Bu işte bir hata var! :)

0
sundance
Dyndns.org 18 Ocak günü, Perl Foundation`a $20,000`lık bağışta bulundu.

\r\r\r\r\r\r \r\r\r\r\r\r Tamamen gönüllülerle ve bağışlarla yürüyen bir organizasyonun, yine kendisi ile aynı statüde bulunan bir başka gönüllü organizasyonuna böyle bir bağışta bulunabilmesi, serbest piyasa koşullarında utançla ve esefle karşılanacak :) bir gelişme olarak algılandı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir çok uluslu şirket yetkilisi `İnsanlar tüketmek ve sahip olmak yerine, üretmek ve paylaşmayı seçerlerse bütün bu sistem nasıl yürüyecek, bunu engelleyecek yasalar olmalı!` diye beyanat verdi ;)
Şaka bir yana GPL camiası olarak göğsümüzü kabartan bu olaydan alınması gereken çok önemli dersler var.

\r\r\r\r\r\r \r\r\r\r\r\r Herşeyden önce Dyndns.org başkanının sözkonusu çeki Perl Foundation adına, Perl`ün babası olan Larry Wall`a verirken söyledikleri çok önemli;

\r\r\r\r\r\r \r\r\r\r\r\r `Temelde Perl olmak üzere bütün diğer Açık Kaynak Kodu teknolojilerine teşekkür etmemiz gerekmekte. Onlar sayesindedir ki DNS hizmetlerimizi dünya çapında 180,000'i aşkın kullanıcıya sağlayabilmekteyiz... Bu, bizim kaliteli yazılımlar yazmaya hayatlarını adamış kişilere biraz olsun teşekkür edebilme başarımızın bir kısmını olsun onlarla paylaşabilme şeklimiz...`

\r\r \r\r Sanırım bu, doğru insanlar ve doğru amaçlar uğruna iki`den iki çıkartınca sıfır kalmadığının, geride bazen BİR, bazense yüzbinler kalabileceğinin en güzel örneği.

\r\r \r\r Paylaşın ve paylaştırın, inanın hiçbir şey azalmayacak o zaman...


\r\r \r\r Bir de, çevrenizdeki boş gezdiğini düşündüğünüz insanlara biraz daha dikkatli bakın, bir ihtimal bile olsa acaba hayatları sizin kariyer ve başarılarla dolu hayatınızdan daha dolu dolu olabilir mi ? Veya siz emekliliğinizi beklerrken, onlar şimdiden yaşamaya başlamış, 70 yaşında ne yapıyor olmak istiyorlarsa şu anda da onu yapıyor olabilirler mi ?

\r\r \r\r Son olarak hayatımda okuduğum en güzel şiirlerden birini sizlerle paylaşmak istiyorum...

\r\r \r\r All that is gold does not glitter,
\r\r Not all those who wander are lost,
\r\r The old that is strong does not wither,
\r\r Deep roots are not reached by the frost
\r\r
\r\r From ashes, a fire shall be woken
\r\r A light from shadows shall spring
\r\r Renewed shall be the blade that was broken
\r\r The crownless shall again be the KING


\r\r
\r\r Lord Of The Rings - J.R.R. Tolkien\r\r \r\r \r\r
gnu

İlgili Yazılar

Open Source camiasından .NET klonu!

elrond

Beklenen oldu. Pazar günü open source fanları Microsoft .NET servislerini re-produce etmek için ilk adımı attıklarını duyurdular. Bu sayede insanlar .NET teknolojilerini Microsoft' a bağlı kalmadan kullanabilecekler. Bu girişimin önümüzdeki yıllarda .NET servislerinin önemini ve popülerliğini arttıracağı düşünülüyor. Microsoft .NET ile bir takım network ve groupware servislerini (adressbook,calender vs..) satmayı düşünüyordu. .NET klonu 2 compenent içeriyor. MONO ve DotGNU.

SCO saçmalıkları bölüm 713 (Nerdeyse bitti :)

sundance

Newsforge'da yeralan habere göre IBM, SCO'ya ait olan kodu GPL altında dağıtmakla suçlandığı 5 milyar dolarlık davada SCO'yu kendi silahıyla vurdu !

IBM'in mahkemeye sunduğu 100 sayfalık iddianamede yasadışı olarak dağıtmakla suçlandığı kodu [Linux 2.4 kernel kodu]SCO'nun 4 Ağustos 2004 itibariyle halen kendisinin de yayınladığını belirtiyor
Günün lafı: Filler tepinirken çimenler ezilir

Open Source TV dizisi; Go -Open

anonim

Geçtiğimiz yıl Güney Afrikalı milyarder Mark Shuttleworth , Ubuntu'nunda arkasında yer alan Canonical Ltd. firması ile , ülkesinde Open Source'u tanıtmak amacıyla bir kampanyaya başladı . Hewlett Packard Güney Afrika'nın da aralarında yer aldığı bir katılımcı grubu ile, 2.2 Milyon Euro'luk "Go Open Source" adındaki kampanyayı başlattı.

Özgür Yazılım Ne Kadar Özgür ?

anonim

Unix üzerinde yıllarca çalışmış bir firmanın gözünü para hırsı köreltmiş bir biçimde Linux´a saldırdığı şu günlerde rastladığım bir makale beni bir hayli tedirgin etti. Makale özetle bugün çok yaygın kullanılan Qt, MySql gibi yazılımların ileride bir anda ücretli olabileceğini savunuyor ve bunun ilk belirtilerine ait kanıtları sunuyor. Örneğin MySql´in ticari kullanımlar için ücretli olduğunu duymak beni epey şaşırttı. Bugün bu konuda herhangi bir yaptırım uygulanmıyor (aynı MS Windows´un ilk zamanları gibi) ama yarın ne olacağını kim bilebilir ki ? Makaleyi burada bulabilirsiniz. Ayrıca yine aynı konuda yazılmış bir başka makaleyi de bu adreste okuyabilirsiniz.

Yazılım Geliştiricilerinin Yeni Buluşma Noktası

anonim

Yazılım geliştiricilerine yeni bir ortam daha eklendi.
Bilgi yayılımına, paylaşımına dayalı, dil gelistiricilerine, linux tutkunlarına ve açık kaynak kod düşkünlerine, açık hesap.
irc.webliyacelebi.com
Sevgi saygı ve Linux :)