muhasebeci 0.4a Hazır

0
muhasebeci
Yaklaşık 1 yıldır gelişimi devam eden muhasebecinin 0.4a sürümü Linux kullanıcılarına sunulmuştur. Yeni sürümdeki değişiklikler şunlardan oluşmaktadır:
- Birden fazla kasa takibi yapan işletmeler
(Şubesi olan işyerleri ve TL & Döviz Kasası tutanlar gibi)
için, çoklu kasa'yı destekleyen bölüm hazırlanmış ve şimdilik Nakit Tahsilat & Ödeme işlemlerinin yapılabilmesi sağlanmıştır.
- Ayar dosyası artık kullanıcının /home dizininde tutulmaktadır
(/etc'ye islem yapamayan kısıtlı yetkiye sahip kullanıcılar düşünülmüştür)
- Kaynak kodunun bulundugu tar.gz pakedine ek olarak i386.rpm, src.rpm ve .deb paketleri hazırlanmıştır. (Kolay kurulum için)
- Çeşitli düzeltmeler yapılmıştır.

Geçen yıl 1 kişiyle başlayıp, şu anda 3 kişiyle yolumuza ekip olarak devam ediyoruz. Yaptığımız çalışmalarda herhangi bir karşılık beklememekteyiz. Temel amaçlarımızdan bazıları ise Tekel'ci zihniyeti kırıp, her yıl önemli miktarda yurt dışına çıkan yüksek miktardaki dövizin(Lisans ücretleri) imkanlarımız dahilinde önünü kesip ülke ekonomisine reel bir katkı sağlamak ve bunun yanında da Linux'un masaüstünde hızlı bir şekilde yaygınlaşmasını tetiklemektir. İnanıyoruz ki er yada geç beklediğimiz başarıyı yakalayıp bunun sevincini hep birlikte paylaşacağız.

Muhasebeci Ekibi adına Yüksel ÖZCAN
http://muhasebeci.sf.net
gnu

İlgili Yazılar

Yazılımın Neden Sahibi Olmamalıdır?

FZ

Richard M. Stallman tarafından özgür yazılımın felsefesinin en net şekilde ortaya konulduğu, güçlü argümanlarla desteklendiği Yazılımın Neden Sahibi Olmamalıdır? başlıklı makale Türkçe'ye çevrilmiştir. Zihin sarsıcı, ufuk açıcı bu makaleyi herkese tavsiye ediyor ve yorumlarınızı, eleştirilerinizi vs. burada bizimle paylaşmanızı diliyoruz.

Özgür Yazılım Hareketinin Popülerlik ve İlkeler Arasında Yapacağı Tercih Üzerine

acemi_

GNU işletim sistemleri ve uygulamaları gün geçtikce yaygınlaşıyor ve bunun sonucu olarak özel mülkiyetli yazılımlar da bu işletim sistemleri üstünde çalışmaya, GNU yazılımlarıyla uyumlu olmaya daha çok özen gösteriyorlar.

Richard Stallman´ın GNU hareketinin 20. yılı dolayısıyla yayınladığı yazıda, hedefin popülerlik/yaygınlık olmadığı, asıl olanın özgürlük olduğunun altı çizildi. Microsoft yazılımlarına karşı çıkıldığı gibi özgür işletim sistemleri üzerinde çalışan özel mülkiyetli yazılımlara da aynı oranda karşı olunması gerektiği vurgulandı. İlkeler açısından bakıldığında çok doğru görünen bu tavır acaba taktik açıdan da o kadar doğru mu?

Özgür Yazılım Para ve Müşteri ile Buluşuyor

FZ

Özgür (Bedava?) Terminaller

The Linux Terminal Server Project isimli proje pek çok kişinin yıllar önce çözülmüş olduğunu düşündüğü bir problemi - kullanıcıların merkezi bir bilgisayar sistemine bağlanması - problemini çözüyor. Hey! PC'ler Mainframe'leri öldürmemiş miydi?

Bugün bile, pek çok kurumun asıl yükünü uzakta bir yerde bulunan bilgi işleme merkezleri çekiyor. Bilgi girişi için tuşlara teker teker basmak henüz otomatikleştirilemedi, insan emeğine yoğun bir şekilde ihtiyaç duyuyor ve bir çift gözle ele sahip olan canlılar PC-oid makinalara alıştıkları için de epey pahalıya patlıyor. Kullanıcıların masalarının üzerinde duran bu canavarların maliyetinin aşağı çekilmesi bir şirketin finansal durumunda hatırı sayılır bir iyileşmeye yol açabilir.

RMS: Miguel de Icaza bir haindir

Ono

Geçtiğimiz günlerde yapılan, Özgür Yazılım Vakfı'nın düzenlediği Software Freedom Day'in yankıları sürüyor. Konu ise Özgür Yazılım Vakfı kurucusu ve hepimizin yakından tanıdığı Richard Stalman'ın; GNOME ve Mono projesi kurucusu, Miguel de Icaza'nın Microsoft'un açtığı yeni Open Source labına katılmış olmasını ağır bir dille eleştirmesi.

Eben Moglen Kimdir?

tongucyumruk

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri, 2004 yılında GNU projesinin babası ve özgür yazılım hareketinin kurucusu Richard Stallman'ı konuk etmişti. Bu yıl da özgür yazılım hareketinin diğer bir büyük ismi, GPL'in hukuki detayları konusundaki en yetkili ağızlardan biri olan, Eben Moglen konuk olarak katılacak.