IF Comp 2005 (IF | Interactive Fiction | Etkileşimli Kurmaca)

0
cemuzunlar
Yarışmaya katılan oyunları oynamak ve oy vermek için... IF Comp 2005

Kabarık bütçelerin, devasa ekiplerin, onyüzbinmilyon poligon çizebilen grafik kartlarının olmadığı günlerde, "text adventure" (IF) denen oyunlar çok popülerdi. Bu oyunlar, sadece yazarak komut vermemize izin veriyordu. Bize sunabildiği grafik ve ses kalitesi ise, bana göre günümüz teknolojileriyle yapılanların çok ötesindeydi. Çünkü sınırsız bir kaynak olan hayal gücümüzü işin içine katıyordu.
Bunları üreten firmalar da, oldukça iyi kazançlar elde ediyorlardı. İlerleyen bilgisayar teknolojisi oyunların çehresini yavaş yavaş değiştirdikçe, IF'ler satılabilir ürünler olmaktan çıktılar.

Ancak bu oyunlar hem oynanmaya, hem de kişisel olarak emek verenler sayesinde üretilmeye hala devam ediyorlar.

Ortaya çıkan IF'lerin bir kısmı gerçekten çok etkileyici ve zamana meydan okuyor. Sadece bir oyun olmanın ötesinde, sanatsal bir değer taşıyorlar...

The Interactive Fiction Archive
Baf's Guide to the Interactive Fiction Archive

İlgili Yazılar

Warcraft 3 için beta testerlar aranıyorrr!!!

gatotkacha

Sonunda beklenen an geliyor!
Blizzard sonunda Warcraft 3'ü piyasaya sunmaya hazırlanıyor.
Uzun zamandır sürmekte olan proje için Blizzard 5.000 beta tester arıyor.
Ayrıntılı bilgi için: www.blizzard.com/war3/

Editör'ün notu: Bu testerlar ABD ve Kanada kullanıcıları için sadece ;-(

FM Wars Beta 0.08

redogre

FazlaMesai bannerında artık ufak bir oyun oynayabileceksiniz. Şu anda daha Beta ama yakında skor tablosuyla ve diğer ekleriyle tam çalışır hale gelecek.

Görmek için FM teması seç bölümünden Oyun temasını seçmeniz yeterli, hem başlatmazsanız uslu uslu bekliyor sadece.

QUAKE II bilen mimar aranıyor.

parsifal

Bırak Oyun Oynamayı da çizimini yap evladım.
Bilgisayar destekli çizim yapan her mimarlık öğrencisi hayatında kaç kez duymuştur acaba bu sözü annesinden veya babasından... Esasında bilgisayar başında oturan her öğrenci çoğu kez bu gibi uyarılar almıştır. Ama mimarlık öğrencilerine gün doğdu. Quake II artık tasarımlarda da kullanılmaya başlanmış.

2 Oyun Haberi

redogre

Oyunlardan ilki Türk yapımı amatör bir oyun, grafikler basit, konu basit ama ben bitirene kadar oynadım açıkçası. İsmi "Hell of Fear"

Bu oyun hakkında daha detaylı bilgi ve yapan arkadaşın yorumlarıysa LEVEL dergisi forumunda.

İkincisiyse FM de 2005'in en iyi on bağımsız oyunu! haberinde geçen New Star Soccer 3. Bir gecede 4 saatimi çalan bu oyun gözden kaçsın istemedim. Sadece bir futbolcuyu yönettiğimiz bu futbol similasyonu inanılmaz keyifli. Oyuncunun idmanından özel hayatına kadar herşeyini yönettiğimiz oyunda Sensible Soccer tadında ki maç bölümlerinde de oyuncuyu biz yönetiyoruz. Arcade ve simülasyonun harika bir bileşimi.

Crytek, Oyun Motorunu İngiliz Üniversitelerine Bağışladı

Evil_Empire

1999 yılında Almanya'da doğup büyüyen Türk kardeşler Cevat Yerli, Avni Yerli ve Faruk Yerli tarafından kurulan Crytek firması; FarCry oyunuyla geliştirilmeye başladıkları CryEngine oyun motorunu, İngiliz üniversitelerinin kullanıma açtı...

Devamı burada...