Fazlamesai.net ekibi İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde: 14-15 Mart

0
sundance
İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde yapılacak olan 1.Açık Kaynak Yazılım Atölyesi Fazlamesai'de haber olarak geçmişti.

Fakat belirtilmeyen, Türkiye'de Linux'un ve Açık Kaynak'ın duayeni olmuş bir çok ekibin/kişinin (LKD, Gelecek, Mustafa Akgül, Serdar Köylü (hocam kendi başına ekiptir :)) bu etkinliğe katılacağı, dahası Fazlamesai.net ekibinin de kendi standıyla tam kadro etkinlikte yer alacağıydı.

Linux kurulumları, film gösterisi, atölye çalışmaları, söyleşiler, tartışmalar ve daha neler neler. Gelebilecek bütün Fazlamesai üyelerini mutlaka bekliyoruz... Bu arada Fazlamesai t-shirtü isteyen var mı ? :p
gnu

Görüşler

0
conan
Ben gelemiyorum :(((((
0
FZ
Gelme gelme! Oktay da gelmesin! Ama ABD´lerde Linux Expo neyin oldu mu koşa koşa gidersiniz di mi! Tabii tabii yaparsınız öyle!

Şaka bir yana, gelsen sevinirdik, ağırlardık, yedirirdik içirirdik :)

En kısa zamanda görüşmek üzere...
0
crematorium
Şakası yok, walla yapar! :)
0
anonim
Tek gelemeyen ben değilim demek ki - o_ozardic
0
FZ
Cuma günü durumum ne olur bilemem ama Cumartesi günü gelenler FM ekibinin en geveze, en sabırsız, en inatçı üyelerinden biri olan FZ'yi görme ve `aaaa, FM ile ismini karıştırdığımız adam bu muymuş? Hahahahaha´ deme şansına sahip olacaklar :) Ya da belki de tam tersi! :-P
0
FZ
Bi tişört istiyom XL bi de şapka istiyom! Evet istiyorum bunu ben.
0
anonim
http://open.bilgi.edu.tr/workshop/film/acik01.mpg
http://open.bilgi.edu.tr/workshop/film/acik02.mpg

bu da ogrencilerden birinin etkinlikle ilgili yaptigi bir calisma. İzleiyin, gülün :)
0
Necrodome
ben gidicem; hem de sırf FZ'i görebilmek için :)

t-shirt'üm de small olsun lütfen :P
0
sametc
vallah ben gelemiyorum bursaya gitmem gerekiyor ama uzuntuluyum varya o fazlamesai standını gormek hele ve hele editorleri ve FZ gormek için ama nerde kacırdık....
bakın size ne diyeceğim fazlamesai standını fotoğraf cekip fazlamesai yada başka bir yerde yayınlarsınız sevinirim ve tabii reklamı eksik etmeyiz ;)
ve tabiiiki son 6 aydır her seminere dikkat ettiğim yayınlancakmı diye baktım bu senlikte ulan ne şanssız adamız bizyaaa ne demek bu biliyormusunuz the code flimini izleyemekkkk ulannnnnnn neler kacırıyoruz yaaaa :(:(:(:(:(
0
anonim
SAAT KAÇ LA KAÇ ARASI
NERDE DOLAPDERE DE MI?HERKES GİREBİLİYO MU
BU KONURLARDA LÜTFEN BİLGİ VERİRMİSİNİZ.
0
anonim
Gördüğünüz gibi hala C=64 kullananlar var. Browser Contiki mi acaba? :^)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

`Open Source´ nelere kadir...

butch

Blender'ın open source olması yolunda önemli adımlar atıldığından daha önce bahsetmiştik. Amaç bir "Blender Vakfı" kurulması ve bundan sonra blender'ın açık kodlu olarak geliştirilmesiydi. Fakat bunun için 100.000 dolar toplanması gerekiyordu. 7 Eylül'de http://www.blender3d.com 'da yapılan açıklamaya göre toplanması hedeflenen miktar tamamlanmış. Yani çok yakında GPL lisanslı Blender'a kavuşacağız. Görün bakın "Open Source " nelere kadir.

Özgür Yazılım Hareketinin Popülerlik ve İlkeler Arasında Yapacağı Tercih Üzerine

acemi_

GNU işletim sistemleri ve uygulamaları gün geçtikce yaygınlaşıyor ve bunun sonucu olarak özel mülkiyetli yazılımlar da bu işletim sistemleri üstünde çalışmaya, GNU yazılımlarıyla uyumlu olmaya daha çok özen gösteriyorlar.

Richard Stallman´ın GNU hareketinin 20. yılı dolayısıyla yayınladığı yazıda, hedefin popülerlik/yaygınlık olmadığı, asıl olanın özgürlük olduğunun altı çizildi. Microsoft yazılımlarına karşı çıkıldığı gibi özgür işletim sistemleri üzerinde çalışan özel mülkiyetli yazılımlara da aynı oranda karşı olunması gerektiği vurgulandı. İlkeler açısından bakıldığında çok doğru görünen bu tavır acaba taktik açıdan da o kadar doğru mu?

Açık Kaynak Bildirgesi

loker

Açık kaynak kod bildirgesi imzalanmayı bekliyor. Karar mekanizmalarında özgür yazılımlarla ilgili kamuoyu baskısı oluşturabilmek açısından önemi büyük olan bildirge, üniversiteler, şirketler, gerçek kişiler tarafından imzalanmaya başladı...

Kukay, kod dağıtımına başladı!

robertosmix

Türkiye'nin ilk ve tek açık kaynak kodlu ERP projesi olan Kukay, kaynak kodlarını dağıtmaya başladı.Kodlarda ilk göze çarpan, DB2, MySQL, PostgreSQL ve HsqlDB desteği! Ayrıca Berkeley DB Java Edition da yerel veri stoğu çözümü olarak kullanılmış.

Kukay'ın web sitesinde yapılan açıklamaya göre, kodlama süreci ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen insanların meraklarını gidermek üzere kodların dağıtımına geçilmiş. Şu anda kodlarda sadece TestCase'ler var ve ortada henüz çalıştırılabilir bir uygulama yok. İlgilenenlere!

TiddlyWiki: Kişisel Wiki, tek .html dosyasında!

sundance

Malum son zamanlarda hepimizin gözdesi Wikipedia ve wiki teknolojileri. Öyle ki artık bir çok kişi arama yaparken daha rafine sonuçlara ulaşmak için Wikipedia'yı tercih etmekte.

Wiki teknolojisi o kadar gelişti ki, hemen her zevke hitap eden wikiler bulmak mümkün. Öte yandan defterlerime aldığım notları kaydedebileceğim, kurulumu basit bir wiki aramaktaydım ki karşıma TiddlyWiki çıktı.