Half Life 2 belirsizliğe gömüldü

0
bahadirkandemir
Half-Life 2’nin piyasaya sürüm tarihi belirsizliğini koruyor. İnternet siteleri oyunun satış tarihi için çeşitli tarihler verirken, oyunun yazılımcısı Vivendi önce Noel Arifesi olarak açıkladığı lansman tarihini 2004 yılında belirsiz bir tarihe erteledi.
Oyunu perakende satan internet siteleri de çelişkili tarihler veriyorlar. Amazon 1 Aralık, EBGames 27 Kasım ve Best Buy ise 3 Kasım’ı satış tarihi olarak gösteriyorlar. Buna karşın GameStop.com satış tarihi olarak, şu durum için en mantıklı görünen zaman olan 1 Nisan 2004’ü veriyor. Sektörde güvenilirliği ile tanınan Amazon.com’un sözcüsü 1 Aralık tarihini Vivendi’nin oyunun Noel Bayramı öncesine yetişeceği açıklamasına istinaden verdiklerini belirtti.

Half-Life 2 PC oyun piyasasının en popüler oyunu özelliğini taşıyor. Bu oyunun lansmanının 2004’e ve yine aynı popüleriteye sahip Doom III oyununun da ertelenmelerinin, uzmanları 2003 yılı için PC satışları tahminlerini aşağıya çekmeye itti. Half Life 2’nin gecikmesi aynı zamanda, daha yüksek performans almak isteyen oyun meraklılarına çip satan ATI Technologies ve Nvidia gibi şirketleri olumsuz etkiliyor.

30 Eylül’de piyasaya çıkacağı belirtilen oyun hakkında Fransa gazetelerine demeç veren bir Vivendi Universal Games yetkilisi oyunun 2004 Nisan’ından önce beklenmemesini açıkladı.

(Haber NTVMSNBC'den alınmıştır.)

İlgili Yazılar

Motorola, Siemens ve Ericsson cep telefonu oyunları için ortak oldular

larweda

Mobil haberleşme devleri Motorola, Siemens ve Ericsson cep telefonlarının birer taşınabilir oyun platformuna dönüşebilmesi için ortak hareket etme kararı aldılar. Bunun anlamı, başarılı olabilirlerse (ki Nokia'nın bu hareketin dışında olması kıran kırana bir rekabete sebep olabilir) yakın gelecekte oyun dünyasında bir "universal" ya da açık platform oluşabilecek.

'Battle for Wesnoth 1.0' çıktı

anonim

Battle for Wesnoth (Wesnoth için Savaş) modern strateji oyunları arasında az rastlanan türden bir sıra tabanlı fantazi strateji oyunudur. 3 yıllık bir çalışma sonunda geçtiğimiz günlerde 1.0 sürümü yayımlanan oyunda elfler, cüceler, ejderhalar gibi ırklardan birini seçip ordunuzu kurmanız ve rakiplerinizi en kısa zamanda yenmeniz gerekli. Oyunun MP desteği mevcut ve şimdiden büyük bir oyuncu kitlesi oluşmuş durumda. 1.0 sürüm notları Türkçe çevirisini haberin devamında bulabilirsiniz.

Pusu! Tamamı türk yapımı 3 boyutlu ilk oyun!

larweda

Daha önce Türkiyede yapılan Galata ve Lale Savaşçıları oyunları Türk ürünü oyun tarihinde benim hatırlayabildiğim en ciddi projelerdi. Ama her iki oyunun da yabancı rakipleri karşısında çok fazla eksikleri olduğu ve amatörce yapıldığı eleştirileri söylendi. Şimdi matematik mühendisi iki arkadaşın üzerinde çalıştığı bir türkçe oyun projesi var. Pusu (Ambush), Wolfenstein'la başlayıp Doom'la popüler olan ve sonra örneklerinin binlercesi üretilen FPS (First Person Shooter) tarzı oyunlardan biri oluyor. Oyunun ilk test versiyonlarından görülen ise, gerçekten üzerinde emek harcanmış ve Quake, Half-Life, Duke-Nuke'm gibi büyük oyun firmalarının oyunlarına kafa tutacağa benziyor.

Linux oyunları listesi açıldı

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği listeleri arasına oyun@linux.org.tr da eklendi. Üye olmak için http://liste.linux.org.tr adresini kullanabilirsiniz.

Yeni nesiller için Xenon

sundance

Zamanında SpeedBall, Cadaver, Gods, Chaos Engine gibi efsane oyunlarla Amiga ve C-64 kullanıcılarının gözbebeği olan Bitmap Brothers, tüm zamanların en iyi shootem-up'larından biri olan Xenon2'nin devamı Xenon 2000 ile huzurlarınızda.