Half Life 2 belirsizliğe gömüldü

0
bahadirkandemir
Half-Life 2’nin piyasaya sürüm tarihi belirsizliğini koruyor. İnternet siteleri oyunun satış tarihi için çeşitli tarihler verirken, oyunun yazılımcısı Vivendi önce Noel Arifesi olarak açıkladığı lansman tarihini 2004 yılında belirsiz bir tarihe erteledi.
Oyunu perakende satan internet siteleri de çelişkili tarihler veriyorlar. Amazon 1 Aralık, EBGames 27 Kasım ve Best Buy ise 3 Kasım’ı satış tarihi olarak gösteriyorlar. Buna karşın GameStop.com satış tarihi olarak, şu durum için en mantıklı görünen zaman olan 1 Nisan 2004’ü veriyor. Sektörde güvenilirliği ile tanınan Amazon.com’un sözcüsü 1 Aralık tarihini Vivendi’nin oyunun Noel Bayramı öncesine yetişeceği açıklamasına istinaden verdiklerini belirtti.

Half-Life 2 PC oyun piyasasının en popüler oyunu özelliğini taşıyor. Bu oyunun lansmanının 2004’e ve yine aynı popüleriteye sahip Doom III oyununun da ertelenmelerinin, uzmanları 2003 yılı için PC satışları tahminlerini aşağıya çekmeye itti. Half Life 2’nin gecikmesi aynı zamanda, daha yüksek performans almak isteyen oyun meraklılarına çip satan ATI Technologies ve Nvidia gibi şirketleri olumsuz etkiliyor.

30 Eylül’de piyasaya çıkacağı belirtilen oyun hakkında Fransa gazetelerine demeç veren bir Vivendi Universal Games yetkilisi oyunun 2004 Nisan’ından önce beklenmemesini açıkladı.

(Haber NTVMSNBC'den alınmıştır.)

İlgili Yazılar

Starcraft 2'den Haber Var

o_ozardic

Meraklılarını "Yenisi çıksa da oynasak" bekleyişinde tutan, Blizzard’ın unutulmazlar arasına giren oyunu Starcraft 2’nin bir üçleme olarak yayınlanacağı duyuruldu. Haber metninin tamamına NTVMSNBC'den erişebilirsiniz.

GTA1 ve GTA2'nin kodu açılsın!

sundance

Bir süre önce Rockstar Games, GTA1 ve GTA2'i Internet'ten serbest olarak indirilebilir hale getirmişti. Dahası GTA2, Windows Xp'de sorunsuz çalışacak şekilde de değiştirilmişti.

Bunun akabinde klasik oyun meraklıları da her iki oyunun kaynak kodunun açılması için bir kampanya başlattılar. Bu sayede hem GTA'lar için yeni modlar yazılabilecek, hem de GNU/Linux, BSD gibi ortamlarda da bu klasik oyunları görebileceğiz.

Ne diyelim darısı Starcraft'ın başına...

Eski dostlar Donkey Kong ve Mario Bros!

larweda

Belirli bir yaşın üzerindekiler bilir, eskiden (daha PC`lerden önceki Amiga`dan önceki Commodore 64`,den önceki Spectrum ZX`den önceki Amstrad`dan önceki Atari XL`den de önce) bilgisayar namına görebildiğimiz şeyler Nintendo`nun ve Casio`nun Game&Watch`ları (O zaman Türkiyeye sadece bu markalar geliyomuş demek ki, bi de Tomy vardı ama onu sadece annesi babası yurtdışına gidenlerin olurdu) idi. Bu bahsettiklerim, bugünün palm`ları vs`leri boyutunda sadece oyun için tasarlanmış, LCD ekranlı cebe sığan basit oyun makineleriydi. Bugün oynadığımız birçok Arcade, Shoot-em-up tarzı oyunların tamamının babaları da bu oyunlardı. Şimdi bu aletlerin PC için simülatörleri var, hem de ööle dandik simülasyonlar değil, bire bir aynı görüntüye sahip ufak programcıklar bunlar. Sesleri bile inanılmaz basit olmuş, inanılmaz nostalji oldum, hayatımın birkaç senesi birden buram buram gözümün önüne geldi, eğer neden bahsettiğim hakkında ufak da olsa bir fikriniz varsa, mutlaka ama mutlaka bi göz atın, hatta psikopata bağlayın: madrigal.retrogames.com
Ne günlerdi beee..

Quake 3 Arena'nın Kaynak Kodları Yayınlandı

melitical

Quake 3 Arena oyununun kaynak kodları yayınlandı. Zip dosyası olarak 5.46MB büyüklüğünde olan kodları indirmek için:www.fileshack.com

Bugün 30 Şubat ve kırmızı kar yağıyor

cbc

Diğerleri için bir kelime ne kadar çok anlam ifade edebilir bilmiyorum ama bir FM müdavimi için "Starcraft" kelimesi pek manalıdır. Hele ki o kelimenin yanına "2" gelirse pek heyecanlanır!

Editörünüz heyecanla daha fazla video arıyor. Şimdiden 2 oyun içi olmak üzere, 3 tane oldu.

Bu heyecana daha fazla dayanamıyorsanız bağlantılara ve videolara haberin devamından erişebilirsiniz.