R.Stallman ve İst!

0
cazz
FZ'nin 'Free as in Freedom' ile ilgili yazıyı okuduktan sonra aklıma gelmişti ama ancak vakit bulabildim yazabilmek için :

Bundan 3-4 sene evvel R.Stallman'nın GNU ve free software üzerine Ist'da Hyaat Regency'de verdiği konferansa GSU/LinuX olarak katılmıştık.Ve oradaki yaşanan hayranlığı ve dumurları paylaşmak isterdim ki!...
Sadece bir iki alıntı yapmak istiyorum (mutlaka aynı konferansa katılanlar da anımsayacaktır) (RS : malum kim olduğu ve CK : ismi lazım değil bir şirkette ticari ilişkilerle ilintili çalışan bir katılımcı)

ALINTI I:

CK : Borland C compiler olmadan nasıl C'de yazdığınız kodları derleyebilirsiniz? nasıl olur da bu bağlamda free software'den bahsedebilirsiniz?

RS : hmm! ben bir tane C compıler yazmıştım, gcc, tavsiye ederim!

ALINTI II :

CK : Java hakkında ne düşünüyorsunuz?

RS : Nedir? aaa hatırladım bir ada değil mi?

R.Stallman'in konferans sırasında giyiminden tutun da tavırlarına insanlara olan tepkilerine kadar her an samimiyeti ve doğallığı o zamanlar çok dikkatimi çekmişti doğrusu...

ee nereye mi geliyoruz , hiiç işte bir anı ;) (umarım alıntılarımda yanlış bir anımsama yoktur, ee o zamanlarda ingilizce konusunda pek parlak değildim,yalnışım varsa lütfen düzeltin ;P)
gnu

Görüşler

0
conan
ben nasi kacirmistim salak gibi o gonferansi :)
0
cazz
FIT 4'dun de o yuzden ;)
0
conan
coook ozluom!
0
cazz
ben deeeeeeeeeeee
0
FZ
O esnada Sun Microsytems distribütörü olan bir Türk şirketinde çalışıyordum. Şirketteki bilgisayar mühendislerinden biri de (Boğaziçi Bilg. mezunu, parlak bir tip) senin yukarıda bahsettiğin etkinliğe gitmiş, gelmiş ve bizimle izlenimlerini paylaşmaya çalışıyordu. Bir ara ağzından şöyle bir cümle çıktı:

-H. Bey, yaw bu RMS denen adam çok enteresan, dedi ki 'onursuz bir şekilde zengin olacağıma tüm bilgisayar kariyerimi bırakır, gider bir lokantada garsonluk yapar, hayatımı kazanmaya çalışırım.' Ne kadar enteresan değil mi? Yani o kadar bilgili, zeki ve kendi alanında başarılı bir adamın böyle söylemesi.

Bunun üzerine ise şaşıran biz olmuştuk, yani arkadaşın şaşırmasına şaşırmıştık. Sonra ne mi oldu? Arkadaş şirketteki başarılı kariyerine devam etti ve bir süre sonra da yine bilgisayar mühendisi olan eşi ile birlikte ABD'ye gitti. Eminim şimdi daha da başarılı ve parlak bir şekilde çalışmalarını sürdürüyordur.
0
anonim
:( Bogazici Universitesi degil ITU, ayrica da soz konusu kisiyi tanidigim kadariyla, kesinlikle bu mevzuda bu şekilde yaklaşacak kişi değğğgildir.
0
FZ
Boğaziçi Üniversitesi'ndendi. Mevzuya yaklaşımı aynen bu şekilde idi. Böyle olduğuna dair en az bir şahit daha gösterebilirim ancak detay istiyorsan fz at ileriseviye nokta org adresine e-posta yollayabilirsin. Sen başka bir kişi ile karıştırıyor olabilirsin.
0
Challenger
O kişi belki de C/C++ biliyordur, hatta birçok yazılım geliştirmiştir ve hatta hatta çok iyi C/C++ biliyorum diye de geçiniyordur. Ama C/C++' ın UNIX' te doğduğunu ve UNIX' te geliştiğini ve UNIX ve C/C++' ın ayrılmaz parçalar olduğunu bilmiyor.

Hoş, Mayhoş.
0
anonim
o toplantıda bana ilk şaşkınlığı yine RS vermişti.
Biz amcamızı bekliyoruz, bu arada takım elbiseli bir takım kişilikler var ortamda ben de kot-kazak gitmişim ve içimden seni takmazlar burada burası
bayağı bir business kokuyor demiştim- ancak
o da ne! Richard Amca ayakta çorapla , üstüne tulum-süeter ile meydane geldi.
Benim ilk hayranlğımı ve merakımı uyandıran bu tarz oldu. Ye kürküm ye yerine , paylaş evladım paylaş! Özgür ol! Katıl!
(belli ki RS akşamleyin ayakkabılarını paylaşmış :)) işi şaka kısmı tabi!)

0
anonim
Bu java işini anlamadım?Java övülmüş mü sövülmüş mü?Java acık kaynaklı olarak dağıtılıyor.Yani ben java yı iyi bilirdim burda sövülüyormuş gibi geldi de o yüzden.Yanlış mı anladım acaba?
0
anonim
Stallman Java'ya laf etmis olabilir; o kadar olur artik ne de olsa adam C++ derleyici yazmis. Onun zamaninda yoktu Java Mava. Strastroup amcamiza sorsaniz Java'nin cikmasindan cok memnun.



Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GPL'e Uymadığı İçin CISCO'ya Dava

memin

FSF'nin (Free Software Foundation - Özgür Yazılım Vakfı) sitesindeki habere göre FSF, Cisco'nun alt firmlarından biri olan Linksys'e, ürünlerinde kullandığı L/GPL lisanslı yazılımların lisans kurallarına uymadığı için dava açılıyor.

Nokia S60 Web Tarayıcısını Özgür Bıraktı

tongucyumruk

Finlandiya'lı meşhur cep telefonu üreticisi Nokia, GNU/Linux ve GNOME tabanlı maemo'yu kullanan Nokia 770 Internet Tablet ile özgür yazılıma göz kırpmıştı. Nokia'dan geçtiğimiz günlerde gelen bir açıklama Nokia'nın özgür yazılım'a olan bu desteğinin süreceğinin işaretiydi. Nokia, S60 3rd Edition tabanlı sistemlerde kullandığı KHTML tabanlı web tarayıcısının kodlarını BSD lisansı altında açtı.

Türkçe Open Source muhasabe yazılımı

raistlinthewiz

Fazlamesai slashdot tarzı bir site olduğuna göre sanırım ordaki gibi sorular sorabiliriz.
Hepimiz compiere'ı duymuşuzdur ve başarısını biliyoruzdur.
Peki Türkiye open source bir muhasebe yazılımı üretilse sizce, Türk yazılım firmalarının tepkisi nasıl olur, kullanıcılar buna nasıl yaklaşır?

FSF'den Trend Micro'yu Boykot Çağrısı

memin

Free Software Foundation ve GNU ana sayfalarındaki bannerlardan görülebileceği üzere Trend Micro şirketini boykot etmeye başlamışlar.

Open Source TV dizisi; Go -Open

anonim

Geçtiğimiz yıl Güney Afrikalı milyarder Mark Shuttleworth , Ubuntu'nunda arkasında yer alan Canonical Ltd. firması ile , ülkesinde Open Source'u tanıtmak amacıyla bir kampanyaya başladı . Hewlett Packard Güney Afrika'nın da aralarında yer aldığı bir katılımcı grubu ile, 2.2 Milyon Euro'luk "Go Open Source" adındaki kampanyayı başlattı.