Uluslararası Özgür Yazılım Ödülleri - 2002

0
FZ
FSF (Free Software Foundation) ve GNU (Gnu is Not Unix) projeleri bu seneki (2002) FSF Özgür Yazılım Geliştirme Ödülü için sizden aday isimler bekliyor. Söz konusu ödülün Özgür Yazılım konusunda büyük katkılar yapmış olması gerekiyor.
Bu doğrultuda gerçekleştirilmiş her türlü etkinlik aday olarak önerilmek için makuldur mesela: doğrudan yazılım geliştirme, belge yazma ve yayma, CD yayınlama ve hatta özgür yazılımın geliştirilmesi doğrultusunda habercilik yapmış olma. Tabii yukarıda adı geçen eserlerin yani program olsun, belge olsun, kılavuz, vs. olsun "özgür" olması gerekiyor. Ayrıca unutulmamalı ki bu ödül kişiye verilecektir yani şirketler, organizasyonlar ve ekipler aday olamaz.

Daha önce bu ödülü kazananlar arasında yer alan Miguel de Icaza, Donald Knuth, Brian Paul, Guido van Rossum, Richard Stallman, Linus Torvalds ve Larry Wall gibi isimler tekrardan aday gösterilemez. Önerilen adayları inceleyen seçici kurul bunların içinde en çok katkıyı gerçekleştirmiş olduğunu düşündüğü kişiyi ödüllendirecektir.

Lütfen adaylarınızı "award-nominations@gnu.org" adresine 15 Ekim 2002 tarihinden önce gönderin. Gönderdiğiniz bilgiler aşağıdaki formatta olmalıdır:

-Adayınızın ismini konu satırına yazın.
-40 satırı geçmemek kaydı ile mesajınızda, adayın gerçekleştirmiş olduğu etkinlikleri ve bunların özgür yazılıma dair önemini açıklayın.
-Söz konusu adayın gerçekleştirmiş olduğu işlere nasıl ulaşabileceğimizi, ilgili adresleri, vs. yazın.
gnu

Görüşler

0
FZ
Bu anlamlı ödül için önerebileceğimiz bir Türk yok mu?
0
anonim
yazarının adını hatırlamıyorum ama turk idi basilix olabilir mesela
www.basilix.org
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ghost for Linux

LeChuck

Açık kaynak kodu ve özgür yazılım camiası gücünü bir kez daha gösterdi, Yıllardır kendi alanında rakipsiz lider olarak kabul edilen yazılımlardan biri olan Norton Ghost'a çok daha yetenekli, "bedava", açık kaynak kodlu bir rakip geldi. 5 MBlık bir bootable CD ISOsu halinde http://g4linux.tripod.com adresinden indirilebilecek Ghost for Linux geniş donanım desteği (özellikle GBit Ethernetler) ve ağabeyinde olmayan bazı özellikleriyle ön plana çıkıyor (bir ftp sunucuya image alabilmesi ya da bir ftp serverdaki imagedan restore yapabilmesi gibi.)

Bana lisansını göster!

anonim

Eğer bir işletim sistemi (misal GNU/Linux) kullanıyor ya da pazarlıyorsanız GPL doğal olarak çok uygun bir seçim olarak gözükmekte ama aynı şeyi kullandığımız uygulamalar için de söylemek mümkün müdür?

Ünlü Berkeley DB geliştiricilerinden Mike Olson son makalesinde lisans modellerine farklı bir açıdan yaklaşıyor.

GPL Sürüm 3'e Doğru...

vst

Richard M. Stallman ve Eben Moglen, hazırlıkları süren GPL3 hakkında bir makale yayınladılar. Makalede, GPL'in geçmişi, bugünü, yarını ve yeni sürümün altında yatan sebepler tartışılıyor.

TurboPower OpenSource´a yöneldi

inoxes

Yıllardır uygulama geliştiriciler için oldukça kaliteli yazılım kütüphaneleri ve araçlar geliştiren TurboPower software geliştireceği araçları olabilecek en iyi seviyeye gelebilmesi için ozgur yazılım çatısı altında yayınlacağını duyurdu.
Aynı şekilde ERP devi SAP kendi rdbms sistemi olan SapDB yi LGPL/GPL çatısı altında geliştiriyor ve hiçbir lisans ücreti istemiyor.
Bu gibi dev firmaların GPL'e yatırım yapmaları ise gelecekteki yazilim standartının habercisi gibi gözüküyor ;)

Ayrıntılı bilgiler için turbopower.com, sapdb.org

Linux CP/M olmasın!

sundance

Bir zamanlar Freshmeat`de bu makaleye rastlamıştım. Nedense bu sabah hatırladım ve bu kadar önemli bir makaleyi sizlerle paylaşmak istedim.

80'li yılların başında çok hızlı bir şekilde çok başarılı olan, MS-DOS'un 90`larda olmadığı kadar da becerikli, gelişmeye açık bir işletim sistemi olan CP/M`in bütün bu avantajlarına rağmen neden yokolup gittiğini anlatan ibret alınması gereken bir yazı...