Syllable 0.6.1

0
Titus
Özgür yazılıma gönül veren geliştiricilerin sayısının artmasına paralel olarak açık kaynak kodlu işletim sistemlerinin sayısı da artıyor. Syllable da bu sistemlerden birisi.

Hızı ve kullanım kolaylığı ile kullanıcının başını döndüren Syllable'ın tek dezavantajı hala geliştirme aşamasında olduğu için çoğu uygulamada yetersiz kalmasıdır. Detaylı özelliklerini inceledikten sonra mevcut dağıtımınıza alternatif olarak düşünebilirsiniz.
gnu

İlgili Yazılar

Yazılım Geliştiricilerinin Yeni Buluşma Noktası

anonim

Yazılım geliştiricilerine yeni bir ortam daha eklendi.
Bilgi yayılımına, paylaşımına dayalı, dil gelistiricilerine, linux tutkunlarına ve açık kaynak kod düşkünlerine, açık hesap.
irc.webliyacelebi.com
Sevgi saygı ve Linux :)

Gnu Build Sistemi Kullanımı

anonim

GNU Build Sistemi kullanımı (Makefile dosyaları oluşturma, autoconf ve automake ile işlemleri otomatik hale getirme vb.) hakkında ufak bir belge hazırladım. İlgilenenler için adres:
http://murat.debian-tr.org/doc/build şeklindedir.

Nupedia açık Internet Ansiklopedisi

larweda

GNU.org tayfası yaklaşık bir yıl önce yeni bir girişime imza atmış. Microsoft'un ya da diğer büyük ticari şirketlerin internet'te sundukları ya da hiç şüphesiz yakın zamanda sunacakları paralı ansiklopedilere karşı, dinamik, bedava ve herkese açık bir internet ansiklopedisi.

FSF ve Cisco Anlaştı

FZ

Özgür Yazılım Vakfı (The Free Software Foundation - FSF) ve Cisco Systems, Inc. mahkemelik oldukları bir konuda anlaştılar ve FSF şikayetini geri çekti.

GNU HURD-L4 çekirdeği üzerinde ilk program çalıştırıldı

FZ

/. sitesindeki habere göre: GNU Projesi 1990'ların başından beri GNU Mach mikroçekirdeğine dayanan HURD isimli bir işletim sistemi çekirdeği üzerinde çalışıyordu. Ancak HURD-Mach bir GKA (Grafik Kullanıcı Arayüzü) ve bir tarayıcı (browser) çalıştırmışken yazılım geliştiriciler sıfırdan başlamaya ve projeyi yüksek performanslı L4 mikroçekirdeği üzerine taşımaya karar verdiler. Bunun yüzünden geliştirme bir anda aşırı yavaşladı, proje yıllarca gecikti. Ancak kısa süre önce HURD geliştiricilerinden Marcus Brinkmann tarihi bir adım attı ve süreç başlatma kodunu bitirdi. Bu sayede HURD-L4 üzerindeki ilk yazılımı çalıştırmak için gerekli altyapı tamamlanmış oldu. Brinkmann, 'Artık sistemi istediğimiz gibi geliştirebilir ve yepyeni şeyleri deneyebiliriz. Ana yemek hazır' dedi.