Dijital Oyun Bülteni

0
anonim
Bir kısmınızın bildiği gibi, Dijital Oyun Kültürü sitesi, 2009 başında açıldığından beri çeşitli haber, yazı ve videolara evsahipliği yapıyor. Site şimdiye kadar blog biçimiyle kısıtlıydı. Bu aydan itibaren ise sitedeki yazıları belirli aralıklarla bülten olarak yayımlamaya karar verdik. Bu vesileyle, hem yaratım hem de faaliyet alanı olarak dijital oyunları ciddiye alan farklı bir oyun dergisi ihtimaline de işaret etmek istiyoruz.
İlk sayıdaki yazı başlıkları şöyle:

Dijital Oyun Bülteni:

Yöntem
» Dijital Oyunlarla Derdimiz Ne? Ne Olmalı?

Politik Ekonomi
» Kapitalizmin İdeal Tür Metası Olarak Dijital Oyun

Söyleşi
» Oyunlarda Çeviri ve Yerelleştirme
» İşlevsel bir dil oyunu: Leb Demeden Leblebi

Haberler
» Gamescom Köln’de başladı
» ODTܒde oyun teknolojileri dersi başlıyor…
» Ceidot Uluhan/Umaykut’un kaynak kodlarını yayınladı
» Türkiye Oyun Derneği kurulacak
» Endüstride ‘model’ sıkıntısı
» Domuz gribi oyun oldu

Ekrandaki Hayat
» Makinelerin anlattıkları
» Gerçekliğin Oyun ile Kesiştiği Yer: Gerçek Yaşam Simülasyonları

Oyun ve Yaşam
» “Eğlence diktatörlüğü”ne bir başkaldırı: Ciddi oyunlar
» Anlam arayan bir oyun: Culpa Innata
» Türkiye’deki İnternet Kafelerde neden oyun oynanıyor? Gençler ne yapıyor?
» Dijital oyunların medyada temsili
» Bir oyuna A’dan Z’ye katkıda bulunmak

http://dijitaloyun.wordpress.com/bulten


Yazılarla ilgili yorumunuz olursa doğrudan siteye yazabilirsiniz.

Sonraki sayıları e-posta olarak almak isterseniz şu adrese boş bir mesaj atabilirsiniz: dijitaloyun+subscribe@googlegroups.com

Yeni fikirlere, yazılarla veya farklı biçimlerde katkı önerilerine açığız.

İlgili Yazılar

Özgür Yazılımseverlere Özgür Oyun Platformu

gismo

Özgür oyun platformu özgürlüğüne düşkün olanları bekliyor. MSN gaming zone benzeri çeşitli oyunları online oyuncularla oynayabileceğiniz bir platform

C-64 demoları! Flash ile yeniden kodlanmış

sundance

Size de oluyor mu? Bunalmış bir iş gününün ortasında "Şimdi ortaokulda olsam, en büyük derdim de C-64'ümün disketsiz olması olsa" dediğiniz?

Peki Flash ile yapılmış atraksiyonları gördüğünüzde "Biz yirmi yıl önce 1Mhz makinada bunları assembler ile kodluyorduk?" diye aklınızdan geçiriyor musunuz? O zaman gözünüz aydın, nostalji yapmak için bir fırsat DocSnyder isimli bir arkadaş birçok C-64 introsunu Flash ile yeniden kodlamış. Belki yakında meşhur demoları da bu formatta görebiliriz, kimbilir?

Crytek, Oyun Motorunu İngiliz Üniversitelerine Bağışladı

Evil_Empire

1999 yılında Almanya'da doğup büyüyen Türk kardeşler Cevat Yerli, Avni Yerli ve Faruk Yerli tarafından kurulan Crytek firması; FarCry oyunuyla geliştirilmeye başladıkları CryEngine oyun motorunu, İngiliz üniversitelerinin kullanıma açtı...

Devamı burada...

Massive Multiplayer Online RPG: Dark Throne

Soulblighter

Dark Throne, çok keyifli bir savaş-strateji oyunu. Oyunda amacınız size verilen sivilleri eğitip askere çevirmek ve diğer Dark Throne kullanıcılarıyla savaşmak. Saldırı ve Savunma güçleriniz var. Saldırı gücünüz karşı tarafın savunma gücünden fazlaysa siz kazanıyorsunuz ve karşı tarafın askerlerini öldürebildiğiniz gibi, kalelerine zarar verebiliyor, altınlarını ele geçirebiliyorsunuz. Ayrıca Miner denilen adamlarınızla altın toplayabiliyorsunuz.Askerlerinize kılıç kalkan gibi donanımlar alarak saldırı ve savunma güçlerini arttırabiliyorsunuz. Ayrıca casuslarınızı karşı tarafa gönderip, saldırmadan önce karşı tarafın askeri gücünü öğrenebiliyorsunuz.

Yani kısacası anlatmakla bitmez. Oldukça kapsamlı bir oyun. Seveceğinizi umuyorum...

Dark Throne

Passage... Birkaç pixelde bir ömür

sundance

Gamma 256 etkinliğine bakınırken, çok ilginç bir sanat eseri/oyun ile karşılaştım.

Beş dakikalık bir zaman dilimi içinde doğumdan ölüme bir hayatın geçtiği Passage pixel grafikleri, ruh halinizi etkileyen müziği ile azdan çoku anlayanlar için gerçekten ilginç bir deneyim. Not:Ok tuşlarını kullanımınız gidişatı etkiliyor.