Richard Stallman´ın Başına Gelenler

0
anonim
Son haberlere göre GNU denildi mi akla gelen ilk isim olan Richard Stallman, konuşmak için gittiği Finlandiya'da buzda kaymış ve kolunu kötü bir şekilde kırmış. Stallman'ın buna rağmen Helsinki'de bir hastanede operasyona girmeden önce telefonla da olsa konuşmasını tamamladığı söyleniyor.
Buna ek olarak ambulansa binerken yanında gelecek ve kolunu kullanamadığı için Emacs kullanabilen bir gönüllü istediği de iddia ediliyor.

Stallman'ın bir diğer macerası da Portekiz'den. Geçen hafta meydana gelen olayda yolculuk sonrası yorgun ve uykusuz olmasına rağmen devam eden Stallman'ın konuşması sırasında daldığını gören izleyiciler dinlenmesi için bir süre salondan ayrılmışlar.

Muhabbet burada:
http://arstechnica.infopop.net/OpenTopic/page?a=tpc&s=50009562&f=96509133&m=4800977195
gnu

İlgili Yazılar

Apache 2.0a7

butch

Apache; işlevseliği, verimliliği, güvenliği ve hızıyla dünyanın en tutulan HTTP sunucusudur. 1995 yılının başlarında, NCSA tarafından üretilen httpd 1.3 'ün kodu ve düşünceleri temel alınarak geliştirilmiştir. http://www.apache.org/dist/

GPL Hayallerimizin de Ötesinde

sundance

Serbest yazılımlar konusunda hep anlaşılamayan şey, nasıl olup da bu adamların hayatta kaldığıdır. Düşünsenize 9-6 işe gidip gelen yine de iki yakası biraraya gelmeyen insanların dünyasında nasıl olup da bedavaya program yazan insanlar yaşamlarını sürdürebilirler ki ?

Tahmin edemeyeceğiniz kadar iyimser bir şekilde ;)

FreeBSD 5.0

sundance

Birçoklarının sandığının aksine Linux´un yegane kayda değer rakibi (ve dostu:) Free BSD'nin yeni versionu canavar gibi özellikleri ile ortalığı ısıtmak üzere geldi.

Bayanlar baylar, huzurlarınızda uzun süredir beklenen FreeBSD 5.0

- UFS2, ikinci jenerasyon dosya sistemi; 1TB sınırı tarih oldu
- Arkaplanda dosya sistemi kontrolü ve snapshotlar
- GEOM, (genişletilebilir depolama ağı)

Hindistan Parlementosu Yazılım Patentlerini Reddetti

darkhunter

Hindistan Parlementosu yazılım patentlerini reddetti. Hindistan'ın bilgisayar endüstrisine dair politikalarını hep takdir etmiş biri olarak, bu haberi duyurmaktan zevk duyuyorum :)
Bilgi İçin (Slashdot)

.NET İçin C Derleyici

lifesdkver0_1

C ile .NET uygulamaları geliştirmek için atılan adımların meyvaları alınmaya başlanmış. Yazdığınız C kodunu .NET'in IL (Intermediate Language) bytecode'una çeviren ve en önemlisi, iş gören bir C derleyicisine bu adresten ulaşabilirsiniz.

[FlameWarsON] Eh, devir bytecode devriyken; üst seviye uygulamalar için C'ye kimin ne ihtiyacı var? [/FlameWarsOFF]