Türkiye'nin ilk OYUN geliştirme merkezi ODTU Teknokent'te açılıyor.

0
ozansener
Oyun teknolojileri, simulasyon yada animasyon alanlarından her hangi biri hakkında iş fikriniz varsa, kendinizi geliştirmek istiyorsanız yada yeni başlamak istiyorsanız, 12 Mart' 12:40 daki lansmanımıza bekleriz.
12 Mart Çarşamba günü ODTU Kültür Kongre Merkezi’nde Üniversite hayatınızda kendinizi geliştirebileceğiniz ve iş fikirlerinizi hayata geçirebileceğiniz bir ortam sunan animasyon,simulasyon ve oyun teknolojileri uzerine ODTÜ Teknokent’te kurulan Ön-Kuluçka merkezi hakkında bilgilendirme yapılacaktır .

Tarih: 12 Mart 2008 Çarşamba
Saat: 12.40 – 14.10 (90 dakika)
Salon: ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi / A salonu

Konuşmacılar:
ODTU TEKNOKENT Genel Müdürü : Mustafa KIZILTAŞ
INTEL:Oktay ÖZGÜN
Level Magazine Türkiye - Editor & Intel GameX Event
Coordinator: Furkan Faruk Akıncı

Ayrıntılı bilgi için:
http://www.kampusgelisimgunleri.com/?sayfa=on_kulucka_oturumu

Görüşler

0
mdeniza
başka bir yere eklediğim yorumu buraya da eklemek istiyorum;

---

Elimizde fiziksel olarak bulunanlar; ODTÜ teknokent galyum blok binası içerisinde yaklaşık 800 metre kare alan bu iş için ayrıldı, mobilyalar alındı, düzenleme yapıldı. Donanım desteği konusunda INTEL ile işbirliği yapıldı, bilgisayarlar yolda. Ayrıca merkezde 1 adet mocap stüdyosu(!) ve 1 adet ses stüdyosu(!!) da kurulacak, alan ayrıldı, kuruluma henüz başlanmadı.

Elimizde fikirsel olarak bulunanlar; merkeze 2 grupta katılımlar kabul edilecek. Birinci grup; iş fikrine sahip olanlar. Bu kişiler iş fikirlerini uygulayabilecek bir ortam edinecek, eğitim programları ile desteklenecek. İkinci grup; iş fikri olmayan ama oyun yapımı ile ilgili alanlarda öğrenmeye -yoğun- hevesi olanlar. Bu kişiler eğitim programları ile eğitilecek. Eğitimleri yurt içi ve dışındaki konularındaki uzman kişiler verecek, büyük ihtimal ile bu eğitimler seminer dizileri şeklinde olacak. Merkeze seçilenlerin her türlü donanım, yazılım ihtiyacı karşılanacak, ücret talep edilmeyecek.

Burada benim kafama ilk etapta takılan birçok nokta var;

1) Eğitmenler nereden nasıl bulunacak, 1-2 saatlik seminerler ile bu büyük hedeflere nasıl ulaşılacak?

2) Yenilikçi iş fikirleri ile merkeze gelenlerin bu -yenilikçi- iş fikirleri neye göre değerlendirilecek? Henüz pekte yaratıcı olamayan ürünler bile ülkemizde binbir zorluk ile yapılabiliyor ve bir elin parmaklarını geçemiyor iken -yenilikçi- fikir avcılığına girişmek, insanları bir yarış içine sokmaya çalışmak, ne kadar mantıklı?

3) Oyun yapımı zaten kendi başına oldukça büyük bir alan iken buna ek olarak animasyon (hadi biryere kadar) ve simülasyon (yok artık !!) gibi farklı alanları da bu merkeze sokuşturmak ne kadar mantıklı?

4) Bu merkezde yeni projeler üretilecek ise bu plot projelerin yönetimi kimler tarafından yapılacak, bu işe türkiyede kim önderlik edecek? edebilecek-

- sonunda birşeyler çıkabilir inşallah.. aklıma Eskişehir de düzenlenen Genç Patronlar isimli yarışma/organizasyon geldi birden, onun sonucunu hatırlayan var mı? ben hatırlatayım, hiç birşey olmadı :) Hatta öyleki web sayfasını bile kapatıp ortadan kayboldular.. bakalım...

