GNU Radio İle Kendi Radyo Alıcınızı Programlayın

0
FZ
gnu

İlgili Yazılar

Kukay, kod dağıtımına başladı!

robertosmix

Türkiye'nin ilk ve tek açık kaynak kodlu ERP projesi olan Kukay, kaynak kodlarını dağıtmaya başladı.Kodlarda ilk göze çarpan, DB2, MySQL, PostgreSQL ve HsqlDB desteği! Ayrıca Berkeley DB Java Edition da yerel veri stoğu çözümü olarak kullanılmış.

Kukay'ın web sitesinde yapılan açıklamaya göre, kodlama süreci ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen insanların meraklarını gidermek üzere kodların dağıtımına geçilmiş. Şu anda kodlarda sadece TestCase'ler var ve ortada henüz çalıştırılabilir bir uygulama yok. İlgilenenlere!

Yeni bir Proje: FlashB2B

huseyin

http://www.turquaz.com/flashb2b/

FlashB2B dokümanlar ve/veya protokoller arasında geçişi sağlayarak iki farklı sistemin veya işletmenin birbirleriyle iletişim kumasını sağlar.

Aslen Sabancı Üniversitesi 'nde okuyan öğrencilerin bitirme projesi olarak hazırladığı program, IBM Linux yarışması için baştan yazıldı. Yukarıda linki verilen adresten indirebilirsiniz.

GPL bir ERP Projesi: Kukay

sundance

GPL lisansı ile geliştirilmekte olan ERP projesi Kukay çeşitli görevlerle projeye iştirak edecek katılımcılar arıyor. (Bize pek bir ne yaptıklarını biliyorlarmış gibi geldiler :) umarız siz de desteğe değer bulursunuz.

"Bilindiği gibi piyasada bir çok ERP çözümü var ve bu yazılımların kullanılması ve kurumlara entegre edilmeleri oldukça zor. ERP konusundaki en büyük sıkıntı yazılımların tam olarak entegre edilememesi ve dolayısıyla yazılımların yararlarından çok zararlarının dokunması. Dünya geneline bakıldığında, SAP %29, Sonstige %27, Oracle %10, J.D. Edwards %7, PeopleSoft %6 ve diğer firmalarında %21 oranında piyasada hakimiyet sağladığını görülüyor.

Ancak buradaki asıl soru şudur ki aralarında GPL lisanslı çözüm hiç yok...

Nessus Kaynak Kodlarını Kapatacak

anonim

Geçen Çarsamba günü yapılan açıklama ile Renaud Deraison(nessus gelistiricisi) "zayıflık tarayıcısı" Nessus'un 3.0 sürümünden itibaren GPL lisansı ile dağıtılmayacagını açıkladı.

Sebep ise GPL lisanslamanın iki tarafı keskin kılıcı.

Açık Kaynak Bildirgesi

loker

Açık kaynak kod bildirgesi imzalanmayı bekliyor. Karar mekanizmalarında özgür yazılımlarla ilgili kamuoyu baskısı oluşturabilmek açısından önemi büyük olan bildirge, üniversiteler, şirketler, gerçek kişiler tarafından imzalanmaya başladı...