Bugün 30 Şubat ve kırmızı kar yağıyor

0
cbc
Diğerleri için bir kelime ne kadar çok anlam ifade edebilir bilmiyorum ama bir FM müdavimi için "Starcraft" kelimesi pek manalıdır. Hele ki o kelimenin yanına "2" gelirse pek heyecanlanır!

Editörünüz heyecanla daha fazla video arıyor. Şimdiden 2 oyun içi olmak üzere, 3 tane oldu.

Bu heyecana daha fazla dayanamıyorsanız bağlantılara ve videolara haberin devamından erişebilirsiniz.
Resmi site: http://www.starcraft2.com/

Ekran görüntülerine bakabilir, sonra da belki habere göz atmak isteyebilirsiniz.





Görüşler

0
pinguary
Darısı Diablo'nun başına..
0
ecder
Ben "diablo"dan ümitliyim... Oynamayacak olsam da bence darısı DNF'in başına :p
0
pinguary
Ben "darısı başına"yı "olmayacak duaya amin" gibi söylemiştim aslında :)

Blizzard Diablo 3'ü çıkarabilir mi, çıkaracak mı? Malesef %99'luk koca bir "HAYIR" demek zorundayım. Aslında bir kaç ay öncesine kadar oyunun geleceği ve geçmişi hakkındaki düşüncelerim "ya bi lod uğruna baal'ı da harcadılar, şimdi düşünüp dururlar hani senaryo diye.." (ha, lilith'i ne kadar sallarsınız o ayrı mevzu) şeklindeydi. Tabii bu gecikmenin starcraft 2 ve onyüzmilyonbin wow pack'i çıkarmak için geçtiğini de düşünüyordum. Ama artık olaya bu kadar optimistik yaklaşmıyorum..

Blizzard D3'ü çıkarsa bile eski Diablo'cuları tatmin edebilecek midir? Bence hayır. (blizzard north'un şutlanmasından sonra aynı tadı alabileceğimiz bir oyun fikri bana pek sıcak gelmiyor.. olsa olsa D3 adında bambaşka bir zamazingo olur..)

Gerçi ortalık Diablo 3'le ilgili haber kaynıyor, herbiri şehir efsanesi tadında.. Hadi Blizzard %1'lik ihtimalle önümüzdeki 10 sene içinde D3'ü çıkardı diyelim; D2 çıktığında yaşadığım heyecan neymiş, hani yeni bir ürün çıkacakken kapılarda telef olan zavallı kalabalık var ya, .. işte en ön saflarda alırım yerimi :) Ama hayall, hayal..

Bu arada yalnızca mmorpg tarzı bir Diablo istemiyoruz (gerçi Blizzard mmorpg'nin getireceği paracıkları hesaba katarak diğer ihtimal üzerinde düşünmez bile ama biz gene de söyleyelim...)
0
ecder
Bugün 1 Nisan değil, değil mi? Yapmayın böyle şeyler kalp krizi geçirteceksiniz bu yaşta.
0
ecder
Aman Tanrım! Gerçekmiş!

- Lanet olsun dostum, windoze aldıracaksınız bana... :D
0
Betelgeuse
sudo apt-get install starcraft2
komutunu vererek kuramayacak mıyız yani?
vmware içinde kurulu vindoze makinada çalışır mı ki ? O kadarına da razıyım.
0
realist
Workstation 6.0 ile çalışır.
0
Betelgeuse
Linux altında wine ile çalışabilecekse bilgisayarıma wine kurmaya bile razıyım. Ama ille de windows kurmam gerekecekse, hele ille de vista isterse starcraft bile olsa kolay kolay kanmam.
0
realist
Linux üzerinde VMware-Workstation 6.0 içindeki Windows XP'de çalışma ihtimali var.
0
Betelgeuse
ama Wmware-workstation bedava bir ürün değil ki. Sırf oyun çalıştırabilmek içinde para verip almam. vmware-server hem bedava hem de işim gereği kullanmam gerekiyor, hem vmware-server hem wmware-workstation aynı makinada kurulamıyor diye biliyordum.
Olmazsa kenarda duran 10GB'lık bir diskim var, onu USB'den bağlar windows XP kurar oynayacağım zaman makinayı onunla açarım.
Ben starcraft CD'lerimi nereye koymuştum, biraz antreman yapayım, starcraft 2 çıktığında paslanmış olmayalım. :)))
0
realist
FM müdavimlerinin tamamı aynı durumda değil.
Bana Starcraft öğretmeye çalışan arkadaş en son Karşıyaka sahilde "protosss, centosss, patoss, çerezoss" diye bağırarak dolanırken görülmüş.
0
anonim
http://www.craftion.net adresinde sc 2 üzerine baya birşey bulabilirsiniz.
0
Betelgeuse
Bu haberden gaza gelip eskiden kalma starcraft CDmi buldum ve kurdum. Kaç gündür tekrar tekrar oynayıp duruyorum ama tek kişilik oynamak baydı artık, blizzard sunucuları dışında server adresi bilen var mı? eskiden fsgs sunucuları vardı bağlanıp oynardık, onlar ne oldu?

