Neden Myth TV?

0
sundance
"My Name Is Earl"ün yönetmeni Greg Garcia'nın da belirttiği gibi, TV'nin ikinci altın çağını yaşadığı bu günlerde dizi manyaklığına paralel olarak yayınları kaydedebilen, dondurabilen TiVO cihazlarının satışı da patlamış durumda.

Birçok alanda olduğu gibi bu alanda da geriden gelmeyi sevmeyen Özgür Yazılım camiası zaten uzunca bir süredir Myth Tv ile ev bilgisayarınıza TiVO'nun özelliklerini (ve daha fazlasını) getiriyordu.

İşte huzurlarınızda bu özelliklerin belki de en önemlisi reklamları atlayabilme. Bu arada MythTV kurmayı zor bulanlar için (ki gerçekten çok kolay değil) KnoppMyth bir çözüm olabilir.
gnu

Görüşler

0
FZ
... bu özelliklerin belki de en önemlisi reklamları atlayabilme.

Bu savaş ilanı demek. Birilerinin canı yanacak.
0
darkhunter
Dizimizi MythTV 'ye emanet ettik, kayıt edecek. Dizi saati geldiğinde kayıt işlemi başladı. Derken sahnede ambianstan mütevellit ani bir kararma oldu. Alet kayıttan çıktı... Abuk subuk bir nokta da yine kayda döndü. Dizi, *iç oldu...

Evet 1-0 ama canı yanan reklam verenler değil. Malum kayan bantlar, sanal reklam uygulamaları, jenerik reklamları...
0
bio
Nasil calistigini okumadim ama sizin yorumunuzdan anladigim kadariyla reklam basladigini belirledigi zaman kaydi durduruyor. Aslinda tamamini kaydetse ve oynatma sirasinda bu "atlama" islemine karar verse daha dogru olurmus. Boylece yanlis karar verdigi durumlarda elle geri sararak kacan sahne izlenebilir.
0
sleytr
ekran kararması, sahne değişim hızı ve kanal logosunun varlığını kontrol etmeye ek olarak her kanal icin belli sayıdaki "bu bir reklamdır" benzeri uyarıları ocr yapsa daha hatasız calışabilir sanırım. tabi bu işlemi kayıt sırasında yapmak icinde en az cift cekirdekli bir islemci gerekir herhalde.

Yakında reklam uyarılarınıda captcha grafikleri kullanarak yapmaya başlarlar, bizde 9 cekirdekli islemcilerimizle captchaları cozumlemeye ugrasiriz :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux CP/M olmasın!

sundance

Bir zamanlar Freshmeat`de bu makaleye rastlamıştım. Nedense bu sabah hatırladım ve bu kadar önemli bir makaleyi sizlerle paylaşmak istedim.

80'li yılların başında çok hızlı bir şekilde çok başarılı olan, MS-DOS'un 90`larda olmadığı kadar da becerikli, gelişmeye açık bir işletim sistemi olan CP/M`in bütün bu avantajlarına rağmen neden yokolup gittiğini anlatan ibret alınması gereken bir yazı...

win-get install

sundance

Başta Debian olmak üzere birçok GNU/Linux sistem kullanıcısının gönlünü fethetmiş olan APT sistemi, sonunda Windows kullanıcılarına bile bulaştı.

Herne kadar orjinal APT ile sadece fikir bazında bir paylaşımı olsa da Win-Get birçok Özgür Yazılım ürününün Windows ortamlarına kolayca kurulmasını sağlamakta.

Tabi ki Apt gibi Süper İnek Güçleri'ne sahip olmadığını belirtmeye gerek yok ;)

Neden Linux, Neden Özgür Yazılım?

sundance

22 Nisan gecesi, irc.freenode.net'de fazlamesai kanalında takılırken, birden bir hareketlenme oldu ve Unix'in temelleri, GNU hareketi, Linux derken spontane olarak uzunca bir seminer ortaya çıktı.

Umarım seversiniz. Bu türden seminerler vermek isteyenler için de Fazlamesai'nin kapıları hep açık. Seminerin Bilgi Üniversitesi Linux Eğitimi'nin ilk dersinde verdiğim OpenOffice Presenter formatındaki hali burada (500~KB).

Ne demiş büyüğümüz, 'Gel, gel, kim olursan ol, ama öğrenmek istiyorsan gel' ;)

Nessus Kaynak Kodlarını Kapatacak

anonim

Geçen Çarsamba günü yapılan açıklama ile Renaud Deraison(nessus gelistiricisi) "zayıflık tarayıcısı" Nessus'un 3.0 sürümünden itibaren GPL lisansı ile dağıtılmayacagını açıkladı.

Sebep ise GPL lisanslamanın iki tarafı keskin kılıcı.

Özgür Yazılım Ne Kadar Özgür ?

anonim

Unix üzerinde yıllarca çalışmış bir firmanın gözünü para hırsı köreltmiş bir biçimde Linux´a saldırdığı şu günlerde rastladığım bir makale beni bir hayli tedirgin etti. Makale özetle bugün çok yaygın kullanılan Qt, MySql gibi yazılımların ileride bir anda ücretli olabileceğini savunuyor ve bunun ilk belirtilerine ait kanıtları sunuyor. Örneğin MySql´in ticari kullanımlar için ücretli olduğunu duymak beni epey şaşırttı. Bugün bu konuda herhangi bir yaptırım uygulanmıyor (aynı MS Windows´un ilk zamanları gibi) ama yarın ne olacağını kim bilebilir ki ? Makaleyi burada bulabilirsiniz. Ayrıca yine aynı konuda yazılmış bir başka makaleyi de bu adreste okuyabilirsiniz.