Sudoku: Minesweeper sevmeyenler için

0
sundance
Sizi bilmem ama ben hiçbir zaman Minesweeper'a (ya da benzerlerine) ısınamadım. Aslını söylemek gerekirse Sudoku'ya da pek hızlı ısındığım söylenemez. Türkiye'de Radikal ve Vatan gazetelerinin bulmaca eklerinde çıkan ve Diamond adı altında kitapçıkları da olan Sudoku, 1970'lerde Math Puzzles and Logic Problems'de New York'da çıkmış sayı yerleştirmeye dayanan basit bir oyun. 3x3'lük 9 matrixden oluşan 9x9'luk bir alanda, 1'den 9'a kadar olan sayıları yerleştirmeye çalışıyorsunuz. Bunu yaparken, bir sütün, bir sıra, ya da bir 3x3 matrix içinde her sayının sadece bir defa geçmesi gerekiyor.
Kağıt kalemle oynaması biraz meşekkatli olan bu oyunun, mükemmel bir bilgisayar uyarlaması bulunmakta.. Sizler için beş ayrı zorluk düzeyinde Sudoku bulmacaları üreten Simple Sudoku, aynı zamanda bunları çözerken ipuçları ya da çözümü de gösterebilmekte. Dahası bulmaca üzerinde yapacağınız temel not alma işlemlerinde de yardımcı. Palm kullananlar için bir başka uyarlama olduğu kadar Linux sevenler için de Gnome Sudoku bulunmakta.

Bir başlayın, kolay kolay vazgeçemeyeceksiniz.

Görüşler

0
sefalet
Teşekkürler hiç aklıma gelmemişti bu oyunun bilgisayarda oynanabileceği.(zamınında kağıt üstünde bolca oynadığımdan heralde)Bir aralar gazetelerin verdikleri zeka oyunlarından biriydi.Bunun gibi eğlenceli olanları çıkıyordu aralarından.Birde sayı piramiti oluşturma oyunu vardı buna benzer o da pek güzeldi.

Sudokunun nasıl çözülmesi gerektiğine dair bir kaynak:

http://www.sudoku.com/howtosolve.htm
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

96 Kbyte'lık tam sürüm FPS! (kodlama mucizesi)

anonim

Almanya'da 6 kişi tarafından hobi amaçlı üretilen beta demo iki gündür meraklıları için indirilebiliyor. İki günde milyonlarca kez indirilen oyun yapılabileceklerin sınırı hakkında müthiş bir örnek. Fikrin asıl çıkış noktası tabii ki 64 kbyte demolar. Sonradan bu moda 32 kbyte oyunlara dönüşmüş ve şimde 96 kbyte'a kadar genişletilmiş.

Çabuk, çiz!

butch

Konumuz makine öğrenimi ve karşımızda Google'dan yeni bir oyuncak "Çabuk, çiz!".

Oyun, anahtar kelimeler ile verilen nesneleri kısıtlı bir süre içinde ekrana çizmeniz ve yapay sinir ağlarına dayalı sistemin siz çizmeye çalışırken çizdiğiniz objeyi tahmin etmeye çalışması üzerine kurulu. Zaman kısıtı ve yapay zekanın sürekli değişen tahminleri ile size güzel bir zaman vaat eden...

MacOS X de Starcraft oynuyorum

anonim

Bugün şirkette canım sıkıldı ve biraz oyun oynayayım dedim, ve MacOS X için olan oyunlara bakim derken bir de ne göreyim StarCRAFT MacOS X sürümü çıkmış, hemen indirdim, ve oynamaya başladım gerçi kısıtlı sürüm ama en azından MacOS X de Starcraft oynuyorum, bir yandan da streaming işimi yapıyorum. İşin ilginci MacOS X makinam sistem odasında ben ise masamdan Timbuktu isimli remote control yazılımı ile oynuyorum, kısacası StarCraft server da koşuyor ben masam dan takılıyorum. Bakalım MacOS X için hangi oyunlar çıkacak :)

Anti-PSP huzurlarınızda: GP2X

sundance

Çıktığı andan itibaren Özgür Yazılım meraklısı oyuncuların ilgisini çeken GP32'nin yeni kardeşi GP2X 2006'nın ilk yarısından itibaren Hong Kong'da satışa çıkıyor.

PSP'e vuruldunuz, ama medyalarının bulunmaması sizi ürkütüyor mu? Birsürü para verdiğiniz 1GB memory duo'ya mazallah bir şey olursa. Peki bu cihazın televizyona bağlanamıyor olmasından rahatsızlık duymuyor musunuz? Eğer cevabınız evetse, çift işlemcisi, USB 2.0 bağlantısı, tv outu, 3,5 inchlik LCD ekranı ile GP2X $175'lık fiyatı ile tam size göre. Söylemeyi unuttum işletim sistemi GNU/Linux ve şimdiden hemen hemen bütün emulatörler ve birçok oyun GP2X'e çevrilmiş durumda.
Hatta Come Get Some!

Driver 3´te İstanbul sokakları

redogre

Bir arkadaşım Driver 3 ün trailerını indirmiş. Miami, Nice ve diğer şehirlerden sonra İstanbul geliyor. 3 katlı, cumbalı ahşap evler, kervansaraylar ve arka planda gerçek bir boğaz görüntüsü. "Eee hani link?" derseniz haklısınız ama maalesef Infogrames sitesinde ki link bozuk...