muhasebeci'den duyuru

0
muhasebeci
muhasebeci projesi sessiz sedasız hızla yoluna devam ediyor.
gmtrans
mantis
muhasebeci projesi (http://muhasebeci.sf.net) ile ilgili 2 yeniliği sizlerle paylaşmak istedik,

1.gmtrans modulu,
gmtrans yine ekibimizin geliştirdigi bir online çeviri aracıdır. Projemizin 0.5 surumu Türkçe dahil en az 5 dilde (şimdilik) hazırlandığından dolayı çeviri işlemlerinin en süratli şekilde ilerlemesini saglamak amacıyla "gmtrans (GNU muhasebeci translator)" projesi geliştirilmistir. gmtrans kısaca ayni anda tek bir dili pek çok çevirmenin çevirmesini saylayarak son .po dosyasını arayıp bulma gibi zahmetlerden sizleri kurtararak işlemlerin hızlanmasını sağlıyor. Boylece çeviri dosyaları en güncel haliyle surekli internette bulunuyor. gmtrans da "muhasebeci" gibi yine GPL lisanslı(muhasebeci'nin download alanından indirilebilir.). Çeviri konusunda yardıma ihtiyacımız var, yardım etmek isteyenler http://muhasebeci.iqchoice.com/gmtrans adresine girerek üye olduktan sonra çeviri işlemlerine başlayabilir. Çeviri işlemleri bittikten hemen sonra da 0.5 sürümü global çapta tüm dünyaya duyurulacaktır. Bu yüzden çeviri işlemleri bizim için oldukça önemlidir, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederiz.

2. mantis
mantis pek çok açık kaynak kodlu projenin kullandığı bir bug tracking sistemdir. Biz de artik mantis kullanıyoruz. Projelerimizle ilgili öneri ve bug bildirimlerini http://muhasebeci.iqchoice.com/mantis a bildirebilir ve hata giderilme durumunu da yine aynı adresten online takip debilirsiniz.

Bu 2 yeniliği sizlerle paylaşmak istedik ve çeviri konusunda yardıma ihtiyacımız var. Eğer siz de 1 yabanci dil biliyorsanız bize yardım edebilirsiniz. Bitmesine çok az kalan muhasebecinin "0.5" sürümünde ise banka işlemlerinin yapılması ve kullanım kolaylığı konusunda ciddi çalışmalar'ın yanında projemizin stabilite çalışmaları yapılmaktadır. 3. Linux ve Özgur Yazılım Şenliğinin son günü'nde seminer'de gorüşmek üzere hosçakalın.

Muhasebeci Geliştirici Ekibi adına Yüksel ÖZCAN
http://muhasebeci.sf.net
gnu

İlgili Yazılar

Eric Raymond: GPL'e İhtiyacımız Yok

tongucyumruk

Breziya'da Fórum Internacional de Software Livre adlı etkinliğe katılan açık kaynak hareketinin kurucusu ve Open Source Initiative'in başkanı Eric S. Raymond açık kod hareketini savundu ve "GPL'e ihtiyacımız yok. GPL açık kaynak programların zayıf olduğu ve kendini koruyamayacağı düşünülerek hazırlanmıştır. GPL'i kullanarak BSD lisansının ekonomik getirilerinden yararlanamıyor, kendimize zarar veriyoruz" dedi.

Peru`lu bir milletvekilinden tüm dünyaya Serbest Yazılım Dersi

FZ

Peru'lu milletkvekili Dr. Edgar David Villanueva, kendisi ile yapılan bir röportajda 1609 no.lu yasa tasarısından ve bunun etkilerinden bahsediyor. Söz konusu yasa tasarısı Peru'daki tüm hükümet bilgi işlem sistemlerinde (üniversiteler de dahil) açık kodlu ve serbestçe dağıtılabilen yazılım sistemleri kullanılmasını öngörüyor (yani bunu zorunlu kılıyor tabii yapılacak işle ilgili yeterince durmuş oturmuş bir açık kodlu serbest yazılım bulunmadığı durumlar hariç).

Richard Stallman´ın Başına Gelenler

anonim

Son haberlere göre GNU denildi mi akla gelen ilk isim olan Richard Stallman, konuşmak için gittiği Finlandiya'da buzda kaymış ve kolunu kötü bir şekilde kırmış. Stallman'ın buna rağmen Helsinki'de bir hastanede operasyona girmeden önce telefonla da olsa konuşmasını tamamladığı söyleniyor.

Açık Kaynak Kodu Sigortası

gunebakan

2003 yılında Cisco'nun alt kuruluşu olan Linksys firmasına WRT54G kablosuz erişim noktası firmware yazılımda GPL lisanslı kod kullanıp daha sonra yazdıkları kodu tekrar açık halde sunmadıkları için Free Software Foundation avukatları tarafından soruşturma açılmıştı.

Büyük sayılar için GMP

FZ

Eğer Linux ortamında C ile program geliştiriyorsanız ve bir yandan da "ah şöyle 300-500 basamaklı ya da daha büyük sayılarla uğraşsam ne güzel olur, ama nasıl?" diyorsanız GNU mantalitesi bu konuda da imdadınıza yetişiyor ve size GMP kütüphanesini bedava olarak sunuyor (Gnu Multiple Precision arithmetic library).