muhasebeci'den duyuru

0
muhasebeci
muhasebeci projesi sessiz sedasız hızla yoluna devam ediyor.
gmtrans
mantis
muhasebeci projesi (http://muhasebeci.sf.net) ile ilgili 2 yeniliği sizlerle paylaşmak istedik,

1.gmtrans modulu,
gmtrans yine ekibimizin geliştirdigi bir online çeviri aracıdır. Projemizin 0.5 surumu Türkçe dahil en az 5 dilde (şimdilik) hazırlandığından dolayı çeviri işlemlerinin en süratli şekilde ilerlemesini saglamak amacıyla "gmtrans (GNU muhasebeci translator)" projesi geliştirilmistir. gmtrans kısaca ayni anda tek bir dili pek çok çevirmenin çevirmesini saylayarak son .po dosyasını arayıp bulma gibi zahmetlerden sizleri kurtararak işlemlerin hızlanmasını sağlıyor. Boylece çeviri dosyaları en güncel haliyle surekli internette bulunuyor. gmtrans da "muhasebeci" gibi yine GPL lisanslı(muhasebeci'nin download alanından indirilebilir.). Çeviri konusunda yardıma ihtiyacımız var, yardım etmek isteyenler http://muhasebeci.iqchoice.com/gmtrans adresine girerek üye olduktan sonra çeviri işlemlerine başlayabilir. Çeviri işlemleri bittikten hemen sonra da 0.5 sürümü global çapta tüm dünyaya duyurulacaktır. Bu yüzden çeviri işlemleri bizim için oldukça önemlidir, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederiz.

2. mantis
mantis pek çok açık kaynak kodlu projenin kullandığı bir bug tracking sistemdir. Biz de artik mantis kullanıyoruz. Projelerimizle ilgili öneri ve bug bildirimlerini http://muhasebeci.iqchoice.com/mantis a bildirebilir ve hata giderilme durumunu da yine aynı adresten online takip debilirsiniz.

Bu 2 yeniliği sizlerle paylaşmak istedik ve çeviri konusunda yardıma ihtiyacımız var. Eğer siz de 1 yabanci dil biliyorsanız bize yardım edebilirsiniz. Bitmesine çok az kalan muhasebecinin "0.5" sürümünde ise banka işlemlerinin yapılması ve kullanım kolaylığı konusunda ciddi çalışmalar'ın yanında projemizin stabilite çalışmaları yapılmaktadır. 3. Linux ve Özgur Yazılım Şenliğinin son günü'nde seminer'de gorüşmek üzere hosçakalın.

Muhasebeci Geliştirici Ekibi adına Yüksel ÖZCAN
http://muhasebeci.sf.net
gnu

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım Gibi Özgür Bira!

sundance

En bildik laflardan biridir, "Free software as in free beer" (Bedava bira gibi bedava yazılım) ve yazılımın aslında tam özgür olmadığına, sadece bedava olduğuna işaret eder.

Sanırım bu birilerinin gücüne gitmiş ve biraz daha geniş düşünmüşler ki Özgür Yazılım gibi Özgür Bira kavramını geliştirmişler.

Bu biranın tarifi herkese açık, isteyen istediği gibi üretebilir, dahası bu bira ile kurulabilecek iş modelleri konusunda bile öneriler var (tabi isteyen de bedava dağıtabilir, "as in Free Beer").

GPL FOR EVER

sundance

Ben, açık açık, takım tutar gibi yazılım, dahası yazılım modeli tutuyorum ! Öyle işime gelen her yazılımı da kullanmam, çünkü yazılımın GPL ya da benzer serbest lisanslı olması benim için en az yeterliliği kadar önemli.

\r\r\r\r \r\r\r\r Az önce yaklaşık onbeş dakikalık bir IRC chati ile FluxBox programcılarından biriyle bir debug ortamı yaşadık. Ve benim sistemimdeki bir farklılıktan dolayı stable çalışmayan bu çok sevdiğim pencere yöneticisine beraberce müdahale ettik. Ve bu sayede şu anda Fluxbox kullanabiliyorum

\r\r\r\r \r\r\r\r İşte ben bu yüzden GPL diyorum.\r\r\r\r

Fazlamesai.net ekibi İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde: 14-15 Mart

sundance

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde yapılacak olan 1.Açık Kaynak Yazılım Atölyesi Fazlamesai'de haber olarak geçmişti.

Fakat belirtilmeyen, Türkiye'de Linux'un ve Açık Kaynak'ın duayeni olmuş bir çok ekibin/kişinin (LKD, Gelecek, Mustafa Akgül, Serdar Köylü (hocam kendi başına ekiptir :)) bu etkinliğe katılacağı, dahası Fazlamesai.net ekibinin de kendi standıyla tam kadro etkinlikte yer alacağıydı.

Linux kurulumları, film gösterisi, atölye çalışmaları, söyleşiler, tartışmalar ve daha neler neler. Gelebilecek bütün Fazlamesai üyelerini mutlaka bekliyoruz... Bu arada Fazlamesai t-shirtü isteyen var mı ? :p

Bitkeeper Bitti

wetware

Bir süre önce Linux'un geliştirilmesinde BitKeeper adlı kaynak kontrol programı kullanılmaya başlanmıştı. Bitkeeper özgür değildi. (Yani free speech'teki gibi bir free yoktu)

Ama özgür yazılım/Açık Kaynak kod projeleri için bedavaydı. (free beer'da oldugu gibi)

Açık Kod Haberalma Teşkilatı

realist

Alıştığımız kavramlar farklı düşünebilen insanların elinde bambaşka anlamlar kazanıyor. Henüz pek bir işe yarayanını görmediğim IRC botlarını dahi akla gelmeyecek ilginç yeteneklerle donatabiliyorlar.