri kabul edebilecek ve bin ayracını kendisi koyacak bir entry türünü gtk kütüphanesine eklemeleri gerekiyor. Yada var ben bilmiyorum veya var da linux programlama kitaplarında örnekleri yok. İşe yarar bir muhasebe programı için yazılacak bir uygulamanın muhakkak çok iyi bir muhasebeci tarafından test edilmesi gerekiyor. Ben bir muhasebeciyim ve az çok programcılıktan biraz anlıyorum. Şu anda yazdığım programda biten modüller şöyle
Stok kartı ekleme ekranı
Stok kartı güncelleme ekranı
Stok kartları bölümü(bütün stok kartlarının listelendiği bölüm)


Eklenecek olan diğer bölümler ise şöyle :
Alış ve satış faturalarına ilişkin fatura ekleme, düzeltme, çıkartma, raporlama, özet alma, firma bazında çok detaylı raporlar alabilme.
Cari hesap işlemlerine ilişkin çek/senet, banka işlemleri, cari hesap işlemleri, çalışma şekline göre kur farkı hesaplama, fonksiyonel bir vade farkı hesaplama bölümü, Döviz modülü(muhakkak şart), Genel Muhasebe ile ilgili entegrasyon bölümü, mevcut fişler ve müdler olan kısımda her türlü değişikliğin yapılabileceği bir Genel Muhasebe. Aşırı derecede detaylı bir Genel Muhasebe modülü, Kullanıcı tanımlı raporlar vs,vs,
Ek olarak bu programa ticari amaçla satılan programlar karşısında inanılmaz bir üstünlük sağlıyacak olan bölümler ise şöyle :
Stoklar için seri-lot takibi
Demirbaş - Amortisman Hesapları
Güçlü bir veritabanı yönetim bölümü(phpmyadmin benzeri bir bölüm)
Değişik çalışma biçimlerine göre kur farkı hesaplama
Fonksiyonel bir Vade farkı hesaplama
Her türlü detayı görebileceğiniz Sigorta poliçesi bölümü
Her türlü detayı görebileceğiniz Banka kredilerine ilişkin bölüm


ve daha birçok şey eklenecektir.

Böyle bir program için sen yaz baba gibi terimlerden ziyade ben de katılabilirmiyim gibi cevaplar bekliyorum. Şunu unutmayın ki birlikten ve linuxtan kuvvet doğar. Bu uygulamanın stoklarla ilgili kısmı tam olarak bittiğinde de uygulama için resmi bir site kuracağım ve programı yayınlayacağım. Ha gelelim esas sorulara : Böyle bir uygulama sonunda türk yazılım firmalarının tepkisi ne mi olur, tabii ki yazılan uygulama kendi yazdıkları uygulamadan daha iyiyse kodları alıp kendi programlarına eklerler. Olan bu olur. Fakat şu var ki onlar bu işten para kazanmak istiyorlar. Hem programdan hem de hizmetten. Belki de opensource proje geliştiricilerine iş teklifi ederler. Ne yapacakları hiç belli olmaz. Ama şöyle bir tahmin daha yapayım. Proje geliştiriceleri tehdit etmek ve yüklü miktarda para teklif edip bu projenin sonlandırılmasını istemek gibi. Çünkü böyle bir gelişim onlar için ciddi bir sarsıntı olacaktır. Aynı bill'in yavaş yavaş sarsılmaya başlaması gibi :)) MS'suz günler dileğiyle Hoşçakalın
Yüksel ÖZCAN
0
anonim
Kod GPL lisansına sahipse firmaların alıp kendi GPL olmayan programlarında kullanmaları lisans şartalarına aykırı oluyor zaten. Ayrıca programın yazarını tehdit veya rüşvet ile vaz geçirme gibi yöntemler dağıtık geliştiricilere sahip özgür yazılım projelerinde pek işe yaramaz. Bir kişiyi vaz geçirseler bile onun kaldığı yerden bir başkası projeyi devam ettirebilir.
0
anonim
Logo destek kalitesi tartisilabilir. Ama bir saatlik destek bedeli icin 90$ çok iyi.
Genelde yazilimlar elle tutulamaz oldugu icin insanlar ona parasiz sahip olmak isterler ama
o programlarin yapim asamasinda kac insan uykusundan fedakarlik ediyor biliyor musun?
Eger bir fabrika 20.000$ oduyorsa bu rakam cok az
cunku bir fabrika programı yuzlerce insanın yapabilecegi bir isi yapar. Eger bunada 20.000$ bedel odeniyorsa bedava demektir.
0
anonim
Hey bir dakika. Burada benim esas kastettiğim 20.000 $ ın az yada fazla olması değil. Bu rakamın ödenmesinin tek nedeni maliyetinin yüksek olmasıdır. Maliyetinin yüksek olması da ms tabanlı olmasından kaynaklanıyor. Yani burada linux tabanlı bir sistem izlenseydi bu rakam son kullanıcıya(fabrikaya) en az %50 daha az bir rakamla gelicekti. Dolayısıyla bu rakam farkı da programın satılabilirliğin ne derecede etkiler sen tahmin et. Bence bu ms'nin ülkemize büyük bir zararı var. Bu her sene yurt dışına çıkın milyonlarca dolar demek. Yerli malı ve daha ucuz bir teknolojiyle bu paraları ülkemizde tutmak hem kendimiz için hem de vatan için daha hayırlı olmaz mı??
0
anonim
Bu konuda haklısın. Ama zaten bir yazilim yaptiginda eger ticari ise kullandigin db sistemine ya da baska tool'lara para oduyorsun ve odemende gerek. Ama onemli olan para odeyipde aldigin ya da aldirdigin yazilimlarin gercekdende verilen parayı hak edip etmedigi, MS zaten bu konuda sabikali :)
Bugun kimse borland yada oracle'a programi ucretsiz verin demiyorsa bunun nedeni yazilimlarin kalitesidir.
0
anonim
vbcodemaster@superonline.com
yazariz beraber mail at yeter :)
0
anonim
olaa saaat 22:00 evden bayauzaktayım evce nasıl giderim_?
0
anonim
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GTK Sözlük 2.0

