Half Life 2 belirsizliğe gömüldü

0
bahadirkandemir
Half-Life 2’nin piyasaya sürüm tarihi belirsizliğini koruyor. İnternet siteleri oyunun satış tarihi için çeşitli tarihler verirken, oyunun yazılımcısı Vivendi önce Noel Arifesi olarak açıkladığı lansman tarihini 2004 yılında belirsiz bir tarihe erteledi.
Oyunu perakende satan internet siteleri de çelişkili tarihler veriyorlar. Amazon 1 Aralık, EBGames 27 Kasım ve Best Buy ise 3 Kasım’ı satış tarihi olarak gösteriyorlar. Buna karşın GameStop.com satış tarihi olarak, şu durum için en mantıklı görünen zaman olan 1 Nisan 2004’ü veriyor. Sektörde güvenilirliği ile tanınan Amazon.com’un sözcüsü 1 Aralık tarihini Vivendi’nin oyunun Noel Bayramı öncesine yetişeceği açıklamasına istinaden verdiklerini belirtti.

Half-Life 2 PC oyun piyasasının en popüler oyunu özelliğini taşıyor. Bu oyunun lansmanının 2004’e ve yine aynı popüleriteye sahip Doom III oyununun da ertelenmelerinin, uzmanları 2003 yılı için PC satışları tahminlerini aşağıya çekmeye itti. Half Life 2’nin gecikmesi aynı zamanda, daha yüksek performans almak isteyen oyun meraklılarına çip satan ATI Technologies ve Nvidia gibi şirketleri olumsuz etkiliyor.

30 Eylül’de piyasaya çıkacağı belirtilen oyun hakkında Fransa gazetelerine demeç veren bir Vivendi Universal Games yetkilisi oyunun 2004 Nisan’ından önce beklenmemesini açıkladı.

(Haber NTVMSNBC'den alınmıştır.)

İlgili Yazılar

Eski Level Ekibinden Yeni Dergi: Oyungezer

zekzekus

Bilgisayarımın olmadığı zamanlarda bile takip ettiğim bir dergiydi Level. Yazarların samimi, sıcak ve mizahi üslubu, doyurucu içeriği ile hediye verdiği CD'lerin ağırlığı derginin ağırlığından fazla olan oyun dergilerinden ayrı bir yeri vardı.

İki süper oyun

sundance

Yavaş yavaş DVD Rom oyunların hazırlandığı, iki cdlik oyunların artık normal karşılandığı günümüzde biraz nostalji yapalım dedim.

Nerde benim efsanevi Kelp Disk`imin mini minnacık oyunları diye bakınırken, bu iki muhteşem oyuna rastladım. Biri Snake3 (7Kb), diğeri ise Tetris (5Kb)

Bu iki muhteşem oyun bize megabytelarca dll olmadan da oyun yazılabildiğini, hem de 80286`dan P4`e kadar her tür makinada oynanabilir olduğunu gösteriyor. (Bu arada programlar virus kontrolünden geçmiştir, ama sorumluluk almıyoruz)

Massive Multiplayer Online RPG: Dark Throne

Soulblighter

Dark Throne, çok keyifli bir savaş-strateji oyunu. Oyunda amacınız size verilen sivilleri eğitip askere çevirmek ve diğer Dark Throne kullanıcılarıyla savaşmak. Saldırı ve Savunma güçleriniz var. Saldırı gücünüz karşı tarafın savunma gücünden fazlaysa siz kazanıyorsunuz ve karşı tarafın askerlerini öldürebildiğiniz gibi, kalelerine zarar verebiliyor, altınlarını ele geçirebiliyorsunuz. Ayrıca Miner denilen adamlarınızla altın toplayabiliyorsunuz.Askerlerinize kılıç kalkan gibi donanımlar alarak saldırı ve savunma güçlerini arttırabiliyorsunuz. Ayrıca casuslarınızı karşı tarafa gönderip, saldırmadan önce karşı tarafın askeri gücünü öğrenebiliyorsunuz.

Yani kısacası anlatmakla bitmez. Oldukça kapsamlı bir oyun. Seveceğinizi umuyorum...

Dark Throne

Prince of Persia ve Flash oyunlar

sundance

Bir zamanların efsane oyunu Prince of Persia, yaratıcısı UbiSoft tarafından flash olarak tekrar karşınızda

Eğer kesmediyse, onlarca oyun daha sizi bekliyor. Google sağolsun. (Benim favorim eskiv'da 150'i geçen haber versin ;)

WarCraft III`ten bir sahne

anonim

Blizzard "WarCraft III: Reign of Chaos"un bir savaş sahnesinin screenshot'ını dün akşam itibari ile internete koydu, artık şu oyun gelsede oynasak. (Editörün notu: Görüntüler hakikaten inanılmaz gözüküyor, ama Blizzard Starcraft'ta başardığı oynanılabirlik ve güç dengesini bunda da başarabilir umarım)
Screenshot: küçük boy , büyük boy