Sakarya Üniversitesinden Açık Kaynak Koda destek!

0
tahaozket
Sakarya Üniversitesi SAUPORT adını verdiği öğretim yönetim sistemini (LMS) açık kaynak kod olarak dağıtma kararı aldı.
Sakarya Üniversitesi’nde dünya çapında birçok gelişmiş sistemde olmayan ileri bir anlayış ile geliştirilmiş olan ve ismine SAUPORT adı verilen bir öğretim yönetim sistemi (LMS) yazılımı kullanılmaktadır. Rektörlük sunum salonunda SAÜPORT yazılımının açık kaynak kodlu olarak yayma kararının tanıtım toplantısı yapıldı. Tanıtım Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, UZEM Müdürü Prof. Dr. Orhan Torkul ve Advancity Şirketi yetkilileri tarafından yapıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elmas, “Uzaktan öğretimin açık kodlu olarak Türkiye’de örneği yok, umarım bu Türkiye’deki uzaktan eğitime önemli bir katkı sağlar.” dedi. UZEM Müdürü Prof. Dr. Torkul: “Uzaktan eğitime gerçekten gönül vermiş hocalarımızın ve araştırma görevlilerinin bilgi ve birikimleri ile geliştirilmiş bir sistemi tüm yüksek öğretim hizmetine sunar durumundayız” şeklinde konuştu.

Detaylı bilgi için
gnu

Görüşler

0
tekrei
Açık kaynak olması güzel de, acaba ne zaman nereden indirebilecek meraklıları?
0
yilmaz
şurda (http://akademiklms.advancity.net/deneyin/kaynak-kod/) dediklerine göre şubat 2011.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım Gibi Özgür Bira!

sundance

En bildik laflardan biridir, "Free software as in free beer" (Bedava bira gibi bedava yazılım) ve yazılımın aslında tam özgür olmadığına, sadece bedava olduğuna işaret eder.

Sanırım bu birilerinin gücüne gitmiş ve biraz daha geniş düşünmüşler ki Özgür Yazılım gibi Özgür Bira kavramını geliştirmişler.

Bu biranın tarifi herkese açık, isteyen istediği gibi üretebilir, dahası bu bira ile kurulabilecek iş modelleri konusunda bile öneriler var (tabi isteyen de bedava dağıtabilir, "as in Free Beer").

Qt LGPL Oluyor

anonim

Nokia Qt'u satın aldığından beri Qt lisansının LGPL olabileceği telaffuz ediliyordu. Qt'un resmi sitesindeki açıklamaya göre bu beklenenden de çabuk gerçekleşiyor. Mart ayında çıkacak olan Qt 4.5 ile masaüstü ve gömülü platformlar için lisans seçenekleri arasına LGPL de eklenecek.

Linux masaüstünde önemli bir ağırlığı olan Qt'un Symbian portunun da hazırlanmakta olduğunu hatırlatalım. Ülkemizde hazırlanan Pardus Linux dağıtımı da Qt temelli olması nedeniyle bu gelişmeden, Linux ekosistemi oluşturma gücü açısından olumlu bir şekilde etkilenecektir.

1. Türkiye Serbest Yazılım Konferansı

tongucyumruk

serbestyazilim.org.tr ve ODTÜ IEEE grubu tarafından düzenlenen 1. Türkiye Serbest Yazılım Konferansı 7-8 Aralık tarihlerinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Önemli günler listesinde göremeyince haber olarak bunu yazma gereği hissettim. Ayrıntılı bilgiye şu link`ten ulaşabilirsiniz.

20. Yılın Sonunda Özgür Yazılım Topluluğu: Büyük Ama Tamamlanmamış Başarı

acemi_

http://www.linux.com/article.pl?sid=04/01/05/1231254


20 YILIN SONUNDA ÖZGÜR YAZILIM TOPLULUĞU: BÜYÜK AMA TAMAMLANMAMIŞ BAŞARI, PEKİ YA ŞİMDİ?

Yirmi sene önce bugün (5 Ocak 1984), özgür bir yazılım işletim sistemi, GNU´yu geliştirmek için MIT´deki işimden ayrıldım. Bugüne kadar, üretim aşamasında kullanılmaya elverişli, tamamlanmış bir GNU sistemi hiç yayınlayamadık. Şu an, GNU sisteminin bir çeşidi, -çoğunluğu, bu sistemin nasıl birşey olduğunu merak etmeyen- on milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Özgür yazılım, `beleş´ demek değildir. Özgür yazılım, kullanıcıların programı çalıştırmakta, kaynak kodlarını incelemekte, değiştirmekte ve bir değişiklik yapmış olsun ya da olmasın, ücretli veya değil, yazılımı dağıtmakta özgür oldukları anlamına gelir.

Özgür Yazılım Dergisi

wetware

Kısa bir zaman önceye kadar Özgür Yazılım dergisinin yeni sayıları ücretliydi. Daha çok okuyucuya ulaşmak için şimdi tamamen ücretsiz. Yani "free as in free beer" ;)
http://www.freesoftwaremagazine.com. Güzel okumalar.