Açık Kaynak Atölyesi Başladı

0
sundance
Istanbul Bilgi Üniversitesi 1. Açık Kaynak Atölyesi başladı ve Fazlamesai.net olarak standımızı açtık.

Güzel canlı bir ortam biz burdayız, siz neredesiniz!

Not: İşim var, yurt dışındayım ve arkadaşımı okula yazdıracam gibi bahaneler kabul edilmemek bir yana en şiddetli şekilde de yaptırım uygulanacaktır biline :)
gnu

Görüşler

0
pulsar
fizik sınavım var :((
0
FZ
Yüksek lisans başvuruları ile ilgili başvuru bilgilerini öğrenmek için güzide üniversitelerimizden birisinin kapısını aşındıracağım. İşim vakitlice biterse 15:00´dan sonra orada olma ihtimalim var. Olmazsa da yarın bütün gün zaten orada olacağım, o şekilde telafi ederim artık :)
0
mysterious
Askerdeyim bana izin vermediler neymiş o atölye felan hem açık maçık ne oluyoz diye :( benim yerime izini koparırsanız seve seve çarşı kağıdımı cebime koyar gelirim :)
0
acemi_
Ben mi göremiyorum, yoksa etkinlik için hazırlanan sayfada adres yok mu?
0
anonim
Hangi tarihte basladi, ne kadar surecek, baska bir bilgi yok mu? Hem tarih, adres vs verme, hem de siz nerdesiniz de :)
0
FZ
Beyler bayanlar el insaf! Hiç mi takip etmiyorsunuz FM sitesini? Nerede, ne zaman, giriş paralı mı falan gibi soruları sormadan önce birazcık araştırma yapsaydınız bütün bu soruların cevaplarını alırdınız: http://open.bilgi.edu.tr/workshop

Adres bilgileri orada var, giriş tabii ki parasız.
0
anonim
Paralı mı diye soran benim, Verdiğin adreste şu ibareler geçiyor
**Chris Stephenson yönetiminde LİSELİLERE ve herkese açik. Bu özel programa kayit yaptiran tüm liselilere linux kurulum CD'si hediye edilecektir. ve ATöLYE çALI?MASI, Neal Norwitz (herkese açık)
Ben bunları okuyunca bunlaraın birinden yararlanabilirim diye algılıyorum. Ve yeni farkettim ki son kayıt 13 Mart 2003 (dün) müş. Aslında hala gelmek istiyorum. Ama ne yazık ki irc kanalında hiç kimseyi bulamadım. Bu arada ben ortalıkta dolaşıp yazmaya çalıştığım muhasebe programı için gtk ile ilgili sorular soran ve çözüm bulamayan kişiyim.
0
oktay
yuh yaw. butun gun konusuyoruz kanalda. Sonra gelip kanalda kimse yok diyorsun yaw.. yuff. :)

oktay
0
anonim
Güzel kardeşim,
Ben kanalda kimseyi bulamadım derken etkinliğe katılan hiç kimseyi bulamadım. Aslında katılanların hızını alamayıp irc'ye de bakmaları gerekiyordu. Yoksa kanal bomboş manasında söylemedim.
0
conan
ee? noldu simdi? Naaptiniz? Foto? anlatsaniza!
0
FZ
Süper bir gün geçirdik, gelmeyenler çatlasın :)

Acayip zevkli seminerler (Python çekirdek ekibinden Neal Norwitz, FM´nin kurucularından Sundance, Deniz Kuvvetleri Araştırma Merkezi´nden Eran Sezgin, İstanbul Bilgi Üniversitesi´nden Chris Stephenson, 2 saat boyunca Debian kurulumu anlatan Fatih Özavcı, ayaküstü kernel hacking dersi veren ve hızını alamayıp masa üzerinde kağıt kalemle işi detaylandırmaya koyulan Serdar Köylü ve daha birçok nevi şahsına münhasır şahsiyetin bir arada bulunduğu bir etkinlik için zevkli denmez de ne denir!) ve panellerin yanı sıra pek çok standı ziyaret eden pek çok ziyaretçiyi görmek de sevindiriciydi.

Dikkate değer standlar arasında (FM standını ayrıca ele alacağız) PCWorld ve Matematik Dünyası standı vardı ki bu iki dergiyi de tüm arkadaşlara şiddetle ve hararetle tavsiye ediyorum.

FM standı ise tam bir şenlikti ve epey kalabalıktı. fazlamesai.net tişörtleri epey ilgi çekti, tabii bunun yanı sıra Debian ve Linux şapkaları, rozetleri, ayrıca hazır paketler halinde satılan Debian, Mandrake ve Red Hat CD kutuları (o kadar güzel ve ucuz ki almayanı dövüyorlar :) pek çok kişinin dikkatini çekti.

