Türkiye'nin ilk OYUN geliştirme merkezi ODTU Teknokent'te açılıyor.

0
ozansener
Oyun teknolojileri, simulasyon yada animasyon alanlarından her hangi biri hakkında iş fikriniz varsa, kendinizi geliştirmek istiyorsanız yada yeni başlamak istiyorsanız, 12 Mart' 12:40 daki lansmanımıza bekleriz.
12 Mart Çarşamba günü ODTU Kültür Kongre Merkezi’nde Üniversite hayatınızda kendinizi geliştirebileceğiniz ve iş fikirlerinizi hayata geçirebileceğiniz bir ortam sunan animasyon,simulasyon ve oyun teknolojileri uzerine ODTÜ Teknokent’te kurulan Ön-Kuluçka merkezi hakkında bilgilendirme yapılacaktır .

Tarih: 12 Mart 2008 Çarşamba
Saat: 12.40 – 14.10 (90 dakika)
Salon: ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi / A salonu

Konuşmacılar:
ODTU TEKNOKENT Genel Müdürü : Mustafa KIZILTAŞ
INTEL:Oktay ÖZGÜN
Level Magazine Türkiye - Editor & Intel GameX Event
Coordinator: Furkan Faruk Akıncı

Ayrıntılı bilgi için:
http://www.kampusgelisimgunleri.com/?sayfa=on_kulucka_oturumu

Görüşler

0
mdeniza
başka bir yere eklediğim yorumu buraya da eklemek istiyorum;

---

Elimizde fiziksel olarak bulunanlar; ODTÜ teknokent galyum blok binası içerisinde yaklaşık 800 metre kare alan bu iş için ayrıldı, mobilyalar alındı, düzenleme yapıldı. Donanım desteği konusunda INTEL ile işbirliği yapıldı, bilgisayarlar yolda. Ayrıca merkezde 1 adet mocap stüdyosu(!) ve 1 adet ses stüdyosu(!!) da kurulacak, alan ayrıldı, kuruluma henüz başlanmadı.

Elimizde fikirsel olarak bulunanlar; merkeze 2 grupta katılımlar kabul edilecek. Birinci grup; iş fikrine sahip olanlar. Bu kişiler iş fikirlerini uygulayabilecek bir ortam edinecek, eğitim programları ile desteklenecek. İkinci grup; iş fikri olmayan ama oyun yapımı ile ilgili alanlarda öğrenmeye -yoğun- hevesi olanlar. Bu kişiler eğitim programları ile eğitilecek. Eğitimleri yurt içi ve dışındaki konularındaki uzman kişiler verecek, büyük ihtimal ile bu eğitimler seminer dizileri şeklinde olacak. Merkeze seçilenlerin her türlü donanım, yazılım ihtiyacı karşılanacak, ücret talep edilmeyecek.

Burada benim kafama ilk etapta takılan birçok nokta var;

1) Eğitmenler nereden nasıl bulunacak, 1-2 saatlik seminerler ile bu büyük hedeflere nasıl ulaşılacak?

2) Yenilikçi iş fikirleri ile merkeze gelenlerin bu -yenilikçi- iş fikirleri neye göre değerlendirilecek? Henüz pekte yaratıcı olamayan ürünler bile ülkemizde binbir zorluk ile yapılabiliyor ve bir elin parmaklarını geçemiyor iken -yenilikçi- fikir avcılığına girişmek, insanları bir yarış içine sokmaya çalışmak, ne kadar mantıklı?

3) Oyun yapımı zaten kendi başına oldukça büyük bir alan iken buna ek olarak animasyon (hadi biryere kadar) ve simülasyon (yok artık !!) gibi farklı alanları da bu merkeze sokuşturmak ne kadar mantıklı?

4) Bu merkezde yeni projeler üretilecek ise bu plot projelerin yönetimi kimler tarafından yapılacak, bu işe türkiyede kim önderlik edecek? edebilecek-

- sonunda birşeyler çıkabilir inşallah.. aklıma Eskişehir de düzenlenen Genç Patronlar isimli yarışma/organizasyon geldi birden, onun sonucunu hatırlayan var mı? ben hatırlatayım, hiç birşey olmadı :) Hatta öyleki web sayfasını bile kapatıp ortadan kayboldular.. bakalım...

---

saygılar.
0
Tarık
Bu şekilde yer tahsisi yapılmaya çalışılacağına, kırtasiye harcanacağına, kişilere ön mulakatın ardından gerekli görülen donanım/yazılım/geliştirme kiti verilerek ya da daha farklı şekillerde (internet üzerinden) fikirlerini besleyecek/destekleyecek yardımlar yapılarak bir yerlere varılabilir. Neticede insanlar ellerinde kaynaklara ulaşabilecekleri somut nesneler (üyelikler, elektronik bilgi kaynakları) olduktan sonra yapacakları iş kendileriyle sınırlı. Bu şekilde internet üzerinden birbirini görmemiş tonla geliştirici topluluk halinde bir proje için yazılım geliştiriyor. Bunların idaresi ya da bir yere yönlendirilmeside açıkça belirtilmiş ön kurallara bağlı.

