Orange - Açık Lisanslı 3d Kısa Film Projesi

0
anonim
www.blender.org da yapılan açıklamaya göre, Blender Derneği[1] ve Hollanda Medya Sanat enstitüsü[2] açık kaynak uygulamalar ile hazırlanacak, Açık kaynak bir kısa animasyon film çalışması için anlaştılar.
Bu çalışma için Amsterdam'da Medya sanat enstitüsü tarafından geçici bir laboratuvar sağlanacağı ve bu laboratuvarda 6 kişilik bir "çekirdek takımın" çalışacağı aktarılıyor. Bu 6 kişilik ekip içinde en az 1 de yazılım geliştiricinin bulunacağı da ayrıca göze çarpan bir nokta.

Eylül 2005 ve Mart 2006 arasında gerçekleştirilecek olan bu proje için 6 kişilik bütçe ve kaynağın hazır bulunduğu belirtiliyor. Projenin İdareci Yapımcılığını üstlenen Ton Roosendaal, animasyon Yönetmenliği için Bassam Kurdali [3] ve sanatsal yönetmenliği için de Andreas Goralczyk [4] ile iletişime geçip anlaştığını bildiriyor.


Proje için
* Sanatsal(2d/3d) ve Geliştirici çekirdek ekip elemanları
* sponsorlar (parasal / donanımsal)
* Katılımcılar
aranıyor.


[1] Blender Derneği
[2] Hollanda Medya Sanatları Enstitüsü, Montevideo/Time Based Arts,
[3] Bassam KURDALI
[4] Andreas Goralczyk
gnu

İlgili Yazılar

Bu Akşam IRCde Online Knoppix Semineri

sundance

Gürkan Şengün tarafından organize edilen Learning on IRC seminer dizisinde bu akşam Türkiye saati itibariyle 23:00'da Sundance Knoppix üzerine bir seminer verecek.

irc.freenode.net'de #knoppix kanalında gerçekleşecek seminer hakkında saat 22'den itibaren aynı sunucudaki fazlamesai kanalından bilgi alabilirsiniz. (saatte bir değişiklik olacağını sanmıyorum ama sunum kanalı değişebilir). İngilizce olarak yapılacak sunum yaklaşık bir saat kadar sürecek anlatım ve soru-cevap bölümlerinden oluşacaktır.

FSF'den Trend Micro'yu Boykot Çağrısı

memin

Free Software Foundation ve GNU ana sayfalarındaki bannerlardan görülebileceği üzere Trend Micro şirketini boykot etmeye başlamışlar.

Özgür Yazılım Hareketinin Popülerlik ve İlkeler Arasında Yapacağı Tercih Üzerine

acemi_

GNU işletim sistemleri ve uygulamaları gün geçtikce yaygınlaşıyor ve bunun sonucu olarak özel mülkiyetli yazılımlar da bu işletim sistemleri üstünde çalışmaya, GNU yazılımlarıyla uyumlu olmaya daha çok özen gösteriyorlar.

Richard Stallman´ın GNU hareketinin 20. yılı dolayısıyla yayınladığı yazıda, hedefin popülerlik/yaygınlık olmadığı, asıl olanın özgürlük olduğunun altı çizildi. Microsoft yazılımlarına karşı çıkıldığı gibi özgür işletim sistemleri üzerinde çalışan özel mülkiyetli yazılımlara da aynı oranda karşı olunması gerektiği vurgulandı. İlkeler açısından bakıldığında çok doğru görünen bu tavır acaba taktik açıdan da o kadar doğru mu?

Türkçe Open Source muhasabe yazılımı

raistlinthewiz

Fazlamesai slashdot tarzı bir site olduğuna göre sanırım ordaki gibi sorular sorabiliriz.
Hepimiz compiere'ı duymuşuzdur ve başarısını biliyoruzdur.
Peki Türkiye open source bir muhasebe yazılımı üretilse sizce, Türk yazılım firmalarının tepkisi nasıl olur, kullanıcılar buna nasıl yaklaşır?

İyi ki Doğdun GNU

tongucyumruk

Richard Stallman'ın biricik evladı GNU 20 yaşında. Bir Xerox yazıcının sorun çıkartmasıyla başlayıp bugün dünya tekellerine meydan okuyan GNU/Linux'un ortaya çıkmasına kadar uzanacak yolda atılan ilk adımın 20. yıldönümü. Sanıyorum Richard Stallman'ın GNU'yu insanlara ilk defa duyurduğu mesajını okumak için daha iyi bir gün olamaz.