Uluslararası Özgür Yazılım Ödülleri - 2002

0
FZ
FSF (Free Software Foundation) ve GNU (Gnu is Not Unix) projeleri bu seneki (2002) FSF Özgür Yazılım Geliştirme Ödülü için sizden aday isimler bekliyor. Söz konusu ödülün Özgür Yazılım konusunda büyük katkılar yapmış olması gerekiyor.
Bu doğrultuda gerçekleştirilmiş her türlü etkinlik aday olarak önerilmek için makuldur mesela: doğrudan yazılım geliştirme, belge yazma ve yayma, CD yayınlama ve hatta özgür yazılımın geliştirilmesi doğrultusunda habercilik yapmış olma. Tabii yukarıda adı geçen eserlerin yani program olsun, belge olsun, kılavuz, vs. olsun "özgür" olması gerekiyor. Ayrıca unutulmamalı ki bu ödül kişiye verilecektir yani şirketler, organizasyonlar ve ekipler aday olamaz.

Daha önce bu ödülü kazananlar arasında yer alan Miguel de Icaza, Donald Knuth, Brian Paul, Guido van Rossum, Richard Stallman, Linus Torvalds ve Larry Wall gibi isimler tekrardan aday gösterilemez. Önerilen adayları inceleyen seçici kurul bunların içinde en çok katkıyı gerçekleştirmiş olduğunu düşündüğü kişiyi ödüllendirecektir.

Lütfen adaylarınızı "award-nominations@gnu.org" adresine 15 Ekim 2002 tarihinden önce gönderin. Gönderdiğiniz bilgiler aşağıdaki formatta olmalıdır:

-Adayınızın ismini konu satırına yazın.
-40 satırı geçmemek kaydı ile mesajınızda, adayın gerçekleştirmiş olduğu etkinlikleri ve bunların özgür yazılıma dair önemini açıklayın.
-Söz konusu adayın gerçekleştirmiş olduğu işlere nasıl ulaşabileceğimizi, ilgili adresleri, vs. yazın.
gnu

Görüşler

0
FZ
Bu anlamlı ödül için önerebileceğimiz bir Türk yok mu?
0
anonim
yazarının adını hatırlamıyorum ama turk idi basilix olabilir mesela
www.basilix.org
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Open Source Efficiency

anonim

Fazla mesai'de pek böyle kişisel taleplerin olmadığını biliyorum ama bu sorumu ancak fazla mesai sakinleri cevaplayabilir diye düşündüm? Yani sorumun cevabı sadece sizde. Şimdi sorun şu: Open source economic efficiency konusunda bir rapor yazıyorum ve yazdığım bu raporda bağımsız kaynakların 1997'den beri yaptığı objektif kriterlere dayanan (open source olmayanlarla) karşılaştırmalarını arıyorum. Hani cnet'in yaptığı testler var ya, onlar gibi. Ama az kaynağa ulaşabiliyorum ve hangisinin güvenilir olduğundan emin değilim. Bu konuda fazla mesai sakinlarinden yardım isterim. Şimdiden teşekkürler.

Gnu Build Sistemi Kullanımı

anonim

GNU Build Sistemi kullanımı (Makefile dosyaları oluşturma, autoconf ve automake ile işlemleri otomatik hale getirme vb.) hakkında ufak bir belge hazırladım. İlgilenenler için adres:
http://murat.debian-tr.org/doc/build şeklindedir.

Neden Myth TV?

sundance

"My Name Is Earl"ün yönetmeni Greg Garcia'nın da belirttiği gibi, TV'nin ikinci altın çağını yaşadığı bu günlerde dizi manyaklığına paralel olarak yayınları kaydedebilen, dondurabilen TiVO cihazlarının satışı da patlamış durumda.

Birçok alanda olduğu gibi bu alanda da geriden gelmeyi sevmeyen Özgür Yazılım camiası zaten uzunca bir süredir Myth Tv ile ev bilgisayarınıza TiVO'nun özelliklerini (ve daha fazlasını) getiriyordu.

İşte huzurlarınızda bu özelliklerin belki de en önemlisi reklamları atlayabilme. Bu arada MythTV kurmayı zor bulanlar için (ki gerçekten çok kolay değil) KnoppMyth bir çözüm olabilir.

Hindistan Parlementosu Yazılım Patentlerini Reddetti

darkhunter

Hindistan Parlementosu yazılım patentlerini reddetti. Hindistan'ın bilgisayar endüstrisine dair politikalarını hep takdir etmiş biri olarak, bu haberi duyurmaktan zevk duyuyorum :)
Bilgi İçin (Slashdot)

Avrupa yasa koyucuları yazılım patentlerini yasallaştırma yönünde

anonim

Avrupa yasa koyucuları yazılım patentlerini yasallaştırma yönünde. Bizim ülkemizinde yakında tamamen AB mevzuatlarına geçeceği düşünüldüğünden . Bu Linux ve diğer ücretsiz yazılımlar için büyük bir tehdit oluşturuyor. Yazılım Patentlerinde bağımsız bir Avrupa için simdi dilekçe gönderin.
Be the source with you