JBuilder da kaynak kodunu açıyor!

0
fevzinet
Hayırdır inşallah. Borland da JBuilder'ın kaynak kodunu açıyor. Bu kaynak kodun açılması hadisesi son zamanlarda sıklaşmaya mı başladı ne? :)

Kurumsal kullanıcılara sunulacak destekten para kazanmayı hedefliyorlarmış. Güzel güzel. Ne demişler "Software is like sex. Its better when its free." Siz ne düşünüyosunuz?

Kaynak:The Register
gnu

Görüşler

0
enigma2005
Kodlarin acilmasi sevindirici, artik buldugumuz hatalari duzeltebiliriz. Saka bir yana, Borland'in support konusundaki eksikliklerini duzeltmesinin daha yararli olacagini dusunuyorum. Ozellikle buyuk olcekli projelerde Borland Builder, cogu zaman urettigi internal hatalarla gelistiricileri cileden cikarabiliyor. Borland Builder ile buyuk bir proje gelistirmis ve karsilastiginiz hatayi webde aradiysaniz, sizinle ayni derdi yasayan cok fazla kisiyle karsilasmissinizdir. Ve asil onemli olan, bu sorunlarina gelistiricilerden yeterli destek alamamalidir. Acikcasi, 100.000 satirdan buyuk bir proje icin ben Borland Builder'a guvenemiyorum. Umarim yeni versiyonlarda daha dogru calisiyordur. Webde bir kez yasadigim sorunu aradigimda, yurt disindan bir kullanicinin milyon dolarlik projede calistigini ve derleyiciden kaynakli projenin durma noktasina geldigini gormustum.
Siz de borland builer ile ilgili sorunlar yasadiniz mi? Gelistirdiginiz projelerin buyuklugune gore sorunlarin sayisi artiyor. Ayrica; Borland Builder icinde Visual Studio'daki gibi neden bir workspace kavrami bulunmuyor. Dosyalari derli toplu workspace ile iliskili olarak goremiyoruz. Umarim bu eksiklikleri duzeltirler. Hazir kaynak kod da acildi, belki gurular da el atar bu ise.
Saygilar,
0
sadettinpolat
borlandın bu adımı atmasının arkasındaki asıl nedeni çok merak ediyorum.
0
lifesdkver0_1
theregister'in abartili ve yanlis haberiymis:
http://newsgroups.borland.com/cgi-bin/dnewsweb?cmd=article&group=borland.public.delphi.non-technical&item=490600&utag=

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU Türkçe Çeviri Projesi

exalted

Başta www.gnu.org olmak üzere ilişkili sayfaların türkçeye çevirisi için Savannah'da G-NUT Projesi'ni (GNU Türkçe) başlattım. Zamanınızın tamamını ol(a)masa da bir kısmını bu projeye ayırırsanız hareketin başladığı kaynağın büyük bölümünü türkçeye çevirmiş olabiliriz. Şu anda kendim anasayfayı çevirdim, önümüzdeki günlerde yayımlanacaktır. Sıradaki adımlarda Özgür Yazılım Tanımı ile Linux ve GNU Projesi var.

DotGNU Ortaklaşa Kodlama Yarışması Başladı

FZ

Free Software Foundation, bünyesindeki GNU projesinin bir parçası olan DotGNU Projesi kapsamında uluslararası ve tüm programcılara yönelik ödüllü bir yarışma düzenliyor.

Yarışmaya katılan programcılar DotGNU Portable.NET System.Windows.Forms C# sınıfları bölümünü tamamlamak için yarışacaklar. Yarışmanın hedefi kapalı kodlu olan kitaplığın açık kodlu ve her sistemde çalışabilir halini somut olarak hayata geçirmek.

Özgür Yazılım Dergisi

wetware

Kısa bir zaman önceye kadar Özgür Yazılım dergisinin yeni sayıları ücretliydi. Daha çok okuyucuya ulaşmak için şimdi tamamen ücretsiz. Yani "free as in free beer" ;)
http://www.freesoftwaremagazine.com. Güzel okumalar.

GNU 22 Yaşında...

darkhunter

"FM tarihinde bugün" de tongucyumruk'un 2003 yılında geçtiği haber gözüme çarptı... Tekrar hatırlamakta fayda var : Xerox , Stallman, ve GNU...
İyiki doğdun GNU !

Nupedia açık Internet Ansiklopedisi

larweda

GNU.org tayfası yaklaşık bir yıl önce yeni bir girişime imza atmış. Microsoft'un ya da diğer büyük ticari şirketlerin internet'te sundukları ya da hiç şüphesiz yakın zamanda sunacakları paralı ansiklopedilere karşı, dinamik, bedava ve herkese açık bir internet ansiklopedisi.