Sakarya Üniversitesinden Açık Kaynak Koda destek!

0
tahaozket
Sakarya Üniversitesi SAUPORT adını verdiği öğretim yönetim sistemini (LMS) açık kaynak kod olarak dağıtma kararı aldı.
Sakarya Üniversitesi’nde dünya çapında birçok gelişmiş sistemde olmayan ileri bir anlayış ile geliştirilmiş olan ve ismine SAUPORT adı verilen bir öğretim yönetim sistemi (LMS) yazılımı kullanılmaktadır. Rektörlük sunum salonunda SAÜPORT yazılımının açık kaynak kodlu olarak yayma kararının tanıtım toplantısı yapıldı. Tanıtım Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, UZEM Müdürü Prof. Dr. Orhan Torkul ve Advancity Şirketi yetkilileri tarafından yapıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elmas, “Uzaktan öğretimin açık kodlu olarak Türkiye’de örneği yok, umarım bu Türkiye’deki uzaktan eğitime önemli bir katkı sağlar.” dedi. UZEM Müdürü Prof. Dr. Torkul: “Uzaktan eğitime gerçekten gönül vermiş hocalarımızın ve araştırma görevlilerinin bilgi ve birikimleri ile geliştirilmiş bir sistemi tüm yüksek öğretim hizmetine sunar durumundayız” şeklinde konuştu.

Detaylı bilgi için
gnu

Görüşler

0
tekrei
Açık kaynak olması güzel de, acaba ne zaman nereden indirebilecek meraklıları?
0
yilmaz
şurda (http://akademiklms.advancity.net/deneyin/kaynak-kod/) dediklerine göre şubat 2011.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım Nedir? Herkesin anlayacağı dilden bir açıklama.

anonim

Türkiye'deki her seviyeden bilgisayar kullanıcısını özgür yazılım ve yazılımı etkileyen diğer akımlar ve getirdikleri hakkında bilinçlendirmeyi ve eğitmeyi amaçlayan OzgurYazılım.org sitesine özgür yazılımın ne olduğunu, neden önemli olduğunu herkesin anlayabileceği bir dilde anlatan yeni bir yazı eklendi.

Bu yazı ileride gelecek benzer konulu yazıların ilk bölümünü oluşturuyor. Bilişim, Bilgisayar, Yazılım ve Özgür Yazılım başlıklı ve daha çok bu kavramlarla ilgili çok bilgisi olmayan insanlarımızı hedefleyen bu yazıyı lütfen çevrenizdekilerle paylaşınız.

Oktay Altunergil

.NET İçin C Derleyici

lifesdkver0_1

C ile .NET uygulamaları geliştirmek için atılan adımların meyvaları alınmaya başlanmış. Yazdığınız C kodunu .NET'in IL (Intermediate Language) bytecode'una çeviren ve en önemlisi, iş gören bir C derleyicisine bu adresten ulaşabilirsiniz.

[FlameWarsON] Eh, devir bytecode devriyken; üst seviye uygulamalar için C'ye kimin ne ihtiyacı var? [/FlameWarsOFF]

Özgür yazılım nereye?

anonim

Özgür Yazılım hareketi "döndü" mü? Yoksa aslında hiçbir zaman adam olma potansiyeli taşımadı mı? Özgür yazılım bir başkaldırı mıdır? Yoksa zamanla egemen olana ayak uyduracak geçici bir çıkış mı? Özgür Yazılım hakkında gün geçtikçe daha kuşku dolu yaklaşımların gelişmesi çok anlaşılır.

Her geçen gün büyük yazılım örgütleri ve vakıflarında katılımcı isimlerin baş sıralarında IBM, HP, ve Intel'in yerleşmesine alışıldı bile. Zaman zaman Microsoft'la bile birlikte "iş yapar" oldu bu camia.

Alper İltekin'in makalesi için: http://www.soldergisi.com

GPL Hayallerimizin de Ötesinde

sundance

Serbest yazılımlar konusunda hep anlaşılamayan şey, nasıl olup da bu adamların hayatta kaldığıdır. Düşünsenize 9-6 işe gidip gelen yine de iki yakası biraraya gelmeyen insanların dünyasında nasıl olup da bedavaya program yazan insanlar yaşamlarını sürdürebilirler ki ?

Tahmin edemeyeceğiniz kadar iyimser bir şekilde ;)

The Free Software Song

barisozyurt

Özgür yazılımın kendisine ait bir şarkısı olduğunu biliyor muydunuz? Üstelik bu şarkının sözlerini GNU'nun yaratıcısı ve Richard Stallman' ın yazdığını?...