Türkiye'nin ilk OYUN geliştirme merkezi ODTU Teknokent'te açılıyor.

0
ozansener
Oyun teknolojileri, simulasyon yada animasyon alanlarından her hangi biri hakkında iş fikriniz varsa, kendinizi geliştirmek istiyorsanız yada yeni başlamak istiyorsanız, 12 Mart' 12:40 daki lansmanımıza bekleriz.
12 Mart Çarşamba günü ODTU Kültür Kongre Merkezi’nde Üniversite hayatınızda kendinizi geliştirebileceğiniz ve iş fikirlerinizi hayata geçirebileceğiniz bir ortam sunan animasyon,simulasyon ve oyun teknolojileri uzerine ODTÜ Teknokent’te kurulan Ön-Kuluçka merkezi hakkında bilgilendirme yapılacaktır .

Tarih: 12 Mart 2008 Çarşamba
Saat: 12.40 – 14.10 (90 dakika)
Salon: ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi / A salonu

Konuşmacılar:
ODTU TEKNOKENT Genel Müdürü : Mustafa KIZILTAŞ
INTEL:Oktay ÖZGÜN
Level Magazine Türkiye - Editor & Intel GameX Event
Coordinator: Furkan Faruk Akıncı

Ayrıntılı bilgi için:
http://www.kampusgelisimgunleri.com/?sayfa=on_kulucka_oturumu

Görüşler

0
mdeniza
başka bir yere eklediğim yorumu buraya da eklemek istiyorum;

---

Elimizde fiziksel olarak bulunanlar; ODTÜ teknokent galyum blok binası içerisinde yaklaşık 800 metre kare alan bu iş için ayrıldı, mobilyalar alındı, düzenleme yapıldı. Donanım desteği konusunda INTEL ile işbirliği yapıldı, bilgisayarlar yolda. Ayrıca merkezde 1 adet mocap stüdyosu(!) ve 1 adet ses stüdyosu(!!) da kurulacak, alan ayrıldı, kuruluma henüz başlanmadı.

Elimizde fikirsel olarak bulunanlar; merkeze 2 grupta katılımlar kabul edilecek. Birinci grup; iş fikrine sahip olanlar. Bu kişiler iş fikirlerini uygulayabilecek bir ortam edinecek, eğitim programları ile desteklenecek. İkinci grup; iş fikri olmayan ama oyun yapımı ile ilgili alanlarda öğrenmeye -yoğun- hevesi olanlar. Bu kişiler eğitim programları ile eğitilecek. Eğitimleri yurt içi ve dışındaki konularındaki uzman kişiler verecek, büyük ihtimal ile bu eğitimler seminer dizileri şeklinde olacak. Merkeze seçilenlerin her türlü donanım, yazılım ihtiyacı karşılanacak, ücret talep edilmeyecek.

Burada benim kafama ilk etapta takılan birçok nokta var;

1) Eğitmenler nereden nasıl bulunacak, 1-2 saatlik seminerler ile bu büyük hedeflere nasıl ulaşılacak?

2) Yenilikçi iş fikirleri ile merkeze gelenlerin bu -yenilikçi- iş fikirleri neye göre değerlendirilecek? Henüz pekte yaratıcı olamayan ürünler bile ülkemizde binbir zorluk ile yapılabiliyor ve bir elin parmaklarını geçemiyor iken -yenilikçi- fikir avcılığına girişmek, insanları bir yarış içine sokmaya çalışmak, ne kadar mantıklı?

3) Oyun yapımı zaten kendi başına oldukça büyük bir alan iken buna ek olarak animasyon (hadi biryere kadar) ve simülasyon (yok artık !!) gibi farklı alanları da bu merkeze sokuşturmak ne kadar mantıklı?

4) Bu merkezde yeni projeler üretilecek ise bu plot projelerin yönetimi kimler tarafından yapılacak, bu işe türkiyede kim önderlik edecek? edebilecek-

- sonunda birşeyler çıkabilir inşallah.. aklıma Eskişehir de düzenlenen Genç Patronlar isimli yarışma/organizasyon geldi birden, onun sonucunu hatırlayan var mı? ben hatırlatayım, hiç birşey olmadı :) Hatta öyleki web sayfasını bile kapatıp ortadan kayboldular.. bakalım...

