muhasebeci 0.4a Hazır

0
muhasebeci
Yaklaşık 1 yıldır gelişimi devam eden muhasebecinin 0.4a sürümü Linux kullanıcılarına sunulmuştur. Yeni sürümdeki değişiklikler şunlardan oluşmaktadır:
- Birden fazla kasa takibi yapan işletmeler
(Şubesi olan işyerleri ve TL & Döviz Kasası tutanlar gibi)
için, çoklu kasa'yı destekleyen bölüm hazırlanmış ve şimdilik Nakit Tahsilat & Ödeme işlemlerinin yapılabilmesi sağlanmıştır.
- Ayar dosyası artık kullanıcının /home dizininde tutulmaktadır
(/etc'ye islem yapamayan kısıtlı yetkiye sahip kullanıcılar düşünülmüştür)
- Kaynak kodunun bulundugu tar.gz pakedine ek olarak i386.rpm, src.rpm ve .deb paketleri hazırlanmıştır. (Kolay kurulum için)
- Çeşitli düzeltmeler yapılmıştır.

Geçen yıl 1 kişiyle başlayıp, şu anda 3 kişiyle yolumuza ekip olarak devam ediyoruz. Yaptığımız çalışmalarda herhangi bir karşılık beklememekteyiz. Temel amaçlarımızdan bazıları ise Tekel'ci zihniyeti kırıp, her yıl önemli miktarda yurt dışına çıkan yüksek miktardaki dövizin(Lisans ücretleri) imkanlarımız dahilinde önünü kesip ülke ekonomisine reel bir katkı sağlamak ve bunun yanında da Linux'un masaüstünde hızlı bir şekilde yaygınlaşmasını tetiklemektir. İnanıyoruz ki er yada geç beklediğimiz başarıyı yakalayıp bunun sevincini hep birlikte paylaşacağız.

Muhasebeci Ekibi adına Yüksel ÖZCAN
http://muhasebeci.sf.net
gnu

İlgili Yazılar

TurboPower OpenSource´a yöneldi

inoxes

Yıllardır uygulama geliştiriciler için oldukça kaliteli yazılım kütüphaneleri ve araçlar geliştiren TurboPower software geliştireceği araçları olabilecek en iyi seviyeye gelebilmesi için ozgur yazılım çatısı altında yayınlacağını duyurdu.
Aynı şekilde ERP devi SAP kendi rdbms sistemi olan SapDB yi LGPL/GPL çatısı altında geliştiriyor ve hiçbir lisans ücreti istemiyor.
Bu gibi dev firmaların GPL'e yatırım yapmaları ise gelecekteki yazilim standartının habercisi gibi gözüküyor ;)

Ayrıntılı bilgiler için turbopower.com, sapdb.org

Açık Kod Haberalma Teşkilatı

realist

Alıştığımız kavramlar farklı düşünebilen insanların elinde bambaşka anlamlar kazanıyor. Henüz pek bir işe yarayanını görmediğim IRC botlarını dahi akla gelmeyecek ilginç yeteneklerle donatabiliyorlar.

Orange - Açık Lisanslı 3d Kısa Film Projesi

anonim

www.blender.org da yapılan açıklamaya göre, Blender Derneği[1] ve Hollanda Medya Sanat enstitüsü[2] açık kaynak uygulamalar ile hazırlanacak, Açık kaynak bir kısa animasyon film çalışması için anlaştılar.

Nupedia açık Internet Ansiklopedisi

larweda

GNU.org tayfası yaklaşık bir yıl önce yeni bir girişime imza atmış. Microsoft'un ya da diğer büyük ticari şirketlerin internet'te sundukları ya da hiç şüphesiz yakın zamanda sunacakları paralı ansiklopedilere karşı, dinamik, bedava ve herkese açık bir internet ansiklopedisi.

Bana lisansını göster!

anonim

Eğer bir işletim sistemi (misal GNU/Linux) kullanıyor ya da pazarlıyorsanız GPL doğal olarak çok uygun bir seçim olarak gözükmekte ama aynı şeyi kullandığımız uygulamalar için de söylemek mümkün müdür?

Ünlü Berkeley DB geliştiricilerinden Mike Olson son makalesinde lisans modellerine farklı bir açıdan yaklaşıyor.