GNU 22 Yaşında...

0
darkhunter
gnu

Görüşler

0
wetware
Evet, iyi ki dogdun GNU!
Sayende cok sey ogrendim. Bugun birisi bana Ozgurlugu tarif eder misin dese... GNU diyorum.

"Bir agac gibi tek ve hur
Bir orman gibi kardescesine" ne diye sorsalar GNU diyorum.
0
experience
0
tongucyumruk
Öhüm, ukalalık etmeden duramayacağım... Stallman'ın yanında da inşallah kendisine Open Source hareketinini kurucusu demediniz. Dememiş olmalısınız ki bunları yazacak kadar yaşayabilmişsiniz değil mi?
0
experience
oyle bi muhabbettik ki sormayin. crackli windows xp'de divx film bile izledim beraber.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

muhasebeci 0.4a Hazır

muhasebeci

Yaklaşık 1 yıldır gelişimi devam eden muhasebecinin 0.4a sürümü Linux kullanıcılarına sunulmuştur. Yeni sürümdeki değişiklikler şunlardan oluşmaktadır:

xseg - Yardımlarınız Bekleniyor!

raistlinthewiz

xseg, GNU/Linux üzerinde çalışan, GPL lisanslı bir sunucu takip etme yazılımıdır. xseg, herhangi bir Linux sunucu üzerinde çalışarak, belirli aralıkta sunucu istatistiklerini oluşturur.

Devam etmekte olan bu projeye katılımlarınızı bekliyoruz.

Daha fazla bilgi için: xseg.sf.net

Sun´dan SCO´ya Destek: Linux´a Elinizi sürmeden Önce İyi Düşünün

acemi_

Sun Microsystems´in başkanı Scott McNealy İngiliz işadamlarının katıldığı bir toplantıda, açık kaynak kodlu yazılımları kullanmadan önce dikkatli olunması gerektiğini belirtti ve ardından `eger kullanacağınız açık kaynak kodlu yazılımların her bir noktasını incelemiş, fikri mülkiyet konusunda uzman avukatlarınız yoksa açık kaynak kodlu yazılımlara el sürmeyin´ dedi.

SCO´nun 1500 şirkete gönderdiği şantaj mektubunun ardından henüz bir hafta geçmişken Sun´dan böyle bir uyarı gelmesi, Sun`ın da açık kaynak kod ve Linux konusunda ne kadar samimi olduğunu gözler önüne serdi.

Konuyla ilgili link

muhasebeci YTL'ye hazır

muhasebeci

Geçen yıldan beri gelişimi devam eden uygulama artık YTL destekli çalışyıor. Yapılan diğer önemli özellik ise aynı çatı altında faaliyet gösteren firmalar için hepsinin kayıtlarını ayrı ayrı tutmalarını sağlayacak "Çoklu Firma Desteği" özelliği.

`Open Source´ nelere kadir...

butch

Blender'ın open source olması yolunda önemli adımlar atıldığından daha önce bahsetmiştik. Amaç bir "Blender Vakfı" kurulması ve bundan sonra blender'ın açık kodlu olarak geliştirilmesiydi. Fakat bunun için 100.000 dolar toplanması gerekiyordu. 7 Eylül'de http://www.blender3d.com 'da yapılan açıklamaya göre toplanması hedeflenen miktar tamamlanmış. Yani çok yakında GPL lisanslı Blender'a kavuşacağız. Görün bakın "Open Source " nelere kadir.