Birleşik Devletler Hükümeti Özgür Yazılımların Kalitesini inceliyor...

0
phrewww
Amerikan Hükümeti bir çalışma yapmış, ve bu özgür yazılımların kalitesi hakkında bir rapor hazırlatmış. Aşağıda haberin kendisi linkinde raporu arayıp bulma çalışmaları sırasında elemanın başına gelenlerin yorumunu bayağı eğlenceli buldum. Raporu görmek isteyen arkadaşlar için raporun linkini de veriyorum.

Haberin kendisi
Raporun Kopyası (PDF)
gnu

Görüşler

0
ttk
Faydalı bir bilgi, teşekkürler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenVista Çıktı

meddah

Sizin de benim gibi ilk aklınıza gelen Windows Vista'nin açık kodlu haliyse yazıyı okumaya devam etmenizi öneririm. :-)

Özgür Flash: Gnash

tongucyumruk

Macromedia Flash Player'ın GNU/Linux sürümü hakkında uzun zamandır çok çeşitli şikayetler vardı. Yavaş olması, ses sistemiyle ilgili sorunları ve olmadık zamanlarda web tarayıcının çökmesine sebep olabilmesi bu problemlerden sadece bazıları. Özgür yazılım kullanıcılarının çığlığını duyan FSF PubSoft'un da katkılarıyla GNash Projesini duyurdu.

SCO: ''Solaris GPL olamaz.''

yuxel

Sun, bir süre önce Solaris 10'u GPL (uyumlu) yapacaklarını açıklamıştı. Ancak SCO, "Solaris'de hala GPL'e uymayacak kodlar var" diyerek tepkisini gösterdi.

Qt LGPL Oluyor

anonim

Nokia Qt'u satın aldığından beri Qt lisansının LGPL olabileceği telaffuz ediliyordu. Qt'un resmi sitesindeki açıklamaya göre bu beklenenden de çabuk gerçekleşiyor. Mart ayında çıkacak olan Qt 4.5 ile masaüstü ve gömülü platformlar için lisans seçenekleri arasına LGPL de eklenecek.

Linux masaüstünde önemli bir ağırlığı olan Qt'un Symbian portunun da hazırlanmakta olduğunu hatırlatalım. Ülkemizde hazırlanan Pardus Linux dağıtımı da Qt temelli olması nedeniyle bu gelişmeden, Linux ekosistemi oluşturma gücü açısından olumlu bir şekilde etkilenecektir.

.Net ve Shared Source

elrond

Bu haberi gün içinde verip Türkiye` de hep beraber bir ilk olmak isterdim ama malesef zaman bulamadım mecburen fazlamesai`ye kaldı.
Microsoft .Net ürün yelpazesinden bazılarının kaynak kodlarını açıklıyor. Konseptin adı `Microsoft shared Code CLI implementation`