GNU 22 Yaşında...

0
darkhunter
gnu

Görüşler

0
wetware
Evet, iyi ki dogdun GNU!
Sayende cok sey ogrendim. Bugun birisi bana Ozgurlugu tarif eder misin dese... GNU diyorum.

"Bir agac gibi tek ve hur
Bir orman gibi kardescesine" ne diye sorsalar GNU diyorum.
0
experience
0
tongucyumruk
Öhüm, ukalalık etmeden duramayacağım... Stallman'ın yanında da inşallah kendisine Open Source hareketinini kurucusu demediniz. Dememiş olmalısınız ki bunları yazacak kadar yaşayabilmişsiniz değil mi?
0
experience
oyle bi muhabbettik ki sormayin. crackli windows xp'de divx film bile izledim beraber.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linus Torvalds: GPL 3 Geçişi Söz Konusu Değil

darkhunter

Linus, Linux çekirdeği'nin posta listesine dün akşam saatlerinde bu mesajı gönderdi. E-posta'dan da anlaşılacağı üzere Linux çekirdeği'nin lisansı GPL 2 olarak kalacak ve aksi (GPL 3 lehine) söz konusu bile edilemez. Çekirdeğe dair bazı eklentilerin (individual files) GPL 3 ile lisanslanmasının mümkün olabileceğini belirten Linus, bunun genel olarak çekirdeğin lisansını etkileyemeyeceğini söylemiş...

Bir şeyler hızla değişmeye başladı...

Açık Kaynak Bildirgesi

loker

Açık kaynak kod bildirgesi imzalanmayı bekliyor. Karar mekanizmalarında özgür yazılımlarla ilgili kamuoyu baskısı oluşturabilmek açısından önemi büyük olan bildirge, üniversiteler, şirketler, gerçek kişiler tarafından imzalanmaya başladı...

Özgür Flash: Gnash

tongucyumruk

Macromedia Flash Player'ın GNU/Linux sürümü hakkında uzun zamandır çok çeşitli şikayetler vardı. Yavaş olması, ses sistemiyle ilgili sorunları ve olmadık zamanlarda web tarayıcının çökmesine sebep olabilmesi bu problemlerden sadece bazıları. Özgür yazılım kullanıcılarının çığlığını duyan FSF PubSoft'un da katkılarıyla GNash Projesini duyurdu.

Compiere, veritabanı bağımsızlığına sonunda kavuştu

acemi_

Özgür CRM/ERP yazılımı olan Compiere, bu alandaki en gelişmiş yazılımlardan biri olmasına rağmen Oracle veritabanı sunucusuna bağımlılığı yüzünden, özgür veritabanı sunucularıyla birlikte kullanılamıyordu. Dolayısıyla Compiere'i kullanabilmek icin Oracle veritabanı sunucusu satın almak, özgür olmayan bir yazılıma bağımlı kalmak gerekiyordu.

20. Yılın Sonunda Özgür Yazılım Topluluğu: Büyük Ama Tamamlanmamış Başarı

acemi_

http://www.linux.com/article.pl?sid=04/01/05/1231254


20 YILIN SONUNDA ÖZGÜR YAZILIM TOPLULUĞU: BÜYÜK AMA TAMAMLANMAMIŞ BAŞARI, PEKİ YA ŞİMDİ?

Yirmi sene önce bugün (5 Ocak 1984), özgür bir yazılım işletim sistemi, GNU´yu geliştirmek için MIT´deki işimden ayrıldım. Bugüne kadar, üretim aşamasında kullanılmaya elverişli, tamamlanmış bir GNU sistemi hiç yayınlayamadık. Şu an, GNU sisteminin bir çeşidi, -çoğunluğu, bu sistemin nasıl birşey olduğunu merak etmeyen- on milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Özgür yazılım, `beleş´ demek değildir. Özgür yazılım, kullanıcıların programı çalıştırmakta, kaynak kodlarını incelemekte, değiştirmekte ve bir değişiklik yapmış olsun ya da olmasın, ücretli veya değil, yazılımı dağıtmakta özgür oldukları anlamına gelir.