Yazılım Geliştiricilerinin Yeni Buluşma Noktası

0
anonim
Yazılım geliştiricilerine yeni bir ortam daha eklendi.
Bilgi yayılımına, paylaşımına dayalı, dil gelistiricilerine, linux tutkunlarına ve açık kaynak kod düşkünlerine, açık hesap.
irc.webliyacelebi.com
Sevgi saygı ve Linux :)
gnu

İlgili Yazılar

TiddlyWiki: Kişisel Wiki, tek .html dosyasında!

sundance

Malum son zamanlarda hepimizin gözdesi Wikipedia ve wiki teknolojileri. Öyle ki artık bir çok kişi arama yaparken daha rafine sonuçlara ulaşmak için Wikipedia'yı tercih etmekte.

Wiki teknolojisi o kadar gelişti ki, hemen her zevke hitap eden wikiler bulmak mümkün. Öte yandan defterlerime aldığım notları kaydedebileceğim, kurulumu basit bir wiki aramaktaydım ki karşıma TiddlyWiki çıktı.

Ruby slaytları

m1a2

Ruby hakkında şöyle dört başı mamur bir tanıtım yazmayı çok zamandır düşünmekteyim , fakat yazının gerektirdiği fazlamesaiyi bir türlü denk düşüremedik. Son yıllarda tanıştığım en zarif açık yazılım ürünlerinden biri olan bu betik dilini madem ki teferruatıyla mercek altına alamıyoruz, şimdilik vur-kaç operasyonlarıyla yetinelim. Ruby`yi denemiş ve beğenmemiş veya denemeden beğenmemiş olabilirsiniz (sizi gidi piton`cular sizi :) fakat bir şeye eminim ki kendisini `programlama dilleri delisi` olarak tanımlayan Ruby`nin geliştiricisi Yukihiro Matsumoto`nun (a.k.a. MATZ) 2002 Ruby konferansında yaptığı şu nefis sunuları çok çok beğeneceksiniz: Sunu 1, Sunu 2. Üstadın dediği gibi `Be Minor, Be Cool`

Türkçe Open Source muhasabe yazılımı

raistlinthewiz

Fazlamesai slashdot tarzı bir site olduğuna göre sanırım ordaki gibi sorular sorabiliriz.
Hepimiz compiere'ı duymuşuzdur ve başarısını biliyoruzdur.
Peki Türkiye open source bir muhasebe yazılımı üretilse sizce, Türk yazılım firmalarının tepkisi nasıl olur, kullanıcılar buna nasıl yaklaşır?

OpenMoko: Dünyanın ilk özgür mobil iletişim platformu!

sleytr

GNU/Linux ve diğer bir çok özgür yazılım kullanılarak geliştirilen OpenMoko, hem donanım hem de yazılım açısından özgür bir platform vaad ediyor. Ve bu platformun vücut bulduğu ilk cihaz olan Neo1973 dünyanın ilk özgür cep telefonu olarak sonbaharda marketlerdeki yerini almaya hazırlanıyor. Tabi cihazın geliştirici sürümüne sahip olup kendi telefonunu doyasıya hacklemek için sabırsızlananlar ya da son üründe kendi payınında olmasını isteyenler Mart ayında satılmaya başlanacak geliştirici sürümünü 350 USD karşılığında edinebilirler.

Yeni bir Proje: FlashB2B

huseyin

http://www.turquaz.com/flashb2b/

FlashB2B dokümanlar ve/veya protokoller arasında geçişi sağlayarak iki farklı sistemin veya işletmenin birbirleriyle iletişim kumasını sağlar.

Aslen Sabancı Üniversitesi 'nde okuyan öğrencilerin bitirme projesi olarak hazırladığı program, IBM Linux yarışması için baştan yazıldı. Yukarıda linki verilen adresten indirebilirsiniz.