Savaş simülasyonlarında hayal edilen gerçekleşiyor mu?

0
anonim
Eminim bir çok simülasyon meraklısı Internet ve multiplayer oyunların yaygınlaşması ile birlikte gerçek savaş (veya barış) ortamlarında gerçek insanların farklı araçları kullanarak bir arada etkileştiği bir ortam hayal etmişir. UbiSoft'un Silent Hunter 2 ve Destroyer Command oyunları bunu sağlıyor. Silent Hunter 2 bir U-Boot (Efsanevi Alman denizaltısı) simülasyonu ve Destroyer Command bir Destroyer (Denizaltı avlayan gemi) simülasyonu. İstediğiniz oyunu alıp multiplayer ortamında birbirinizi kovalayabiliyorsunuz. Buna bir de yine UbiSoft'un IL-2 Sturmovik uçak simülasyonunu ekleselerdi müthiş olurdu ;)

Görüşler

0
conan
EA birkac yil once Janes ile ortak boyle bir calisma baslatmisti (Sonra Janes`i satin aldi ama neyse, o ayri konu... :P ). Cesitli simulasyonlari bir network platformunda birlestirmeyi dusunuyorlardi. Bu proje icin de F-15, Fleet command, A-10 Warthog gibi oyunlar pilot projeler secilmislerdi (Bkz: Jane`s Combat.net [Mart 30 2001`den beri kapali]). Bu platforma Tank, Ucak, Denizalti/ustu, ve Piyade!! savasi eklemeyi ongormuslerdi. Yanilmiyorsam 99 yilinda oyun sitelerini cok sallamisti bu proje ama sonra bi anda sustu. Sanirim dunyanin (ya da kendilerinin) henuz buna hazir olmadigini dusunuyorlar hehehe. Simdilik Sims`de elalemin birbirini sanal olarak goturmesi daha feasible geldi EA`ye sanirim hehe :))
0
anonim
EA da irenc bir monopol :) Jane's'i almalari cok kotu olmus o halde. Uzerinde EA yazan oyunlardan uzak dururdum zaten. Hakliymisim :)
0
conan
EA su anda tepede duran bir tekel. Ama oyunlari yazan ekipler ayni. Sonucta Jane`s bir simulasyon cikariyorsa onu yapanlar yine Jane`s. EA ne anlar simulasyondan :) Ancak top teper, direksiyon sallar EA oyunlari hehehe ;)

Neyse aslinda adamlar akilli :) Son yillarda EA inanilmaz derecede oyun firmasi satin aldi ya da dagitimini ustlendi. Uzerine bir de console oyunlarinda spor oyunu=EA Sports gibi bi denklem yaratti! Kose oldular.
0
anonim
Hakli olabilirsin. Ama tepedeki firma bir sekilde belirliyor tarzi yine de. Uf nerden cikti bu oyun tartismasi birakalim oyunu biraz fazlamesai yapalim :)
0
urxalit
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İki süper oyun

sundance

Yavaş yavaş DVD Rom oyunların hazırlandığı, iki cdlik oyunların artık normal karşılandığı günümüzde biraz nostalji yapalım dedim.

Nerde benim efsanevi Kelp Disk`imin mini minnacık oyunları diye bakınırken, bu iki muhteşem oyuna rastladım. Biri Snake3 (7Kb), diğeri ise Tetris (5Kb)

Bu iki muhteşem oyun bize megabytelarca dll olmadan da oyun yazılabildiğini, hem de 80286`dan P4`e kadar her tür makinada oynanabilir olduğunu gösteriyor. (Bu arada programlar virus kontrolünden geçmiştir, ama sorumluluk almıyoruz)

İstanbul Hikayeleri: Bedava Türk Oyunu Projesi

anonim

Tamamlandığında internet üzerinden bedava olarak indirilebileceği söylenen İstanbul Hikayeleri oyunun resmi sitesine www.istanbul-hikayeleri.com adresinden ulaşabiliyorsunuz.

Oyunun konusu, 2B çizimleri ve müzikleri sağlam gibi görünse de tam notu proje tamamlandığında oyuncular verecek gibi görünüyor.

En iyi online ASP oyun! Bedava!!

Evil_Empire

Planetarion diye bi olay var, binlerce kişinin üye olduğu ASP ile yazılmış, text based bir strateji oyunu. Oyunu 2-3 aydir falan oynuyorum, ilk başlarda sıkılmıştım ama şimdi oldukca iyi...

Oyun birkaç ayda bir yeniden başlıyor. Herhangi bir işlem (bina, gemi, ar-ge vb.) en az 4 saat sürüyor. Yapılmasi 72 saat süren işlemler de var.

Planetarion'da tek bir gezegen ile işe başlıyorsunuz, daha sonra astreoidleri ele geçiriyorsunuz vs... Strateji sevenlerin bir göz atmasını öneririm. www.planetarion.com

2 Oyun Haberi

redogre

Oyunlardan ilki Türk yapımı amatör bir oyun, grafikler basit, konu basit ama ben bitirene kadar oynadım açıkçası. İsmi "Hell of Fear"

Bu oyun hakkında daha detaylı bilgi ve yapan arkadaşın yorumlarıysa LEVEL dergisi forumunda.

İkincisiyse FM de 2005'in en iyi on bağımsız oyunu! haberinde geçen New Star Soccer 3. Bir gecede 4 saatimi çalan bu oyun gözden kaçsın istemedim. Sadece bir futbolcuyu yönettiğimiz bu futbol similasyonu inanılmaz keyifli. Oyuncunun idmanından özel hayatına kadar herşeyini yönettiğimiz oyunda Sensible Soccer tadında ki maç bölümlerinde de oyuncuyu biz yönetiyoruz. Arcade ve simülasyonun harika bir bileşimi.

King

elendil

Kahvehane kültürü olanlar bilirler, kahvehaneler sadece çay içilen, hatun ve futbol muhabbeti yapılan, hesabına kağıt oyunları oynanan yerler değildir.