Fazlamesai.net ekibi İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde: 14-15 Mart

0
sundance
İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde yapılacak olan 1.Açık Kaynak Yazılım Atölyesi Fazlamesai'de haber olarak geçmişti.

Fakat belirtilmeyen, Türkiye'de Linux'un ve Açık Kaynak'ın duayeni olmuş bir çok ekibin/kişinin (LKD, Gelecek, Mustafa Akgül, Serdar Köylü (hocam kendi başına ekiptir :)) bu etkinliğe katılacağı, dahası Fazlamesai.net ekibinin de kendi standıyla tam kadro etkinlikte yer alacağıydı.

Linux kurulumları, film gösterisi, atölye çalışmaları, söyleşiler, tartışmalar ve daha neler neler. Gelebilecek bütün Fazlamesai üyelerini mutlaka bekliyoruz... Bu arada Fazlamesai t-shirtü isteyen var mı ? :p
gnu

Görüşler

0
conan
Ben gelemiyorum :(((((
0
FZ
Gelme gelme! Oktay da gelmesin! Ama ABD´lerde Linux Expo neyin oldu mu koşa koşa gidersiniz di mi! Tabii tabii yaparsınız öyle!

Şaka bir yana, gelsen sevinirdik, ağırlardık, yedirirdik içirirdik :)

En kısa zamanda görüşmek üzere...
0
crematorium
Şakası yok, walla yapar! :)
0
anonim
Tek gelemeyen ben değilim demek ki - o_ozardic
0
FZ
Cuma günü durumum ne olur bilemem ama Cumartesi günü gelenler FM ekibinin en geveze, en sabırsız, en inatçı üyelerinden biri olan FZ'yi görme ve `aaaa, FM ile ismini karıştırdığımız adam bu muymuş? Hahahahaha´ deme şansına sahip olacaklar :) Ya da belki de tam tersi! :-P
0
FZ
Bi tişört istiyom XL bi de şapka istiyom! Evet istiyorum bunu ben.
0
anonim
http://open.bilgi.edu.tr/workshop/film/acik01.mpg
http://open.bilgi.edu.tr/workshop/film/acik02.mpg

bu da ogrencilerden birinin etkinlikle ilgili yaptigi bir calisma. İzleiyin, gülün :)
0
Necrodome
ben gidicem; hem de sırf FZ'i görebilmek için :)

t-shirt'üm de small olsun lütfen :P
0
sametc
vallah ben gelemiyorum bursaya gitmem gerekiyor ama uzuntuluyum varya o fazlamesai standını gormek hele ve hele editorleri ve FZ gormek için ama nerde kacırdık....
bakın size ne diyeceğim fazlamesai standını fotoğraf cekip fazlamesai yada başka bir yerde yayınlarsınız sevinirim ve tabii reklamı eksik etmeyiz ;)
ve tabiiiki son 6 aydır her seminere dikkat ettiğim yayınlancakmı diye baktım bu senlikte ulan ne şanssız adamız bizyaaa ne demek bu biliyormusunuz the code flimini izleyemekkkk ulannnnnnn neler kacırıyoruz yaaaa :(:(:(:(:(
0
anonim
SAAT KAÇ LA KAÇ ARASI
NERDE DOLAPDERE DE MI?HERKES GİREBİLİYO MU
BU KONURLARDA LÜTFEN BİLGİ VERİRMİSİNİZ.
0
anonim
Gördüğünüz gibi hala C=64 kullananlar var. Browser Contiki mi acaba? :^)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GPL Sürüm 3'e Doğru...

vst

Richard M. Stallman ve Eben Moglen, hazırlıkları süren GPL3 hakkında bir makale yayınladılar. Makalede, GPL'in geçmişi, bugünü, yarını ve yeni sürümün altında yatan sebepler tartışılıyor.

Stallman ile Röportaj

FZ

"Windows XP, İnternet’e bağlandığınız zaman otomatik güncelleme sürecini başlatmak için size sorar. Ve sizin haberiniz bile olmadan “sadece size özel” bir güncelleme yapabilir. Özgür olmayan yazılımın arka kapısı da olabilir. Hindistan’daki bazı programcılar El-Kaide’nin parçası olmakla ve Microsoft kodlarının içine arka kapı koymakla suçlandılar."

