Açık Kod Haberalma Teşkilatı

0
realist

Alıştığımız kavramlar farklı düşünebilen insanların elinde bambaşka anlamlar kazanıyor. Henüz pek bir işe yarayanını görmediğim IRC botlarını dahi akla gelmeyecek ilginç yeteneklerle donatabiliyorlar.

CIA açık kaynak topluluklarının çalışmalarını kolayca gözlemleyebilmeniz için hazırlanmış. Subversion sunucularını takip ederek, katılımları bir kaç saniye içinde hem Freenode üzerindeki #commits kanalında --veya grubun uygun göreceği herhangi bir kanalda-- hem de web sitesinde yayımlıyor. Bu sayede geliştiriciler gönderilen kodları anında görüp aynı ortamda üzerinde tartışabiliyorlar. Hangi ekibin ne hızda ürettiğini gözlemlemek ve varlığını bilmediğimiz büyük projelerden haberdar olmaksa ek faydası.
gnu

Görüşler

0
Tarık
facebook lu, secondlife lı, web cam li ve dahi "emeğe saygı, repimi unutmayın ha!" lı şu günlerde birilerinin irc botuyla proje takip etme gayretinden daha güzel başka birşey olabilir mi? Olmaz!, olamayacak. :P
0
FZ
"emeğe saygı, repimi unutmayın ha!"

... diyenleri bana yollayın, ben düzeltip geri yollarım ;)
0
anonim
IRC undernet linux kanallarini cok yillar once takip ettigimi hatirliyorum. Kitabiyla satin aldigim redhat 5.0 in xwindow unu calistirmayi oradan aldigim destekle basarmistim. ICQ falan varmiydi hatirlamiyorum. Eline sazi alan baslardi yazmaya. Cok ogretici olurdu .Internetteki kaynaklarin az oldugu o gunlerde kutsal bilgi kaynagiyidi. Saat farki dolayisa cok sey kacmisti. Birileri toplasa bunlari dedigim cok olmustur. Hey gidi gunler, kartlastik...
0
FZ
Eline sağlık "realist", bu haber için :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

1. Türkiye Serbest Yazılım Konferansı

tongucyumruk

serbestyazilim.org.tr ve ODTÜ IEEE grubu tarafından düzenlenen 1. Türkiye Serbest Yazılım Konferansı 7-8 Aralık tarihlerinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Önemli günler listesinde göremeyince haber olarak bunu yazma gereği hissettim. Ayrıntılı bilgiye şu link`ten ulaşabilirsiniz.

DotGNU Ortaklaşa Kodlama Yarışması Başladı

FZ

Free Software Foundation, bünyesindeki GNU projesinin bir parçası olan DotGNU Projesi kapsamında uluslararası ve tüm programcılara yönelik ödüllü bir yarışma düzenliyor.

Yarışmaya katılan programcılar DotGNU Portable.NET System.Windows.Forms C# sınıfları bölümünü tamamlamak için yarışacaklar. Yarışmanın hedefi kapalı kodlu olan kitaplığın açık kodlu ve her sistemde çalışabilir halini somut olarak hayata geçirmek.

SCO: ''Solaris GPL olamaz.''

yuxel

Sun, bir süre önce Solaris 10'u GPL (uyumlu) yapacaklarını açıklamıştı. Ancak SCO, "Solaris'de hala GPL'e uymayacak kodlar var" diyerek tepkisini gösterdi.

Kamuoyunu ayağa kaldıralım

gencbeyin

Aşağıdaki adreslere, candundar@superonline.com, anahaber@atv.com.tr, Teknoloji@ntvmsnbc.com, pusulahaber@turk.net, hulki.cevizoglu@populerbilim.com.tr, nke-istanbul@nazimkulturevi.org, posta@evrensel.net, egitimbsk@anap.org.tr, dypgenclikkollari@dyp.org.tr, chpbim@chp.org.tr, akguvercinist@dsp.org.tr, StarHaber@startv.com.tr, gnkur@tsk.mil.tr, iletisim@iletisim.com.tr, şu yazıyı gönderdim.

Sizler de bir şekilde bu ve başka adreslere bunları gönderebilirseniz, belki türk milletine bunun önemli bir konu olduğunu dank ettirebiliriz...
berkem

GNU/Hurd İşletim Sistemi Üzerinde GNOME ve KDE

Challenger

Katedral yöntemiyle üzerinde yıllardır çalışılan GNU/Hurd işletim sistemi üzerinde artık GNOME ve KDE çalışıyor.

İşte ekran görüntüleri:
GNOME: http://people.debian.org/~mbanck/media/hurd-gnome.png
KDE: http://people.debian.org/~mbanck/media/hurd-kde.png

Bu da daha önceleri gördüğüm XFCE4: http://people.debian.org/~mbanck/media/xfce4-hurd.png