Half Life 2 belirsizliğe gömüldü

0
bahadirkandemir
Half-Life 2’nin piyasaya sürüm tarihi belirsizliğini koruyor. İnternet siteleri oyunun satış tarihi için çeşitli tarihler verirken, oyunun yazılımcısı Vivendi önce Noel Arifesi olarak açıkladığı lansman tarihini 2004 yılında belirsiz bir tarihe erteledi.
Oyunu perakende satan internet siteleri de çelişkili tarihler veriyorlar. Amazon 1 Aralık, EBGames 27 Kasım ve Best Buy ise 3 Kasım’ı satış tarihi olarak gösteriyorlar. Buna karşın GameStop.com satış tarihi olarak, şu durum için en mantıklı görünen zaman olan 1 Nisan 2004’ü veriyor. Sektörde güvenilirliği ile tanınan Amazon.com’un sözcüsü 1 Aralık tarihini Vivendi’nin oyunun Noel Bayramı öncesine yetişeceği açıklamasına istinaden verdiklerini belirtti.

Half-Life 2 PC oyun piyasasının en popüler oyunu özelliğini taşıyor. Bu oyunun lansmanının 2004’e ve yine aynı popüleriteye sahip Doom III oyununun da ertelenmelerinin, uzmanları 2003 yılı için PC satışları tahminlerini aşağıya çekmeye itti. Half Life 2’nin gecikmesi aynı zamanda, daha yüksek performans almak isteyen oyun meraklılarına çip satan ATI Technologies ve Nvidia gibi şirketleri olumsuz etkiliyor.

30 Eylül’de piyasaya çıkacağı belirtilen oyun hakkında Fransa gazetelerine demeç veren bir Vivendi Universal Games yetkilisi oyunun 2004 Nisan’ından önce beklenmemesini açıkladı.

(Haber NTVMSNBC'den alınmıştır.)

İlgili Yazılar

Ekran Kartları Oyun Kartlarına Dönüşecek Mi?

GtG

NVIDIA'nın kendi sitesinden yaptığı açıklamaya göre AGEIA'ı satın aldı.

Troubles of Middle Earth Multiplayer

raistlinthewiz

Kar yağıyor... Bugün ayın 19'u. Yarın Lord of The Rings, 2. film çıkıyor? Ee biz ne yapacağız? Yarını nasıl bekleyeceğiz? Beklemeyeceğiz! Konusu "Middle Earth" olan open source multiplayer oyunu oynayacağız! http://t-o-m-e.net/main.php?tome_current=1

Playstation 'Kırmak' Avusturalya'da Artık Yasal...

loker

BBC'nin haberine göre: Avusturalya'da bir satıcı, Sony tarafından, Playstation oyun konsoluna ülke dışından alınan ya da kırılmış oyunlardan kopyalanan diskleri okuma becerisi kazandıran çip taktığı için mahkemeye verilmiş ve dava sonunda çıkan tartışmaya Danıştay benzeri bir mercii son noktayı koymuş:

Desktop Tower Defense

sundance

Bazen çok basit, eğlenceli bir oyun bulursunuz. Kahve molası verdiğimde oynarım diye bir kenara koyarsınız, bir de bakmışsınız ki kahve soğumuş, aradan birbuçuk saat geçmiş, telefonlar çalmakta, birsürü e-posta sizi bekliyor vs.

Zamanında Snowcraft öyle bir oyundu, şimdi Desktop Tower Defense birkaç kat beteri. İstatistiklere bakarsanız son bir saat içinde 100,000 üstünde oynanmış oyun, 400 küsur bin kule vs. vs. olduğunu görürsünüz. Tabi oyunun yazarının bu ilgiden reklam sayesinde ayda binlerce dolar kazandığını da gözardı etmeyelim.

Zombie Panic

redogre

Zombie Panic beni yıllar sonra bilgisayar başında sabahlatıp, ertesi gün işyerinde zombi gibi gezmeme sebep olan bir Half Life 2 modu. İşin ilginç kısmı bu çok oyunculu modun tam olarak bir kazananının veya kaybedeninin olmamasına rağmen bu kadar eğlenceli oluşu. Hatta belki eğlencesinin en büyük kısmı bu.