"Unesco, özgür yazılımla ilgili iki şey yaptı. Bize para ve veri verdiler. Özgür Yazılım Dizini, özgür yazılımların tamamını kapsamaya yönelik bir proje. Amacımız kullanılabilir olan ve GNU/Linux sistemleri üzerinde çalışan tüm özgür yazılım paketlerini listelemek. Listeye dahil etme şartımız, tamamen özgür bir işletim sistemi üzerinde çalışmaları. Normalde, bitmemiş programları listelemiyoruz. Ancak istisna olarak, GNU paketlerini bitmedilerse bile bu durumu etiketlerinde belirterek listeliyoruz. Bu dizini ihtiyaçlarınıza uygun özgür yazılımı bulmak için kullanabilirsiniz."

"Bence Lisp en güzel ve en güçlü programlama dilidir. Lisp’de Lisp bilmeyenlerin fikir sahibi olmadıkları şeyler var. Programların veri de olabilmeleri örneğin. Basit veri yapılarınız var ve her biri bir işi genel bir şekilde yapıyor. Bunları birleştirerek veri yapıları inşa ediyorsunuz. Standart kısımlar var ve bunları istediğiniz şeyi yapmak için kullanıyorsunuz. Halbuki, 1970’lerden bu yana hakim olan programlama dilleri tasarımı ekolü “kendi veri tipini kendin tanımla” yaklaşımına dayalı ve buna göre her kullanım için özel amaçlı veri yapısı tanımlıyorsunuz. Lisp’de kendi liste yapısı tipinizi tanımlamanıza gerek yoktur. O zaten oradadır."

SOL dergisi sormuş, üstad Richard M. Stallman cevaplamış. Röportajın tamamını bu adreste okuyabilirsiniz.

GNU Ekibinin .NETe cevabı: dotGNU

anonim

Bu ara her yer Microsoftun ".NET vizyonu" ile dolup taşıyor. Daha .NETin "way be işte bu" diyebileceğimiz bir ürününü göremedik ama şimdiden rakipleri kollarını sıvadı. SunAlliance yakın zamanda .NETe alternatif olacak yeni bir sistem üzerinde çalışmaya başladıklarını açıklamıştı. Ama onlardan önce geçtiğimiz temmuz ayında dotGNU ekibi faaliyete başlamış. Altyapılarını C# ve/veya Java üzerine kurmayı planladıkları yazıyor ancak görünen o ki Java ağırlıklı bir sistem olacak. Ayrıca Java altyapısı, Python, Eiffel, Smalltalk gibi dilleri de dotGNU içinde kullanma imkanı sunacak. dotGNUnun sitesine www.dotgnu.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Blender Sonunda Open Source

sundance

Eski Amiga`cıların Imagine ve Lightwave`den sonra adam gibi bir render programı çıkmadı sızlanmalarını yalanlayan yegane program Blender, bazılarınızın bildiği gibi bir süre önce geliştirmesini durdurmuştu. Oyun arabirimi, web plugini ve daha bir sürü özelliği, belki de en önemlisi 2Mb`lık installasyonu ile muhteşem işler yapabilen Blender`ın akıbeti ne olacak diye beklerken, hepimizi sevindiren bir gelişme oldu; Blender artık Open Source oluyor.

Konu ile ilgili cemaatin ne demek istediğini öğrenmek isteyenler
için :)

GNU Hata ayıklayıcı (GDB) 7.0 sürümü duyuruldu.

Tarık

Bu sürümdeki değişiklikleri resmi duyurudan inceleyebilirsiniz.

GNU hata ayıklayıcısı ya da ingilizce dilindeki kısaltmasıyla GNU GDB yazılımı Ada, C, C++, Objective-C, Pascal gibi birçok programlama dili için hata ayıklama olanağı sağlayan açık kaynak kodlu özgür bir yazılımdır.

FTP İndirme sayfası