Zombie Panic

0
redogre
Zombie Panic beni yıllar sonra bilgisayar başında sabahlatıp, ertesi gün işyerinde zombi gibi gezmeme sebep olan bir Half Life 2 modu. İşin ilginç kısmı bu çok oyunculu modun tam olarak bir kazananının veya kaybedeninin olmamasına rağmen bu kadar eğlenceli oluşu. Hatta belki eğlencesinin en büyük kısmı bu.
Oyuna girdiğinizde bir kişi zombi efendisi oluyor, geri kalanlar ise survivor (hayatta kalan veya kazazede, güzel bir karşılık bulamadığım için ingilizcesini kullanacağım). Eğer kimse zombi efendisi olmak istemezse tesadüfi bir kişi zombi efendisi oluyor.

Hayatta kalanlar ellerinde bir yakın dövüş silahı ve bir tabanca ile başlıyorlar. Elinizde ne kadar çok eşya varsa o kadar yavaşlıyorsunuz, böylece önünüze gelen silahı almak yerine paylaşmak daha verimli hale geliyor. Zombi efendisinin belli sayıda canı var, ve her bir survivor ı zombiye çevirince bu sayı artıp zombiler arasında paylaşılıyor. Başlarda kolay gibi gözükse de mermiler hızla tükendikçe binalara girip kurşun arayan survivorlar bir bir ısırılıyor. En sonunda umutsuzca birbirine yaslanan survivorlar da ısırılınca oyunu zombiler kazanıyor. Eğer survivorlar zombilerin tüm canlarını bitirirse kazanan onlar oluyor, ama %80 - %90 zombiler kazanıyor.

"E şimdi ben bu işten ne anladım, sonunda zombi oluyoruz" diyorsanız, oyunun en eğlenceli kısmı ısırılıp zombi olunca "Ben yandım sizde yanın" nidasıyla survivorları kıstırmak. Hani filmlerde olurya ben zombi olursam sizi ısırmam ki, anında yüzseksen derece dönüp önüne gelene saldırıyorsunuz. Survivorlar skor tablosuna bakıp kaç kişi kaldıklarını göremiyorlar, o yüzden etrafta ne kadar zombi var onu da bilemiyorsunuz, gerim gerim geriliyorsunuz.

Half Life 2 turuncu kutu diye 5 oyunluk bir paket olarak satılmaya başlayınca almaya niyetlendim. Ama açıkçası internet fiyatı 50$ biraz tuzlu geldi, tesadüfen bir dükkanda Aral ithalatın getirip 50 ytl ye sattığını görünce aldım hemen. Özellikle dışarıdan gelen herşey pahalılaşırken bunun daha ucuz olması hoşuma gitti. Kutuda Half Life 2, episode 1, episode 2, portal ve Team Fortress 2 var. Portal özellikle kimseyi öldürmediğiniz, sadece geçit açan bir alet ile bulmaca çözdüğünüz bir oyun. Tavanına geçit açıp, üzerine kutu bırakarak devirdiğiniz makinalı tüfeklerin bir bayan sesi ile "Seni suçlamıyorum" demesi, oyun içi espriler inanılmaz eğlenceli. Bir oyuna para vereyim diyorsanız, Half life 2 yaklaşık 20 ücretsiz mod eklentisiyle sizi bayağı bir süre oyalayabilir.