Bu kuralları kabul eden herkes açık şekilde olaya dahil olup işine gücüne bakıyor. Ki bunların birçoğu bu iş için para almamakta.

Ha iş amatör ve bu işe heyecan duyan kimseler için ise bunların eğitimide profesyonelce hazırlanmış video derslerle ya da internet üzerinden toplu konferanslarla, adrese gönderilebilecek kaynaklarla halledilebilir. Tabii öncelikle bu kurgu sisteminin iyi düşünülmüş olması gerekiyor. İnce ayrıntıların atlanılmaması gerekiyor.

Gerçekten birşeyler yapılmak istendikten sonra teknoloji sonuna kadar hizmet verir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Rixos Second Life'ta otel açıyor

fkoksal

Tüm dünyayı çığ gibi etkisi altına alan üç boyutlu sanal dünya Second Life'ta Türk otel zinciri Rixos da otel açıyor. Dünyada 6.7 milyon kişinin tıpkı günlük hayattaki gibi çalıştığı, alışveriş yaptığı, pansiyonlarda konakladığı, casinolara gittiği, evlendiği hatta kendi para birimi bile olan Second Life'taki otel yatırımı ile Rixos Almanya'dan ABD'ye kadar geniş bir kitle tarafından tanınmayı hedefliyor. Rixos'un açacağı otel Second Life'taki Amsterdam'ın ilk beş yıldızlı oteli olacak.

MacOS X de Starcraft oynuyorum

anonim

Bugün şirkette canım sıkıldı ve biraz oyun oynayayım dedim, ve MacOS X için olan oyunlara bakim derken bir de ne göreyim StarCRAFT MacOS X sürümü çıkmış, hemen indirdim, ve oynamaya başladım gerçi kısıtlı sürüm ama en azından MacOS X de Starcraft oynuyorum, bir yandan da streaming işimi yapıyorum. İşin ilginci MacOS X makinam sistem odasında ben ise masamdan Timbuktu isimli remote control yazılımı ile oynuyorum, kısacası StarCraft server da koşuyor ben masam dan takılıyorum. Bakalım MacOS X için hangi oyunlar çıkacak :)

Call To Power 2: Açık Kaynak Kod

mentat

Activision firmasi, Civilization'ın devamı niteliğindeki oyunu "Call to Power 2"nin kaynak kodlarını açtı.

Hemen ilgili linki verelim:
Apolyton Grubu

8 Mb'lik bir dosya şeklinde indirilebiliyormuş (denemedim). Kod derlenemiyor, çünkü içinden başka bir şirkete lisanslı ses kütüphanesi çıkarılmış durumda. Ayrıca Activision kodun tüm dokümantasyonunu da dağıtıma açmadan önce silmiş, açıklamaya göre, dokümantasyonun içinde küfürülü falan sözler olabileceği ve bunun da şirketi ileride zor duruma sokabileceğiymis, ne ayıp...

Kullanıcı katkısını bilime çevirmek: lebdemedenleblebi.com

FZ

Web üzerinde oynanan oyunlara aşinayız. Peki web üzerinde beğendiğimiz bağlantıların, işaretlediğimiz imgelerin, yaptığımız yorumların, oynadığımız oyunların bazı başka problemleri çözmek için kullanılmasına alıştık mı?

Bu konuda birkaç örnek gördük, en önemli örnekleri Google Image Labeler ve gwap.com. İngilizcesi "Human Computation" olan bu kavramın daha düne kadar -Milliyet'in haberlerini etiketletmek için promosyon yapması dışında- Türkiye'den bir örneği çıkmamıştı.

Bu yöntem kullanılarak Türkçe sözcüklerin biçimbilimsel özelliklerinin tespit edilip edilemeyeceği sorusunu cevaplamaya çalışan bir tez üzerine çalışan Onur Güngör tarafından hazırlanan lebdemedenleblebi.com, tabu ve sessiz sinema oyunlarına ait bazı özellikler içeren eşzamanlı bir oyun aracılığıyla bahsi geçen soruya yanıt vermek için veri biriktirmeye çalışıyor.

Özgür Yazılımseverlere Özgür Oyun Platformu

gismo

Özgür oyun platformu özgürlüğüne düşkün olanları bekliyor. MSN gaming zone benzeri çeşitli oyunları online oyuncularla oynayabileceğiniz bir platform