muhasebeci 0.4a Hazır

0
muhasebeci
Yaklaşık 1 yıldır gelişimi devam eden muhasebecinin 0.4a sürümü Linux kullanıcılarına sunulmuştur. Yeni sürümdeki değişiklikler şunlardan oluşmaktadır:
- Birden fazla kasa takibi yapan işletmeler
(Şubesi olan işyerleri ve TL & Döviz Kasası tutanlar gibi)
için, çoklu kasa'yı destekleyen bölüm hazırlanmış ve şimdilik Nakit Tahsilat & Ödeme işlemlerinin yapılabilmesi sağlanmıştır.
- Ayar dosyası artık kullanıcının /home dizininde tutulmaktadır
(/etc'ye islem yapamayan kısıtlı yetkiye sahip kullanıcılar düşünülmüştür)
- Kaynak kodunun bulundugu tar.gz pakedine ek olarak i386.rpm, src.rpm ve .deb paketleri hazırlanmıştır. (Kolay kurulum için)
- Çeşitli düzeltmeler yapılmıştır.

Geçen yıl 1 kişiyle başlayıp, şu anda 3 kişiyle yolumuza ekip olarak devam ediyoruz. Yaptığımız çalışmalarda herhangi bir karşılık beklememekteyiz. Temel amaçlarımızdan bazıları ise Tekel'ci zihniyeti kırıp, her yıl önemli miktarda yurt dışına çıkan yüksek miktardaki dövizin(Lisans ücretleri) imkanlarımız dahilinde önünü kesip ülke ekonomisine reel bir katkı sağlamak ve bunun yanında da Linux'un masaüstünde hızlı bir şekilde yaygınlaşmasını tetiklemektir. İnanıyoruz ki er yada geç beklediğimiz başarıyı yakalayıp bunun sevincini hep birlikte paylaşacağız.

Muhasebeci Ekibi adına Yüksel ÖZCAN
http://muhasebeci.sf.net
gnu

İlgili Yazılar

%100 Özgür Yayıncılık Mümkün

butch

newsforge.com'da yayınlanan bu makale, web sitesinden, dizgisine her alanda sadece Özgür Yazılım araçları kullanan bir yayınevinin hikayesini anlatıyor.

Makale, ülkemizde özellikle E-dergi yayını yapanlar tarafından oldukça benimsenen Scribus'un geldiği yerin de önemli bir göstergesi.

Kaynak: /.

Avrupa Parlamentosu Yazılım Patentlerini Reddetti!

FZ

FSF Avrupa karargahından son aldığımız habere göre, Avrupa Parlamentosu konuyla ilgili oylama yaptı ve 680 oydan 648'i patentlere karşı kullanıldığı için yazılım patentleri yasa tasarısı reddedildi.

Kısa bir süre önce İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin düzenlediği Uluslararası Açık Kaynak Günlerinde de konuşan FSF Avrupa başkanı Georg Greve şu sözleri sarf etti: "Parlamento konuyu anladı ve yüksek teknoloji alanındaki patentleri korurken yazılımı patent sisteminin dışan bıraktı."

Konuyla ilgili olarak cs-discuss e-posta listesi üzerinden bizi haberdar eden Bilgi Üniversitesi asistanlarından ve TOSSAD Türkiye temsil ekibinden Bülent Özel'e teşekkürlerimiz sunarız.

GNU 22 Yaşında...

darkhunter

"FM tarihinde bugün" de tongucyumruk'un 2003 yılında geçtiği haber gözüme çarptı... Tekrar hatırlamakta fayda var : Xerox , Stallman, ve GNU...
İyiki doğdun GNU !

GPLv3 Duyuruldu

tongucyumruk

Ve sonunda beklenen gün geldi. 16 yıllık uzun hizmetinin ardından Özgür Yazılım Vakfı GPL'in (General Public License) ikinci sürümünü emekliye ayırması beklenen üçüncü sürümünü duyurdu

Birleşik Devletler Hükümeti Özgür Yazılımların Kalitesini inceliyor...

phrewww

Amerikan Hükümeti bir çalışma yapmış, ve bu özgür yazılımların kalitesi hakkında bir rapor hazırlatmış. Aşağıda haberin kendisi linkinde raporu arayıp bulma çalışmaları sırasında elemanın başına gelenlerin yorumunu bayağı eğlenceli buldum. Raporu görmek isteyen arkadaşlar için raporun linkini de veriyorum.

Haberin kendisi
Raporun Kopyası (PDF)