Richard Stallman

0
exalted
gnu

Görüşler

0
exalted
Bu haberin başlığı "Richard Stallman'ın "GNU/Linux User Show"daki görüşmesi..." olacaktı, ancak "sanırım" haber ekleme yöntemindeki bir böcek yüzünden yalnızca "Richard Stallman" olarak çıkmış. Bu haber için büyük bir kayıp değil, ama yine de böceksiz bir ortam dileğiyle...

Sevecenlikler,
exalted
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Metalabs + GNU.org tek bir DVDde !

sundance

8.3 milyar byte, açık haliyle 23 Gb program arşivi. Hepsi Linux, hepsi GPL. Böyle bir arşiviniz olsun ister misiniz ? www.yggdrasil.com size bu imkanı sağlıyor. Metalabs ve GNU.org'un yansılarını alıp tek bir DVD'e basıyorlar. Bence böyle bir kolleksiyon kaçmaz.

FSF ve Cisco Anlaştı

FZ

Özgür Yazılım Vakfı (The Free Software Foundation - FSF) ve Cisco Systems, Inc. mahkemelik oldukları bir konuda anlaştılar ve FSF şikayetini geri çekti.

Compiere, veritabanı bağımsızlığına sonunda kavuştu

acemi_

Özgür CRM/ERP yazılımı olan Compiere, bu alandaki en gelişmiş yazılımlardan biri olmasına rağmen Oracle veritabanı sunucusuna bağımlılığı yüzünden, özgür veritabanı sunucularıyla birlikte kullanılamıyordu. Dolayısıyla Compiere'i kullanabilmek icin Oracle veritabanı sunucusu satın almak, özgür olmayan bir yazılıma bağımlı kalmak gerekiyordu.

MUHASEBECİ: Linux için GPL muhasebe programı

anonim

Muhasebeci; başlıktan da anlaşılacağı gibi Linux için yazılan bir muhasebe programı. Programın gelişimi Yüksel ÖZCAN ve Özkan PAKDİL tarafından yapılmakta olup muhasebeci.sf.net adresinden edinilebilir. Geliştirme işlemleri glade-2 & anjuta ikilisi ile c dili, arayüz olarak kullanımı kolay ve hızlı çalışan gtk+/gnome bilesesenleri ve veritabanı olarak ta MySQL kullanımaktadır.

Nupedia açık Internet Ansiklopedisi

larweda

GNU.org tayfası yaklaşık bir yıl önce yeni bir girişime imza atmış. Microsoft'un ya da diğer büyük ticari şirketlerin internet'te sundukları ya da hiç şüphesiz yakın zamanda sunacakları paralı ansiklopedilere karşı, dinamik, bedava ve herkese açık bir internet ansiklopedisi.