Savaş simülasyonlarında hayal edilen gerçekleşiyor mu?

0
anonim
Eminim bir çok simülasyon meraklısı Internet ve multiplayer oyunların yaygınlaşması ile birlikte gerçek savaş (veya barış) ortamlarında gerçek insanların farklı araçları kullanarak bir arada etkileştiği bir ortam hayal etmişir. UbiSoft'un Silent Hunter 2 ve Destroyer Command oyunları bunu sağlıyor. Silent Hunter 2 bir U-Boot (Efsanevi Alman denizaltısı) simülasyonu ve Destroyer Command bir Destroyer (Denizaltı avlayan gemi) simülasyonu. İstediğiniz oyunu alıp multiplayer ortamında birbirinizi kovalayabiliyorsunuz. Buna bir de yine UbiSoft'un IL-2 Sturmovik uçak simülasyonunu ekleselerdi müthiş olurdu ;)

Görüşler

0
conan
EA birkac yil once Janes ile ortak boyle bir calisma baslatmisti (Sonra Janes`i satin aldi ama neyse, o ayri konu... :P ). Cesitli simulasyonlari bir network platformunda birlestirmeyi dusunuyorlardi. Bu proje icin de F-15, Fleet command, A-10 Warthog gibi oyunlar pilot projeler secilmislerdi (Bkz: Jane`s Combat.net [Mart 30 2001`den beri kapali]). Bu platforma Tank, Ucak, Denizalti/ustu, ve Piyade!! savasi eklemeyi ongormuslerdi. Yanilmiyorsam 99 yilinda oyun sitelerini cok sallamisti bu proje ama sonra bi anda sustu. Sanirim dunyanin (ya da kendilerinin) henuz buna hazir olmadigini dusunuyorlar hehehe. Simdilik Sims`de elalemin birbirini sanal olarak goturmesi daha feasible geldi EA`ye sanirim hehe :))
0
anonim
EA da irenc bir monopol :) Jane's'i almalari cok kotu olmus o halde. Uzerinde EA yazan oyunlardan uzak dururdum zaten. Hakliymisim :)
0
conan
EA su anda tepede duran bir tekel. Ama oyunlari yazan ekipler ayni. Sonucta Jane`s bir simulasyon cikariyorsa onu yapanlar yine Jane`s. EA ne anlar simulasyondan :) Ancak top teper, direksiyon sallar EA oyunlari hehehe ;)

Neyse aslinda adamlar akilli :) Son yillarda EA inanilmaz derecede oyun firmasi satin aldi ya da dagitimini ustlendi. Uzerine bir de console oyunlarinda spor oyunu=EA Sports gibi bi denklem yaratti! Kose oldular.
0
anonim
Hakli olabilirsin. Ama tepedeki firma bir sekilde belirliyor tarzi yine de. Uf nerden cikti bu oyun tartismasi birakalim oyunu biraz fazlamesai yapalim :)
0
urxalit
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Voodoo performansı ve yeni donanımlar

3lobyte

Teknoloji her zaman ilerleyen bir konu olduğu düşünülsede geriye dönüp baktığımızda ticari stratejilerin teknolojinin her zaman ilerlemesinden yana değil hatta çıkarlar söz konusu olduğunda gerilemesini sağlayan bir konu olduğunu görmekteyiz,

Bundan 10 sene önce concorde uçakları Avrupa - ABD arasındaki uçuşları 2100 km hızla yaparken bu gün bu uçuşların 850 km hızla yapılabimesi ve tekrar concordenin hızına ulaşılmasının ileriki 10 yıl içerisinde hayal olduğunu görmekteyiz.

Aynı şey bilgisayar teknolojisi içinde farklı devrilerde farklı dönemlerde olduğunu görmekteyiz bunun en bariz örneği de belki de voodoo ekran kartlarıdır.

Passage... Birkaç pixelde bir ömür

sundance

Gamma 256 etkinliğine bakınırken, çok ilginç bir sanat eseri/oyun ile karşılaştım.

Beş dakikalık bir zaman dilimi içinde doğumdan ölüme bir hayatın geçtiği Passage pixel grafikleri, ruh halinizi etkileyen müziği ile azdan çoku anlayanlar için gerçekten ilginç bir deneyim. Not:Ok tuşlarını kullanımınız gidişatı etkiliyor.

The Matrix oyun oluyor, sizde bir parçası olun...

redogre

http://www.shiny.com yeni Matrix filmini konu alan bir oyun üzerinde çalışıyor.
Oyun ile ilgili çok fazla bilgi yok ama daha güzeli var. sroch@shiny.com mail adresinden silah ve çeşitli objeler için 3 boyutlu modellerinizi satın alıyor. Tek şart gönderdiğiniz jpeg lerin diğerlerinden daha iyi olması. Ücret pazarlıkla belirlenecekmiş. Teslim aralığı 2001-07-01 - 2001-11-01 ve 3Ds Max benzeri bir programla yapacağınız düşük yüzeysayısına sahip modellerin texturelerinin 512x512 olması gerekiyor.
Detaylı bilgi http://www.shiny.com ve http://www.gamasutra.com adresinin "contract work" bölümünde var. Yanlız gamasutraya üye olmadan detayları göremiyorsunuz... Kimbilir belki de bir çok genç tasarımcının hayatının fırsatını yaratır bu oyun.....

Desktop Tower Defense

sundance

Bazen çok basit, eğlenceli bir oyun bulursunuz. Kahve molası verdiğimde oynarım diye bir kenara koyarsınız, bir de bakmışsınız ki kahve soğumuş, aradan birbuçuk saat geçmiş, telefonlar çalmakta, birsürü e-posta sizi bekliyor vs.

Zamanında Snowcraft öyle bir oyundu, şimdi Desktop Tower Defense birkaç kat beteri. İstatistiklere bakarsanız son bir saat içinde 100,000 üstünde oynanmış oyun, 400 küsur bin kule vs. vs. olduğunu görürsünüz. Tabi oyunun yazarının bu ilgiden reklam sayesinde ayda binlerce dolar kazandığını da gözardı etmeyelim.

QUAKE II bilen mimar aranıyor.

parsifal

Bırak Oyun Oynamayı da çizimini yap evladım.
Bilgisayar destekli çizim yapan her mimarlık öğrencisi hayatında kaç kez duymuştur acaba bu sözü annesinden veya babasından... Esasında bilgisayar başında oturan her öğrenci çoğu kez bu gibi uyarılar almıştır. Ama mimarlık öğrencilerine gün doğdu. Quake II artık tasarımlarda da kullanılmaya başlanmış.