muhasebeci'den duyuru

0
muhasebeci
muhasebeci projesi sessiz sedasız hızla yoluna devam ediyor.
gmtrans
mantis
muhasebeci projesi (http://muhasebeci.sf.net) ile ilgili 2 yeniliği sizlerle paylaşmak istedik,

1.gmtrans modulu,
gmtrans yine ekibimizin geliştirdigi bir online çeviri aracıdır. Projemizin 0.5 surumu Türkçe dahil en az 5 dilde (şimdilik) hazırlandığından dolayı çeviri işlemlerinin en süratli şekilde ilerlemesini saglamak amacıyla "gmtrans (GNU muhasebeci translator)" projesi geliştirilmistir. gmtrans kısaca ayni anda tek bir dili pek çok çevirmenin çevirmesini saylayarak son .po dosyasını arayıp bulma gibi zahmetlerden sizleri kurtararak işlemlerin hızlanmasını sağlıyor. Boylece çeviri dosyaları en güncel haliyle surekli internette bulunuyor. gmtrans da "muhasebeci" gibi yine GPL lisanslı(muhasebeci'nin download alanından indirilebilir.). Çeviri konusunda yardıma ihtiyacımız var, yardım etmek isteyenler http://muhasebeci.iqchoice.com/gmtrans adresine girerek üye olduktan sonra çeviri işlemlerine başlayabilir. Çeviri işlemleri bittikten hemen sonra da 0.5 sürümü global çapta tüm dünyaya duyurulacaktır. Bu yüzden çeviri işlemleri bizim için oldukça önemlidir, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederiz.

2. mantis
mantis pek çok açık kaynak kodlu projenin kullandığı bir bug tracking sistemdir. Biz de artik mantis kullanıyoruz. Projelerimizle ilgili öneri ve bug bildirimlerini http://muhasebeci.iqchoice.com/mantis a bildirebilir ve hata giderilme durumunu da yine aynı adresten online takip debilirsiniz.

Bu 2 yeniliği sizlerle paylaşmak istedik ve çeviri konusunda yardıma ihtiyacımız var. Eğer siz de 1 yabanci dil biliyorsanız bize yardım edebilirsiniz. Bitmesine çok az kalan muhasebecinin "0.5" sürümünde ise banka işlemlerinin yapılması ve kullanım kolaylığı konusunda ciddi çalışmalar'ın yanında projemizin stabilite çalışmaları yapılmaktadır. 3. Linux ve Özgur Yazılım Şenliğinin son günü'nde seminer'de gorüşmek üzere hosçakalın.

Muhasebeci Geliştirici Ekibi adına Yüksel ÖZCAN
http://muhasebeci.sf.net
gnu

İlgili Yazılar

Yazılım Geliştiricilerinin Yeni Buluşma Noktası

anonim

Yazılım geliştiricilerine yeni bir ortam daha eklendi.
Bilgi yayılımına, paylaşımına dayalı, dil gelistiricilerine, linux tutkunlarına ve açık kaynak kod düşkünlerine, açık hesap.
irc.webliyacelebi.com
Sevgi saygı ve Linux :)

Open Source Efficiency

anonim

Fazla mesai'de pek böyle kişisel taleplerin olmadığını biliyorum ama bu sorumu ancak fazla mesai sakinleri cevaplayabilir diye düşündüm? Yani sorumun cevabı sadece sizde. Şimdi sorun şu: Open source economic efficiency konusunda bir rapor yazıyorum ve yazdığım bu raporda bağımsız kaynakların 1997'den beri yaptığı objektif kriterlere dayanan (open source olmayanlarla) karşılaştırmalarını arıyorum. Hani cnet'in yaptığı testler var ya, onlar gibi. Ama az kaynağa ulaşabiliyorum ve hangisinin güvenilir olduğundan emin değilim. Bu konuda fazla mesai sakinlarinden yardım isterim. Şimdiden teşekkürler.

xseg - Yardımlarınız Bekleniyor!

raistlinthewiz

xseg, GNU/Linux üzerinde çalışan, GPL lisanslı bir sunucu takip etme yazılımıdır. xseg, herhangi bir Linux sunucu üzerinde çalışarak, belirli aralıkta sunucu istatistiklerini oluşturur.

Devam etmekte olan bu projeye katılımlarınızı bekliyoruz.

Daha fazla bilgi için: xseg.sf.net

Hindistan Linux Konusundaki Ciddiyetini Gösterdi

FZ

Açık kaynak kodlu işletim sisteminin Hint sürümü yolda.

Hindistan hükümeti Linux işletim sistemine verdiği desteği artırma kararı aldı.

BT (Bilgi Teknolojileri) Bakanlığı aralarında Hewlett Packard, IBM ve Sun Microsystems'in de bulunduğu şirketlerle ve yerel yönetimlerle görüştü.

Asya BT haber sitesi The Economic Times'daki habere göre GNU/Linux'un güvenli, etkili ve düşük maliyetli olduğu konusunda konsensüse varıldı.

Toplantıdaki gruplardan biri Linux'un Hint versiyonu olan Indix'i Red Hat'in de desteği ile geliştirmiş durumda.

Hindistan yönetimi bunlara ek olarak devlet dairelerindeki Linux dönüşümü için kendisine yardımcı olarak endüstriyel ve akademik kurumların oluşması çalışmalarına da hız vermeye başladı.

Eric Raymond: GPL'e İhtiyacımız Yok

tongucyumruk

Breziya'da Fórum Internacional de Software Livre adlı etkinliğe katılan açık kaynak hareketinin kurucusu ve Open Source Initiative'in başkanı Eric S. Raymond açık kod hareketini savundu ve "GPL'e ihtiyacımız yok. GPL açık kaynak programların zayıf olduğu ve kendini koruyamayacağı düşünülerek hazırlanmıştır. GPL'i kullanarak BSD lisansının ekonomik getirilerinden yararlanamıyor, kendimize zarar veriyoruz" dedi.