Fazlamesai.net ekibi İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde: 14-15 Mart

0
sundance
İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde yapılacak olan 1.Açık Kaynak Yazılım Atölyesi Fazlamesai'de haber olarak geçmişti.

Fakat belirtilmeyen, Türkiye'de Linux'un ve Açık Kaynak'ın duayeni olmuş bir çok ekibin/kişinin (LKD, Gelecek, Mustafa Akgül, Serdar Köylü (hocam kendi başına ekiptir :)) bu etkinliğe katılacağı, dahası Fazlamesai.net ekibinin de kendi standıyla tam kadro etkinlikte yer alacağıydı.

Linux kurulumları, film gösterisi, atölye çalışmaları, söyleşiler, tartışmalar ve daha neler neler. Gelebilecek bütün Fazlamesai üyelerini mutlaka bekliyoruz... Bu arada Fazlamesai t-shirtü isteyen var mı ? :p
gnu

Görüşler

0
conan
Ben gelemiyorum :(((((
0
FZ
Gelme gelme! Oktay da gelmesin! Ama ABD´lerde Linux Expo neyin oldu mu koşa koşa gidersiniz di mi! Tabii tabii yaparsınız öyle!

Şaka bir yana, gelsen sevinirdik, ağırlardık, yedirirdik içirirdik :)

En kısa zamanda görüşmek üzere...
0
crematorium
Şakası yok, walla yapar! :)
0
anonim
Tek gelemeyen ben değilim demek ki - o_ozardic
0
FZ
Cuma günü durumum ne olur bilemem ama Cumartesi günü gelenler FM ekibinin en geveze, en sabırsız, en inatçı üyelerinden biri olan FZ'yi görme ve `aaaa, FM ile ismini karıştırdığımız adam bu muymuş? Hahahahaha´ deme şansına sahip olacaklar :) Ya da belki de tam tersi! :-P
0
FZ
Bi tişört istiyom XL bi de şapka istiyom! Evet istiyorum bunu ben.
0
anonim
http://open.bilgi.edu.tr/workshop/film/acik01.mpg
http://open.bilgi.edu.tr/workshop/film/acik02.mpg

bu da ogrencilerden birinin etkinlikle ilgili yaptigi bir calisma. İzleiyin, gülün :)
0
Necrodome
ben gidicem; hem de sırf FZ'i görebilmek için :)

t-shirt'üm de small olsun lütfen :P
0
sametc
vallah ben gelemiyorum bursaya gitmem gerekiyor ama uzuntuluyum varya o fazlamesai standını gormek hele ve hele editorleri ve FZ gormek için ama nerde kacırdık....
bakın size ne diyeceğim fazlamesai standını fotoğraf cekip fazlamesai yada başka bir yerde yayınlarsınız sevinirim ve tabii reklamı eksik etmeyiz ;)
ve tabiiiki son 6 aydır her seminere dikkat ettiğim yayınlancakmı diye baktım bu senlikte ulan ne şanssız adamız bizyaaa ne demek bu biliyormusunuz the code flimini izleyemekkkk ulannnnnnn neler kacırıyoruz yaaaa :(:(:(:(:(
0
anonim
SAAT KAÇ LA KAÇ ARASI
NERDE DOLAPDERE DE MI?HERKES GİREBİLİYO MU
BU KONURLARDA LÜTFEN BİLGİ VERİRMİSİNİZ.
0
anonim
Gördüğünüz gibi hala C=64 kullananlar var. Browser Contiki mi acaba? :^)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hackerlar için bir ortak amblem

sundance

Tamamen alakasız bir konu ile ilgili dolaşırken, hackerlar için ortak bir logo önerisi ile karşılaştım.

Türkçe'de "kurcalayıcı" adını verdiğimiz ve sıkça "sistem kırıcılar" (cracker) ile karıştırılan, bir şeyleri kurcalayıp onlara yeni kullanım alanları oluşturan, ya da yeni şeyler keşfedip bunları paylaşan kişiler olan hackerlar için, Conway'in Hayat Oynunu ve bu matematik simülasyonundaki en temel, hareket edebilir yaşam biçimi olan Glider önemli simgelerden biri. GNU, Tux, BSD Daemon derken aileye yeni bir üye daha geliyor galiba ;)

Metalabs + GNU.org tek bir DVDde !

sundance

8.3 milyar byte, açık haliyle 23 Gb program arşivi. Hepsi Linux, hepsi GPL. Böyle bir arşiviniz olsun ister misiniz ? www.yggdrasil.com size bu imkanı sağlıyor. Metalabs ve GNU.org'un yansılarını alıp tek bir DVD'e basıyorlar. Bence böyle bir kolleksiyon kaçmaz.

Kamuoyunu ayağa kaldıralım

gencbeyin

Aşağıdaki adreslere, candundar@superonline.com, anahaber@atv.com.tr, Teknoloji@ntvmsnbc.com, pusulahaber@turk.net, hulki.cevizoglu@populerbilim.com.tr, nke-istanbul@nazimkulturevi.org, posta@evrensel.net, egitimbsk@anap.org.tr, dypgenclikkollari@dyp.org.tr, chpbim@chp.org.tr, akguvercinist@dsp.org.tr, StarHaber@startv.com.tr, gnkur@tsk.mil.tr, iletisim@iletisim.com.tr, şu yazıyı gönderdim.

Sizler de bir şekilde bu ve başka adreslere bunları gönderebilirseniz, belki türk milletine bunun önemli bir konu olduğunu dank ettirebiliriz...
berkem

Neden Myth TV?

sundance

"My Name Is Earl"ün yönetmeni Greg Garcia'nın da belirttiği gibi, TV'nin ikinci altın çağını yaşadığı bu günlerde dizi manyaklığına paralel olarak yayınları kaydedebilen, dondurabilen TiVO cihazlarının satışı da patlamış durumda.

Birçok alanda olduğu gibi bu alanda da geriden gelmeyi sevmeyen Özgür Yazılım camiası zaten uzunca bir süredir Myth Tv ile ev bilgisayarınıza TiVO'nun özelliklerini (ve daha fazlasını) getiriyordu.

İşte huzurlarınızda bu özelliklerin belki de en önemlisi reklamları atlayabilme. Bu arada MythTV kurmayı zor bulanlar için (ki gerçekten çok kolay değil) KnoppMyth bir çözüm olabilir.

Uludağ Pardus çıktı!

dfisek

Gaziantep Üniversitesi'nde düzenlenen Akademik Bilişim 2005 konferansında duyurulan ve katılımcılara dağıtılan Pardus Çalışan CD, Pardus Ulusal İşletim Sistemi'nin CD üzerinde çalışan sürümünü içeriyor. CD içerisinde ofis araçları (metin düzenleyici, hesap tablosu, sunum hazırlayıcı, vb.), İnternet araçları (tarayıcı, e-posta, sohbet, vb.), çokluortam ve grafik araçları (film oynatıcı, müzik çalar, vb.), oyunlar ve çok sayıda uygulama mevcut. [ Ulusal Dağıtım ]