Görüşler

0
anonim
Benzer oyun tipi Halo 3 de de var. infection! HL2deki daha eglenceliye benziyor. http://thexboxdomain.net/2007/09/20/non-tgs-halo-news-zombies-supported-in-halo-3/
0
Tarık
Bir başka benzer mod max payne 1 içinde mevcut. Ne ilginçtir ki amatör oyun severler bu türü (zombi vs.) mod olarak defalarca tasarlamalarına rağmen resmi bir oyun yapılmış değil. Resident Evil türü klişeleri saymıyorum. Zira Resident Evil kendi konusu olan karmaşık, farklı bir oyun türü sunuyor.
0
Tarık
bağlantı çıkmamış: http://www.moddb.com/mods/6922/dawn-of-the-dead
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IF Comp 2005 (IF | Interactive Fiction | Etkileşimli Kurmaca)

cemuzunlar

Yarışmaya katılan oyunları oynamak ve oy vermek için... IF Comp 2005

Kabarık bütçelerin, devasa ekiplerin, onyüzbinmilyon poligon çizebilen grafik kartlarının olmadığı günlerde, "text adventure" (IF) denen oyunlar çok popülerdi. Bu oyunlar, sadece yazarak komut vermemize izin veriyordu. Bize sunabildiği grafik ve ses kalitesi ise, bana göre günümüz teknolojileriyle yapılanların çok ötesindeydi. Çünkü sınırsız bir kaynak olan hayal gücümüzü işin içine katıyordu.

Voodoo performansı ve yeni donanımlar

3lobyte

Teknoloji her zaman ilerleyen bir konu olduğu düşünülsede geriye dönüp baktığımızda ticari stratejilerin teknolojinin her zaman ilerlemesinden yana değil hatta çıkarlar söz konusu olduğunda gerilemesini sağlayan bir konu olduğunu görmekteyiz,

Bundan 10 sene önce concorde uçakları Avrupa - ABD arasındaki uçuşları 2100 km hızla yaparken bu gün bu uçuşların 850 km hızla yapılabimesi ve tekrar concordenin hızına ulaşılmasının ileriki 10 yıl içerisinde hayal olduğunu görmekteyiz.

Aynı şey bilgisayar teknolojisi içinde farklı devrilerde farklı dönemlerde olduğunu görmekteyiz bunun en bariz örneği de belki de voodoo ekran kartlarıdır.

22 aylık Wii oyuncusu!

sundance

Muhtemelen herkes Nintendo'nun Wii ile, bilgisayar oyun dünyasını genelde erkeklerin ilgisini çeker bir yer olmaktan çıkarttığı, dahası arayüzlerini küçük çocukların bile kullanabileceği hale getirdiği konusunda hemfikir.

Bu öngörünün ne kadar etkin olduğu bu videoda daha da iyi gözükmekte. Daha iki yaşını bile doldurmamış bu çocuk, makul seviyede (birçoğumuzun ebeveyinlerinden daha iyi) tenis oynamakta ve belki de daha önemlisi aradaki gereksiz bulduğu videoları geçebilmekte.

C-64 oyun çekimi!

sundance

C-64 oyun çekimi, isteyene kasette, isteyene diskette.

Not: Sözkonusu satışı yapan kişi, ya da şartlar hakkında bilgi sahibi değiliz. Gönlümüzdeki iflah olmaz Commodore'cu çocuğu ve fırsat olsa da 'yeldeğirmenleri ile savaşsak' romantizmini saymazsak...

Anti-PSP huzurlarınızda: GP2X

sundance

Çıktığı andan itibaren Özgür Yazılım meraklısı oyuncuların ilgisini çeken GP32'nin yeni kardeşi GP2X 2006'nın ilk yarısından itibaren Hong Kong'da satışa çıkıyor.

PSP'e vuruldunuz, ama medyalarının bulunmaması sizi ürkütüyor mu? Birsürü para verdiğiniz 1GB memory duo'ya mazallah bir şey olursa. Peki bu cihazın televizyona bağlanamıyor olmasından rahatsızlık duymuyor musunuz? Eğer cevabınız evetse, çift işlemcisi, USB 2.0 bağlantısı, tv outu, 3,5 inchlik LCD ekranı ile GP2X $175'lık fiyatı ile tam size göre. Söylemeyi unuttum işletim sistemi GNU/Linux ve şimdiden hemen hemen bütün emulatörler ve birçok oyun GP2X'e çevrilmiş durumda.
Hatta Come Get Some!