Go GNU Go: Hikarunix

0
sefalet
Hikarunix, GNU Genel Kamu Lisansı (GNU General Public License) ile sunulan CD'den çalışan bir Linux sürümüdür.Temel sistemi DamnSmallLinux (DSL) tasarısından almaktadır. DSL, bir usb belleğe sığacak (yaklaşık 50mb) GNU/linux sürümüdür. DSL'in temel bileşenleri de Knoppix dağıtımından elde edilmiştir.
Hikarunix, Go öğrenmek ve oynamak için çeşitli araçların bir araya getirildiği bir pakettir. Boyutları yaklaşık 200 mb olan bu linux sistemi, Go öğrenmenizi, Internetteki Go sunucularına bağlanıp oyun oynamanızı ve Go oyunları kitaplığı gibi hizmetleri size getiriyor. Anlaşılacağı üzere sistem herhangi bir işletim sistemine bağlı kalmadan RAM üzerinden çalışmakta. Böylece gittiğiniz her yere Go merakanızı giderecek araçları da götürebilirsiniz.

Hikarunix'in adı bir Japon manga ve anime serisi olan Hikari No Go'dan esinlenilmiştir.Hikaye, Hikaru adlı öğrenci ile onun hayalet Go hocasının bu en eski ve gizemli oyunun dünyasında yaşadıklarını anlatmaktadır.

Adres: http://www.hikarunix.org/

Yazının tamamı için bakınız: http://sefalet.blogspot.com/

Görüşler

0
simor
Yakında işletim sistemi yüklemeyeceğiz galiba. Her gönüle ve her zevke uygun çalışancd var nerdeyse.

Bu iyi oldu. Bilgisayarda kendi kendime go öğrenmeye çalışıyodum. Şimdi bir virüs gibi arkadaşlarımın bilgisayarlarına, gözlerini korkutmadan bulaşıp ve karşılıklı oynayıp daha da geliştirebilirim belki. Belki de sonra bir go tahtası bile alırım kim bilir.?
0
FZ
Ola ki birileri GO tahtası İstanbul'da nereden alınır diye merak ederlerse:

http://www.seki-go.com

İyi oyunlar.
0
sefalet

Günlüğümde satranç ve go hakkında bazı düşüncelerimi yazdım.(sonradan eklemeler de yaparak)FM'yi ilgilendirmeyebilir gerekçesi ile onları buraya aktarmadım.İki oyun hakkında düşünce alışverişi yapmak isteyen arkadaşları beklerim.

0
sefalet

Günlüğümde satranç ve go hakkında bazı düşüncelerimi yazdım.(sonradan eklemeler de yaparak)FM'yi ilgilendirmeyebilir gerekçesi ile onları buraya aktarmadım.İki oyun hakkında düşünce alışverişi yapmak isteyen arkadaşları beklerim.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mount&Blade (At ve Kılıç)

zgf

Mount&Blade büyük bölümü evli bir Türk çift tarafından geliştirilen bir Action/RPG oyunu. Yakın zaman önce ekibe iki kişi daha katıldı. Oyun beta aşamasında olduğundan henüz mağazalardan perakende satışı yapılmıyor, sadece oyunun resmi sitesinden alabilirsiniz ancak Paradox Entertaintment'ın GamersGate portalında oyunun resmi sitesine ek olarak satışı başlayacak.

Playstation 'Kırmak' Avusturalya'da Artık Yasal...

loker

BBC'nin haberine göre: Avusturalya'da bir satıcı, Sony tarafından, Playstation oyun konsoluna ülke dışından alınan ya da kırılmış oyunlardan kopyalanan diskleri okuma becerisi kazandıran çip taktığı için mahkemeye verilmiş ve dava sonunda çıkan tartışmaya Danıştay benzeri bir mercii son noktayı koymuş:

Oyunlar ve Yapay Zeka

redogre

Ufak bir oyun programlamak için etrafta dolaşırken GameAI adlı bir siteye rastgeldim. Çok derli toplu bir site olmamasına rağmen oyunlar ve yapay zeka ile ilgili bir çok ilginç bilgi ve link içeriyor.

Özellikle You Know Your Game Is In Trouble When adlı bölüm gerçekten gülmekten kırılarak okunacak bir bölüm.

Brood War 1.08 Çok Şey Değiştirecek

sundance

Hala sabahlara kadar Starcraft`mı oynuyorsunuz ? `Aradan bir on yıl daha geçse bile bu oyun eskimez`diyenlerden misiniz ?

O zaman sıkı durun BroodWar 1.08 patch geliyor
Hem de inanılmaz özelliklerle... Daha sonra izlenebilen oyun kayıtları, oyun sırasında sesli chat ve daha birsürü şey

Tenebrae: Doom 3 algoritmaları ile çalışan Quake

conan

Charles Hollemeersch, Quake oyununu, şu anda geliştirilmekte olan Doom3 motorunda kullanılan bazı algoritmalarla yeniden yazmaya ve geliştirmeye koyulmuş. Projeye de Tenebrae adını vermiş. Oyunun sayfasında şu anda çalıştığı iddia edilen bir binary ve kaynak kodu mevcut. PIII600, 64 MB RAM, GeForce 2 MX, Quake1 (Shareware olanını da destekliyor!) ve water vissed maps gerekiyormuş (water vissed maps (wvs) nedir en ufak fikrim yok! Ama eğer wvs yoksa zaten o seçeneği konsolda "gl_watershaders 0" diyerek kapatabiliyormuşsunuz) Sayfada ayrıca oyun görüntüleri ve teknik dökümanlar da mevcut.

Ben ne yazık ki şu anda deneyemedim, çünkü işyeri bilgisayarımda çalışmayacağından eminim :) Eve gider gitmez ilk işim kurmak olacak :) Daha önce deneyenler olursa bir not düşsünler ;)