King

0
elendil
Kahvehane kültürü olanlar bilirler, kahvehaneler sadece çay içilen, hatun ve futbol muhabbeti yapılan, hesabına kağıt oyunları oynanan yerler değildir.
Bu olgularla beraber (:PPPPPPPPPPPP) , oyun oynamayı seven, 52'nin olasılıkları ve yaratıcılığına gönlünü kaptıranlar da vardır. Neyseki kahvehaneye gitme yaşımın geçtiği (mahalle gençleri büyür ve evlenir, bekarların sayısı azaldıkça kare kurmakta zorluk çekilir) ve internetin tvnin yerini aldığı son günlerde (son 10 ay) bi site buldumki inanamadım; www.oyunsaati.com. Sitenin mucitleri king, batak, ihale ve maçakızı gibi kahvehanelerimizin reytingi yüksek bu oyunlarını internette hayata geçirmişler ve çok başarılılar. Eğer siz de benim gibi king oynamayı seviyorsanız, beklerim (kullanıcı adım sodas). Bir dahaki yazımda bu sitedeki ortamı, ilişkileri ve sanal aşkları inceleyeceğim. Hoşçakalın...

Görüşler

0
kermith
sitenin adı www.koako.com olarak değişti. ücretsiz üyelik sistemi ile çalışıyor site. satranç, briç, tavla, maçakızı, ihale, batak vs. gibi oyunlar mevcut. sodas ise ne yazık ki aramızdan ayrıldı. bir trafik kazasından kaybettik :( King salonlarından biri sodas cafe olarak adlandırıldı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Jordan Mechner Günlükleri

parsifal

Bu çekimi izledikten sonra aklınıza ilk gelen şey nedir? Benim aklıma Prince of Persia'dan başka bir şey gelmedi. Oyunun yaratıcısı Jordan Mechner 23 yıllık geçikmeylede olsa günlüklerini yayınlamaya başladı. 3 yılını Apple II başında geçirerek efsane oyunun nasıl ortaya çıktığını, Karateka'nın hikayesini ve sahne arkasında gelişen olayları takip etmek heyecan verici...

Call To Power 2: Açık Kaynak Kod

mentat

Activision firmasi, Civilization'ın devamı niteliğindeki oyunu "Call to Power 2"nin kaynak kodlarını açtı.

Hemen ilgili linki verelim:
Apolyton Grubu

8 Mb'lik bir dosya şeklinde indirilebiliyormuş (denemedim). Kod derlenemiyor, çünkü içinden başka bir şirkete lisanslı ses kütüphanesi çıkarılmış durumda. Ayrıca Activision kodun tüm dokümantasyonunu da dağıtıma açmadan önce silmiş, açıklamaya göre, dokümantasyonun içinde küfürülü falan sözler olabileceği ve bunun da şirketi ileride zor duruma sokabileceğiymis, ne ayıp...

Desperados Dead or Alive

redogre

Desperados birçoklarınızın hemen hatırlayacağı Commandos'un batıda geçen versiyonu.. Ama sadece bu kadar mı? Bence hiç değil. Nedense Commandos benim ilgimi hiç çekmemişti. Ama gecenin birinde eve gittikten sonra Desperados oynuyorsam emin olun birşeyler var bu oyunda.

http://www.us.infogrames.com/games/desperados_pc/ adresinden oyunun sitesine bir göz atabilirsiniz..

Bugün 30 Şubat ve kırmızı kar yağıyor

cbc

Diğerleri için bir kelime ne kadar çok anlam ifade edebilir bilmiyorum ama bir FM müdavimi için "Starcraft" kelimesi pek manalıdır. Hele ki o kelimenin yanına "2" gelirse pek heyecanlanır!

Editörünüz heyecanla daha fazla video arıyor. Şimdiden 2 oyun içi olmak üzere, 3 tane oldu.

Bu heyecana daha fazla dayanamıyorsanız bağlantılara ve videolara haberin devamından erişebilirsiniz.

2005'in en iyi on bağımsız oyunu!

sundance

Kapağında D.Wade ya de T.Henry'nin fotoğrafı olan, DVD'ler dolusu videolara sahip, ama birkaç saat sonunda bir kenara attığınız oyunlardan bıktınız mı? Bir oyunu oyun yapanın oynanabilirliği olduğunu mu düşünüyorsunuz.

Öncelikle benzer düşüncede olan oyun geliştiricilerinin oluşturduğu Scratchware Manifesto'yu okumanızı, o eski keyfi yeniden yakalamaya çalışanların oluşturduğu RetroRemakes'e bir göz atmanızı, ardından da Game Tunnel'ın bu sene için seçtiği en iyi On Bağımsız Oyun'u incelemenizi tavsiye ederim. Bunlardan dördünün Linux'da çalıştığını da ayrıca belirtmekte fayda var.