Akşam 20:30´a kadar süren zevkli bir panelin ardından yorgun argın eve döndüm ve `FZ reporting from Dolapdere´ tadında bu yazıyı döşendim ayağımızın tozu ile.

Peki yarın ne olacak? Tabii ki bugünkünden çok daha zevkli bir gün geçireceğiz hep birlikte! Kiminle mi? Tabii ki sizinle yani etkinliğe gelenlerle ;-)

Ben yarın (cumartesi) Açık Kaynak Yazılım Şenliği´ndeyim efendim, herkesi beklerim.


0
anonim
bir rivayete gore aksam senlik (buna neden herkes senlik diyor ki ? atolye efenim atolye..) ertesi kafa cekilmeye gidilecekmis benden duymus olmayin. (hatta bu katilim saglamak icin sikilmis bir palavra dahi olabilir) ben mi kimim? e anonim.
0
sametc
CONAN sana katılıyorum FZ ve diğerleri fotoğraf cekildinizmi lutfen gelemeyenler için fotoğraf cok iyi olur ahh birde THE CODE flimini CD kopyalayıp gonderseniz ama nerdeeee
cumarteside ne yaptığınızı anlatın fazlamesai semineri nasıl gitti ondan sonra basit seminerinde kim espri yaptı :))
0
WoLoLo
yaw bide şunun izmir versiyonunu yapsalar ne güzel olur :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MySQL, SAP DB ile gücüne güç katacak

acemi_

MySQL AB, SAP DB veritabanını geliştirme ve pazarlama haklarına sahip oldu. SAP DB, SAP AG tarafından geliştirilen, stored procedure, transaction, view v.b. gelişmiş özelliklere sahip açık kaynak kodlu bir veritabanı sunucusu... Yeni bir marka ile kullanıma sunulacak olan ürün, hem MySQL AB hem de SAP AG tarafından desteklenecek. Bu birlikteliğin, MySQL'in pazardaki konumunu çok daha kuvvetlendirmesi bekleniyor.

Özgür Yazılım Nedir? Herkesin anlayacağı dilden bir açıklama.

anonim

Türkiye'deki her seviyeden bilgisayar kullanıcısını özgür yazılım ve yazılımı etkileyen diğer akımlar ve getirdikleri hakkında bilinçlendirmeyi ve eğitmeyi amaçlayan OzgurYazılım.org sitesine özgür yazılımın ne olduğunu, neden önemli olduğunu herkesin anlayabileceği bir dilde anlatan yeni bir yazı eklendi.

Bu yazı ileride gelecek benzer konulu yazıların ilk bölümünü oluşturuyor. Bilişim, Bilgisayar, Yazılım ve Özgür Yazılım başlıklı ve daha çok bu kavramlarla ilgili çok bilgisi olmayan insanlarımızı hedefleyen bu yazıyı lütfen çevrenizdekilerle paylaşınız.

Oktay Altunergil

GNOME .Net Platformuna Taşınıyor

SHiBuMi

Yanlış okumadınız, GNOME projesinin lideri Miguel de Icaza'nın dile getirdiğine göre, 4.0 sürümünden itibaren GNOME, .NET tabanlı olacak şekilde geliştirilecek. Miguel'e göre GNOME'un .NET tabanlı hale getirilmesi sürecinde yararlanılacak .NET API leri, geliştirme sürecini oldukça kısaltacak.

Bedava (özgür, açık kaynak kodlu) Yazılımdan Nasıl Para Kazanılır?

FZ

Yorumlar arasında kaynayıp gitmesine gönlüm razım olmadı, tercüme etmeye vaktim olmadı (ama talep gelirse, biraz nazlandıktan sonra yapabilirim :) o yüzden son zamanlarda okuduğum en güzel makalelerden birinin ancak adresini yazabileceğim buraya.

\r \r Taking Care of Business başlıklı makalede somut ve son birkaç yılda yaşanmış örneklerden yola çıkılarak GNU/GPL tarzı yazılımlar ve standart donanımlarla geliştirilmiş çözümlerin yavaş yavaş nasıl markalaşmaya doğru gittikleri, ne şekilde kullanıcıların ufaktan müşteriye dönüştürüldüğü ve konunun teknik bir hobi grubu faaliyetinden nasıl olup da ciddi kâr eden bir işe doğru yönlendirildiği açıklanıyor.

\r \r Söz konusu makale Dr. Dobb's Journal dergisinin Haziran 2002 sayısının Gömülü Sistemler (embedded systems) köşesinde çıkmış.

Eben Moglen Kimdir?

tongucyumruk

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri, 2004 yılında GNU projesinin babası ve özgür yazılım hareketinin kurucusu Richard Stallman'ı konuk etmişti. Bu yıl da özgür yazılım hareketinin diğer bir büyük ismi, GPL'in hukuki detayları konusundaki en yetkili ağızlardan biri olan, Eben Moglen konuk olarak katılacak.