Uluslararası Özgür Yazılım Ödülleri - 2002

0
FZ
FSF (Free Software Foundation) ve GNU (Gnu is Not Unix) projeleri bu seneki (2002) FSF Özgür Yazılım Geliştirme Ödülü için sizden aday isimler bekliyor. Söz konusu ödülün Özgür Yazılım konusunda büyük katkılar yapmış olması gerekiyor.
Bu doğrultuda gerçekleştirilmiş her türlü etkinlik aday olarak önerilmek için makuldur mesela: doğrudan yazılım geliştirme, belge yazma ve yayma, CD yayınlama ve hatta özgür yazılımın geliştirilmesi doğrultusunda habercilik yapmış olma. Tabii yukarıda adı geçen eserlerin yani program olsun, belge olsun, kılavuz, vs. olsun "özgür" olması gerekiyor. Ayrıca unutulmamalı ki bu ödül kişiye verilecektir yani şirketler, organizasyonlar ve ekipler aday olamaz.

Daha önce bu ödülü kazananlar arasında yer alan Miguel de Icaza, Donald Knuth, Brian Paul, Guido van Rossum, Richard Stallman, Linus Torvalds ve Larry Wall gibi isimler tekrardan aday gösterilemez. Önerilen adayları inceleyen seçici kurul bunların içinde en çok katkıyı gerçekleştirmiş olduğunu düşündüğü kişiyi ödüllendirecektir.

Lütfen adaylarınızı "award-nominations@gnu.org" adresine 15 Ekim 2002 tarihinden önce gönderin. Gönderdiğiniz bilgiler aşağıdaki formatta olmalıdır:

-Adayınızın ismini konu satırına yazın.
-40 satırı geçmemek kaydı ile mesajınızda, adayın gerçekleştirmiş olduğu etkinlikleri ve bunların özgür yazılıma dair önemini açıklayın.
-Söz konusu adayın gerçekleştirmiş olduğu işlere nasıl ulaşabileceğimizi, ilgili adresleri, vs. yazın.
gnu

Görüşler

0
FZ
Bu anlamlı ödül için önerebileceğimiz bir Türk yok mu?
0
anonim
yazarının adını hatırlamıyorum ama turk idi basilix olabilir mesela
www.basilix.org
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

muhasebeci'den duyuru

muhasebeci

muhasebeci projesi sessiz sedasız hızla yoluna devam ediyor.
gmtrans
mantis

Hindistan Linux Konusundaki Ciddiyetini Gösterdi

FZ

Açık kaynak kodlu işletim sisteminin Hint sürümü yolda.

Hindistan hükümeti Linux işletim sistemine verdiği desteği artırma kararı aldı.

BT (Bilgi Teknolojileri) Bakanlığı aralarında Hewlett Packard, IBM ve Sun Microsystems'in de bulunduğu şirketlerle ve yerel yönetimlerle görüştü.

Asya BT haber sitesi The Economic Times'daki habere göre GNU/Linux'un güvenli, etkili ve düşük maliyetli olduğu konusunda konsensüse varıldı.

Toplantıdaki gruplardan biri Linux'un Hint versiyonu olan Indix'i Red Hat'in de desteği ile geliştirmiş durumda.

Hindistan yönetimi bunlara ek olarak devlet dairelerindeki Linux dönüşümü için kendisine yardımcı olarak endüstriyel ve akademik kurumların oluşması çalışmalarına da hız vermeye başladı.

Dağıtık C Derlemesi

sundance

Sabah sabah Freshmeat'de güzel bir program buldum.

\r \r Basitçe büyük bir C programını network üzerinde dağıtık olarak derlemeye imkan sağlayan bu program ne makinaların NTFS ile birbirine bağlanmasını, ne saatlerinin ayarlı olmasını, ne de aynı geliştirme kütüphanelerine sahip olmalarını gerektiriyor.

\r Wine derlerken bir deneyin derim ;)

Bilginin telifi olmaz - CC tartışılacak

ilden

Telif ilkelerini esneterek bilginin serbest paylaşımını ve insanlığın ortak malı haline gelmesini teşvik eden Creative Commons oluşumu hızla yayılıyor. Bilişim ve bilgi alanındaki en önemli sosyal sorumluluk projelerinden olan girişim, Avrupa'dan temsilcilerin de katılımıyla Bilgi Üniversitesi'nde tartışılacak.

GNOME .Net Platformuna Taşınıyor

SHiBuMi

Yanlış okumadınız, GNOME projesinin lideri Miguel de Icaza'nın dile getirdiğine göre, 4.0 sürümünden itibaren GNOME, .NET tabanlı olacak şekilde geliştirilecek. Miguel'e göre GNOME'un .NET tabanlı hale getirilmesi sürecinde yararlanılacak .NET API leri, geliştirme sürecini oldukça kısaltacak.