Bu arada Kubuntu altında vmware-server içinde kurulu bir windows 2000'e kurdum oyunu, beklediğimden bile iyi çalışıyor, zaten oyunun tam ekran çözünürlüğü 640-480 miş. Sanki bilgisyarda linux yokmuş gibi rahat çalışıyor.
0
Challenger
Ben Wine ile çatır çatır oynuyorum :)
0
Betelgeuse
Linux'a wine kurup da windows ile ilgili birşeyleri bulaştırmayı yakıştıramıyorum. :)) vmware ile izole bir ortamda daha rahat ediyorum.
Ama SC2 vmware ile çalışmazsa o zaman wine bile kurabilirim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Voodoo performansı ve yeni donanımlar

3lobyte

Teknoloji her zaman ilerleyen bir konu olduğu düşünülsede geriye dönüp baktığımızda ticari stratejilerin teknolojinin her zaman ilerlemesinden yana değil hatta çıkarlar söz konusu olduğunda gerilemesini sağlayan bir konu olduğunu görmekteyiz,

Bundan 10 sene önce concorde uçakları Avrupa - ABD arasındaki uçuşları 2100 km hızla yaparken bu gün bu uçuşların 850 km hızla yapılabimesi ve tekrar concordenin hızına ulaşılmasının ileriki 10 yıl içerisinde hayal olduğunu görmekteyiz.

Aynı şey bilgisayar teknolojisi içinde farklı devrilerde farklı dönemlerde olduğunu görmekteyiz bunun en bariz örneği de belki de voodoo ekran kartlarıdır.

Çabuk, çiz!

butch

Konumuz makine öğrenimi ve karşımızda Google'dan yeni bir oyuncak "Çabuk, çiz!".

Oyun, anahtar kelimeler ile verilen nesneleri kısıtlı bir süre içinde ekrana çizmeniz ve yapay sinir ağlarına dayalı sistemin siz çizmeye çalışırken çizdiğiniz objeyi tahmin etmeye çalışması üzerine kurulu. Zaman kısıtı ve yapay zekanın sürekli değişen tahminleri ile size güzel bir zaman vaat eden...

Science Museum - Launchpad Online

Tarık

Launchpad Online bu adresten erişebileceğiniz gerçek fizik etkilerine sahip düşündürürken eğlendiren ilgi çekici bir oyun.

XCom : Enforcer (ya da bir oyun ne kadar kötü olabilir?)

FZ

Bazı oyunlar vardır kötüdür. Bazıları çok kötüdür. Ama bazı oyunlar vardır ki bunları bir süre oynarsanız daha sonra cümle kurmakta güçlük çekebilirsiniz. Bunun sebebi, oyunu geliştiren programcının oyuna ayırdığı vaktin sizin oyunla ilgili yorum yazmaya ayırdığınız vakitten daha az olması mıdır acaba?

İşte, XCom: Enforcer bu kadar kötü bir oyun! Okuyun ve kendi kararınızı verin.

Battle Cruiser Remastered

sundance

Blizzard Starcraft'ın 20.yılında, Starcraft Remastered'ı yayınlayacağını duyurdu. 4K grafikler ve uyum sorunları giderilmiş halde çıkacak oyun heyecanla bekleniyor.

Bir anlamda e-spor dünyasını başlatan, hala Güney Kore'de 2 tv kanalında 24 saat yayını yapılan orjinal Starcraft'ı sevenler içinse başka bir güzel haber, orjinalin bedava olması.

Eski bir Starcraft'çı daha ne...