Starcraft Broodwar 1.13

0
sundance
Efsane strateji oyunu, fazlamesai.net'in 1 numaralı haberi Starcraft, piyasaya çıktığı zamandan bu yana sekiz yıl geçmesine rağmen, hayranlarını yalnız bırakmadı ve 13. patchini çıkarttı!

Gelmiş geçmiş en çok oynanmış strateji oyunlarından biri olması bir yana (Battle.net'de bugüne kadar milyonlarca Starcraft karşılaşması yapılmış), sekiz yıl önce çıkmış bir oyuna hala patch çıkartılması, daha beş-altı yıl önce çıkartılmış birtakım işletim sistemlerine olan desteği çekenlere feyz verir umarız ;)

Not: Ah bir de Blizzard, "Starcraft'ın source kodunu ve oyun grafiklerini gpl ve creative commons ile lisanslıyoruz dese...

İlgili Yazılar

Yarışmayı kazan, oyun kahramanı ol

sametc

Bilgisayar oyunu şirketi Eidos Interactive tarafından düzenlenen bir yarışma, internet kullanıcılarına yeni bir oyunun karakteri olma şansı veriyor. Yarışmayı kazanan 20 kişi, hayali bir ülke olan Novistrana'da geçen strateji oyunu "Republic: The Revolution'un (Cumhuriyet:Devrim)" karakterlerinden biri olacak. Yarışmaya katılmak için "Novistrana" sitesine kayıt yaptırmak yeterli...

Quake 4 GNU/Linux Sürümü

Ragnor

LinuX-gamers.net'te çıkan habere göre id software resmi olarak Quake serisin en son halkası olan Quake4'ün GNU/Linux için de çıkacağını duyurmuş.

Katliamın Oyunu!

PCc0d3r

Bildiğimiz gibi televizyondaki çizgi filmlerin ve bilgisayar oyunlarının içerdikleri şiddetten dolayı sansürlenip sansürlenmemesi uzun süre konuşulmuştu. Peki ya böyle bir şeyin oyun haline geldiğini düşünürsek ?
\r Akli dengesi bozuk Mamoru Takuma, geçen hafta Japonya´nın Osaka kentindeki İkeda İlkokulu´nu basmış ve 8 küçük çocuğu 15 santim uzunluğudaki büyük bir bıçakla vahşice katletmişti. Bunu oyun yapan oyun firmasının peşinde artık polis var =)
\r Ayrintili Bilgi:http://www.hurriyet.com.tr/tekno/turk/01/06/15/15haz3.htm\r

Duke Nukem Forever sessiz sedasız çıkmış!!!

sundance

Biz yıllardır yolunu gözleyelim, ne zaman çıktı ne zaman çıkacak diye meraktan telef olalım, teknoloji previewları hevesle indirelim, sonra tutsunlar DNF`i sessiz sedasız çıkartsınlar. Olacak iş değil!!!

Zaten olmamış da, Croteam yılan hikayesine dönen DNF`den sıkılıp mükemmel bir FPS yapmış. Şu kadarını söyleyeyim, Quake`i bitirmiş birisi olarak, Serious Sam için `insanların ruh sağlığını etkileyebilir bu yüzden yasaklanmalı` deseler itiraz etmezdim... (Mambo'yu kaybettik mesela :))

C-64 demoları! Flash ile yeniden kodlanmış

sundance

Size de oluyor mu? Bunalmış bir iş gününün ortasında "Şimdi ortaokulda olsam, en büyük derdim de C-64'ümün disketsiz olması olsa" dediğiniz?

Peki Flash ile yapılmış atraksiyonları gördüğünüzde "Biz yirmi yıl önce 1Mhz makinada bunları assembler ile kodluyorduk?" diye aklınızdan geçiriyor musunuz? O zaman gözünüz aydın, nostalji yapmak için bir fırsat DocSnyder isimli bir arkadaş birçok C-64 introsunu Flash ile yeniden kodlamış. Belki yakında meşhur demoları da bu formatta görebiliriz, kimbilir?