Dijital Oyun Rehberi - Oyun Tasarımı, Türler ve Oyuncu

0
FZ
Mutlu Binark, Günseli Bayraktutan Sütcü ve Işık Barış Fidaner tarafından derlenen, bir çok araştırmacının katkıda bulunduğu derleme okurlarıyla buluştu. Derlemede yer alan yazılar Türkiye'de yakın zamanlarda tartışılmakta olan bilgisayar oyunları ve oyuncular konusuna farklı ve önemli açılımlar getirmekte. Gelenekselden sanal uzama oyun kültürünü, bilgisayar oyunlarının tasarımınını açıklamakta, oyun türlerinin ve oyuncuların da ne kadar farklılaştığını göstermekte ve dijital oyun terminolojisini Türkçeleştirmekte ve açıklamakta...

http://dijitaloyun.wordpress.com/

ideefixe

Görüşler

0
yelbuke
İlk kitapla ( kültür endüstrisi ürünü olarak Dijital Oyun ) beraber oyun ve oyuncu kavramları hakkında klasikleşmiş bi'çok yargıyı çöpe attırıyor veya en azından üzerine bir kez daha düşünmeye zorluyor.

Dijital oyun endüstrinin önemli bir ürünü haline geldi (aslında yalnızca dijital oyun değil, hasbronun çıkardığı risk, tabu gibi oyunlar da çok popüler). Gençler oyun oynamaya oldukça istekli. Ebeveynler ise doğu ülkelerinden gelen "gençler bilgisayar başında ölüyor", "silah kullanmayı oyunla öğrendi, sonra okulu bastı", "11 eylül failleri flight simulator oynuyordu" benzeri haberler nedeniyle korkuyor. Peki oyun oynamak eylemi insanın içindeki şeytani arzuları serbest bırakan bir ayin mi? Ebeveynlerin ve oyun kavramına "bu yaşta oyun mu oynanır" gibi önyargılarla bakanların bu iki kitabı "bi de şöyle bi'şey var" gibisinden okumaları gerekir. Derdim oyunları kutsamak değil, fakat "oyun"un ne olduğuyla alakalı yanlış bilinen fazlaca şey olduğunu düşünüyorum.

Hem Türkiye'de oyun sektörü hakkında da bilgi edinilmiş olur:-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Online Hacking Game ;)

raistlinthewiz

Evet başlıktan da anlayabileceğiniz gibi bir oyun. Konusu hacking & güvenlik vs. Ben oynamaya başladım bile ve beğendim.
İlgilenenler hemen http://www.lost.no adresine!

FRP & RPG Dünyasının Acı Kaybı

anonim

Arka arkaya vefat haberi olmasin diye bekledim. Daha fazla bekletmemek lazim sanirim. FRP nin babasi Zindanlar ve Ejderler (Dungeons & Dragons)'in yaraticisi Gary Gygax 69 yasinda hayata veda etti. Masaustu FRP ve RPG oynayanlarin doğrudan, Baldurs Gate, Icewind dale, Torment, yada eskilerden Eye Of the Beholder (TSR inc) gibi oyunlarla ilgilenenlerin de oyun mekaniğinin yaraticisi olarak dolayli olarak bilebilecegi Gary, 4 mart'ta hayata veda etti:

Wired Order of the stick

Karton Dünyasında Yeni Gelişmeler Var!

parsifal

Kızımın 8-9 ay önce arkadaşında gördüğü oyun konsolunu çok beğenip istemesiyle Nintendo Switch ile tanışma fırsatı bulmuş ama okuduğum pek çok yorumda genel olarak geleceğinin parlak olmadığını düşünerek mesafeli durmaya karar vermiştim.

Önümüzdeki günlerde, Switch, kara bulutları Labo ile dağıtmayı planlıyor. Labo, mukavvadan yapılmış aletlere, oyuncaklara, eşyalara can veriyor. İster...

Oyunlar ve Yapay Zeka

redogre

Ufak bir oyun programlamak için etrafta dolaşırken GameAI adlı bir siteye rastgeldim. Çok derli toplu bir site olmamasına rağmen oyunlar ve yapay zeka ile ilgili bir çok ilginç bilgi ve link içeriyor.

Özellikle You Know Your Game Is In Trouble When adlı bölüm gerçekten gülmekten kırılarak okunacak bir bölüm.

QUAKE II bilen mimar aranıyor.

parsifal

Bırak Oyun Oynamayı da çizimini yap evladım.
Bilgisayar destekli çizim yapan her mimarlık öğrencisi hayatında kaç kez duymuştur acaba bu sözü annesinden veya babasından... Esasında bilgisayar başında oturan her öğrenci çoğu kez bu gibi uyarılar almıştır. Ama mimarlık öğrencilerine gün doğdu. Quake II artık tasarımlarda da kullanılmaya başlanmış.