Apache arayı açmaya başladı

0
sundance
Her ay olduğu gibi bu ay da Netcraft Web Sunucuları Raporu açıklandı.

28,669,939 Web Sunucusu`nun istemlere cevap vermesi şeklinde yapılan araştırmada Apache`nin %60.25 olan popülaritesini %62.55`e taşıdığı, bunun yanında Microsoft IIS'in %0.89luk bir artışla %20.64`e, Iplanet(Sun&Netscape)`inse %6.7`e ulaştığı gözlemlendi.

Bu arada oldukça yetenekli Apache 2.0 Beta'nın da lansmanı yapıldı.
gnu

İlgili Yazılar

TiddlyWiki: Kişisel Wiki, tek .html dosyasında!

sundance

Malum son zamanlarda hepimizin gözdesi Wikipedia ve wiki teknolojileri. Öyle ki artık bir çok kişi arama yaparken daha rafine sonuçlara ulaşmak için Wikipedia'yı tercih etmekte.

Wiki teknolojisi o kadar gelişti ki, hemen her zevke hitap eden wikiler bulmak mümkün. Öte yandan defterlerime aldığım notları kaydedebileceğim, kurulumu basit bir wiki aramaktaydım ki karşıma TiddlyWiki çıktı.

Peru`lu bir milletvekilinden tüm dünyaya Serbest Yazılım Dersi

FZ

Peru'lu milletkvekili Dr. Edgar David Villanueva, kendisi ile yapılan bir röportajda 1609 no.lu yasa tasarısından ve bunun etkilerinden bahsediyor. Söz konusu yasa tasarısı Peru'daki tüm hükümet bilgi işlem sistemlerinde (üniversiteler de dahil) açık kodlu ve serbestçe dağıtılabilen yazılım sistemleri kullanılmasını öngörüyor (yani bunu zorunlu kılıyor tabii yapılacak işle ilgili yeterince durmuş oturmuş bir açık kodlu serbest yazılım bulunmadığı durumlar hariç).

Apache 2.0 (hatta 2.035) Stable ÇIKTI!

sundance

En sevdiğimiz web sunucusu Apache`nin, yepyeni özelliklerle dolu, tamamen ölçeklenebilir ve çok daha fazla yük kaldırabilir versiyonu 2.0`ın stable hali en sonunda çıktı

Öncelikle yansılardan olmak üzere downloadlar başlasın...

Özgür Yazılım Nedir? Herkesin anlayacağı dilden bir açıklama.

anonim

Türkiye'deki her seviyeden bilgisayar kullanıcısını özgür yazılım ve yazılımı etkileyen diğer akımlar ve getirdikleri hakkında bilinçlendirmeyi ve eğitmeyi amaçlayan OzgurYazılım.org sitesine özgür yazılımın ne olduğunu, neden önemli olduğunu herkesin anlayabileceği bir dilde anlatan yeni bir yazı eklendi.

Bu yazı ileride gelecek benzer konulu yazıların ilk bölümünü oluşturuyor. Bilişim, Bilgisayar, Yazılım ve Özgür Yazılım başlıklı ve daha çok bu kavramlarla ilgili çok bilgisi olmayan insanlarımızı hedefleyen bu yazıyı lütfen çevrenizdekilerle paylaşınız.

Oktay Altunergil

GPL & Telif Hakları - Nereye Kadar?

SHiBuMi

Bu yazıyı, phpnuke.org sitesindeki bu yazıdan yola çıkarak yazıyorum. Her ne kadar phpnuke.org deki bu yazı tek bir olayı ele alıyor olsa da, aslında bu konu open-source camiasındaki hızlı büyümenin kontrol dışına çıktığı yerlerde nasıl yanlış yönlendirmelere dönüşebileceğine güzel bir örnek teşkil ediyor.