---

saygılar.
0
Tarık
Bu şekilde yer tahsisi yapılmaya çalışılacağına, kırtasiye harcanacağına, kişilere ön mulakatın ardından gerekli görülen donanım/yazılım/geliştirme kiti verilerek ya da daha farklı şekillerde (internet üzerinden) fikirlerini besleyecek/destekleyecek yardımlar yapılarak bir yerlere varılabilir. Neticede insanlar ellerinde kaynaklara ulaşabilecekleri somut nesneler (üyelikler, elektronik bilgi kaynakları) olduktan sonra yapacakları iş kendileriyle sınırlı. Bu şekilde internet üzerinden birbirini görmemiş tonla geliştirici topluluk halinde bir proje için yazılım geliştiriyor. Bunların idaresi ya da bir yere yönlendirilmeside açıkça belirtilmiş ön kurallara bağlı.

Bu kuralları kabul eden herkes açık şekilde olaya dahil olup işine gücüne bakıyor. Ki bunların birçoğu bu iş için para almamakta.

Ha iş amatör ve bu işe heyecan duyan kimseler için ise bunların eğitimide profesyonelce hazırlanmış video derslerle ya da internet üzerinden toplu konferanslarla, adrese gönderilebilecek kaynaklarla halledilebilir. Tabii öncelikle bu kurgu sisteminin iyi düşünülmüş olması gerekiyor. İnce ayrıntıların atlanılmaması gerekiyor.

Gerçekten birşeyler yapılmak istendikten sonra teknoloji sonuna kadar hizmet verir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

COLOBOT

FZ

Yepyeni bir 3 boyutlu, gerçek zamanlı strateji ve macera oyunu COLOBOT eminim en oyun meraklılarını olduğu kadar programcıların ve nesneye yönelik programlamayı öğretmeye çalışanların da ilgisini çekecektir.

Dünyadan havalanıp gezegenden gezegene, maceradan maceraya koşarken, grafikleri oldukça tatlı ve eğlenceli olan bu oyunda ister bütün hareketlerinizi ve araçlarınızı (taşıyıcılar, ateşleyiciler, radarlar, vs.) manuel olarak klavye ve mouse ile kontrol edin isterseniz de bunları nesneye yönelik bir programlama dili ile programlayın ve çayınızı yudumlamaya doğru emin adımlarla ilerlerken içinizden "program işler el öğünür" diye geçirin ;-)

Starcraft Broodwar 1.13

sundance

Efsane strateji oyunu, fazlamesai.net'in 1 numaralı haberi Starcraft, piyasaya çıktığı zamandan bu yana sekiz yıl geçmesine rağmen, hayranlarını yalnız bırakmadı ve 13. patchini çıkarttı!

Gelmiş geçmiş en çok oynanmış strateji oyunlarından biri olması bir yana (Battle.net'de bugüne kadar milyonlarca Starcraft karşılaşması yapılmış), sekiz yıl önce çıkmış bir oyuna hala patch çıkartılması, daha beş-altı yıl önce çıkartılmış birtakım işletim sistemlerine olan desteği çekenlere feyz verir umarız ;)

Not: Ah bir de Blizzard, "Starcraft'ın source kodunu ve oyun grafiklerini gpl ve creative commons ile lisanslıyoruz dese...

Pusu Röportajı

FZ

Radikal'de Pusu oyunu ile ilgili bir röportaj yayınlandı. Dikkat çeken birkaç cümle:

Peki Pusu'nun maliyeti tam olarak ne?
Cemil: 200-250 bin dolar arasında.
Aynısını yabancı bir ülkede yapsalar maliyeti ne olur?
Cemil: Muhtemelen 1 milyon dolara yaklaşır. Yani şöyle demek lazım; bizim projemizde de herkes alması gerektiği gibi maaş alsa, emeğinin karşılığını tam olarak almış olsa, Pusu'nun maliyeti 700 bin dolarlara çıkardı. 250 bin dolar diyerek kimseyi kandırmış olmayalım yani; 250 bin doları cebine koyan kimse yapamaz bu oyunu.

Simcity 4

conan

Yeni Simcity'miz hayırlı olsun. 4. sürümüyle yeniden doğan Simcity, web sitesinden gördüğüm kadarıyla büyük bir adım atarak simcitycilikte inanılmaz gelişmelere imza atmış :)

QUAKE II bilen mimar aranıyor.

parsifal

Bırak Oyun Oynamayı da çizimini yap evladım.
Bilgisayar destekli çizim yapan her mimarlık öğrencisi hayatında kaç kez duymuştur acaba bu sözü annesinden veya babasından... Esasında bilgisayar başında oturan her öğrenci çoğu kez bu gibi uyarılar almıştır. Ama mimarlık öğrencilerine gün doğdu. Quake II artık tasarımlarda da kullanılmaya başlanmış.