Richard Stallman

0
exalted
gnu

Görüşler

0
exalted
Bu haberin başlığı "Richard Stallman'ın "GNU/Linux User Show"daki görüşmesi..." olacaktı, ancak "sanırım" haber ekleme yöntemindeki bir böcek yüzünden yalnızca "Richard Stallman" olarak çıkmış. Bu haber için büyük bir kayıp değil, ama yine de böceksiz bir ortam dileğiyle...

Sevecenlikler,
exalted
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Açık Kaynak Bildirgesi

loker

Açık kaynak kod bildirgesi imzalanmayı bekliyor. Karar mekanizmalarında özgür yazılımlarla ilgili kamuoyu baskısı oluşturabilmek açısından önemi büyük olan bildirge, üniversiteler, şirketler, gerçek kişiler tarafından imzalanmaya başladı...

GPL Hayallerimizin de Ötesinde

sundance

Serbest yazılımlar konusunda hep anlaşılamayan şey, nasıl olup da bu adamların hayatta kaldığıdır. Düşünsenize 9-6 işe gidip gelen yine de iki yakası biraraya gelmeyen insanların dünyasında nasıl olup da bedavaya program yazan insanlar yaşamlarını sürdürebilirler ki ?

Tahmin edemeyeceğiniz kadar iyimser bir şekilde ;)

Eric Raymond ve Open-Source Camiası

SHiBuMi

Eric Raymond, "open-source nedir ne değildir" i öğrenmek isteyen herkesin ilk tanışması gereken isimlerden birisi. Kendisi open-source haraketinin "kurucu baba"larından birisi ve bana göre bu oluşumu yönlendirirken aynı zamanda oluşum hakkında en sağlam ve tutarlı fikirlere sahip olan kişi. "The Cathedral And Bazaar" isimli hem elektronik ortamda hem de basılı medyada yayınlanan kitabı ise "hacker"lar ve "programcı"lar için önemli bir fikir kaynağı. Hem bu kitaba, hem de Raymond'un kişisel web sitesine ulaşabileceğiniz adres: www.tuxedo.org/~esr/writings/cathedral-bazaar/. Kitabın haricinde "Hacker FAQ" bölümünü de mutlaka okumanızı tavsiye ederim, bir hacker olmayı düşünmüyorsanız bile, sanal dünyada bir kullanıcı olmaktan öteye geçip geliştirici olmaya başlayabilmeniz için öğrenmeniz gerekenler ve sahip olmanız/edinmeniz gereken nitelikler çok usta bir üslupla özetlenmiş.

win-get install

sundance

Başta Debian olmak üzere birçok GNU/Linux sistem kullanıcısının gönlünü fethetmiş olan APT sistemi, sonunda Windows kullanıcılarına bile bulaştı.

Herne kadar orjinal APT ile sadece fikir bazında bir paylaşımı olsa da Win-Get birçok Özgür Yazılım ürününün Windows ortamlarına kolayca kurulmasını sağlamakta.

Tabi ki Apt gibi Süper İnek Güçleri'ne sahip olmadığını belirtmeye gerek yok ;)

.NET İçin C Derleyici

lifesdkver0_1

C ile .NET uygulamaları geliştirmek için atılan adımların meyvaları alınmaya başlanmış. Yazdığınız C kodunu .NET'in IL (Intermediate Language) bytecode'una çeviren ve en önemlisi, iş gören bir C derleyicisine bu adresten ulaşabilirsiniz.

[FlameWarsON] Eh, devir bytecode devriyken; üst seviye uygulamalar için C'ye kimin ne ihtiyacı var? [/FlameWarsOFF]