JBuilder da kaynak kodunu açıyor!

0
fevzinet
Hayırdır inşallah. Borland da JBuilder'ın kaynak kodunu açıyor. Bu kaynak kodun açılması hadisesi son zamanlarda sıklaşmaya mı başladı ne? :)

Kurumsal kullanıcılara sunulacak destekten para kazanmayı hedefliyorlarmış. Güzel güzel. Ne demişler "Software is like sex. Its better when its free." Siz ne düşünüyosunuz?

Kaynak:The Register
gnu

Görüşler

0
enigma2005
Kodlarin acilmasi sevindirici, artik buldugumuz hatalari duzeltebiliriz. Saka bir yana, Borland'in support konusundaki eksikliklerini duzeltmesinin daha yararli olacagini dusunuyorum. Ozellikle buyuk olcekli projelerde Borland Builder, cogu zaman urettigi internal hatalarla gelistiricileri cileden cikarabiliyor. Borland Builder ile buyuk bir proje gelistirmis ve karsilastiginiz hatayi webde aradiysaniz, sizinle ayni derdi yasayan cok fazla kisiyle karsilasmissinizdir. Ve asil onemli olan, bu sorunlarina gelistiricilerden yeterli destek alamamalidir. Acikcasi, 100.000 satirdan buyuk bir proje icin ben Borland Builder'a guvenemiyorum. Umarim yeni versiyonlarda daha dogru calisiyordur. Webde bir kez yasadigim sorunu aradigimda, yurt disindan bir kullanicinin milyon dolarlik projede calistigini ve derleyiciden kaynakli projenin durma noktasina geldigini gormustum.
Siz de borland builer ile ilgili sorunlar yasadiniz mi? Gelistirdiginiz projelerin buyuklugune gore sorunlarin sayisi artiyor. Ayrica; Borland Builder icinde Visual Studio'daki gibi neden bir workspace kavrami bulunmuyor. Dosyalari derli toplu workspace ile iliskili olarak goremiyoruz. Umarim bu eksiklikleri duzeltirler. Hazir kaynak kod da acildi, belki gurular da el atar bu ise.
Saygilar,
0
sadettinpolat
borlandın bu adımı atmasının arkasındaki asıl nedeni çok merak ediyorum.
0
lifesdkver0_1
theregister'in abartili ve yanlis haberiymis:
http://newsgroups.borland.com/cgi-bin/dnewsweb?cmd=article&group=borland.public.delphi.non-technical&item=490600&utag=

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Debian; keyif mi, bela mı ?

sundance

Şimdiye kadar yaklaşık 20 Unix varyantı kullanmış birisi olarak, son kullandığım dağıtım hakkında bir şeyler yazmasam rahat edemezdim :) FM`de m1a2'nin Debian Kurulumu 1 ve 2 yazılarından sonra birilerinin de yorum babında bir yazı yazması şarttı.
Yaklaşık üç haftadır, Debian kullanıyorum...

Dijital Hırsızlık - GPL İhlali Gözden Kaçmadı!

cbc

GPL lisansının güzelliğinden hepimiz haberdarız ve bu lisansa sahip bir çok uygulamayı kullanıyoruz. Bunlardan biri de miranda. Fakat miranda'nın kodu izinsiz olarak kullanılıyor. Miranda'nın sitesindeki habere göre, başka bir firma miranda'nın kodunu kullanmakta. Lisans şartlarına uyulduğu sürece bunda sorun yok fakat haberden de görebileceğiniz üzere, bahsi geçen firma kapalı uygulamasında miranda'nın ve 10 adet eklentinin kodunu "çalmış".

GNU 22 Yaşında...

darkhunter

"FM tarihinde bugün" de tongucyumruk'un 2003 yılında geçtiği haber gözüme çarptı... Tekrar hatırlamakta fayda var : Xerox , Stallman, ve GNU...
İyiki doğdun GNU !

Bir dağıtım kazasından alınması gereken dersler

sundance

Gentoo'yu sanırım bir çoğumuz biliyor. Dağıtım olarak oldukça yeni fikirlerle, Linux camiasına renk getirdiğini, kurucusu Danniel Robbins'in IBM DeveloperWorks'de birçok iyi makale yayınladığını vs.

Peki yakın zamanda Gentoo projesinden Zynot diye bir başka dağıtım çıktığını. Dahası bu dağıtımı çıkartan Zachary T Welch'in özellikle Robbins merkezinde Gentoo ve (for fun) OpenSource camiasını eleştirdiğini biliyor muydunuz ? Bence dikkate değer bir okuma. Bir taraftan projelerdeki yumuşak karınlara dikkat çekmesi, bir taraftan da insanların her geçen gün birbiri ile daha zor anlaştığını vurgulaması açısından.

Vay SCO why!

sundance

Yakın zaman kadar birçoğumuzun adının açılımını bile bilmediği, tarihin en başarısız Unix operasyonlarını sergileyen iki şirketten oluşan SCO firması, bir kaç ay önce IBM'i, Linux kullandıkları ve Linux'un UNIX kodu üzerinden geliştirilmiş bir ürün olduğu sebebiyle dava etmiş ve 1Milyar dolar tazminata talep etmişlerdi.

Bu bir yana, IBM'in verdiği basiretsiz cevap çok uluslu sirketlerin kendileri dışında kimseyi önemsemediğinin en güzel örneğiydi. Fakat son gelişmeler daha bile ilginç. Novellden yapılan x açıklamaya göre 1995 yılında UNIX'in kaynak kodu ve lisanslama hakları SCO'ya satılmış olsa da telif hakları ve UNIX patentleri SCO'ya satılmamış ve hala NOVELL'in :) Dahası SCO'da bunu biliyor, zira son altı aydır birkaç defa UNIX patentlerini satın almak için NOVELL'e başvurmuşlar!

Saçını kurutması gerekirken, köpeğini mikrodalgada kurutup milyon dolar tazminat alanların dünyasına hoş geldiniz!