Mount&Blade (At ve Kılıç)

0
zgf
Mount&Blade büyük bölümü evli bir Türk çift tarafından geliştirilen bir Action/RPG oyunu. Yakın zaman önce ekibe iki kişi daha katıldı. Oyun beta aşamasında olduğundan henüz mağazalardan perakende satışı yapılmıyor, sadece oyunun resmi sitesinden alabilirsiniz ancak Paradox Entertaintment'ın GamersGate portalında oyunun resmi sitesine ek olarak satışı başlayacak.
Oyun Sid Meier's Pirates'a oynanış açısından oldukça benziyor. Hatta Pirates'ın atlı versiyonu bile diyebiliriz. Şu anda beta aşamasında olduğundan hikaye ve rpg elementleri pek bol olmasada oyunun en güçlü olduğu nokta savaş sistemi ve daha önce oyunlarda hep göz ardı edilen atlı savaş (adından da anlaşıldığı üzere). Oyun yurtdışında bir indie oyunundan beklenmeyecek bir popülariteye sahip hatta underdogsda rpg bölümünde şu anda birinci. Türkiye'de ise hakettiği popülariteye ulaşamadı henüz.

Oyun ayrıca iyi bir modül sistemiyle geliyor ve çok canlı ve yetenekli bir mod geliştirici kitlesi var. Bu da oynanış süresini oldukça uzatıyor. Modül sistemi ise Civilization 4'deki gibi Python'la yazılmış. Aslında mod sistemi Python'dan bağımsız olarak çalışıyor siz Python aracılığıyla bazı text dosyalarıyla oynuyorsunuz sonra oyun motoru bunları yorumluyor. Modlarken pek programlama işiyle uğraşmıyorsunuz. Sadece hazır tuple ve listler kullanılıyor. Modelleme işi ise yine açık kaynak bir yazılım olan Blender'la yapılıyor. DirectX kullanıldığından Linux portu şu anda zor gözüküyor. Belki ileride Cedega'yla çalışabilir.

Bu tarih itibariyle oyunun sürümü 0.751 ve fiyatı 18$. Tam sürüm çıktığında ise 29$'dan satılacak. Her sürümde beta fiyatı tam sürüm fiyatına yaklaşmakta onun için elinizi çabuk tutun.

Daha fazla bilgi ve oyunu satın almak için : Taleworlds

Oyunun 6.levele kadar oynayabildiğiniz trial versiyonunu ise buradan indirebilirsiniz.

Görüşler

0
anonim
İlk olarak FM forumlarında gördüğüm bu oyunu hemen inidirip denedim. Vakit ayırdığınıza pişman olmayacaksınız. İlk fırsatta geliştiricileri ile görüşüp bir linux portu ve birde FM röpartajı için konuşacağım.
0
Ragnor
Linux portu için ikna etmen zor, oyun DirectX ile geliştiriliyor çünkü. Ama dene yinede şansını...
0
Tarık
Bundan 8-9 ay önce GNU/Linux sürümü için öneride bulunmuştum. Oyun motorunun ve ilgili birçok konunun windows'a ve direct x e özgü olduğu türünden bir cevap almıştım. Aslında haksızda değiller, 3d bir oyun geliştirmek gerçekten oldukça tecrübe ve emek isteyen bir iş. Bu GNU/Linux dönüşümü için başka programcı arkadaşların yardımcı olması gerekir. Fakat oyun ücretli. Ancak projeye dahil olarak bir şeyler yapılabilir.
0
zgf
Bir de bu tarz satış sistemi indie oyunlar için bulunmaz bir nimet. Id Software'de ilk oyunlarını böyle satmıştı sanırım.
0
czcrk
üzülürmüsünüz , sevinir misiniz bilmiyorum ama 0.751 sürümü kırılmış. google a bakabilirsiniz...
0
Tarık
Oyun oldukça ilginç ve birçok yenilikleri içinde barındırıyor. sanırım 0.835 sürümünden beri de tamamıyle türkçe. Sitesinden son türkçe sürümünü indirmek mümkün. Beğendiğiniz takdirde şu anda 22 dolar civarına lisans sahibi olabiliyorsunuz. Bu lisans bundan sonraki tüm sürümleri ve gelecek tam sürümü kapsıyor.
0
Tarık
Mount&Blade (At ve Kılıç) 1.0.11 sürümüyle hazır. Fiyatı şimdilik yalnızca $29.99

