Dijital Oyun Rehberi - Oyun Tasarımı, Türler ve Oyuncu

0
FZ
Mutlu Binark, Günseli Bayraktutan Sütcü ve Işık Barış Fidaner tarafından derlenen, bir çok araştırmacının katkıda bulunduğu derleme okurlarıyla buluştu. Derlemede yer alan yazılar Türkiye'de yakın zamanlarda tartışılmakta olan bilgisayar oyunları ve oyuncular konusuna farklı ve önemli açılımlar getirmekte. Gelenekselden sanal uzama oyun kültürünü, bilgisayar oyunlarının tasarımınını açıklamakta, oyun türlerinin ve oyuncuların da ne kadar farklılaştığını göstermekte ve dijital oyun terminolojisini Türkçeleştirmekte ve açıklamakta...

http://dijitaloyun.wordpress.com/

ideefixe

Görüşler

0
yelbuke
İlk kitapla ( kültür endüstrisi ürünü olarak Dijital Oyun ) beraber oyun ve oyuncu kavramları hakkında klasikleşmiş bi'çok yargıyı çöpe attırıyor veya en azından üzerine bir kez daha düşünmeye zorluyor.

Dijital oyun endüstrinin önemli bir ürünü haline geldi (aslında yalnızca dijital oyun değil, hasbronun çıkardığı risk, tabu gibi oyunlar da çok popüler). Gençler oyun oynamaya oldukça istekli. Ebeveynler ise doğu ülkelerinden gelen "gençler bilgisayar başında ölüyor", "silah kullanmayı oyunla öğrendi, sonra okulu bastı", "11 eylül failleri flight simulator oynuyordu" benzeri haberler nedeniyle korkuyor. Peki oyun oynamak eylemi insanın içindeki şeytani arzuları serbest bırakan bir ayin mi? Ebeveynlerin ve oyun kavramına "bu yaşta oyun mu oynanır" gibi önyargılarla bakanların bu iki kitabı "bi de şöyle bi'şey var" gibisinden okumaları gerekir. Derdim oyunları kutsamak değil, fakat "oyun"un ne olduğuyla alakalı yanlış bilinen fazlaca şey olduğunu düşünüyorum.

Hem Türkiye'de oyun sektörü hakkında da bilgi edinilmiş olur:-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Science Museum - Launchpad Online

Tarık

Launchpad Online bu adresten erişebileceğiniz gerçek fizik etkilerine sahip düşündürürken eğlendiren ilgi çekici bir oyun.

Pusu Oyunu Çıkıyor

deniza

Yıllardır beklediğimiz, ülkemizin oyun yapımı alanında yegane övünç kaynağı olmaya aday yerli malı oyun "Pusu: Uyanış" 13 Mayısta raflardaki yerini alıyor. 20 milyon gibi oldukça makul bir fiyattan satışa çıkacak olan oyunu çeşitli kitapçı ve kırtasiyelerden veya internet üzerinden weblebi ve Ideefixe sitelerinden satın alabileceksiniz.

Tebrikler 3tegames.. Demek gerçekten istenirse olabiliyormuş.

http://www.pusuoyunu.com
http://www.3tegames.com

Biraz bulmaca çözelim: Trisoli

FZ

Frank Buss kendisine yeni yıl hediyesi olarak verilen tahtadan bulmaca ile bir süre kafayı yedikten sonra favori araçları olan Flash, POV-Ray ve Common Lisp'i alıp Trisoli oyun sayfasını yapmış ve oyunu çözen Common Lisp kodunu (alternatif kodlarla birlikte) sunmuş. Çılgın ve imkansız bir oyunla boğuşmak isteyenler için birebir.

Playstation-X Japonya semalarında!

sundance

StreetTech´in haberine göre Playstation´ın yeni versionu olan Playstation-X 13 Aralık´tan beri Japonya´da satılmaya başlanmış.

Basitçe harddiski olan bir Playstation 2 diye adlandırılabilecek cihaz, Tivo gibi kişisel video kaydedici, mp3 jukebox, ya da dvd çalıcı/kaydedici olarak kullanılabilmekte.

Şu an için 160 Gb harddiskli olanı $750, 250Gb harddiski olan ise $950´a satılmakta olan bu cihazı yan taraftaki ankete eklememiz gerektiğini düşünmekteyim.
Nice mutlu yıllar!

What are you waiting for, Christmas?

parsifal

Duke Nukem'le yatıp kalktığımız dönemlerde ağzımızdan çıkamayan replikti.

DNF'nin çıkması 10+ yıl ertelenmişti. Sıra sinema filminin çekimine geldi. Duke için John Cena ile görüşülüyormuş. Bakalım filmi sinema perdesinde görmek için ne kadar bekleyeceğiz?