---

saygılar.
0
Tarık
Bu şekilde yer tahsisi yapılmaya çalışılacağına, kırtasiye harcanacağına, kişilere ön mulakatın ardından gerekli görülen donanım/yazılım/geliştirme kiti verilerek ya da daha farklı şekillerde (internet üzerinden) fikirlerini besleyecek/destekleyecek yardımlar yapılarak bir yerlere varılabilir. Neticede insanlar ellerinde kaynaklara ulaşabilecekleri somut nesneler (üyelikler, elektronik bilgi kaynakları) olduktan sonra yapacakları iş kendileriyle sınırlı. Bu şekilde internet üzerinden birbirini görmemiş tonla geliştirici topluluk halinde bir proje için yazılım geliştiriyor. Bunların idaresi ya da bir yere yönlendirilmeside açıkça belirtilmiş ön kurallara bağlı.

Bu kuralları kabul eden herkes açık şekilde olaya dahil olup işine gücüne bakıyor. Ki bunların birçoğu bu iş için para almamakta.

Ha iş amatör ve bu işe heyecan duyan kimseler için ise bunların eğitimide profesyonelce hazırlanmış video derslerle ya da internet üzerinden toplu konferanslarla, adrese gönderilebilecek kaynaklarla halledilebilir. Tabii öncelikle bu kurgu sisteminin iyi düşünülmüş olması gerekiyor. İnce ayrıntıların atlanılmaması gerekiyor.

Gerçekten birşeyler yapılmak istendikten sonra teknoloji sonuna kadar hizmet verir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kore'de Internet kafeler kapanınca!

sundance

Profesyonel bilgisayar oyuncuları ve kişi başına düşen Internet bant genişliği konusunda, herkesin ilk aklına gelen ülke olan Güney Kore'de, Starcraft'ın apayrı bir yeri olduğu bilinen bir gerçek.

Bu güne kadar, 20-25 yaşlar arasındaki beş gencin, aralıksız 30 saatin üstünde Starcraft oynadığı için kalp krizi sonucu öldüğü G.Kore'de, acaba bir kararname ile "Internet kafeler kumarhane statüsündedir" diyerek bu oyun alanları kapansa acaba ne olurdu?

Sanırız böyle bir şey.

Evdeki Malzemelerle Railgun Yapalım

tongucyumruk

Aslında böyle bir konuya oyun demek ne kadar doğru orası tartışılır ama olay gerçekten ilginç. Sitede yazılanlara ve amaçlarına bakılırsa MIT'de okuduklarını düşündüğüm Quake hastası bir grup kafadar (kötü türkçe) üşenmeyip oturup bir "Railgun" inşa etmişler...

Sitede yazılanlara bakılırsa da alet şu anda çalışır halde. Açıkçası umarım bu aletin daha ufaklarını falan planlamazlar yoksa sokakta railgunla havaya ateş eden insanları hayal etmekte pek zorlanmıyorum açıkçası... Aletin kendisine ve atış denemesi yaptıkları nesnelere ilişkin fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.

Crytek, Oyun Motorunu İngiliz Üniversitelerine Bağışladı

Evil_Empire

1999 yılında Almanya'da doğup büyüyen Türk kardeşler Cevat Yerli, Avni Yerli ve Faruk Yerli tarafından kurulan Crytek firması; FarCry oyunuyla geliştirilmeye başladıkları CryEngine oyun motorunu, İngiliz üniversitelerinin kullanıma açtı...

Devamı burada...

Go Şampiyonluk Maçları Internetten Naklen

sundance

Uzak Doğu`nun en mistik oyunlarından biri olan GO şampiyonluk maçları, Internet Go Server üzerinden naklen yayınlanmakta.

Kobayashi Koichi (10dan) ve ona meydan okuyan O Rissei (9 dan)

İkinci maçı O Rissei 0.5 taş farkla kazanmıştı. Üçüncü maç ise şu anda oynanmakta :). Diğer iki maç ise 19Nisan ve 25Nisan`da Türkiye saati ile öğlen 12'de başlayacak.

Oyun Teknolojileri ve Oyun Programlama Semineri

FZ

Amiga, Commodore, Spectrum ve IBM PC uyumlu bilgisayarlar üzerinde pek çok popüler oyuna imza atmış Mevlut Dinç, 22 Nisan Salı günü 18:30´da İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünün davetlisi olarak bir konuşma gerçekleştirecek.

Bilgisayar Oyunları ve Türkiye başlıklı konuşmaya konu ile ilgilenen herkes davetlidir. Konuşma mekanı Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası´dır.