Rusya Özgür Yazılım'a Geçiş Stratejisini Açıkladı!

0
sundance
Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in dün yayınladığı bir hükümet kararı ile 2015 yılına kadar bütün federal hükümet bileşenlerinin özgür yazılım ürünlerine geçmesi kararı alındı.

25 basamaktan oluşan
program. Bu hareketin bir kaç yıldır özgür yazılımlara yakınlaşma hareketinde bulunan Rusya'nın 2008 yılında aldığı bütün okullarında özgür yazılımların yaygınlaştırılması destekleme kararı ile de aynı çizgide algılandı.
gnu

Görüşler

0
afsina
Plan şu:
1: Özgür yazılım planları yapılır.
2: Microsoft yetkilileri rusyaya gider.
3: Yarı fiyatına MS lisansları cepte.
4: Bir kaç yıl bekle
5: goto 1
0
eu
Plana bir ek yapmak isterim:
2.5: Milli Eğitim bakanı ve üstlerine para yedir
0
osx
sanırım çin'de de zamanında böyle bir "algoritma" yürütülmüştü.
0
Flynetcan
Türkiyede de bu tür gelişmeler olsa çok güzel olurdu. ama fatih projesinde bile özgür yazılım kullanılmıyor malesef.
0
eu
Ama adı "FATİH" projesi, Türkçe :)
0
wime77
: Özgür yazılım planları yapılr
2: Microsoft yetkilileri rusyaya gider.
3: BSA halka iner.
4: Microsft kampanya yapar
5: Votkalar içilir.Tüm yazılımlar açılır.
6: goto 1
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU Radio İle Kendi Radyo Alıcınızı Programlayın

FZ

Vanu, Inc. şirketi PDA donanımı üzerinde GNU Radio tabanlı programlanabilir radyo alıcı sistemini tanıttı. Gömülü (embedded) Linux çalıştıran bir Hewlett-Packard iPAQ PDA ile entegre edilmiş 100-475 MHz´lik radyo sistemi görenleri şaşırttı. Radyo için gerekli olan sayısal sinyal işleme fonksiyonalitesi GNU Radio yazılımı tarafından sağlanıyor.

Dijital Hırsızlık - GPL İhlali Gözden Kaçmadı!

cbc

GPL lisansının güzelliğinden hepimiz haberdarız ve bu lisansa sahip bir çok uygulamayı kullanıyoruz. Bunlardan biri de miranda. Fakat miranda'nın kodu izinsiz olarak kullanılıyor. Miranda'nın sitesindeki habere göre, başka bir firma miranda'nın kodunu kullanmakta. Lisans şartlarına uyulduğu sürece bunda sorun yok fakat haberden de görebileceğiniz üzere, bahsi geçen firma kapalı uygulamasında miranda'nın ve 10 adet eklentinin kodunu "çalmış".

win-get install

sundance

Başta Debian olmak üzere birçok GNU/Linux sistem kullanıcısının gönlünü fethetmiş olan APT sistemi, sonunda Windows kullanıcılarına bile bulaştı.

Herne kadar orjinal APT ile sadece fikir bazında bir paylaşımı olsa da Win-Get birçok Özgür Yazılım ürününün Windows ortamlarına kolayca kurulmasını sağlamakta.

Tabi ki Apt gibi Süper İnek Güçleri'ne sahip olmadığını belirtmeye gerek yok ;)

Fazlamesai.net ekibi İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde: 14-15 Mart

sundance

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde yapılacak olan 1.Açık Kaynak Yazılım Atölyesi Fazlamesai'de haber olarak geçmişti.

Fakat belirtilmeyen, Türkiye'de Linux'un ve Açık Kaynak'ın duayeni olmuş bir çok ekibin/kişinin (LKD, Gelecek, Mustafa Akgül, Serdar Köylü (hocam kendi başına ekiptir :)) bu etkinliğe katılacağı, dahası Fazlamesai.net ekibinin de kendi standıyla tam kadro etkinlikte yer alacağıydı.

Linux kurulumları, film gösterisi, atölye çalışmaları, söyleşiler, tartışmalar ve daha neler neler. Gelebilecek bütün Fazlamesai üyelerini mutlaka bekliyoruz... Bu arada Fazlamesai t-shirtü isteyen var mı ? :p

Hackerlar için bir ortak amblem

sundance

Tamamen alakasız bir konu ile ilgili dolaşırken, hackerlar için ortak bir logo önerisi ile karşılaştım.

Türkçe'de "kurcalayıcı" adını verdiğimiz ve sıkça "sistem kırıcılar" (cracker) ile karıştırılan, bir şeyleri kurcalayıp onlara yeni kullanım alanları oluşturan, ya da yeni şeyler keşfedip bunları paylaşan kişiler olan hackerlar için, Conway'in Hayat Oynunu ve bu matematik simülasyonundaki en temel, hareket edebilir yaşam biçimi olan Glider önemli simgelerden biri. GNU, Tux, BSD Daemon derken aileye yeni bir üye daha geliyor galiba ;)