AB´deki Sistem Yöneticileri İçin Açık Kaynağa Geçiş Rehberi

0
FZ
Konu ile ilgili uzmanlardan oluşan bir AB komisyonu, birlik çapında açık kaynağa geçilmesi için sistem yöneticilerine yol gösterecek teknik bir belge yayınladı.

Belgenin orjinaline bu adresten erişebilirsiniz.
gnu

Görüşler

0
FZ
Söz konusu adresteki ilk PDF belgesini tüm admin.lere tavsiye ederim ;-) Gayet derli toplu, güzel bir eser çıkarmışlar ortaya, hatta yani belki de Türkçe´ye çevirip yayınlamak güzel olabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Eben Moglen Kimdir?

tongucyumruk

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri, 2004 yılında GNU projesinin babası ve özgür yazılım hareketinin kurucusu Richard Stallman'ı konuk etmişti. Bu yıl da özgür yazılım hareketinin diğer bir büyük ismi, GPL'in hukuki detayları konusundaki en yetkili ağızlardan biri olan, Eben Moglen konuk olarak katılacak.

Patent yasasına yeni protesto

yuxel

Şu anda gördüğünüz yazı zannımca patentlenmiştir. Hatta buraya yorum olarak birşeyler yazmak isterseniz kullanacağınız textarea'lar, submit button'lar da birileri tarafından patentlenmiştir ;). FFII.org'un başlattığı, GNU.org'un da desteklediği protesto yine gündemde. Her 0'a 1'e patent koymaya kararlı Avrupa Parlementosu, özgür yazılımı, özgür düşünceyi baltalamaya kararlı gibi görünüyor. Siz de ana sayfanıza bir protesto mesajı ile buna bir nebze destek olabilirsiniz .

OpenGL artık özgür

sundance

SGI firması haklarını elinde tuttuğu üç boyutlu hızlandırma teknolojisi OpenGL'i Free Software Foundation'ın kabul ettiği şartlarda yeniden lisansladı.

Linux.com'da yeralan habere göre bu, ticari bir firmanın Özgür Yazılım Dünyası'na bugüne kadar verdiği en büyük hediye.

Haber Turu

Nightwalker

Dünya aslında sandığımızdan hızlı dönüyor. Bütün bu koşuşturmacanın arasında tek tek bütün haberleri takip etmek mümkün değil. Ben de bunun için, Conan biraderden ilham alarak bir haber turu yapmaya karar verdim. Haber Başlıkları : Güvenlik Duvarınızın Sesi Nasıl Geliyor, Yeni Başlayanlara Hazır Linux: Cobind, Bilişim Yaz Kampı, Momentler yardımıyla Optik Karakter Tanıma, Türkçe GPL Wiki Yazılımı : Wiksis, Açık Kodda İş Bulmak. Ayrıntılar içeride...

GNU/Hurd İşletim Sistemi Üzerinde GNOME ve KDE

Challenger

Katedral yöntemiyle üzerinde yıllardır çalışılan GNU/Hurd işletim sistemi üzerinde artık GNOME ve KDE çalışıyor.

İşte ekran görüntüleri:
GNOME: http://people.debian.org/~mbanck/media/hurd-gnome.png
KDE: http://people.debian.org/~mbanck/media/hurd-kde.png

Bu da daha önceleri gördüğüm XFCE4: http://people.debian.org/~mbanck/media/xfce4-hurd.png