Grafikler, sesler, oyunun oynanabilirliği oldukça geliştirilmiş. Türkçe desteği var. Şu an alırsanız piyasa tahminlerime dayanarak $100 gibi bir kârınız olacaktır. Zira tam sürümü çıktığında $130 ve üstü bir fiyata alıcı bulacak bir oyun. Ben sanırım 2 sene önce $22 almıştım, bu son sürüm dahil tüm sürümleri sorunsuz indirip oynayabildim.

reklam gibi oldu ama maksat o değil, yarın öbür gün birileri çıkıp "Türkler çok bomba bi oyun yapmış hadi alalım edelim" dendiğinde $130 vermeyin diye uyarıyorum. :)
0
Tarık
Oyunu bir şekilde edinmiş olanlar için:

Oyunda hile yapmak gibi bir niyetiniz varsa hiç kasmayın, karakter istatistiklerinden karakterinizi dışarı ihraç edin. Oyunu kapamadan alt+tab yaparak ihraç ettiğiniz karakterin dosyasını (*.txt) sanırım "CharExport" klasöründe bulun tüm özelliklerini 999 ya da ona benzer bişiy yapın para bölümünüde 999999999 bir rakam girip kaydedip oyuna geri dönün. Yeni karakteri bu sefer ithal edin. Süperman gibi bir elemanla 500 kişilik orduları falan dağıtın, bozguncuları soyguncuları haraca bağlayın :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MacOS X de Starcraft oynuyorum

anonim

Bugün şirkette canım sıkıldı ve biraz oyun oynayayım dedim, ve MacOS X için olan oyunlara bakim derken bir de ne göreyim StarCRAFT MacOS X sürümü çıkmış, hemen indirdim, ve oynamaya başladım gerçi kısıtlı sürüm ama en azından MacOS X de Starcraft oynuyorum, bir yandan da streaming işimi yapıyorum. İşin ilginci MacOS X makinam sistem odasında ben ise masamdan Timbuktu isimli remote control yazılımı ile oynuyorum, kısacası StarCraft server da koşuyor ben masam dan takılıyorum. Bakalım MacOS X için hangi oyunlar çıkacak :)

Eski Level Ekibinden Yeni Dergi: Oyungezer

zekzekus

Bilgisayarımın olmadığı zamanlarda bile takip ettiğim bir dergiydi Level. Yazarların samimi, sıcak ve mizahi üslubu, doyurucu içeriği ile hediye verdiği CD'lerin ağırlığı derginin ağırlığından fazla olan oyun dergilerinden ayrı bir yeri vardı.

Oh My GOD! Quake`in Text versiyonu!

conan

Aman tanrım dedim görür görmez. Tamamen rastlantı eseri karşılaştık onunla... Yoksa? Yoksa.... HIIIAAAA! Evek.... Linkinden anlamalıydım. önce 3DFX kartımda çalıştırmak için saatlerce uğraşmıştım, şimdi ise text modunda çalıştırmak için kasacağım.. :)

Lucas Arts´ın güzel bir adımı

conan

Eğer siz de benim gibi bir Lucas Arts manyağı iseniz, size güzel bir haberim var o zaman :) Lucas Arts, LFNetwork şirketiyle anlaşıp Lucas Arts oyunları ile ilgili dosyaların depolanıp indirilebildiği bir site açtı. Sitenin adı Lucas Files.

RedAlert 2 de nasıl sınırsız savaşçımız olur?

anonim

Red Alert 2'de eğer Rusya'yı veya Komünist tarafı seçmiş iseniz, 1 adet Cloning Vat yaptıktan sonra Barrack'ın etrafını komple duvarla çevirin, böyle yapmış olduğunuz her adam Barrack içinde kalacak ve çıkamayacak, çıkamadığı için de paranız harcanmamış olacak, fakat Cloning VAT olduğu için yapmaya çalıştığınız ve Barrack içinde kalan adamlarınızın birer klonu Cloning VAT'dan çıkacaktır. Bol şans...