.Net ve Shared Source

0
elrond
Bu haberi gün içinde verip Türkiye` de hep beraber bir ilk olmak isterdim ama malesef zaman bulamadım mecburen fazlamesai`ye kaldı.
Microsoft .Net ürün yelpazesinden bazılarının kaynak kodlarını açıklıyor. Konseptin adı `Microsoft shared Code CLI implementation`
Kaynak kodu açıklanan ürünler ECMA-334 (C#) ve ECMA-335 (Comman Language Infrastracture yani CLI) Bu iki standart MS .Net Framework`un tabanını oluşturan alt yapı parçaları. Paket kaynak kod dışında bazı araçlar, ek classlar ve örneklerde içeriyor. WindowsXP ve FreeBSD! üzerine çalışabilir durumda.

Kod biraz uzun -milyonlarca satır-. Derleme, hafıza yönetimi, Just in Time kode yaratma gibi bir çok programcılık konseptinden örnekler içeriyor. MS`in hafıza yönetimini beğenmiyenler belkide nedenlerini bulabilirler. (Ben anlamam beni aşar)

Kodun modfikasyonu serbest; ticari olmadığı sürece. Ms`in hatırlattığı önemli noktalardan biri de kaynak kodların deneysel ve ticari olmayan ürünlere ait olduğu. Kodun kararlılk seviyesi: Beta.

Developerların bulaşabileceği news server ise microsoft.public.shared-source.cli newsgroup

Haberle ilgili detaylar için ise ilgili MSDN sayfaları

Selamlar

Not: Elrond yazının konusunu GNU/GPL seçmiş, onaylarken Microsoft yapmaya elim varmadı :-)) Larweda.
gnu

Görüşler

0
elrond
Konu seçimi tamamen blinçli ve hür irade ile yapılmıştır ;-)
Bu arada milyarlarca satır yazmışım milyon yerine gaza mı geldik ne? Özür.


Bu arada PocketIE den yorum gönderemedim sevgili Larweda haberin olsun iPAQ filan alırsan sakatlık olabilir. ;-)

Login olmaya çalışınca da `Sistemde çalışma vardır` mesajı alıyorum. Gerçekten var mı yoksa anomali mi?
0
larweda
sen milyor yazmışın, ben onu milyara yordum, niyeyse :-) hata düzeltilmiştir.


PocketIE`de bir dert yok, hosting firmamız Web server upgrade yapmış, bizim user scriptlerinde bişiler patladı, şimdi onnarla uğraşıyorum zaten. Sen Ipaq`ine hata bulma yine, MS Windows CE de olsa fena alet değil, kabul ediyorum hala. Sonuç olarak "Sistemde çalışma vardır" anonsu anormal bi durum diil, bu gece ara ara olucak ööle. Dayanıcaksınız artık birazcık maalesef.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GPL 3. sürümün ilk taslağı yayınlandı

wizzyfx

Yaklaşık 15 yıldır kullandığımız GPL lisansının 3. sürümününün ilk taslağı yayınlandı.

Burada inceleyebilirsiniz.

Kamuoyunu ayağa kaldıralım

gencbeyin

Aşağıdaki adreslere, candundar@superonline.com, anahaber@atv.com.tr, Teknoloji@ntvmsnbc.com, pusulahaber@turk.net, hulki.cevizoglu@populerbilim.com.tr, nke-istanbul@nazimkulturevi.org, posta@evrensel.net, egitimbsk@anap.org.tr, dypgenclikkollari@dyp.org.tr, chpbim@chp.org.tr, akguvercinist@dsp.org.tr, StarHaber@startv.com.tr, gnkur@tsk.mil.tr, iletisim@iletisim.com.tr, şu yazıyı gönderdim.

Sizler de bir şekilde bu ve başka adreslere bunları gönderebilirseniz, belki türk milletine bunun önemli bir konu olduğunu dank ettirebiliriz...
berkem

Apache 2.0 (hatta 2.035) Stable ÇIKTI!

sundance

En sevdiğimiz web sunucusu Apache`nin, yepyeni özelliklerle dolu, tamamen ölçeklenebilir ve çok daha fazla yük kaldırabilir versiyonu 2.0`ın stable hali en sonunda çıktı

Öncelikle yansılardan olmak üzere downloadlar başlasın...

Açın P2P`nin önünü MLDonkey2.0 geliyor!

sundance

Hardcore P2P dosya paylaşımı meraklılarının gözde networkü Edonkey`in en arsız istemcisi, ethernet kartınızı kızıştıran, ağları çökerten, ML Donkey`in 2.0 sürümü 16 Ekim itibariyle stable olarak hizmetinizde.

Şimdiye kadar edonkey ağından 50Gb`a yakın veri indirmiş birisi olarak diyebilirim ki, daha merakla beklediğim az program vardı. Bu arada yeni clientın, Overnet, Soulseek, Limewire ve Direct Connect networklerinin hepsine birden bağlanabildiğini, bunları çaprazlama paylaştırabildiğini ve yalnızca Unix ve Mac`de bulunduğunu söyledim mi :p

Debian; keyif mi, bela mı ?

sundance

Şimdiye kadar yaklaşık 20 Unix varyantı kullanmış birisi olarak, son kullandığım dağıtım hakkında bir şeyler yazmasam rahat edemezdim :) FM`de m1a2'nin Debian Kurulumu 1 ve 2 yazılarından sonra birilerinin de yorum babında bir yazı yazması şarttı.
Yaklaşık üç haftadır, Debian kullanıyorum...