Neden Myth TV?

0
sundance
"My Name Is Earl"ün yönetmeni Greg Garcia'nın da belirttiği gibi, TV'nin ikinci altın çağını yaşadığı bu günlerde dizi manyaklığına paralel olarak yayınları kaydedebilen, dondurabilen TiVO cihazlarının satışı da patlamış durumda.

Birçok alanda olduğu gibi bu alanda da geriden gelmeyi sevmeyen Özgür Yazılım camiası zaten uzunca bir süredir Myth Tv ile ev bilgisayarınıza TiVO'nun özelliklerini (ve daha fazlasını) getiriyordu.

İşte huzurlarınızda bu özelliklerin belki de en önemlisi reklamları atlayabilme. Bu arada MythTV kurmayı zor bulanlar için (ki gerçekten çok kolay değil) KnoppMyth bir çözüm olabilir.
gnu

Görüşler

0
FZ
... bu özelliklerin belki de en önemlisi reklamları atlayabilme.

Bu savaş ilanı demek. Birilerinin canı yanacak.
0
darkhunter
Dizimizi MythTV 'ye emanet ettik, kayıt edecek. Dizi saati geldiğinde kayıt işlemi başladı. Derken sahnede ambianstan mütevellit ani bir kararma oldu. Alet kayıttan çıktı... Abuk subuk bir nokta da yine kayda döndü. Dizi, *iç oldu...

Evet 1-0 ama canı yanan reklam verenler değil. Malum kayan bantlar, sanal reklam uygulamaları, jenerik reklamları...
0
bio
Nasil calistigini okumadim ama sizin yorumunuzdan anladigim kadariyla reklam basladigini belirledigi zaman kaydi durduruyor. Aslinda tamamini kaydetse ve oynatma sirasinda bu "atlama" islemine karar verse daha dogru olurmus. Boylece yanlis karar verdigi durumlarda elle geri sararak kacan sahne izlenebilir.
0
sleytr
ekran kararması, sahne değişim hızı ve kanal logosunun varlığını kontrol etmeye ek olarak her kanal icin belli sayıdaki "bu bir reklamdır" benzeri uyarıları ocr yapsa daha hatasız calışabilir sanırım. tabi bu işlemi kayıt sırasında yapmak icinde en az cift cekirdekli bir islemci gerekir herhalde.

Yakında reklam uyarılarınıda captcha grafikleri kullanarak yapmaya başlarlar, bizde 9 cekirdekli islemcilerimizle captchaları cozumlemeye ugrasiriz :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FSF ve Cisco Anlaştı

FZ

Özgür Yazılım Vakfı (The Free Software Foundation - FSF) ve Cisco Systems, Inc. mahkemelik oldukları bir konuda anlaştılar ve FSF şikayetini geri çekti.

Açık Kaynak Kodlu Projeler ve Yazılım Mühendisliği

FZ

Ludvig A. Norin adlı bir arkadaşımız Yazılım Mühendisliği ve Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar üzerine bir yüksek lisans tezi hazırlamış.

HTML formatındaki haline de ulaşabileceğiniz bu yüksek lisans tezinde neler var neler (neler yok ki? :)

Neden Linux, Neden Özgür Yazılım?

sundance

22 Nisan gecesi, irc.freenode.net'de fazlamesai kanalında takılırken, birden bir hareketlenme oldu ve Unix'in temelleri, GNU hareketi, Linux derken spontane olarak uzunca bir seminer ortaya çıktı.

Umarım seversiniz. Bu türden seminerler vermek isteyenler için de Fazlamesai'nin kapıları hep açık. Seminerin Bilgi Üniversitesi Linux Eğitimi'nin ilk dersinde verdiğim OpenOffice Presenter formatındaki hali burada (500~KB).

Ne demiş büyüğümüz, 'Gel, gel, kim olursan ol, ama öğrenmek istiyorsan gel' ;)

GPL & Telif Hakları - Nereye Kadar?

SHiBuMi

Bu yazıyı, phpnuke.org sitesindeki bu yazıdan yola çıkarak yazıyorum. Her ne kadar phpnuke.org deki bu yazı tek bir olayı ele alıyor olsa da, aslında bu konu open-source camiasındaki hızlı büyümenin kontrol dışına çıktığı yerlerde nasıl yanlış yönlendirmelere dönüşebileceğine güzel bir örnek teşkil ediyor.

Avrupa Parlamentosu Yazılım Patentlerini Reddetti!

FZ

FSF Avrupa karargahından son aldığımız habere göre, Avrupa Parlamentosu konuyla ilgili oylama yaptı ve 680 oydan 648'i patentlere karşı kullanıldığı için yazılım patentleri yasa tasarısı reddedildi.

Kısa bir süre önce İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin düzenlediği Uluslararası Açık Kaynak Günlerinde de konuşan FSF Avrupa başkanı Georg Greve şu sözleri sarf etti: "Parlamento konuyu anladı ve yüksek teknoloji alanındaki patentleri korurken yazılımı patent sisteminin dışan bıraktı."

Konuyla ilgili olarak cs-discuss e-posta listesi üzerinden bizi haberdar eden Bilgi Üniversitesi asistanlarından ve TOSSAD Türkiye temsil ekibinden Bülent Özel'e teşekkürlerimiz sunarız.