Kukay, kod dağıtımına başladı!

0
robertosmix
Türkiye'nin ilk ve tek açık kaynak kodlu ERP projesi olan Kukay, kaynak kodlarını dağıtmaya başladı.Kodlarda ilk göze çarpan, DB2, MySQL, PostgreSQL ve HsqlDB desteği! Ayrıca Berkeley DB Java Edition da yerel veri stoğu çözümü olarak kullanılmış.

Kukay'ın web sitesinde yapılan açıklamaya göre, kodlama süreci ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen insanların meraklarını gidermek üzere kodların dağıtımına geçilmiş. Şu anda kodlarda sadece TestCase'ler var ve ortada henüz çalıştırılabilir bir uygulama yok. İlgilenenlere!
gnu

İlgili Yazılar

Open Source TV dizisi; Go -Open

anonim

Geçtiğimiz yıl Güney Afrikalı milyarder Mark Shuttleworth , Ubuntu'nunda arkasında yer alan Canonical Ltd. firması ile , ülkesinde Open Source'u tanıtmak amacıyla bir kampanyaya başladı . Hewlett Packard Güney Afrika'nın da aralarında yer aldığı bir katılımcı grubu ile, 2.2 Milyon Euro'luk "Go Open Source" adındaki kampanyayı başlattı.

Serbest Yazılımlar yetersiz mi ?

sundance

Geçenler de Freshmeat`de dolaşırken bir şey dikkatimi çekti. Yayınlanan programların birçoğu 1.0 versionun altındaydılar, 0.8, 0.6beta vs. vs. Ben şirketim için bir altyapı kurduracak olsam ve programların versionlarının böyle olduğunu görsem `dalga mı geçiyorsunuz siz benle, sermayeyi kediye mi yükleyeceğiz ?` diye danışmanlarımı paylayacağımı düşündüm...

Sonra mevcut kullanmakta olduğum programları düşündüm, apt 0.54, ickle 0.3.2, xcdroast 0.98alpha+11-1 (ba baa baaa babaaaa, sıfır nokta doksensekiz, alfa, artı onbir, bir de biri var üstüne, bak sen şuna ;). Sonra işlerin ne kadar da güzel yürüdüğünü düşündüm ve dürüstlüğün ne kadar azımızın hazmedebildiği bir özellik olduğu üzerine nacizane bu makaleyi yazdım :)

Birleşik Devletler Hükümeti Özgür Yazılımların Kalitesini inceliyor...

phrewww

Amerikan Hükümeti bir çalışma yapmış, ve bu özgür yazılımların kalitesi hakkında bir rapor hazırlatmış. Aşağıda haberin kendisi linkinde raporu arayıp bulma çalışmaları sırasında elemanın başına gelenlerin yorumunu bayağı eğlenceli buldum. Raporu görmek isteyen arkadaşlar için raporun linkini de veriyorum.

Haberin kendisi
Raporun Kopyası (PDF)

The Free Software Song

barisozyurt

Özgür yazılımın kendisine ait bir şarkısı olduğunu biliyor muydunuz? Üstelik bu şarkının sözlerini GNU'nun yaratıcısı ve Richard Stallman' ın yazdığını?...

FSF'den Trend Micro'yu Boykot Çağrısı

memin

Free Software Foundation ve GNU ana sayfalarındaki bannerlardan görülebileceği üzere Trend Micro şirketini boykot etmeye başlamışlar.