anonim

Uzun süredir bir değişiklik yapılmayan gtksozluk, 2.0 sürümü ile oldukça değişerek geri döndü. Bu sürüm en önemli gelişme GNOME kitaplıkları kullanılmadan sadece GTK2 kitaplığı kullanılarak yazıldı. Görüntüsü değiştirildi. Araması oldukça hızlandı. Uygulama ve ekran görüntüsü www.linuxprogramlama.com adresinde bulunmaktadır.

Açık Kodlu Yazılım Venezuella'da da Gülümsüyor

everestk

Venezüella hükümeti aldığı bir kararla önümüzdeki iki yıl içinde kamu kuruluşlarında açık kaynak kodlu yazılımlar kullanılmaya başlanacağını açıkladı. Chavez bu konudaki niyetlerini birkaç ay önce açıklamıştı.

Rusya Özgür Yazılım'a Geçiş Stratejisini Açıkladı!

sundance

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in dün yayınladığı bir hükümet kararı ile 2015 yılına kadar bütün federal hükümet bileşenlerinin özgür yazılım ürünlerine geçmesi kararı alındı.

25 basamaktan oluşan
program. Bu hareketin bir kaç yıldır özgür yazılımlara yakınlaşma hareketinde bulunan Rusya'nın 2008 yılında aldığı bütün okullarında özgür yazılımların yaygınlaştırılması destekleme kararı ile de aynı çizgide algılandı.

Hindistan Linux Konusundaki Ciddiyetini Gösterdi

FZ

Açık kaynak kodlu işletim sisteminin Hint sürümü yolda.

Hindistan hükümeti Linux işletim sistemine verdiği desteği artırma kararı aldı.

BT (Bilgi Teknolojileri) Bakanlığı aralarında Hewlett Packard, IBM ve Sun Microsystems'in de bulunduğu şirketlerle ve yerel yönetimlerle görüştü.

Asya BT haber sitesi The Economic Times'daki habere göre GNU/Linux'un güvenli, etkili ve düşük maliyetli olduğu konusunda konsensüse varıldı.

Toplantıdaki gruplardan biri Linux'un Hint versiyonu olan Indix'i Red Hat'in de desteği ile geliştirmiş durumda.

Hindistan yönetimi bunlara ek olarak devlet dairelerindeki Linux dönüşümü için kendisine yardımcı olarak endüstriyel ve akademik kurumların oluşması çalışmalarına da hız vermeye başladı.

Neden Myth TV?

sundance

"My Name Is Earl"ün yönetmeni Greg Garcia'nın da belirttiği gibi, TV'nin ikinci altın çağını yaşadığı bu günlerde dizi manyaklığına paralel olarak yayınları kaydedebilen, dondurabilen TiVO cihazlarının satışı da patlamış durumda.

Birçok alanda olduğu gibi bu alanda da geriden gelmeyi sevmeyen Özgür Yazılım camiası zaten uzunca bir süredir Myth Tv ile ev bilgisayarınıza TiVO'nun özelliklerini (ve daha fazlasını) getiriyordu.

İşte huzurlarınızda bu özelliklerin belki de en önemlisi reklamları atlayabilme. Bu arada MythTV kurmayı zor bulanlar için (ki gerçekten çok kolay değil) KnoppMyth bir çözüm olabilir.