Sudoku: Minesweeper sevmeyenler için

0
sundance
Sizi bilmem ama ben hiçbir zaman Minesweeper'a (ya da benzerlerine) ısınamadım. Aslını söylemek gerekirse Sudoku'ya da pek hızlı ısındığım söylenemez. Türkiye'de Radikal ve Vatan gazetelerinin bulmaca eklerinde çıkan ve Diamond adı altında kitapçıkları da olan Sudoku, 1970'lerde Math Puzzles and Logic Problems'de New York'da çıkmış sayı yerleştirmeye dayanan basit bir oyun. 3x3'lük 9 matrixden oluşan 9x9'luk bir alanda, 1'den 9'a kadar olan sayıları yerleştirmeye çalışıyorsunuz. Bunu yaparken, bir sütün, bir sıra, ya da bir 3x3 matrix içinde her sayının sadece bir defa geçmesi gerekiyor.
Kağıt kalemle oynaması biraz meşekkatli olan bu oyunun, mükemmel bir bilgisayar uyarlaması bulunmakta.. Sizler için beş ayrı zorluk düzeyinde Sudoku bulmacaları üreten Simple Sudoku, aynı zamanda bunları çözerken ipuçları ya da çözümü de gösterebilmekte. Dahası bulmaca üzerinde yapacağınız temel not alma işlemlerinde de yardımcı. Palm kullananlar için bir başka uyarlama olduğu kadar Linux sevenler için de Gnome Sudoku bulunmakta.

Bir başlayın, kolay kolay vazgeçemeyeceksiniz.

Görüşler

0
sefalet
Teşekkürler hiç aklıma gelmemişti bu oyunun bilgisayarda oynanabileceği.(zamınında kağıt üstünde bolca oynadığımdan heralde)Bir aralar gazetelerin verdikleri zeka oyunlarından biriydi.Bunun gibi eğlenceli olanları çıkıyordu aralarından.Birde sayı piramiti oluşturma oyunu vardı buna benzer o da pek güzeldi.

Sudokunun nasıl çözülmesi gerektiğine dair bir kaynak:

http://www.sudoku.com/howtosolve.htm
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MacOS X de Starcraft oynuyorum

anonim

Bugün şirkette canım sıkıldı ve biraz oyun oynayayım dedim, ve MacOS X için olan oyunlara bakim derken bir de ne göreyim StarCRAFT MacOS X sürümü çıkmış, hemen indirdim, ve oynamaya başladım gerçi kısıtlı sürüm ama en azından MacOS X de Starcraft oynuyorum, bir yandan da streaming işimi yapıyorum. İşin ilginci MacOS X makinam sistem odasında ben ise masamdan Timbuktu isimli remote control yazılımı ile oynuyorum, kısacası StarCraft server da koşuyor ben masam dan takılıyorum. Bakalım MacOS X için hangi oyunlar çıkacak :)

Pusu Oyunu Çıkıyor

deniza

Yıllardır beklediğimiz, ülkemizin oyun yapımı alanında yegane övünç kaynağı olmaya aday yerli malı oyun "Pusu: Uyanış" 13 Mayısta raflardaki yerini alıyor. 20 milyon gibi oldukça makul bir fiyattan satışa çıkacak olan oyunu çeşitli kitapçı ve kırtasiyelerden veya internet üzerinden weblebi ve Ideefixe sitelerinden satın alabileceksiniz.

Tebrikler 3tegames.. Demek gerçekten istenirse olabiliyormuş.

http://www.pusuoyunu.com
http://www.3tegames.com

QUAKE II bilen mimar aranıyor.

parsifal

Bırak Oyun Oynamayı da çizimini yap evladım.
Bilgisayar destekli çizim yapan her mimarlık öğrencisi hayatında kaç kez duymuştur acaba bu sözü annesinden veya babasından... Esasında bilgisayar başında oturan her öğrenci çoğu kez bu gibi uyarılar almıştır. Ama mimarlık öğrencilerine gün doğdu. Quake II artık tasarımlarda da kullanılmaya başlanmış.

Oyun Teknolojileri ve Oyun Programlama Semineri

FZ

Amiga, Commodore, Spectrum ve IBM PC uyumlu bilgisayarlar üzerinde pek çok popüler oyuna imza atmış Mevlut Dinç, 22 Nisan Salı günü 18:30´da İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünün davetlisi olarak bir konuşma gerçekleştirecek.

Bilgisayar Oyunları ve Türkiye başlıklı konuşmaya konu ile ilgilenen herkes davetlidir. Konuşma mekanı Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası´dır.

Javascript ile Lemmings!

larweda

Çocukluğumuzun gecelerini yemiş, gözlerimize miyop/hipermotrop numara eklemiş bir efsane Lemmings, başka bir efsane olan ve artık aramızda olmayan Psygnosis'in o zamanlar hayatımıza armağan ettiği bir çok güzellikten biriydi, şimdi de bazı arkadaşlar uğraşmışlar, Lemmings'i DHTML ile yazmışlar, mozilla bir browser'la oynadım ve başarılı ötesi buldum. Bir göz atın, eski günleri yadedin!