Açık Kod Haberalma Teşkilatı

0
realist

Alıştığımız kavramlar farklı düşünebilen insanların elinde bambaşka anlamlar kazanıyor. Henüz pek bir işe yarayanını görmediğim IRC botlarını dahi akla gelmeyecek ilginç yeteneklerle donatabiliyorlar.

CIA açık kaynak topluluklarının çalışmalarını kolayca gözlemleyebilmeniz için hazırlanmış. Subversion sunucularını takip ederek, katılımları bir kaç saniye içinde hem Freenode üzerindeki #commits kanalında --veya grubun uygun göreceği herhangi bir kanalda-- hem de web sitesinde yayımlıyor. Bu sayede geliştiriciler gönderilen kodları anında görüp aynı ortamda üzerinde tartışabiliyorlar. Hangi ekibin ne hızda ürettiğini gözlemlemek ve varlığını bilmediğimiz büyük projelerden haberdar olmaksa ek faydası.
gnu

Görüşler

0
Tarık
facebook lu, secondlife lı, web cam li ve dahi "emeğe saygı, repimi unutmayın ha!" lı şu günlerde birilerinin irc botuyla proje takip etme gayretinden daha güzel başka birşey olabilir mi? Olmaz!, olamayacak. :P
0
FZ
"emeğe saygı, repimi unutmayın ha!"

... diyenleri bana yollayın, ben düzeltip geri yollarım ;)
0
anonim
IRC undernet linux kanallarini cok yillar once takip ettigimi hatirliyorum. Kitabiyla satin aldigim redhat 5.0 in xwindow unu calistirmayi oradan aldigim destekle basarmistim. ICQ falan varmiydi hatirlamiyorum. Eline sazi alan baslardi yazmaya. Cok ogretici olurdu .Internetteki kaynaklarin az oldugu o gunlerde kutsal bilgi kaynagiyidi. Saat farki dolayisa cok sey kacmisti. Birileri toplasa bunlari dedigim cok olmustur. Hey gidi gunler, kartlastik...
0
FZ
Eline sağlık "realist", bu haber için :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

xseg - Yardımlarınız Bekleniyor!

raistlinthewiz

xseg, GNU/Linux üzerinde çalışan, GPL lisanslı bir sunucu takip etme yazılımıdır. xseg, herhangi bir Linux sunucu üzerinde çalışarak, belirli aralıkta sunucu istatistiklerini oluşturur.

Devam etmekte olan bu projeye katılımlarınızı bekliyoruz.

Daha fazla bilgi için: xseg.sf.net

Apache arayı açmaya başladı

sundance

Her ay olduğu gibi bu ay da Netcraft Web Sunucuları Raporu açıklandı.

28,669,939 Web Sunucusu`nun istemlere cevap vermesi şeklinde yapılan araştırmada Apache`nin %60.25 olan popülaritesini %62.55`e taşıdığı, bunun yanında Microsoft IIS'in %0.89luk bir artışla %20.64`e, Iplanet(Sun&Netscape)`inse %6.7`e ulaştığı gözlemlendi.

Bu arada oldukça yetenekli Apache 2.0 Beta'nın da lansmanı yapıldı.

Yavaş Yavaş Olması Gerekenler

sundance

Hatırlıyorum da bundan 10 yıl kadar önce adam gibi bir C compiler almak icin $400-500 gibi paralar veriliyordu.
Şimdi ise işletim sistemleri bile bedava.

Peki oyunun başka hangi kuralları değişiyor ?

muhasebeci 0.5 hazır

muhasebeci

Uzunca bir süreden beri üzerinde çalıştığımız projemizin 0.5 sürümü nihayet bitmiştir. 0.5 sürümünün bu kadar gecikmesinde projenin baştan sona komple elden geçirilmesi, yeni bölümlerin eklenmesi, daha kolay kullanım olanağı sağlanması gibi sebepler neden olmuştur. Yeni sürüm hazıranırken eski sürümlerdeki pek çok hata giderilmiştir. Sorun yaratan kodlar silinip yeniden yazılmıştır. Stabilite için gerekli görünen herşey yapılmıştır. Daha kolay bir kullanım için fonksiyon tuşları, sağ-click menüleri programın her tarafında rahatlıkla görülebilmektedir. Programımız artık sadece türkçe değildir. Türkçe yanında programı; ingilizce, almanca, rusça ve bulgarca olarak ta kullanmak mümkündür (ingilizce hariç diğer dillerde çevirilmemiş metinler oldukça fazladır).
Programımızın son özelliklerini listeleyecek olursak...

Özgür Yazılım Hareketinin Popülerlik ve İlkeler Arasında Yapacağı Tercih Üzerine

acemi_

GNU işletim sistemleri ve uygulamaları gün geçtikce yaygınlaşıyor ve bunun sonucu olarak özel mülkiyetli yazılımlar da bu işletim sistemleri üstünde çalışmaya, GNU yazılımlarıyla uyumlu olmaya daha çok özen gösteriyorlar.

Richard Stallman´ın GNU hareketinin 20. yılı dolayısıyla yayınladığı yazıda, hedefin popülerlik/yaygınlık olmadığı, asıl olanın özgürlük olduğunun altı çizildi. Microsoft yazılımlarına karşı çıkıldığı gibi özgür işletim sistemleri üzerinde çalışan özel mülkiyetli yazılımlara da aynı oranda karşı olunması gerektiği vurgulandı. İlkeler açısından bakıldığında çok doğru görünen bu tavır acaba taktik açıdan da o kadar doğru mu?