muhasebeci'den duyuru

0
muhasebeci
muhasebeci projesi sessiz sedasız hızla yoluna devam ediyor.
gmtrans
mantis
muhasebeci projesi (http://muhasebeci.sf.net) ile ilgili 2 yeniliği sizlerle paylaşmak istedik,

1.gmtrans modulu,
gmtrans yine ekibimizin geliştirdigi bir online çeviri aracıdır. Projemizin 0.5 surumu Türkçe dahil en az 5 dilde (şimdilik) hazırlandığından dolayı çeviri işlemlerinin en süratli şekilde ilerlemesini saglamak amacıyla "gmtrans (GNU muhasebeci translator)" projesi geliştirilmistir. gmtrans kısaca ayni anda tek bir dili pek çok çevirmenin çevirmesini saylayarak son .po dosyasını arayıp bulma gibi zahmetlerden sizleri kurtararak işlemlerin hızlanmasını sağlıyor. Boylece çeviri dosyaları en güncel haliyle surekli internette bulunuyor. gmtrans da "muhasebeci" gibi yine GPL lisanslı(muhasebeci'nin download alanından indirilebilir.). Çeviri konusunda yardıma ihtiyacımız var, yardım etmek isteyenler http://muhasebeci.iqchoice.com/gmtrans adresine girerek üye olduktan sonra çeviri işlemlerine başlayabilir. Çeviri işlemleri bittikten hemen sonra da 0.5 sürümü global çapta tüm dünyaya duyurulacaktır. Bu yüzden çeviri işlemleri bizim için oldukça önemlidir, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederiz.

2. mantis
mantis pek çok açık kaynak kodlu projenin kullandığı bir bug tracking sistemdir. Biz de artik mantis kullanıyoruz. Projelerimizle ilgili öneri ve bug bildirimlerini http://muhasebeci.iqchoice.com/mantis a bildirebilir ve hata giderilme durumunu da yine aynı adresten online takip debilirsiniz.

Bu 2 yeniliği sizlerle paylaşmak istedik ve çeviri konusunda yardıma ihtiyacımız var. Eğer siz de 1 yabanci dil biliyorsanız bize yardım edebilirsiniz. Bitmesine çok az kalan muhasebecinin "0.5" sürümünde ise banka işlemlerinin yapılması ve kullanım kolaylığı konusunda ciddi çalışmalar'ın yanında projemizin stabilite çalışmaları yapılmaktadır. 3. Linux ve Özgur Yazılım Şenliğinin son günü'nde seminer'de gorüşmek üzere hosçakalın.

Muhasebeci Geliştirici Ekibi adına Yüksel ÖZCAN
http://muhasebeci.sf.net
gnu

İlgili Yazılar

GNU 22 Yaşında...

darkhunter

"FM tarihinde bugün" de tongucyumruk'un 2003 yılında geçtiği haber gözüme çarptı... Tekrar hatırlamakta fayda var : Xerox , Stallman, ve GNU...
İyiki doğdun GNU !

Metalabs + GNU.org tek bir DVDde !

sundance

8.3 milyar byte, açık haliyle 23 Gb program arşivi. Hepsi Linux, hepsi GPL. Böyle bir arşiviniz olsun ister misiniz ? www.yggdrasil.com size bu imkanı sağlıyor. Metalabs ve GNU.org'un yansılarını alıp tek bir DVD'e basıyorlar. Bence böyle bir kolleksiyon kaçmaz.

Ruby slaytları

m1a2

Ruby hakkında şöyle dört başı mamur bir tanıtım yazmayı çok zamandır düşünmekteyim , fakat yazının gerektirdiği fazlamesaiyi bir türlü denk düşüremedik. Son yıllarda tanıştığım en zarif açık yazılım ürünlerinden biri olan bu betik dilini madem ki teferruatıyla mercek altına alamıyoruz, şimdilik vur-kaç operasyonlarıyla yetinelim. Ruby`yi denemiş ve beğenmemiş veya denemeden beğenmemiş olabilirsiniz (sizi gidi piton`cular sizi :) fakat bir şeye eminim ki kendisini `programlama dilleri delisi` olarak tanımlayan Ruby`nin geliştiricisi Yukihiro Matsumoto`nun (a.k.a. MATZ) 2002 Ruby konferansında yaptığı şu nefis sunuları çok çok beğeneceksiniz: Sunu 1, Sunu 2. Üstadın dediği gibi `Be Minor, Be Cool`

TiddlyWiki: Kişisel Wiki, tek .html dosyasında!

sundance

Malum son zamanlarda hepimizin gözdesi Wikipedia ve wiki teknolojileri. Öyle ki artık bir çok kişi arama yaparken daha rafine sonuçlara ulaşmak için Wikipedia'yı tercih etmekte.

Wiki teknolojisi o kadar gelişti ki, hemen her zevke hitap eden wikiler bulmak mümkün. Öte yandan defterlerime aldığım notları kaydedebileceğim, kurulumu basit bir wiki aramaktaydım ki karşıma TiddlyWiki çıktı.

Compiere, veritabanı bağımsızlığına sonunda kavuştu

acemi_

Özgür CRM/ERP yazılımı olan Compiere, bu alandaki en gelişmiş yazılımlardan biri olmasına rağmen Oracle veritabanı sunucusuna bağımlılığı yüzünden, özgür veritabanı sunucularıyla birlikte kullanılamıyordu. Dolayısıyla Compiere'i kullanabilmek icin Oracle veritabanı sunucusu satın almak, özgür olmayan bir yazılıma bağımlı kalmak gerekiyordu.