Uluslararası Özgür Yazılım Ödülleri - 2002

0
FZ
FSF (Free Software Foundation) ve GNU (Gnu is Not Unix) projeleri bu seneki (2002) FSF Özgür Yazılım Geliştirme Ödülü için sizden aday isimler bekliyor. Söz konusu ödülün Özgür Yazılım konusunda büyük katkılar yapmış olması gerekiyor.
Bu doğrultuda gerçekleştirilmiş her türlü etkinlik aday olarak önerilmek için makuldur mesela: doğrudan yazılım geliştirme, belge yazma ve yayma, CD yayınlama ve hatta özgür yazılımın geliştirilmesi doğrultusunda habercilik yapmış olma. Tabii yukarıda adı geçen eserlerin yani program olsun, belge olsun, kılavuz, vs. olsun "özgür" olması gerekiyor. Ayrıca unutulmamalı ki bu ödül kişiye verilecektir yani şirketler, organizasyonlar ve ekipler aday olamaz.

Daha önce bu ödülü kazananlar arasında yer alan Miguel de Icaza, Donald Knuth, Brian Paul, Guido van Rossum, Richard Stallman, Linus Torvalds ve Larry Wall gibi isimler tekrardan aday gösterilemez. Önerilen adayları inceleyen seçici kurul bunların içinde en çok katkıyı gerçekleştirmiş olduğunu düşündüğü kişiyi ödüllendirecektir.

Lütfen adaylarınızı "award-nominations@gnu.org" adresine 15 Ekim 2002 tarihinden önce gönderin. Gönderdiğiniz bilgiler aşağıdaki formatta olmalıdır:

-Adayınızın ismini konu satırına yazın.
-40 satırı geçmemek kaydı ile mesajınızda, adayın gerçekleştirmiş olduğu etkinlikleri ve bunların özgür yazılıma dair önemini açıklayın.
-Söz konusu adayın gerçekleştirmiş olduğu işlere nasıl ulaşabileceğimizi, ilgili adresleri, vs. yazın.
gnu

Görüşler

0
FZ
Bu anlamlı ödül için önerebileceğimiz bir Türk yok mu?
0
anonim
yazarının adını hatırlamıyorum ama turk idi basilix olabilir mesela
www.basilix.org
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GPL FOR EVER

sundance

Ben, açık açık, takım tutar gibi yazılım, dahası yazılım modeli tutuyorum ! Öyle işime gelen her yazılımı da kullanmam, çünkü yazılımın GPL ya da benzer serbest lisanslı olması benim için en az yeterliliği kadar önemli.

\r\r\r\r \r\r\r\r Az önce yaklaşık onbeş dakikalık bir IRC chati ile FluxBox programcılarından biriyle bir debug ortamı yaşadık. Ve benim sistemimdeki bir farklılıktan dolayı stable çalışmayan bu çok sevdiğim pencere yöneticisine beraberce müdahale ettik. Ve bu sayede şu anda Fluxbox kullanabiliyorum

\r\r\r\r \r\r\r\r İşte ben bu yüzden GPL diyorum.\r\r\r\r

AB´deki Sistem Yöneticileri İçin Açık Kaynağa Geçiş Rehberi

FZ

Konu ile ilgili uzmanlardan oluşan bir AB komisyonu, birlik çapında açık kaynağa geçilmesi için sistem yöneticilerine yol gösterecek teknik bir belge yayınladı.

Belgenin orjinaline bu adresten erişebilirsiniz.

Eric Raymond: GPL'e İhtiyacımız Yok

tongucyumruk

Breziya'da Fórum Internacional de Software Livre adlı etkinliğe katılan açık kaynak hareketinin kurucusu ve Open Source Initiative'in başkanı Eric S. Raymond açık kod hareketini savundu ve "GPL'e ihtiyacımız yok. GPL açık kaynak programların zayıf olduğu ve kendini koruyamayacağı düşünülerek hazırlanmıştır. GPL'i kullanarak BSD lisansının ekonomik getirilerinden yararlanamıyor, kendimize zarar veriyoruz" dedi.

Patent yasasına yeni protesto

yuxel

Şu anda gördüğünüz yazı zannımca patentlenmiştir. Hatta buraya yorum olarak birşeyler yazmak isterseniz kullanacağınız textarea'lar, submit button'lar da birileri tarafından patentlenmiştir ;). FFII.org'un başlattığı, GNU.org'un da desteklediği protesto yine gündemde. Her 0'a 1'e patent koymaya kararlı Avrupa Parlementosu, özgür yazılımı, özgür düşünceyi baltalamaya kararlı gibi görünüyor. Siz de ana sayfanıza bir protesto mesajı ile buna bir nebze destek olabilirsiniz .

GPL 3. sürümün ilk taslağı yayınlandı

wizzyfx

Yaklaşık 15 yıldır kullandığımız GPL lisansının 3. sürümününün ilk taslağı yayınlandı.

Burada inceleyebilirsiniz.