muhasebeci'den duyuru

0
muhasebeci
muhasebeci projesi sessiz sedasız hızla yoluna devam ediyor.
gmtrans
mantis
muhasebeci projesi (http://muhasebeci.sf.net) ile ilgili 2 yeniliği sizlerle paylaşmak istedik,

1.gmtrans modulu,
gmtrans yine ekibimizin geliştirdigi bir online çeviri aracıdır. Projemizin 0.5 surumu Türkçe dahil en az 5 dilde (şimdilik) hazırlandığından dolayı çeviri işlemlerinin en süratli şekilde ilerlemesini saglamak amacıyla "gmtrans (GNU muhasebeci translator)" projesi geliştirilmistir. gmtrans kısaca ayni anda tek bir dili pek çok çevirmenin çevirmesini saylayarak son .po dosyasını arayıp bulma gibi zahmetlerden sizleri kurtararak işlemlerin hızlanmasını sağlıyor. Boylece çeviri dosyaları en güncel haliyle surekli internette bulunuyor. gmtrans da "muhasebeci" gibi yine GPL lisanslı(muhasebeci'nin download alanından indirilebilir.). Çeviri konusunda yardıma ihtiyacımız var, yardım etmek isteyenler http://muhasebeci.iqchoice.com/gmtrans adresine girerek üye olduktan sonra çeviri işlemlerine başlayabilir. Çeviri işlemleri bittikten hemen sonra da 0.5 sürümü global çapta tüm dünyaya duyurulacaktır. Bu yüzden çeviri işlemleri bizim için oldukça önemlidir, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederiz.

2. mantis
mantis pek çok açık kaynak kodlu projenin kullandığı bir bug tracking sistemdir. Biz de artik mantis kullanıyoruz. Projelerimizle ilgili öneri ve bug bildirimlerini http://muhasebeci.iqchoice.com/mantis a bildirebilir ve hata giderilme durumunu da yine aynı adresten online takip debilirsiniz.

Bu 2 yeniliği sizlerle paylaşmak istedik ve çeviri konusunda yardıma ihtiyacımız var. Eğer siz de 1 yabanci dil biliyorsanız bize yardım edebilirsiniz. Bitmesine çok az kalan muhasebecinin "0.5" sürümünde ise banka işlemlerinin yapılması ve kullanım kolaylığı konusunda ciddi çalışmalar'ın yanında projemizin stabilite çalışmaları yapılmaktadır. 3. Linux ve Özgur Yazılım Şenliğinin son günü'nde seminer'de gorüşmek üzere hosçakalın.

Muhasebeci Geliştirici Ekibi adına Yüksel ÖZCAN
http://muhasebeci.sf.net
gnu

İlgili Yazılar

Özgür yazılım nereye?

anonim

Özgür Yazılım hareketi "döndü" mü? Yoksa aslında hiçbir zaman adam olma potansiyeli taşımadı mı? Özgür yazılım bir başkaldırı mıdır? Yoksa zamanla egemen olana ayak uyduracak geçici bir çıkış mı? Özgür Yazılım hakkında gün geçtikçe daha kuşku dolu yaklaşımların gelişmesi çok anlaşılır.

Her geçen gün büyük yazılım örgütleri ve vakıflarında katılımcı isimlerin baş sıralarında IBM, HP, ve Intel'in yerleşmesine alışıldı bile. Zaman zaman Microsoft'la bile birlikte "iş yapar" oldu bu camia.

Alper İltekin'in makalesi için: http://www.soldergisi.com

Özgür Yazılım Gibi Özgür Bira!

sundance

En bildik laflardan biridir, "Free software as in free beer" (Bedava bira gibi bedava yazılım) ve yazılımın aslında tam özgür olmadığına, sadece bedava olduğuna işaret eder.

Sanırım bu birilerinin gücüne gitmiş ve biraz daha geniş düşünmüşler ki Özgür Yazılım gibi Özgür Bira kavramını geliştirmişler.

Bu biranın tarifi herkese açık, isteyen istediği gibi üretebilir, dahası bu bira ile kurulabilecek iş modelleri konusunda bile öneriler var (tabi isteyen de bedava dağıtabilir, "as in Free Beer").

Muhasebeci 0.3a Kullanıma Hazır

muhasebeci

Yaklaşık 1 yıldır gelişimi devam eden GNU/Linux için GPL lisanslı muhasebe programı muhasebeci´nin 0.3a sürümü hizmete sunulmuştur.

Open Source camiasından .NET klonu!

elrond

Beklenen oldu. Pazar günü open source fanları Microsoft .NET servislerini re-produce etmek için ilk adımı attıklarını duyurdular. Bu sayede insanlar .NET teknolojilerini Microsoft' a bağlı kalmadan kullanabilecekler. Bu girişimin önümüzdeki yıllarda .NET servislerinin önemini ve popülerliğini arttıracağı düşünülüyor. Microsoft .NET ile bir takım network ve groupware servislerini (adressbook,calender vs..) satmayı düşünüyordu. .NET klonu 2 compenent içeriyor. MONO ve DotGNU.

Bu Akşam IRCde Online Knoppix Semineri

sundance

Gürkan Şengün tarafından organize edilen Learning on IRC seminer dizisinde bu akşam Türkiye saati itibariyle 23:00'da Sundance Knoppix üzerine bir seminer verecek.

irc.freenode.net'de #knoppix kanalında gerçekleşecek seminer hakkında saat 22'den itibaren aynı sunucudaki fazlamesai kanalından bilgi alabilirsiniz. (saatte bir değişiklik olacağını sanmıyorum ama sunum kanalı değişebilir). İngilizce olarak yapılacak sunum yaklaşık bir saat kadar sürecek anlatım ve soru-cevap bölümlerinden oluşacaktır.