DotGNU Ortaklaşa Kodlama Yarışması Başladı

0
FZ
Free Software Foundation, bünyesindeki GNU projesinin bir parçası olan DotGNU Projesi kapsamında uluslararası ve tüm programcılara yönelik ödüllü bir yarışma düzenliyor.

Yarışmaya katılan programcılar DotGNU Portable.NET System.Windows.Forms C# sınıfları bölümünü tamamlamak için yarışacaklar. Yarışmanın hedefi kapalı kodlu olan kitaplığın açık kodlu ve her sistemde çalışabilir halini somut olarak hayata geçirmek.
Yarışma 26 Ağustos 2003 tarihinde başladı ve 4 ay süre tanınıyor yarışmacılara (tabii bu süreden önce de hedefe erişilirse yarışma sonlanmış olacak).

Maddi ödüller ise şöyle (bunların kazananlara iletilmesi ile ilgili tüm olası masrafları da FSF üstleniyor):

1.lik: 2000$
2.lik: 600$
3.lük: 400$
4.lük: 300$
5.lik: 200$
gnu

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım Para ve Müşteri ile Buluşuyor

FZ

Özgür (Bedava?) Terminaller

The Linux Terminal Server Project isimli proje pek çok kişinin yıllar önce çözülmüş olduğunu düşündüğü bir problemi - kullanıcıların merkezi bir bilgisayar sistemine bağlanması - problemini çözüyor. Hey! PC'ler Mainframe'leri öldürmemiş miydi?

Bugün bile, pek çok kurumun asıl yükünü uzakta bir yerde bulunan bilgi işleme merkezleri çekiyor. Bilgi girişi için tuşlara teker teker basmak henüz otomatikleştirilemedi, insan emeğine yoğun bir şekilde ihtiyaç duyuyor ve bir çift gözle ele sahip olan canlılar PC-oid makinalara alıştıkları için de epey pahalıya patlıyor. Kullanıcıların masalarının üzerinde duran bu canavarların maliyetinin aşağı çekilmesi bir şirketin finansal durumunda hatırı sayılır bir iyileşmeye yol açabilir.

20. Yılın Sonunda Özgür Yazılım Topluluğu: Büyük Ama Tamamlanmamış Başarı

acemi_

http://www.linux.com/article.pl?sid=04/01/05/1231254


20 YILIN SONUNDA ÖZGÜR YAZILIM TOPLULUĞU: BÜYÜK AMA TAMAMLANMAMIŞ BAŞARI, PEKİ YA ŞİMDİ?

Yirmi sene önce bugün (5 Ocak 1984), özgür bir yazılım işletim sistemi, GNU´yu geliştirmek için MIT´deki işimden ayrıldım. Bugüne kadar, üretim aşamasında kullanılmaya elverişli, tamamlanmış bir GNU sistemi hiç yayınlayamadık. Şu an, GNU sisteminin bir çeşidi, -çoğunluğu, bu sistemin nasıl birşey olduğunu merak etmeyen- on milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Özgür yazılım, `beleş´ demek değildir. Özgür yazılım, kullanıcıların programı çalıştırmakta, kaynak kodlarını incelemekte, değiştirmekte ve bir değişiklik yapmış olsun ya da olmasın, ücretli veya değil, yazılımı dağıtmakta özgür oldukları anlamına gelir.

1. Türkiye Serbest Yazılım Konferansı

tongucyumruk

serbestyazilim.org.tr ve ODTÜ IEEE grubu tarafından düzenlenen 1. Türkiye Serbest Yazılım Konferansı 7-8 Aralık tarihlerinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Önemli günler listesinde göremeyince haber olarak bunu yazma gereği hissettim. Ayrıntılı bilgiye şu link`ten ulaşabilirsiniz.

Eric S. Raymond: Açık Sistem --kontrol etmektir.

gencbeyin

Eric S. Raymond: Açık Sistem -- kontrol etmektir, ve biraz da tedavidir.
31.Temmuz.2001 tarihli bir konuşması

New York da çalışan eski bir programcıdan kısa bir süre önce kitabım "The Cathedral and the Bazaar" hakkında ateşli bir yazı aldım.
(Çevirmen Notu:Cathedral = kilise, Bazaar = Kapalı Çarşı usülü pazar, bu kitapta kapalı sistem program geliştirme kiliseye, açık sistem program geliştirme ise bildiğimiz pazara benzetiliyor)

Linux CP/M olmasın!

sundance

Bir zamanlar Freshmeat`de bu makaleye rastlamıştım. Nedense bu sabah hatırladım ve bu kadar önemli bir makaleyi sizlerle paylaşmak istedim.

80'li yılların başında çok hızlı bir şekilde çok başarılı olan, MS-DOS'un 90`larda olmadığı kadar da becerikli, gelişmeye açık bir işletim sistemi olan CP/M`in bütün bu avantajlarına rağmen neden yokolup gittiğini anlatan ibret alınması gereken bir yazı...