Açık Kod Haberalma Teşkilatı

0
realist

Alıştığımız kavramlar farklı düşünebilen insanların elinde bambaşka anlamlar kazanıyor. Henüz pek bir işe yarayanını görmediğim IRC botlarını dahi akla gelmeyecek ilginç yeteneklerle donatabiliyorlar.

CIA açık kaynak topluluklarının çalışmalarını kolayca gözlemleyebilmeniz için hazırlanmış. Subversion sunucularını takip ederek, katılımları bir kaç saniye içinde hem Freenode üzerindeki #commits kanalında --veya grubun uygun göreceği herhangi bir kanalda-- hem de web sitesinde yayımlıyor. Bu sayede geliştiriciler gönderilen kodları anında görüp aynı ortamda üzerinde tartışabiliyorlar. Hangi ekibin ne hızda ürettiğini gözlemlemek ve varlığını bilmediğimiz büyük projelerden haberdar olmaksa ek faydası.
gnu

Görüşler

0
Tarık
facebook lu, secondlife lı, web cam li ve dahi "emeğe saygı, repimi unutmayın ha!" lı şu günlerde birilerinin irc botuyla proje takip etme gayretinden daha güzel başka birşey olabilir mi? Olmaz!, olamayacak. :P
0
FZ
"emeğe saygı, repimi unutmayın ha!"

... diyenleri bana yollayın, ben düzeltip geri yollarım ;)
0
anonim
IRC undernet linux kanallarini cok yillar once takip ettigimi hatirliyorum. Kitabiyla satin aldigim redhat 5.0 in xwindow unu calistirmayi oradan aldigim destekle basarmistim. ICQ falan varmiydi hatirlamiyorum. Eline sazi alan baslardi yazmaya. Cok ogretici olurdu .Internetteki kaynaklarin az oldugu o gunlerde kutsal bilgi kaynagiyidi. Saat farki dolayisa cok sey kacmisti. Birileri toplasa bunlari dedigim cok olmustur. Hey gidi gunler, kartlastik...
0
FZ
Eline sağlık "realist", bu haber için :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bana lisansını göster!

anonim

Eğer bir işletim sistemi (misal GNU/Linux) kullanıyor ya da pazarlıyorsanız GPL doğal olarak çok uygun bir seçim olarak gözükmekte ama aynı şeyi kullandığımız uygulamalar için de söylemek mümkün müdür?

Ünlü Berkeley DB geliştiricilerinden Mike Olson son makalesinde lisans modellerine farklı bir açıdan yaklaşıyor.

Özgür Yazılım Gibi Özgür Bira!

sundance

En bildik laflardan biridir, "Free software as in free beer" (Bedava bira gibi bedava yazılım) ve yazılımın aslında tam özgür olmadığına, sadece bedava olduğuna işaret eder.

Sanırım bu birilerinin gücüne gitmiş ve biraz daha geniş düşünmüşler ki Özgür Yazılım gibi Özgür Bira kavramını geliştirmişler.

Bu biranın tarifi herkese açık, isteyen istediği gibi üretebilir, dahası bu bira ile kurulabilecek iş modelleri konusunda bile öneriler var (tabi isteyen de bedava dağıtabilir, "as in Free Beer").

20. Yılın Sonunda Özgür Yazılım Topluluğu: Büyük Ama Tamamlanmamış Başarı

acemi_

http://www.linux.com/article.pl?sid=04/01/05/1231254


20 YILIN SONUNDA ÖZGÜR YAZILIM TOPLULUĞU: BÜYÜK AMA TAMAMLANMAMIŞ BAŞARI, PEKİ YA ŞİMDİ?

Yirmi sene önce bugün (5 Ocak 1984), özgür bir yazılım işletim sistemi, GNU´yu geliştirmek için MIT´deki işimden ayrıldım. Bugüne kadar, üretim aşamasında kullanılmaya elverişli, tamamlanmış bir GNU sistemi hiç yayınlayamadık. Şu an, GNU sisteminin bir çeşidi, -çoğunluğu, bu sistemin nasıl birşey olduğunu merak etmeyen- on milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Özgür yazılım, `beleş´ demek değildir. Özgür yazılım, kullanıcıların programı çalıştırmakta, kaynak kodlarını incelemekte, değiştirmekte ve bir değişiklik yapmış olsun ya da olmasın, ücretli veya değil, yazılımı dağıtmakta özgür oldukları anlamına gelir.

SCO: ''Solaris GPL olamaz.''

yuxel

Sun, bir süre önce Solaris 10'u GPL (uyumlu) yapacaklarını açıklamıştı. Ancak SCO, "Solaris'de hala GPL'e uymayacak kodlar var" diyerek tepkisini gösterdi.

Özgür Yazılım Dergisi

wetware

Kısa bir zaman önceye kadar Özgür Yazılım dergisinin yeni sayıları ücretliydi. Daha çok okuyucuya ulaşmak için şimdi tamamen ücretsiz. Yani "free as in free beer" ;)
http://www.freesoftwaremagazine.com. Güzel okumalar.